Higuain, Mahrez ja kumppanit otsikoissa

Huhujen ja siirtojenkin puolesta oli kohtuullisen vilkas viikonloppu kyseessä. Toki ei siirrot suoraan meitä koske, mutta liippaavat läheltä. Suurin uutinen on varmaan Higuainin todennäköinen siirtyminen Juventukseen noin 90 miljoonan eurolla eli noin 75 miljoonan punnan hintaan.

Melko käsittämätöntä kuinka Juventus pystyy tällaiseen temppuun, vaikka italialaisseurojen piti olla talousvaikeuksissa. No taustalla saattaa olla Pogban myynnistä saatavat rahat, mutta yliarvostettua ranskalaista ei ole vielä myyty ja siitä huolimatta melkoinen veto kaapata maaliennätyksen tehnyt Higuain pahimmasta kilpailijasta.

Toki muut suurseurat toimivat juuri Juventuksen tavoin. Ne katsovat kenet pelaajan haluavat vahvistamaan joukkuetta ja maksavat sitten tarvittavan hinnan, vaikka se olisi todella suuri. Ei ne rahat siellä tilillä auta mitään, vaikka niitä olisi kuinka paljon.

Higuain on rahankäyttöön liittyen mahtava esimerkki kuinka parempi vaihtoehto on sijoittaa rahat huippupelaajiin kuin makuuttaa seuran tilillä. Joukkue pärjää paremmin ja kaiken lisäksi pelaajien arvo nousee nykymarkkinoilla joka ikinen vuosi huimaa vauhtia. Kolme vuotta sitten reilu 30 miljoonaa oli Wengerille liikaa Higuainista. Nyt miehen arvo on lähes kolminkertainen.

Higuain olisi ollut saatavilla jos haluja olisi ollut, mutta eipä tässä mitään uutta ole. Toisekseen lähes naurattaa kuinka Juventus tarjosi pari viikkoa sitten Sanchezista reilut 30 miljoonaa, mutta Higuainista lähes kolminkertaisesti. Kertoo vain kuinka muut huippuseurat ovat tottuneet siihen, että meidän parhaat pelaajat saa alennushintaan kerta toisensa jälkeen. Onneksi sentään Sanchezia ei ainakaan vielä tässä vaiheessa saanut. Tilanne on toinen viimeistään ensi kesänä, kun miehellä alkaa viimeinen sopimusvuosi ja Wenger on kirjoittanut jatkosopimuksen.

Mahrezista huhuja on riittänyt nyt pari päivää, mutta tässä koko tilanteessa on jollain tapaa sama fiilis kuin Vardyn kanssa eli algerialainen saattaa vain hakea myös palkankorotusta käyttämällä meidän kiinnostusta hyväkseen. Olisihan se melkoista jos jo toinen Leicesterin pelaaja kieltäytyisi siirrosta meille ja jatkaisi mieluummin Ranierin alaisuudessa. Ei silti mitenkään yllättävää Wengerin johdolla.

Melko varmasti voi sanoa Vardyn pysyvän Leicesterissä tai sitten viime kauden paras Valioliigapelaaja siirtyy jonnekin muualle. Olihan eilen jo huhuja, että siirto Chelseaan olisi selvä, mutta tiedä näistä nyt mihin uskoa.

Mahrez ei olisi pelipaikaltaan se mitä eniten tarvitaan, mutta sen ikuisen hyökkääjävahvistuksen jälkeen toppari ja laituri olisivat ne seuraavat vahvistusta eniten tarvitsevat osa-alueet joukkueessa. Ja onhan Mahrez sellaista huippulaatua, että jos huhut 40 miljoonan hinnasta pitävät paikkansa, niin hankinta olisi loistava.

Sanchez, Özil ja Mahrez olisi sellainen kolmikko, että tehoja olisi lupa odottaa. Ne korvaisivat osittain Giroudia ykköshyökkääjänä, vaikka Mahrezin hyvin epätodennäköisestä siirrosta huolimatta hyökkääjä pitäisi ehdottomasti edelleen ostaa. Rahaa olisi molempiin hankintoihin, mutta siitä huolimatta kausi alkaa vajaan kolmen viikon kuluttua todennäköisesti ilman Mahrezia ja ylipäätään ilman hyökkääjä- ja laiturivahvistusta.

10 thoughts on “Higuain, Mahrez ja kumppanit otsikoissa

 1. Niin, olennaista tässä jupakassa on se, että Ranieri paljasti Mahrezilla olevan todellista konkreettista kysyntää, kyse ei ole pelkästä median keksinnöstä. Todennäköisesti paitsi Arsenalin suunnalta, mutta myös Chelsean. Ja Mahrezilla itsellään ei ole mikään kiire, sillä oletettavasti alkukesästä huhuttu Barcelonan ja PSG:n kiinnostus varmaankin ovat huomattavasti houkuttelevampaa kuin Arsenal.

  Itse veikkaan, että Mahrez päätyy elokuussa PSG:hen tai jää Leicesteriin. Tosin jos Emery saa täysin sanella hankinnat, sitten ei varmaan pääse PSG:hen, ei taida olla hänen näköisensä pelaaja.

  • Onhan tämä kyllä surullista. Sellainen tunne ettei alkuunkaa olla valmiita kauden alkuun. Toki ei vielä tarvikkaan, mutta muut kovat tuntuvat olevan liikkeellä poikkeuksellisen kovalla intohimolla. Varsinkin viimekauden kompuroijat;manu,chelski,pool.

 2. Taitaa olla niin, että Wenger jää ns. haaskalle eli ostaa jonkun suurseuran ulos pakottaman pelaajan. Sellaisiahan Sanchez ja Özilkin olivat, asiallisesti ottaen, joten ei se todennäköinen vaihtoehto mikään katastrofi olisi kategorisesti. Toki näissä seuroissa todella väsyneitä palkkasotureitakin on, toivottavasti ne väistetään.

  Tänä kesänä usean nimivalmentajan vaihdettua seuraa, mylläys miehistöissä on totuttua suurempaa lähes varmasti, joten saumaa on kohtuullisiin kaappauksiin. Ainoa harmittava seikka tällaisessa ”järkevässä” siirtopolitiikassa on leimautuminen kakkoskorin seuraksi. Ja Wengeristä itsestään se kertoo kyllä kaiken kyvystä löytää uusia tähtiä. Sitä tatsia ei pahemmin taida olla, mutta katsotaan nyt nämä kolme toivotaan toivotaan hankintaa ensin. Holding tosin taitaa olla yleisesti tunnustettu talentti Britanniassa. Ja ihan dominoivimmat pelaajat eivät tähän koriin taida kuulua.

 3. Heh, Mertesacker kehitti polvivamman Lensi-pelistä ja Gabriel kipeänä, joten USA:n topparipari on Holding-Chambers. Saa nähdä kuinka kauan Mertesackerin huili kestää.

 4. Merte ei sanonut mitään ihmeellistä. Piti kakkossijaa lähinnä tuurina. Tässä pari lainausta mieheltä:

  “The way last season went, we were quite lucky to finish second. We turned things around at the end but it was kind of a miracle we finished runners-up,”

  “What really disappointed us was that Leicester were able to take advantage of all the other big teams suffering and we couldn’t do the same.”

  Mertesacker was asked if he thought the big clubs that struggled last season would come out stronger this season, to which he said,“Of course, those big clubs will be stronger this time. That’s what I expect as they’ll start the season with a lot of new players.”

  “A lot of transfer business has already been done and it won’t be easy for us this time, especially with all the signings going to the other clubs. So we also need to be stronger and I am looking forward to seeing how well we compete for the title with not a lot of signings and a lot of young players.”

  Joku voi tietysti katsoa, että koko juttu on median hämmennystä ja kaikki on hyvin. Mutta ei tuo nyt hirveän innostuneen ja luottavaisen johtavan pelaajan puheelta vaikuta, jos lainaukset asiallisesti ottaa. Aivan sama, jokainen osaa tulkita Arsenalin iskukykyä vs. muut top kympin pelaajat.

 5. Minusta kesän siirtoikkuna pitäisi mennä kiinni heinäkuun viimeisenä päivänä. Se antaisi seuroille rauhaa valmistatua kauteen ja pelaajille selkeyttä ajoissa. Eli tämän mallin mukaan ikkuna olisi auki heinäkuussa sekä tammikuussa. Ihan turhaan odotellaan elokuun viimeiselle viikolle diilien kanssa. Se voisi olla heinäkuun viimeinen viikko kun diilit lyödään lukkoon ja sit ruvetaan ajamaan uusia pelaajia sisään seuran ja managerin systeemiin.

 6. Spanskijournalisti väittää Mertellä olevan pahankin polvivamman. En millään ymmärrä, mistä olisi tuollaisen tiedon Espanjaan saanut. Luultavasti hattuarvio, jolla kalastelee.

  • Heh, englantilaisessa arsenal-fb-ryhmässä tuuletellaan loukkaantumista hyvinkin antaumuksella. Tosin metsään menee: wenger ei varmasti hanki uutta topparia, vaikka merte olisikin pitkään pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s