Manchester City nurin tälläkin kertaa harjoitusottelussa

Arsenal – Manchester City 3-2 (0-1)

Viimeinen harjoitusottelu on pelattu pois alta ja seuraavana vuorossa on sunnuntaina Liverpool Grovella Valioliigan pyörähtäessä käyntiin uuden kauden osalta.

Eilinen oli outo peli jollain tapaa. Ensinnäkin City selkeästi edelleen kokeili pelaajien paikkoja sekä ryhmityksiä. Ensimmäisellä jaksolla se oli parempi joukkue, mutta ei silti onnistunut kun kertaalleen maalinteossa.

Toisella jaksolla pääsimme peliin paremmin mukaan. En tiedä johtuiko vaihdoista vai mistä. Joka tapauksessa käytimme hyväksi Guardiolan kokeilut ja niistä seuranneet virheet. Varsinkin kolmas maali oli melkoinen lahja nuorelta City puolustajalta ja muutenkin vastustajamme puolustaminen ei oikein vakuuttanut ja tällä tarkoitan tällä kertaa eniten puolustuslinjaa.

Vaikka Cityn puolustaminen ei vakuuttanut alakerrassa, niin voisimme ottaa mallia siitä kuinka hyökkääjät ja keskikenttämiehet pyrkivät usein prässäämään todella kovaa ja korkealta. Ero meidän laiskaan yhden pelaajan vuorotellen antamaan prässiin on melkoinen.

Citystä täytyy sanoa, että on Guardiola laittanut pelaajat kuntokuurille, sillä esim. Yaya Toure oli selkeästi hoikemmassa kunnossa kuin edellisillä kausilla. Pakko olla jos haluaa pelata tai edes harjoitella ykkösjoukkueen kanssa, sillä jos painoa on liikaa treenaat reserveissä, kuten Nasrille on käynyt.

Meidän otteissa hyökkäyspään tehokkuus kolmen maalin osalta oli positiivista ja kolmella maalilla pitääkin voittaa peli kuin peli. Tosin lopussa tasoitus oli aivan hilkulla parikin kertaa ja käsittämätöntä kuinka sama tapahtuu vuosi toisena jälkeen, vaikka johdamme kahdella maalilla vielä 87 minuutin kohdalla.

Cech otti hyviä koppeja ja maalit eivät menneet missään nimessä tsekkimaalivahtimme piikkiin. Puolustuksesta ei sinänsä jäänyt muita erityisesti mieleen, mutta harjoituskaudella hienosti pelannut Holding oli odotetusti enemmän ongelmissa tänään kuin aikaisemmissa otteluissa.

Keskikentällä tykkään Elnenyn otteista ja sanoisin miehen ansainneen avauksen paikan Liverpoolia vastaan. Luultavasti Wenger näkee asian toisin, mutta saa nähdä.

Walcott pelasi parhaan pelinsä ties kuinka pitkään aikaan maalin ja syötön myötä sekä lisäksi oli mukana kolmannessa osumassa. Hyvä näin, mutta toisaalta Wenger kehui heti suosikkipojuaan maasta taivaisiin pelin jälkeen, joten tuskin sieltä nyt on ainakaan sitä hyökkääjää tai laituria tulossa. Walcott voi managerimme silmissä hoitaa molemmat roolit ja varmaan jopa yhtä aikaa.

Ramsey ja Sanchez pelasivat ensimmäiset ottelut ja olivat siihen suhteutettuna ihan kelvollisella pelipäällä. Etenkin chileläinen, joka lisäksi pelasi piikissä, joka kuitenkin on tykkimiespaidassa oudompi pelipaikka. Kärjessä Sanchez on urallaan pelannut paljonkin, mutta ei yksinäisenä kärkenä.

Wengerin vaihtoehto näyttää olevan olla ostamatta hyökkääjä ja alkaa peluuttaa Sanchezia Giroudin poissa ollessa piikissä. Voisi toimia jos rinnalla olisi toinen hyökkääjä, mutta valitettavasti kiveen hakatussa yhden kärjen systeemissämme Sanchez menee hukkaan kärkipelaajana. Chileläisen pelaaminen piikissä on myös todella paljon pois jo muutenkin uutta laituria tarvitsevasta laitapelaamisestamme.

Laitureista puheen ollen en voi tajuta Campbellin kohtelua. Miehen pitäisi olla Oxin ja Walcottin edellä, mutta peliesityksillä tehoilla tai milläkään ei ole mitään väliä, vaan costaricalainen on kuutosvaihtoehto laitaan, kun edellä mainitun kaksikon lisäksi Sanchez, Iwobi ja jopa Ramsey menevät edelle. Ainoastaan Sanchezin ymmärrän ja Iwobin kanssa Campbell on hyvin tasavahva tällä hetkellä.

En voi myöskään tajuta miksi Wenger ei peluuta joukkuetta kahdella kärjellä jos haluaa Sanchezin piikkiin. Samalla keskikentälle voisi timanttiin laittaa neljä keskimmäistä keskikenttää, joka on managerimme fantasia. No ei ole tapahtumassa, koska vaatisi ryhmityksen muuttamista.

Eilisen huonoin uutinen oli Gabrielin ilmeisen paha vamma. En tiedä oliko kyseessä nilkka, akillesjänne vai mikä, mutta lähes varmasti puhutaan useiden kuukausien poissaolosta.

Näin ollen sunnuntaina on kolme huonoa vaihtoehtoa toppareiden suhteen. Joko pelataan junnuparilla, laitetaan Koscielny kentälle parin päivän harjoitusten jälkeen tai sitten toiseksi toppariksi tulee Monreal tai Debuchy. Loistavaa managerointia taas kerran, koko kesä oli aikaa ja avauspelin kynnyksellä ollaan tässä tilanteessa.

22 thoughts on “Manchester City nurin tälläkin kertaa harjoitusottelussa

 1. Kauteen valmistavat harjoituspelit ovat menneet tuloksellisesti hienosti ja nyt voikin lähteä uuteen kauteen luottavaisesti…..ja pettyä keväällä taas kerran?

 2. Siis koko kesä oli aikaa katsoa ennustajaeukon kristallipalloon ja nähdä että kaksi topparia loukkaantuu 3 ja 1vko ennen sarjan avausta ja ostaa korvaavat pakit jo kesäkuussa?

  Onneks Wengeriltä ei vaadita paljoa… (Joo, se on totta että Merten korvaaja olis pitänyt ostaa jo viikko sitten, kun loukkaantumisesta on nyt 2vko)

 3. Viime kesästä lähtien ollaan huudeltu sen puolustajan perään. Ei tämä ole mikään uusi juttu. Nyt loukkaantumisten myötä osoitus sen uuden puolustajan tarpeellisuudesta vain korostuu.

 4. Jos Hessu mulle tarkotit nii oon toitottanu Merten hitaudesta jo vuoden (tarkottanu että pätevämpi olis pitäny hommata viimestää viime tammikuun siirtoikkunan aikana) mieluummi jo viime kesänä. Merten loukkaantumisesta en oo syyttäny wenkkua.
  Sen sijaan jos wenkku ei oo huomannu wilsheren olevan jatkuvasti telakalla (lue lasijalka) nii ehkä jonku pitäs sanoa sille että mitäpä jos kävisit läpi henkilökunnan potilaskirjat

 5. Uuden topparin tarve on ollut ilmeinen, ja tiedossa jo hetken aikaa. Mutta turhaa on pitää mitään kitinää näistä loukkaantumisista saati syyttää niistä ketään.
  Wenger ostanee uuden puolustajan tässä tilanteessa mutta minkä tasoisen, onkin sitten eri asia. Eilinen tulos tiesi todennäköisesti sitä, että hyökkääjäpelaajaa ei hankita. Wenger luottanee Iwobin ja Akbomin breikkaamiseen ja siihen, että nämä sällit pystyisivät yhteensä tekemään sen 13-17 liigamaalia. Tämä yhdistettynä Ollin ja Sanchezin maalimääriin sekä pieneen tehon nostoon muutamalta muulta riittää kattamaan uuden hyökkääjän tuomat maalimäärät. Ei tämä niin vaikeata ole…*huoh* -Bubba-

 6. Kommentoin siis eilen tapaus Merteä ja topparitilannetta niin ku oon kommentoinu jo aiemminki.
  Totuus on ettei wenkun syy joka ainoa loukkaantuminen oo mutta kyllä wenkun pitää ammattisairastajat jo huomata( eikös se oo jo yli 30v valmentanu niinku kokemustaan toitottaa)
  Joka jampasta tuloo ennemmi tai myöhemmi Diaby ja wilsheren jaskasta näköjää ennemmi.
  Ja sanon jo nyt niinku oon sanonu sata kertaa että HYÖKKÄÄJÄ ja laatusemmoine pitää hommata .
  Se tarvitaan tämän siirtoikkunan aikana vaikka kukaa ei loukkaantuisikkaa.
  Ja varmasti Olli tai joku muu vaihtoehdoista loukkaantuu jossain vaiheessa.
  Kuka sitte tekee maaleja ja ihmetelläänkö sitte että mistäs ny ykköshyökkääjä?
  Siis ostetaan se ny tai sitte mennään jälleen kädestä suuhun ja wenkku alkaa verkallee joulukuus raottaa silmäluomiaan että aukeekohan se sikrtoikkuna ja jos aukeekin nii ostetaa sitte joku viimesellä viikolla.
  Jos sais vaikka halvemmalla.
  Liian vähän. Liian myöhään.
  Wenkku. 3 viikkoa aikaa . Huhuu?

 7. Ja lisään heti että nimimerkille hessu anteeksipyyntö jos sulle jäi sellaine fiilis että kirjoitukseni olis ollu sua tai sun mielipidettä/mielipiteitä vastaan tai niiden aliarvioimista
  Se ei ollu eikä oo tarkoitus. Toivon että kaikki ok

 8. En minä täällä itseeni ota, enkä siis suunnannut kommenttia toppareista kenellekään kommentoijista vaan pikemminkin Villen vikaa kappaletta kohden. Mun mielestä kärki ei ole ollut se painavin hankinta koko kesänä, xhakan jälkeen laituri ja toppari on olleet tärkeät. Nyt tilanne on se, että meille tuttuun tapaan ostot on painotettu elokuun viimeiselle puoliskolle ja meillä ei ole kauden avaukseen yhtään pelikuntoista topparin – tän kanssa pitää nyt elää ja kaikki ratkaisut on huonoja.

  Me tosiaan tarvitaan uus toppari vaikka Per ja Gabriel olis ollut kunnossakin, nyt tarve on ilmeisempi.

  Itse vanhan naavaparran housuissa lähtisin sunnuntaihin niin, että linja olisi Hector-Kos-Coq-Monreal. Coquelin ei ole hyvä toppari, mutta ohjeistaisin pelaamaan ns ”helppoa” eli pallot helvettiin ja Kos hoitaa loput. Keskelle sitten Ninja ja Xhaka ottamaan painetta pois ja pelaamaan kovaa alaspäin.

  Sitten Leicester-peliin voi laittaa kokemattomampia toppareita ja pitää palloa sen 94%. Kyllä, riskit on tässä aloituksessa isot mutta niitä on nyt otettava.

  • Pointti oli, että edes joskus Wenger voisi hankkia pelaajia tai mielellään jopa vahvistuksia ennen kuin on kauhea kriisi päällä loukkaantumisten suhteen. Aivan liikaa kuitenkin ilmeisesti vaadittu ja nyt taas pitäisi vain kiltisti tyytyä nykyiseen tilanteeseen, jossa on huonoja ja vielä huonomia vaihtoehtoja tarjolla sarja-avaukseen.

 9. Mainitsin ittekki tos joku päivä sitte että jos/kun topparia ei saada hommattua kauden alkuun jos ollekkaa niin itte istuttaisin kans kokkelin siihen paikalle koska on pelannu keskikentän pohjalla aiemmin.
  Uskon että osais lukea katkoja hyvin ja osais avata peliä.
  Mutta arvelluttavaa olis se että osaako ”rouhia” oikeaoppisesti eli sikakovaa sääntöjen rajamailla vai tuleeko ylilyöntejä josta seuraa vapareita, rankkareita, keltasta tai punasta korttia koska ny joutuis puolustaa enemmä boxin sisällä ku aiemmi.
  En tarkota että kokkeli sille pelipaikalle olis mikää hyvä ratkaisu pidemmän päälle tai edes tyydyttävä mutta jokuha sinne olis pistettävä ja eikö se debuchy oo vaihtamas maisemaa vai kuinka?
  Mutta täs just tullaa siihen tilanteesee mistä Ville on kirjotellu jo pidemmä aikaa ja oon täysin samaa miältä Villen kans.
  Mite helvetissä voi olla niin vaikeaa laittaa se miehistö kerralla kuntoon ja putsata kaikki ylijäämäkama helwettiin.
  Kuinka paljo meillä on palanu hilloa ku ollaa pidetty noita yli-ikäisiä maskotteja vuositolokulla mukana wesijuoksus?
  Ja jaskasta on huippuvauhtia kehittymäs 1 maskotti lisää loukkaantumisherkkyytensä takia.
  Wenkku itte keuhkoaa ku pelaajahinnat nousee….
  Eikä tee mitään.
  Tilanne on vastaava että ku olisin iskeny silmäni esim johonki asuntoon ja siitä pitäis maksaa nyt esim 200 000e ja tietäisi että syystä tai toisesta siitä pitää ens vuonna maksaa 250 000e.
  No. Mitä normigooneri tekee/tekis?
  No se ottaa lainaa tai ostaa jokatapauksessa sen nyt koska nyt se hinta on 200 000e.
  Mitä wenkku tekee/tekis? Aiva oikein.
  Ei mitää. Ku se on niin perkelee kallis.
  Sitte vuoden päästä wenkku ihmettelis että helewetti ku tuo asunto maksaa ny 250 000e.
  Onko se jamppa saatana koskaa käyny matikantunnilla?
  Siis niinku ala-asteen jäläkeen?
  Tää vuodatus ei ollu tarkotettu ku lähinnä ittelle

 10. Argumentti, ettei markkinoilla ole laatua, on keskuspuolustajan kohdalla outo. Arsenalin topparit on vähän eri puusta ja ihannetyyppiä ei noista hahmotu. Mertesacker oli tunnetusti paniikkihankinta aikoinaan, edeltävästi Mertesackeria oli huhuttu jo monia vuosia Arsenaliin. Heikohkot pallolliset otteet ja hitaus varmaan estivät ostot. Sitten kelpasi, kun markkinatilanne oli mitä oli ja paniikki puolustuksen romahtamisesta heräsi.

  Nyt tilanne on samankaltainen. En tiedä mikä Mustafissa arveluttaa, paitsi hinta. Ehkä lievä lyhyys. Manolas ymv. ovat jo aivan liian kalliita ja toisaalta Evans ja se Swansean kaveri eivät ole juurikaan parempia kuin Holding, virheet ovat vain erityyppisiä.

 11. Arsenalhan on toiminut ”nauta-Stanin” ajan täysin business pohjalta. Olen ihmetellyt monen muun tavoin jo vuosia, et miksi ..lvetissä meillä roikutetaan ringissä vuositolkulla rikkinäisiä vesijuoksijoita…maksetaan heille(kin) ylisuurta korvausta ja sorvataan jatkopahveja, kun vanhatkin sopimukset pn vielä voimassa.

  Näkisin, et taloudellisesti olisi kannattavaa pistää pelaajia ulos, kun sopimukset loppuu (siis viimeistään) ja hankkia samalla rahalla joikkueeseen terveitä miehiä vahvistamaan joukkuetta…

  Nyt on menty pääasiassa säästöliekillä rahankäytön suhteen monta vuotta. Varmasti Wenkku & seurajohto tietää, mille paikoille ukkoja pitäisi hankkia…mut me pengotaan alennuskoreja ja etitään viime metreillä muitten ylijäämämiehiä.

  Toimiiko menestystä janoava (myös taloudellista) organisaatio näin?

  Ei toimi.

 12. Optimisti voi tässä kohtaa sanoa, että ykkösjoukkueessa on 8 jamppaa, jotka ovat joskus pelanneet topparina. 9, jos Coqin treenipelistuntti lasketaan.

  Huomenna varmaan tulee julki tai vuotaa alustavaa tietoa Gabrielin toipumisen pituudesta. Nyt olisi varmaan hyvä joskus tiedottaa myös Jenkon toipumisesta? Ei varmaan ole kunnossa ennen syyskuuta, ehkei loka-marraskuutakaan, vaikka itse sanoi tavoitteeksi palata kauden alun tienoilla.

  Debuchyn pois päästämisessä ei ole mitään järkeä tässä kohtaa. Mies on mielestäni osoittanut, että huolimatta siitä että loukkaantui jäätyään Bellerinille kakkoseksi ja ilman peliaikaa, niin on ammattimainen kaveri ja pystyy pelaamaan tyydyttävästi. Lähteköön sitten ensi kesänä.

  Toivottavasti Wenger nyt kykenee ostamaan avauksen ja ns. kolmannen topparin välimaastossa olevan kaverin, eikä mitään nelos-vitosvaihtoehtoa kaikkien ollessa kunnossa. Mutta juuri kehäraakkeja kohti epäilen mentävän. Eikä konkareissa ole mitään vikaa, mutta Arsenalin fanaattinen jälleenmyyntiarvon vahtaaminen johtaa siihen, ettei veteraani voi maksaa mitään. Ja jos veteraani ei maksa juuri mitään, sellainen on todella huono. Silvestre esimerkiksi.

  Pikemminkin kokemusta Arsenalista puuttuu, sellaisten pelaajien kokemusta, jotka ovat menestyneet. Italian, Espanjan, Saksan jäteistä voisi yleisellä tasolla puhuen löytyä johtajuutta ja notkahdusvaiheista toipumisen apua. Em. syystä tällaisia pelaajia ei vaan voi hankkia.

 13. Ja jos ei kärkeen osteta oikeesti ketään, ni Gnabry rinkiin jä äkkiä..osuu ainakin olympiakarkeloissa..kahdesti eilen

 14. Vanha kunnon jääkaappipakastin Horst Hrubesch ihmettelee, miksi Arsenalissa ei tajuta Gnabryn kykyjä. Horst on nykyisin Saksan olympiajoukkueen koutsi – Gnabryhan on tosiaan heilutellut verkkoja Riossa tiuhaan tahtiin.

  Myös Özil twiittailee, että hienoa kun Gnabry näyttää kykyjään.

  No, asia ei tietty ole ihan noin yksinkertainen. Loukkaantumiset ja epäonnistunut lainapesti ovat omalta osaltaan jarruttaneet. En kyllä tosin usko, että olympiafutis mitenkään lisää Wengerin innostusta edes kokeilemaan Gnabrya.

 15. Gnabryn viimeistely oli luokatonta ennen vuoden loukkaantumista. Se on olennainen ero Iwobiin ja Wenger etsii tällä hetkellä maalintekijöitä sisältä ja ulkoa. Nykymiehistö ei kyllä kuro n. 15 puuttuvan maalin vajetta umpeen, kirmaa siellä ketä tahansa. Ainakaan vielä tällä kaudella. Tärkein johtopäätös kesästä onkin, että tämä(kin) kausi on varaa käyttää tiettyjen pelaajien sisäänajoon, eikä vakavaan pokaalijahtiin. Se myös tarkoittanee sitä, että Wengerin jatkosopimus on jo käytännössä sovittu. Aikaa riittää professorilla.

  • Iwobi on se joka saattaa yllättää, jos saa mahdollisuuden. Pitkästä aikaa näen meillä kaverin joka pistää rennosti palloja alakulmiin kuin Henkka konsanaan.. ja kuten Timo sanoi niin Debua ei pitäisi missään nimessä poistaa seurasta ja luulisi myös Debuchyn itsekkin ymmärtävän ettei ole mikään stara ja peliaikaa saattaa tulla millä hetkellä hyvänsä. Se on vain valitettava tosiasia kun Debu on kentällä niin meillä ei ole oikealta minkäälaista uhkaa.

 16. Kos lomilta duuniin kiireen vilikkaa ja Henkka aisapariksi.
  Pakkohan kauven alaku on tosissaan ottaa,

  COYG!

  • Pari peliä pystyy aina häviämään.. Tammikuussa sitten pari Arshavinia sisään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s