Kesän toinen katsaus kilpailijoihin sarja-avauksen kynnyksellä

Tässä vaiheessa on turha selittää siirtoikkunan olevan auki vielä kuun loppuun asti. Se on aivan sama, vaikka se olisi auki maailman tappiin, niin managerimme ei tekisi tarvittavia hankintoja. Lisäksi kausi alkaa sunnuntaina, eikä syyskuun alussa ja hyvä alku pisteistä puhumattakaan ovat äärimmäisen arvokkaita asioita.

Meidän hankinnat tähän mennessä ovat yksi vahvistus tai ainakin sellaiseksi voisi Xhakan ennakkoon laskea, vaikka tasosta aivan huipulla ei vielä ole takeita. Holding ja Asano taas ovat hankintoja tulevaisuuteen ja japanilainen todennäköisesti ennen kaikkea Aasian rättimyyntiä varten.

ManU. Mourinho on tehnyt kaiken, joka meidän olisi pitänyt tehdä ja vähän enemmänkin. Zlatan olisi kelvannut meille ykköshyökkääjäksi, meille alun perin huhuttu loistavat tehot Dortmundissa nakuttanut Mkhitaryan päätyi portugalilaisluotsin alaisuuteen, Eric Bailly on varmasti parempi toppari kuin meidän vaihtoehdot tällä hetkellä ja lisäksi vielä maailmanennätyssummalla Pogba, joka olisi todennäköisesti kelvannut maailmassa jokaiselle joukkueelle.

Toki rehellisyyden nimissä itse en ole nähnyt Pogbalta 100 miljoonan otteita, mutta pakkohan sen potentiaalin ja tason on siellä oltava, sillä ei miestä olisi muuten jo niin pitkään huhuttu Manuun, Real Madridiin ja B*rcaan.

Manchester City. Kahdeksan hankintaa vai yhdeksän nyt Stonesin ennätyssiirron jälkeen. Pelaajahankintojen lisäksi uutiset ovat kertoneet kuinka Guardiola on tuonut uusia tuulia harjoitteluun, pelisysteemiin ja tiukat kontrollit pelaajien painon suhteen. Ainakin voi sanoa uuden City luotsin tehneen paljon lyhyessä ajassa ja pyrkivän eteenpäin, kun meillä eteenpäin pyrkinen on täysin tuntematon käsite.

Chelsea. Conte on tehnyt kaksi hankintaa Kanten ja Batshuayin muodossa sekä Cuadrado palaa lainalta ja saa todennäköisesti uuden mahdollisuuden Länsi-Lontoossa italialaisvalmentajan alaisuudessa. Lisäksi topparihuhut jauhavat Chelsean osalta ja toisin kuin meillä todennäköisesti sieltä tulee Koulibaly tai meille huhuttu Mustafi.

Liverpool. Klopp on ensimmäisen kesän aikana päässyt muokkaamaan joukkuettaan näköisekseen ja ovi on käynyt molempiin suuntiin. Sisään on tullut kuusi pelaaja, joista Mane kallein reilun 30 miljoonan siirrolla. Olennaisinta on kuitenkin saksalaiskoutsin saaneen omia pelaajia hankittua ja ennen kaikkea harjoituskauden aikaa ajaa sisään omaa pelifilosofiaansa, kun viime kaudella siihen ei ollut mahdollisuutta pestin alettua kesken kauden.

Tottenham. Kaksi vahvistusta on enemmän kuin meillä. Wanyama ja Janssen. Paikalliskilpailijallamme oli jo ennestään parempi kärki, mutta siitä huolimatta se hankki toisen hyvän tai vähintäänkin erittäin potentiaalisen hyökkääjän. Hollannin liigan maalikuninkuuden voittaneen Janssenin siirtosumma oli lisäksi 20 miljoonan punnan luokkaa, joka on nykymarkkinoilla edullinen hinta. Miksi Wenger ei ollut tässä kisassa mukana?

Edellä mainittujen lisäksi West Ham on tehnyt useita hankintoja ja ylipäätään ei taida löytyä joukkuetta Valioliigasta, joka olisi hankkinut vain yhden pelaajan, joka voidaan laskea todelliseksi hankinnaksi tähän hetkeen eikä tulevaisuuteen.

Kilpailijat eivät ole ainoastaan hankkineet enemmän ja parempia pelaajia, vaan vaihtaneet myös managereita, joka itsessään on jopa merkittävämpää. Meillä tästä ei valitettavasti ole tietoakaan ja ainakin itselläni on sellainen tunne, että tällä kertaa kesän toimimattomuus tulee kostautumaan ennennäkemättömällä tavalla. Olisi aivan oikein ja lienee ainut tapa, jolla muutos voi tapahtua.

Hetken sukellus ja sen jälkeen uusi alku puhtaalta pöydältä olisi samalla asia, joka palauttaisi toivon meidän goonereiden elämään. Tällä hetkellä ei toivoa ole, vaan jo aina ennen kauden alkua tietää, että mahdollisuuksia ei missään tapauksessa ole liigamestaruuteen tai euromenestykseen, ei edes täysin poikkeuksellisella viime kaudella.

29 thoughts on “Kesän toinen katsaus kilpailijoihin sarja-avauksen kynnyksellä

 1. Usnomaton tilanne, eikö Wenger voisi jo pikkuhiljaa myöntää että hän ei enää hallitse tätä lajia. Ei hän saa pelaajia hankittua eikä osaa taktikoida itse peleissä. Aina vaan sama 433-neppailu.
  Mene jo psg.hen tai monacoon tai les bleusiin. Ihan sama minne, kunhan annat tilaa jollekin nälkäiselle, taitavalle managerille, joka osaa tehdä tarvittavat hankinnat ajoissa, jo ennen pre-seasonia. Ja matsien aikana pitäisi olla silmää vaihtaa ryhmitystä ja taktiikkaa jos pikkunepppailu ei toimi. Ja harvoin se toimii tammikuun pohjoisilla perunapelloilla.

 2. Blogistin esittämillä perusteilla alkavalla kaudella molemmat Manchesterin joukkueet, Liverpool ja Chelsea ovat vahvistuneet edellisestä kaudesta ja ovat realistisimmat neljän kärjen valtaavat joukkueet. Koemanin johtama Everton on vielä kysymysmerkki mutta seura ja sen lisäksi West Ham saattavat pudottaa Arsenalin mestarien liigan ulkopuolelle loppusijoituksissa. Neljä ensin mainittua seuraa osoittavat pyrkimystä kilpailla voitoista. Arsenalin touhu indikoi, että tavoite on vain selviytyä neljän parhaan joukkoon, ja se ero on merkittävä. Jonkun mielestä blogisti oli jälleen pessimistinen marisija mutta näkisin hänen realiteettien tajunsa olevan kohdallaan.

 3. Leicesterin liigamestaruus oli pahinta, mitä saattoi tapahtua. Se antoi wengerille lisää uskoa, että pokaali tulee pienemmilläkin satsauksilla. Sitä kautta ei vain tule, että Arsenal saisi yli kymmenen rangaistuspotkua (ja niistä vielä pallon maaliin) ja että Wenger löytäisi Mahrezin tasoisen kyvyn.

 4. Kyllä hitaimmillekin kannattajille alkaa jo mennä läpi, ettei Wenger oikeasti mitään top top laatua edes yritä, eikä välttämättä osta ketään. Ainoa debatin alainen asia on syyt, miksi näin on. Se on se hyvä kysymys, johon ei löydy mitään asia-argumentteja objektiivisesti. Alan uskoa, että Wenger etsii vain henkilökohtaista sulkaa hattuunsa, ”löysin XXX:n, uuden Pogban/ZIdanen/Zlatanin” jne. Ja miksi? Vain todennäköisesti myydäkseen ennätyshintaan pois. Koska vain hinta tuo lopullisen tunnustuksen ja ennen kaikkea rahaa kassaan. Mutta Wengerin löytö ja Wengerin kehittämä pelaaja.

  Kaikki isot siirtonimet on jo niin loppuun kaluttuja eikä Arsenal näytä etenevän millään rintamalla yhtään. Twitter laulaa ja blogit suoltavat sappea, mutta kannattajan ei auta muu kuin asennoitua nelossijakamppailuun. Harmi, sillä kausi olisi poikkeuksellisen mielenkiintoinen muiden seurojen tekemisten takia, jos vain Arsenal olisi edes jotenkin kilpailukykyinen niiden kanssa.

  • Koska ei ainakaan minua kiinnosta kiimaisena seurata, miten piste-ero kasvaa vääjäämättömästi liigakärkeen ja missä kuussa matemaattisesti pokaalimahdollisuudet on menetetty. Ainoaksi ilonaiheeksi jäänee nimenomaan seurata muutaman nuoremman lupauksen mahdollisia kehitysharppauksia. Täytyy sanoa, ettei tämä negatiivinen ilmapiiri ja muiden osin heikohkojen raakileiden kanssa pelaaminen heidänkään tehtäväänsä mitenkään helpota.

 5. Jo aiemmin mainitsemani seurat ovat vahvistaneet sekä hyökkäys- ja puolustuspäätään. Arsenalilla on molemmilla alueilla ollut puutteita, jotka on noteerattu seuran ulkopuolellakin. Asioille ei kuitenkaan ole tehty mitään. Wenger on esittänyt hylätyt tarjoukset sekä Lacazettesta, että Mustafista. Mikäli jälkimmäinen huhujen mukaisesti päätyy Chelseaan on Wenkulan turha väittää, ettei mies ollut saatavilla. Nähdyn prusteella on pääteltävissä, että seuran tavoite ei ole tosissaan kilpailla valioliigan ym. mestaruuksista.

 6. Kyllä markkinoilla pelaajia on, hintapolitiikka onkin sitten toinen juttu. Wenger on tavallaan itse ajanut itsensä ja seuran ongelmiin hankintojen suhteen. Kun ei ole oikein vetovoimaa, eikä maksuhalua niin myyvä seura saa vapaasti määritellä pelaajien hinnat ja silloin Wengerin Arsenal on helposti pullautettu pihalle kaupankäynnistä.
  Skyn juttuja kun lukee, niin tulee väkisinkin ajatus että viimeistä kautta viedään Wengerin osalta. Kaiken huipuksi Wilsherekin on valjastettu puhumaan pehmoisia vähän siitä ja tästä…..

 7. Tämän suoran lainauksen voi halutessaan nähdä positiivisesti tai negatiivisesti.

  ”My contract runs until the end of the season. What I will do after will depend a little bit on how the season goes,” Wenger told BBC Radio 5 live.

 8. LÉquipe väittää Arsenalin viimein tehneen tarjouksen Mahrezista. Koska tarjous oli 30m, ei ollut mitään pelkoa että tarjous hyväksyttäisiin.

 9. Muuten kyllä allekirjoitan nuo arviot, mutta Liverpool ei kyllä tule olemaan minkäänlainen uhka mestaruustaistelussa. Molemmat Manchesterit on kärjessä ja sitten me ja Chelsea noin 10p päässä. Kolmas tai neljäs siis jälleen kerran. Liverpool max viides jos kaikki menee ihan nappiin.

 10. Tämä on myös yksi erikoisuus: tehdään tarjouksia, joita ei varmasti hyväksytä. Mikä lie niissä ideana – ketä palvelee jne. Kun niistä ei kuitenkaan isosti mesota. HJK:han vois tehdä tarjouksen Rollesta: 100 000 euroa ja liksa 2000 euroa viikossa.

  • Uusi piirre on se, että Arsenal vaikuttaisi harrastavan melko voimakasta tappingia (Lacazette, Mahrez). Mutta ei kuitenkaan riittävän voimakasta, koska pelaajat eivät uskalla osoittaa mieltä julkisesti tai peräti lakkoilla (kuten esim. Wiltord aikoinaan). Näin nykyisten seurojen on helppo näyttää kaapin paikka pelaajalle ja luottaa siihen, että pelit maistuvat taas syyskuussa. Näin perus-Arsenal väite, eli vastentahtoista pelaajaa ei kannata pitää väkisin, ei taaskaan toimi muiden kohdalla.

 11. Eräs juttu mitä en alkuunkaan tajua enkä ole koskaan tajunnut on nämä sarjakauden alkuun jatkuvat kesälomat. Kisat oli ohi jo kuukausi sitten niin on se nyt helvetti, jos ei kuukaudessa saa ladattua akkujaan parin tunnin kirmaamiselle päivää kohden. Normaalityöläisetkin tässä onnistuvat ja he tekevät kuitenkin 8 tunnin päiviä aina. Ja jos kisat on tosiaan este ettei pääse tuossa ajassa kuntoon niin silloin pitää jättää kisat kokonaan välin. Kyllä nuo kisapelurit vaan muissa seuroissa näyttää olevan tiukasti jo vahvuudessa mukana.

 12. Perry Groves osuit naulan kantaan! Loukkaantumiset yms. vaivat pitää ymmärtää, mut nää ylipitkät lomat ei mene jakeluun..ja vaikka kipua ja tuskaa olisikin, niin mahtunee vesijuoksukerhoon kaikki halukkaat. Ja jos eimahdu, niin levennetään altaita.

  Ja noi selkeesti alihintaset tarjoukset kuuluu samaan kasaan, kuin edellinen…Wengerhän vaan vittuilee markkinoille…mitä miettii pelaaja managerista, kun Wenkula tarjoaa ostohinnaksi -50% verrattuna muihin…onko seuraan enää tämmösten jälkeen imua?

 13. Oon Perry Grovesin kans aikalailla samaa mieltä tosta valioliigan järjestyksestä. Uskon kuitenki että kisasta tulee tiukka vääntö cityn, munan ja chelskin välillä. Conte hommaa vielä jonkun ( Mahrez?) ja Contella on varmaa aika hyvä ote pelaajiin. Ainaki uskoisin että chelskin jampat tekee töitä hartiavoimin.
  Samoin Poolin jätkät on vetäny tosikovaa treeniä koko kesän kuuleman mukaan ja Klop haluaa että äijät juoksee ja paljon.
  Saas nähdä tarttuuko Klopin haaviin vielä ketään?
  Ikäväkseni täytyy todeta että spurs ei tuu romahtamaan ja saadaan tapella tosissaan paikasta 5-6
  Meinaan jos ketää ei enää tuu niin saattaa Özilin ja Sanchesin huumori olla koetuksella ja se näkyy välittömästi.
  Plus vielä länsikinkku mukaan kisaan kuuden parhan sakkiin
  Mitäs muut goonerit rankkaa järjestyksen?

 14. Mestari tulee Manchesterista. Sinisten ja punaisten välillä käydään henkien kamppailu. Jää nähtäväksi pystyykö Mourinho Ibrahimovicin kanssa luomaan voittaja-asenteen ryhmään, vai saako Guardiola porukkansa vielä kovemmaksi. Pool ja Chelsea vääntävät sijoista 3-4. Joukkueemme saattaa löytyä sijoilta 5-7 kauden päätteeksi samanlaisella pyristelyllä kuin aiemmin. Joitakin hyviä otteluita seuraa muutama jotka ovat täyttä perseilyä ,viime kauden Southampton vierailun malliin. Managerin selitykset olemme jo kuulleetkin.

 15. No heitetään nyt kevyt veikkaus oletuksella ettei hirveän merkittäviä siirtoja enää tapahdu elokuussa.

  1. ManCity
  2. Chelsea
  3. ManU
  4. Pool
  5. Arsenal
  6. Spurs

 16. Samaa mieltä kuin Ari, manchesterin porukat ratkaisevat mestaruuden.
  Shelski kolmonen ja me kamppailemme maksa-altaan ja paskanvalkeiden kanssa wenkkutrophystä.
  Lestö ja länsikinkkukin voi olla lähituntumassa.

 17. City
  Muna
  Chelski
  Pool
  Arsenal
  W Ham
  Tötterström

  ollaan me ennen sarjanalkua taulukossa keulilla, kiitos aakkosille..
  Haetaan vauhtia torstailiigasta, samalla esim Özil ja Sanchez lähtee etsimään mestaruuksia voittavista organisaatioista.

 18. Mitäs mieltä olette, saako Arsenal nyt sitten kauden aikana väännettyä sopparin Sanchezin/Özilin kanssa? Jos ei saa, ensi kesänä on sitten se tarkan markan putiikin pakkomyynti edessä.

 19. Ei saada uusia soppareita. Miehet ovat tod näk jo nyt kyllästyneet 4. sijajahtiin…ja kun puuttuvia palasia ei tänäkään vuonna jengiin hankita, niin molemmat lähtee uuteen osoitteeseen.

 20. Kuten mainittu, Mourinholla on lähtenyt vähän lapasesta tuo man management, josta viime kausi surullinen esimerkki. Ei haittaa toki. Siksi en usko enää miehen nosteleman isoja pokaaleja Manussa. Yksi huomio: nykyään tuntuu Moulla menevän yksi iso hankinta vihkoon ja joutuu koirankoppiin. Kukas tällä kertaa? Veikkaan Mikhitaryania. Zlatan koirankopissa olisi jo sensaatio.

  Nyt on jo selvää, ettei hankintoja ennen Pool-pelejä tule ja vaikka tulisikin, on tyhmää peluuttaa pelaajaa nollatreeneillä joukkueen kanssa.

 21. Ja jos kausi alkaa hyvin niin hankintoja ei tuu enää tämän siirtoikkunan aikana.
  Joudumme vain tyytymään Wengerin myhäilyihin: ”tiesin ettei joukkue tarvi enää vahvistuksia” ja sitte tammikuus ollaa hommaamas hyökkääjää, topparia tai laituria.
  Joista toki vain 1 hommataan.
  Kukapa sitä nyt pakettia kerralla kuntoon laittaisi.
  No. Oon ittekki todennu että tämä kuukausi aikaa joten annetaan nyt Arsenen näyttää miten mestarijoukkue kursitaan kasaan (hymiö)

 22. Eikös todennäköisyydet ole aika pienet kauden alkamiselle ”hyvin”. Itse ymmärrän sen ainakin voittoputkena. Alakerta ei pysty nollapeleihin millään tuolla kokoonpanolla (oletan ettei Koscielnyä panna sinne loukkaantumaan), joten aika lujat tehot pitää hyökkäyksen takoa, että voittoja ropisee. Pool-pelistä ei pidä lukea liikoja, Poolilla voi olla ylilatausta jos Klopp pumppaa liikaa energiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s