Wengerillä aikaa kaikkeen muuhun paitsi olennaiseen

Voin sanoa suoraan nykyään vihaavani Wengeriä. Managerimme on egoisti vailla mitään rajoja. Mies ei myönnä koskaan omia virheitään, ei opi ja/tai halua oppia aiemmista virheistä, vaikka sama olisi toistunut kuinka monta kertaa tahansa.

Managerimme valehtelee meille kannattajille päin naamaa lähes joka kerta suun avatessaan ja puhuu itsensä pussiin lähes yhtä usein. Toki tämä on odotettua, sillä eihän mies itsekään enää muistaa mitä on milloinkin valehdellut ja satuillut, kun tätä samaa on jatkunut 10 vuoden verran.

Highburyn muuttomme tarkoitus oli kilpailla tulevaisuudessa eli nykyään maailman huippujen kanssa. Päinvastoin olemme kauempana kuin koskaan esim. Mestareiden liigan voitosta ja yhden yhtä liigamestaruutta ei Groven aikana ole juhlittu.

Junnuprojekti oli muka pakollinen stadionin rakentamisen vuoksi, vaikka uusi stadion tuotti vuosittain lainojenkin maksun jälkeen 30 miljoonaa puntaa enemmän kuin Highbury ensimmäisestä kaudesta lähtien. Silti muka emme voineet kilpailla mitenkään ja parhaat pelaajat oli pakko myydä.

Täyttä roskaa ja ainut syy oli ja on edelleen, että tappioton kausi teki Wengerin omasta mielestään jalkapallojumalaksi, joka ei yksinkertaisesti voi olla väärässä. Managerimme tavoite tuosta asti on ollut rakentaa voittajajoukkue tyhjästä ja käytännössä minimisijoituksella. Ei onnistu ja lisäksi palkkabudjettimme on aina ollut huippukorkea, joten rahat on hassattu vain ja hassateen edelleen surkeiden tai keskinkertaisten pelaajien ylisuuriin palkkoihin. Sitten tuli Leicester ja osoitti asian mahdolliseksi, mutta ei Wengerin kyvyillä.

Ensimmäisestä junnuprojektista lähtien olemme saaneet kuulla kuinka emme voi kilpailla öljyrahojen kanssa, mutta yhtäkkiä Leicesterin mestaruuden jälkeen, kun meillä on enemmän rahaa käytössä kuin koskaan saammekin kuulla kuinka raha ei ole merkittävä asia.

Toki pari vuotta tätä ennen puheenjohtajamme sanoi, että meillä on varaa hankkia kuka tahansa pelaaja Messiä ja Ronaldoa lukuun ottamatta. Pari vuotta eteenpäin ja tänä kesänä toimarimme väittää, että emme taaskaan pysty kilpailemaan pelaajista muiden suurien kanssa, vaikka seuran tilillä on enemmän rahaa kuin koskaan ennen.

Aivan täyttä roskaa, kun totuus on Wengerin myöntäneen, että häneltä ei ole koskaan evätty rahaa jos hän olisi halunnut tehdä jonkun siirron. Sen sijaan managerimme on legendaarisesti sanonut, että antaisi 100 miljoonaa takaisin jos hänelle annettaisiin sellainen summa seurajohdolta pelaajien ostoon. Samoin managerimme on sanonut tyytyvänsä kakkossijaan seuraavaksi 20 vuodeksi jos sellaista mahdollisuutta tarjottaisiin. Todellisen voittajan asenne.

Kroenke on suuri ongelma tässä seurassa, mutta ylivoimaisesti suurin ja jokapäiväiseen toimintaan kentällä vaikuttava herra on Wenger. Ranskalainen pitelee lähes kaikkia naruja käsissään ja ei todellakaan ole hallinnut edes puolia niistä enää vuosikausiin. Kroenke omistajana voimme voittaa, mutta Wenger managerina emme.

Vaikka emme jatkossakaan käyttäisi maailmanennätyssummia uuden managerin johdolla, niin nykypelissä kartalla oleva hyvä manageri saisi nykyisestä joukkueesta enemmän irti, pystyisi kokoamaan paremman joukkueen nykyisellä tai jopa pienemmällä palkkabudjetilla ja käytettävissä olevalla siirtokassalla.

Ja otsikon mukainen loppukappale. Wengerillä on aikaa kommentoida Pogban siirtoa jo toistamiseen ja kaikkea muutakin meidän kannalta täysin epäolennaista, mutta vahingossakaan managerimme ei saa joukkuetta vahvistettua tai täysin turhia pelaajia myytyä.

Itselläni on tasan yksi toive kauden suhteen ja se ei liity mitenkään sijoituksiin missään kilpailuissa, sillä pokaalimahdollisuuksia ei ole. Viime kausi todisti, että Wenger ei edes vahingossa voita enää Valioliigaa Mestareiden liigasta puhumattakaan. Kunhan Wenger ei tee jatkosopimusta, niin kausi on onnistunut. Taitaa olla vain liikaa pyydetty.

Mainokset

22 thoughts on “Wengerillä aikaa kaikkeen muuhun paitsi olennaiseen

 1. Kyllä mustafi-huhut nostavat kovasti päätään,mies oli jätetty pois eilisestä valencian harjoitusmatsista loukkaantumisen tai ”loukkaantumisen” takia sivuun,sky sports uutisoi.uskon että wenger aidosti yrittää mustafia hankkia.

 2. Jo Aku Ankasta opittiin aikoinaan, että se ei ole uutinen, että koira puri miestä. Mutta se on, jos mies puree koiraa. Eli missä oli tämän blogikirjoituksen ”uutinen”? Se ei ainakaan ole se, että blogistimme vihaa Wengeriä. Sen nyt tietää jokainen vähänkin blogia seurannut. Täytehuttua.

 3. Mikähän tämän ”Özil haluaisi palata Madridiin” jutun taustalla on? Kiihdyttää sopimusneuvotteluja? Nimittäin tietä Madridiin ei ole, Perez ei myönnä virheitään ja juuri kehui julkisuudessa, että Madridia on tällä hetkellä lähes mahdoton vahvistaa markkinoilta ostaen.

  Urheilulehti (en tilaa) herättää huomiota veikkaamalla Spursia mestariksi. Herää kysymys, mitä Rönkä oikein nukkuu, kun antaa nöösipoikien kirjoitella tällaista roskaa?

 4. Ehkä paras tae Özilin jatkolle Arsenalissa on ulkoiset tekijät, eli Barcelonan ja Real Madridin nykypelikuvioihin mies ei sovi. Bayernin pomon Rummeniggen arvostusta Özil ei kuulemma nauti, joten tosi houkuttelevat vaihtoehdot puuttuvat ainakin 1-2 vuotta ja sitten Özil alkaakin kolkutella kolmenkympin rajapyykkiä.

  Sanchez sen sijaan on todella monipuolinen ja kelpaa moneen rooliin moneen seuraan. Hän löytää itselleen helposti uuden seuran jos haluaa, eikä ehkä ole niin tarkkakaan seurastaan.

 5. Wenkkuahan ei tunnetusti haittaa myydä tähtiä kilpailijoille joten voidaanhan sitä vuoden päästä nähdä Ö ja A valkussa edelleen…

 6. mustafin agentti on vahvistanut, että ”personal terms agreed with Arsenal”. Eli tuskin Chelseaan on menossa…

  Minulle melko vieras pelaaja, mutta toivotaan että tässä on sitä tulevaisuuden runkoa keskuspuolustukseen. Ainakin se viittaisi tähän, että ukko mahtuu Saksan maajoukkueeseen.

 7. Täytyy sanoa, että jos Mustafi tulee, se on myönteinen yllätys. Evans olisi klassisempi valinta. Toki tässä on nyt menossa agentin vedätysvaihe – pelaajan palkka sovittu, joten seurojen ois syytä myös sopia, jotta agentti saa palkkionsa.

 8. Kicker jyrähtää, ettei Mustafin kanssa olla kovinkaan lähellä sopimusta eikä henkilökohtaisista eduista ole sovittu. Lähde on agentti.

  Mustafi lienee myös Öziliä miellyttävä hankinta, samantyyppinen tausta. Gündogan olisi tietysti ollut vielä mieluisampi, ehkä.

 9. Onha se kyllä niin että paljon on huhuja ja media heittelee nimiä joita yhdistetään arsuun.
  Ollaan vielä kaukana siitä ennenkuin meillä on uus mies kirjoilla
  Wengerin varovaisuuden tietäen.
  Mut Mustafi sata kertaa ennemmi ku Evansin Jonny

 10. Röngän ja urheilulehden agenda on jo vuosia ollut olla eri mieltä kaikkien muiden asiantuntijatahojen kanssa. Nämä muka shokeeraavat ”asiantuntijalausunnot” erottavat heidät massasta. Sillä nyt ei kunnon huuhaa-aviisin tyyliin ole mitään merkitystä, että ovat järjestään aina väärässä. Sama nyt pallossa mitä johtavan aikakaudella oli kiekossa. Itsekkin lopetin lehden tilauksen jo vuosia sitten, mutta aina välillä tulee töissä huumorimielellä lueskeltua. Tottenhamilla ei ole mitään asiaa Englannin pellemaajoukkueen rungolla viiden sakkiin.

 11. Oletteko muuten huomanneet, että Pellegrinin ja van Gaalin saatua potkut, dinosauruksia on valioliigassa enää vähän? Wenger on ylivoimainen tietysti virkaiältään yhdessä seurassa, mutta on myös valmennusuransa kokonaispituuden puolesta aika yksin. Vain Ranieri ja Swansean Guidolin ovat yli kuusikymppisiä ja on mielestäni aika selvää, etteivät hekään kauaa seuroissaan valmenna (tiedän, Ranieri teki uuden sopparin, mutta silti). Puliskin on 58-vuotiaana jo ikämies liigassa.

  Sukupolvenvaihdos on aika täydellinen Englannissa ja kieltämättä tulee mieleen, onko Wengerillä näyttöä taitojen päivittämisessä tälle vuosikymmenelle? Varsinkin kun esikunnassakaan ei vaihtuvuutta ole läheskään samaan malliin mitä oli esim. Fergusonilla. Wenger ei ole ratkaissut puolustamisen ongelmia, ei loukkaantumisen ongelmia (joskin yritystä on ollut), ei talven jokavuotista kuntopuntarin kyykkäysongelmaa eikä maalinteon ongelmia. Arsenalin hyökkäyspeli näyttää liian hitaalta nykyvaliossa, jossa kieltämättä puolustetaan aika laadukkaasti noin keskimäärin, vaikka repsahduksia joskus sattuu. Ainoa missä Wenger on selvästi antanut periaatteidensa taipua, on tuo kolmen melko kalliin pelaajan ostot kolmen vuoden aikana.

 12. Jos rahaa ei olisi ja näillä pitäisi ekaan peliin mennä niin mun valinta olisi Monreal, Debuchy toppareina ja Gibbs, Bellerin laidoilla. Liverpool tulee meinaan kovaa ekaan peliin, eikä typeriä virheitä sallita. Holding vaihdosta, jos näyttäisi siltä että ilmassa ei pärjää..

 13. Kausi alkaa ja meillä on edelleen samat ongelmat ku on ollu ties kuinka kauan. Vardysta tehtiin tarjous ja ku ei onnistunu nii sitte onkin ollu hiljaisempaa.
  Merten ja Gabrielin loukkaantumiselle wenkku ei voinu mitää mutta kyllä sen on jo sokeaki nähny monta vuotta että Merten parasta ennen päiväys onmennyt jo ajat sitte umpeen.
  Käsittämätöntä on ennenkaikkea että mies ei oo saanut kenestäkään muusta hyökkääjästä tarjousta aikaiseksi vaikka aikaa on ollu ja Giroud olis tarvinnu kirittäjän jo ainaki 2 vuotta.
  3 viikkoa on nyt aikaa laittaa paletti kasaan.
  Olis pitäny olla jo kesällä että uudet kaverit olis saanu edes hetken aikaa treenata joukkueen kanssa.
  Liian vähän. Liian myöhään

 14. Nyt on ”vahvaa” huhua Mustafista..tulossa seuvaavan 48 tunnin sisällä…uskooken haluaa. Mutta oikeesti, missä on se maaleja sylkevä kärkimies?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s