Toiseksi viimeinen harjoitusottelu pelattu

Viking FK – Arsenal 0-8 (0-1)

Tällä kertaa ei aika tai varsinkaan energia riitä kovin tarkkaan pelin ruotimiseen, joten muutamalla sanalla mennään.

Ensimmäinen jakso

Avauksessa näkyi vähintäänkin osittain, että sunnuntain Manchester City ottelu on tärkeämpi ja siinä pelataan sitten lähes parhaalla mahdollisella eli hyvin pitkälle samalla kuin viikon päästä sarja-avauksessa Liverpoolia vastaan.

Puolustus Ospina mukaan lukien Gabrielia lukuun ottamatta oli kakkosvaihtoehtoja. Brassia peluutetaan ilmeisesti pikavauhdilla kuntoon, kun väliin jäi kaikki aiemmat harjoituspelit. Näin ollen Gabriel pelaa luultavasti myös sunnuntaina.

Keskikentän kolmikosta joku todennäköisesti avaa Poolia vastaan, mutta saa nähdä pelaako joku myös sunnuntaina. Ehkä pakostakin, koska Wilshere on jo tässä vaiheessa perinteisesti vesijuoksussa.

Campbell taas maalista huolimatta näyttää olevan edelleen nelosvaihtoehto laituriksi käsittämättömästi Oxin ja Theonkin takana. Kärjessä toki Walcott pelasi taas, joka on sinänsä jo melkoinen vitsi, kun pari päivää sitten mies kertoi kuinka haluaisi mieluummin pelata oikeassa laidassa. No Wengerillä ei juuri ole vaihtoehtoja, koska on taas päästänyt vaihtoehdot hyökkäyksen osalta tähän pisteeseen viikko ennen kauden alkua.

Sanogo on ilmeisesti loukkaantunut, kun miehestä ei ole kuulunut mitään, vaikka postimies on kuitenkin virallisten sivujen harjoituskuvissa suhteellisen monesti mukana ollut.

Heikko ensimmäinen jakso pelillisesti johdosta huolimatta ja käsittämätöntä kuinka Wenger osaa valita pilkunvetäjät, jotka eivät saa palloa maaliin vahingossakaan. Ei Cazorla niin heikko ole kuin Özil, mutta silti espanjalainen on kaukana hyvästä rankkarien laukojasta.

Toinen nelivitonen

Nyt oli aivan eri meininki tekemisessä ensimmäistä kertaa tällä harjoituskaudella. Pelaajat ja pallo liikkuivat loistavasti sekä viimeistely oli kliinistä. En tiedä mikä muuttui ensimmäiseen jaksoon verrattuna, sillä tauolla kentälle tulivat Holding, Reine-Adelaiden ja Iwobi. Tuskin tuo kaikkea selittää, vaikka varsinkin kaksi viimeksi mainittua pelasivat hienosti.

Tasoero näkyi selvästi ja kotijoukkueella ei ollut mitään sanansijaa koko toisella jaksolla. Taisivat päästä vain pari kertaa puolen kentän yli kontrolloidusti ja yksi ainoa maalintekoyritys ihan ottelun lopussa.

Tietysti on hyvä muistaa eilisen olleen vain harjoituspeli ja vastustajan tason olevan kaukana Valioliigasta, mutta silti nykyisessä seuran ja joukkueen tilanteessa on nämä pienetkin positiiviset asiat nostettava esiin, sillä niitä on todella harvoja.

Yhteenveto

Kentän paras oli Campbell kahdella maalilla ja kahdella syötöllä. Costaricalainen näytti mallia muun muassa Oxille ja Walcottille kuinka tehot yhdistetään kovaan työmoraaliin. On todellinen vääryys jos harjoituskauden tähän asti paras pelaajamme ei saa peliaikaa tosipeleissä, varsinkin jos edelle ajavat Ox ja Walcott.

Debuchyn tekeminen on sinänsä ihan hyvää ja kyseessä on laadukas pelaaja, mutta jotenkin tuntuu, ettei asenne ole aivan kohdallaan ja mies itsekin tietää ettei tulevaisuutta ole seurassa. Ehkä olen väärässä, mutta sen vaikutuksen eilisestä sai.

Vihdoin löytyi vastustaja, jota vastaan jopa Walcott sai kertaalleen pallon maaliin. Vaikea silti nähdä tuon avanneen mitään lukkoja, sillä muuten Theo oli taas täysin heikkotasoinen oma itsensä.

Reine-Adelaide pisti silmään positiivisesti vieraalla paikalla keskikentän pohjalla. Hieno esitys ja ehkä oikea paikka olisikin box to box -rooli keskikentän keskustassa ylempien pelipaikkojen sijaan. Toki harjoituspeli on aina harjoituspeli, mutta silti pidän nuorta ranskalaista selkeästi lahjakkaimpana meidän junnuna moneen vuoteen.

Eipä tämä päivitys ihan niin lyhyeksi jäänytkään, kuten alussa arvelin. Joka tapauksessa huominen on kirjoitettu ennakkoon viikonlopun kiireistä johtuen jo ennen eilisen peliä, joten uusimmat tiedot ja uutiset loistavat poissaolollaan. Palataan maanantaina tuoreemmilla ajatuksilla ja uutisilla sekä ennen kaikkea Manchester City ottelun tapahtumilla.

10 thoughts on “Toiseksi viimeinen harjoitusottelu pelattu

 1. Pilkkuepäonnistumisesta huolimatta kyllä Santi taisi olla lähes jokaisessa maalissa rakentajana.

  COYG

  • Joo, ja kommentti miehen pilkkukyvyistä taisi nyt vaan olla epätoivoinen yritys mahduttaa Wenger-kritiikkiämyös silloin, kun siihen ei ole aihetta. Ennen tätä kautta Santin uran pilkkustatsit 7/9.

 2. Toivottavasti Santi pysyy kunnossa läpi kauden. Tärkeä pelaaja. Iwobi oli muuten myös hyvä eilen.

 3. Wengerin kommentit hankinnoista ovat yhä varovaisempia – kuten vuodesta toiseen ikkunan lähestyessä sulkeutumistaan. Alkaa yhä enemmän vaikuttaa siltä, että korkeintaan tuuraava toppari tulee.

  Huominen City-ottelu näkyy Veikkaustv:stä. Arsenalin sivuilla ottelu ei näy ”Skandinaviassa”, mikä tarkoittanee myös Suomea. Britit kun eivät oikein hokaa, mitkä oikeasti ovat Skandinavian maita.

 4. Hurjalta tuntuu, jos kunnon kärkeä ja laituria ei hankita. Miestä syö ja rajusti,vaikka tähän samaan on totuttu joka …vetin syksy

 5. Icardin selässä kuulemma 60 millin hintalappu joten se siitä.
  Mutta kyllä joku tehokas maalinsylkijä tarvitaa.
  Kuten myös toppari. Jos meinaat voitta jotain on toppariparin oltava huippuluokkaa

  • Pool kylvettää Barcaa kovin luvuin eikä Barcalla mikään vilttiketju kentällä. Oliakohan meilläkin kannattanut olla vähän kovempia vastuksia kuin Norjan keskikastia treenikaudella…

 6. Pool on kovassa iskussa näemmä ja ihmettelen jossain toisaalla ollutta Poolin vähättelyä kausiennakkoihin liittyen. Poolin ja Kloppin suhde on siirtynyt pitkäaikaisvaiheeseen pitkäjänteisesti rakennetaan ensin top4-tiimiä ja sitä kautta joskus myöhemmin paluu mestaruustaisteluun. Täytyy muistaa että Kloppilla on paljon edeltäjien lädirasitteita ja muuten heikohoja pelaajia, ei sitä taakkaa kahdessa siirtoikkunassa korjata.

  Hyvä peilata Pool-Barca ja Arsenal-City tuloksia keskenään tässä kauden alkua odotellessa. Ei siitä ensi sunnuntain voittajaa keksi, mutta Wenger leikkii tulella kun suostuu lähtemään selvästi heikennetyllä joukkueella.

 7. Ei se Icardin 60 miljoonan hintalappu ole ylimitoitettu jos vertailukohteeksi otetaan Sterlingin siirtosumma. Realiteetit ovat nykyään sellaisia, ettei nimimiehiä (oieasti meritoituneita) alelaarista saa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s