Arsenal olisi rahassa rypevän Valioliigan omituisuus ellei olisi Bournemouthia

Tänään vuorossa Isse lupausten mukaisesti ja ei muuta kuin vuoro jo vuosia loistavia päivityksiä kirjoittaneelle goonerille.

Voisitteko kuvitella HJK:n ostavan pelaajan yli kymmenellä miljoonalla punnalla? Miksi ette? Joukkue pelaa yli 10 000 katsojaa vetävällä stadionilla, sillä on useita sponsoreita, varakas omistaja ja Veikkausliigalla on tv-sopimus. Lisäksi HJK pelaa joka vuosi ainakin jonkin verran europelejä.

No miksi sitten Bournemouth, jolla on samankokoinen stadion, pystyy tähän – eiväthän ne edes pelaa euro-otteluja. Ja ovat vasta yhden kauden olleet pääsarjassa.

Kaikkihan me tiedämme vastauksen: kun se Bournemouth pelaa Valioliigassa, joka rypee rahassa ylisuuren tv-sopimuksen ansiosta. Siitä vain 15 miljoonaa ex-Arsenal-peluri Afobesta tammikuussa ja toiset 15 miljoonaa Ibestä.

Hei, oikeasti: kumpikaan ei ole niin hyvä pelaaja, että niistä pitäisi maksaa noin 18 miljoonaa euroa. Ja oikeastaan kukaan ei edes kummastele asiaa. Okei, unohdetaan HJK ja katsotaan jotain muuta sarjaa, vaikkapa Espanjan La Ligaa. Siellä on samankokoisia seuroja – ja pienempiäkin kuin Bournemouth. Ei tulisi mieleenkään, että Granada (stadionin kapasiteetti 22 500) ostaisi jonkun 18 miljoonalla. Koko joukkueen arvo on nimittäin alle 40 miltsiä ja yhdenkään pelaajan hintalappu ei ylitä neljää miljoonaa euroa.

Onko Valioliiga siis niin ylivoimainen sarja, että sen tv-oikeuksista kannattaa maksaa älyttömiä hintoja ja ovatko englantilaisjoukkueet niin hyviä, että ulkomaiset sijoittajat ryntäävät pääasiassa sinne. Vastaus molempiin on tietysti ei. Mutta Valioliiga vain jostain syystä kiehtoo eniten.

Miten tämä sitten liittyy Arsenaliin? No siten, että jäin miettimään Ivan Gadizisin puheita siitä, että tv-soppari ei olekaan autuus pelaajamarkkinoilla. Että se jopa vaikeuttaa pelaajien hankkimista.

Itse asiassa tietyllä tavalla Ivan on oikeassa. Kun Arsenalissa on totuttu siihen, että kymmenellä miljoonalla punnalla saa hyvän pelurin, enää se ei olekaan niin. Ja vaikka olisikin, ihan jokainen Valioliigajoukkue pystyy heittämään huoletta vaikkapa sen 15 miljoonaa puntaa johonkin Afobeen.

Sorry, en pääse yli tästä. Afobe ja 15 miljoonaa. Samalla logiikalla HJK:n Morelosin hintalappu pitäisi olla 20 miljoonaa. Okei, ainakin 10. Edes 5? Mutta ymmärtänette pointin: Valioliigassa kaikki laitetaan överiksi.

Mutta siis… anteeksi, Afobe. Jos kerran Afoben hinta on 15 miltsiä, paljonko on Walcottin? 50 miljoonaa? Ainakin 25? Mutta se palkka. Niin. Yritän unohtaa… Mutta siis Afobesta 15 miltsiä?

Okei palataan asiaan… Afo… Siis asiaan. Arsenal ja 10 miltsiä. Okei, muutamia pelaajia on jo ostettu tuhdimmilla summilla, mutta tämä selkeästi kirvelee. Ketä? Kroenkea ainakin. Kun pelaaja pitäisi irrota vanhaan hyvään malliin max kympillä. Onhan sekin pimeä summa, jos oikein miettii vai onko täällä jokaisella tilillään jotain sen suuntaista? Ei vai?

Eli: hiukan eikä niin hiukankaan tuntuu siltä, että Arsenalissa yritetään kovasti pitää kiinni jostain vanhasta myös pelaajahankinnoissa. Managerista nyt puhumattakaan.

Entäs tuo otsikko? Jotain täytyi laittaa, jotta joku alkaisi lukemaan. Sori siitä.

-Isse-

Kiitoksia jälleen kerran ja jäämme odottamaan innolla seuraavaa.

Mainokset

17 thoughts on “Arsenal olisi rahassa rypevän Valioliigan omituisuus ellei olisi Bournemouthia

 1. Hyvä kirjoitus ja pieni raapaisu valioliigaan pöhöttyneisyyteen.
  Asiasta eteenpäin, vanha kunnon Jonny Evans huhu on taas noussut otsikoihin. Ainakin ESPN-sivuilla.

 2. Kiitos Isse. Kiitos myös Villelle siitä jokapäiväisestä arkisesfa työstä jota jaksat painaa.
  Ja vaikka ne onkin sävyltään enempi negatiivisia koskien seurajohtoa ja wenkkua niin oon kyllä pitkälti samoilla linjoilla.
  Me mennää jatkuvasti kädestä suuhun tässä firmassa.
  Mutta ei siitä sen enempää. Pääasia että jaksat työstää blogia päivittäin. Kiitos siitä

 3. Huikea teksti Isse, etenkin ”Sori siitä” sai röhähtämään.

  Giroud ja 30 maalia ensi kaudella, mutta mistä se laituri?

 4. Alkaisko vähitellen pelaajamarkkinoilla tapahtumaan?Huhuja piisaa…
  Juu blogisteja liian usein kiitetään.Kiitos kaikille!!!

 5. Keskuspuolustajissa Wenger antoi selvän vihjeen, että joku kolmikosta Holding, Bielek ja Chambers tulee saamaan peliaikaa ihan reilusti. Jopa toppariksi siirretty Bielik saa pari peliä ja tammikuussa lainalle. Hän on nuorin ja eniten opeteltavaa, koska on pelannut suhteellisen vähän alakerrassa.

  Tämän nuorisoon luoton kääntöpuolena on se, että Merten ”varamieheksi” ostettava kokenut toppari tulee olemaan luultavasti aika kehno. Päivän nosto on WBA:n Manusta potkut saanut Jonny Evansa ja Swansean Federico Fernandez, joista kumpikaan ei mielestäni ansaitse mahdollisuuta pukea Arsenal-paitaa ylleen. Hinta on varmasti tärkein tekijä ja se, että heidän tyyppisen pelaajan voi kylmästi sysätä syrjään, jos nuoriso osoittaa tarpeeksi lupausta. Mustafi olisi eri juttu ja enemmän Koscielnyn korvaajan tyyppinen pelaaja ikältään, statukseltaan ja hinnaltaan.

 6. Kyllä tässä täytyy eurojakpottia yrittää ja ostaa ronke ulos ja sitten laittaa loput potista haisemaan. Aubemanmangiin 100 miltsiä ja sitten keiju-griismanniin toiset sata. Hinnat on taivaassa, mutta ei välitetä, ostetaan ronkelta vielä naudatkin ja pannaan lihoiksi. Kyllä niillä joitakin 10 miltsin kavereita saa. Tai annetaan naudat maresin vanhemmille, niin kyllä se mares meille tulee. Ja saadaanhan me siitä volkotista vielä se 50 miltsiä, laitetaan se vaikka toppariin.

  Kiitos Isse!

 7. Tänään on taas ripauksen kovempi avaus arsulla.. Xhaka+Kokkeli tässäkö tuleva avauksen pariskunta.

 8. Edes Daniels ei estä näkemästä sitä kuinka paska tuo Walcott voi olla.. Tää voisi olla nyt viimeinen peli missä hän pelaa.

 9. Kukas muukaan kuin Holding pistää pallon maaliin.. Ja vielä ihan oikeaan osoitteeseen.

 10. Ox näyttää taas kerran terävältä ja tehokkaalta preseasonilla. Johonkin ne tehot katoaa tosipelien myötä. Mutta kun edes jossain onnistuu, kai se potentiaali olisi kaivettavissa esille. Henkisiä juttuja kai Oxin kohdalla.

  Enää kaksi treenipeliä jäljellä ja joukkue takaisin Englantiin. Ainoa merkittävä treenipeli onkin sunnuntaina, kun nähdään missä Wenger on suhteessa Pepiin. Mutta kovin vähän merkitystä näillä peleillä. Spurs on kontannut treenipeleissä ja Leicester on saanut oikein kunnolla tukkaan parissa matsissa. Spursia en lähtisi silti dumaamaan laskussa olevaksi. Leicesterissä sen sijaan taitaa vähän kiehua, eikä huonot pelit mitenkään auta Mahrezin taivuttelussa. Päinvastoin.

 11. Samaan jatkoa, treenipelit on treenipelejä ja varsinkin alakerta on päässyt helpolla. Mutta kauas ei nyt jää ajatus, ettei Wenger sittenkään osta topparia. Mertesackerin toipumisennuste on juttujen mukaan ilmeisesti lähempänä 4 kuin 6 kk. Ja Koscielny-Gabrielin takana on ilmeisesti houkutusta antaa Holdingille ja Chambersille kova näytön paikka. Voisiko näin käydä? En tiedä mitä Wenger miettii, mutta olisi kovin tyypillinen ison riskiliike. Jos nuo kaksi pettävät, on vielä heittää Coq, Bielik, Monreal…

 12. Wilsherellä polvivamma. Siinä on pelaaja, joka olisi tarvinnut joka minuutin preseason-peleistä, koska pelituntuma on huono.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s