Sitä saa mitä tilaa – tuloksen ei pitäisi yllättää kuin Wengerin ja AKB:t

Arsenal – Liverpool 3-4 (1-1)

Jos koko kesän aikana managerimme ei saa mitään aikaan, niin kai sitä on aivan turha odottaa joukkueen olevan valmis avauskierroksella ja vielä vähemmän odottaa pisteitä kovaa vastustajaa vastaan. Anteeksi saihan Wenger peräti yhden hankinnan tehtyä, joka voidaan laskea vahvistukseksi. Toki sitten managerigurumme jätti Xhakan penkille. Juuri näinhän toimii ajan hermolla oleva manageri.

Ihme, ettei Mourinho jättänyt Ibraa ja Baillya penkille, ei myöskään Klopp jättänyt Manea. Kummaa luulisi sen yli 30 vuoden kokemuksen näkyvän ja sen ansiosta tietävän nämä asiat.

Jos peluutat keskuspuolustuksessa kahta kokematonta parikymppistä pelaaja, joista toinen on pelannut puoli vuotta miesten pelejä Ykkösliigaan tippuneessa Boltonissa, niin ei kai neljä päästettyä maalia pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä hyökkäysvoimaista Liverpoolia vastaan.

Koko kesä aikaa laittaa joukkue kuntoon ja silti meidät yllätetään sarja-avauksessa housut kintuissa, niin se ei ole kenenkään muun kuin Wengerin vika. Samaa paskaa tämä on kaudesta toiseen ja vain pahemmaksi muuttuu, eikä mitään positiivisia muutoksia kannata odottaa Wengerin jatkaessa managerina.

Tiedoksi muuten Wengerille ja muillekin, jotka hokevat siirtoikkunan olevan auki syyskuuhun. Se ei paljoa auta, kun kausi lähtee tällä tavalla käyntiin taas kerran. Pisteet ennen siirtoikkunan sulkeutumista ovat yhtä arvokkaita kuin sen jälkeenkin. Oikeastaan alkukausi on jopa tärkeämpi ja antaa heti tahdit koko kaudelle. Mestaruutta ei voi voittaa elokuussa, mutta sen voi hävitä.

Tämä meni juuri niin kuin pystyi näkemään. Meillä tulee olemaan maksimissaan neljä pistettä kolmen kierroksen jälkeen ja se taas kerran on katastrofaalinen alkukausi. Olemme todennäköisesti vähintään viisi pistettä jäljessä kärkeä jo kolmen pelatun kierroksen jälkeen.

Voisiko muuten yhtään huonommin enää valita rankkarin vetäjiämme vaikka yrittäisikin? Ei varmasti voisi. Walcott, ihanko totta? Hyvä paikkaus Theolta, mutta oliko mies toisella jaksolla kentällä? Ei ainakaan näkynyt.

Täysi vitsi, että Campbell ei mahdu edes kokoonpanoon, vaikka Sanchez pelaa piikissä, eikä toisella laidalla omalla paikallaan. Taktinen velho penkkimme päässä näytti myös taitojaan ottamalla Elnenyn vaihtoon, vaikka Coquelinilla oli kortti alla ja uhka ulosajosta oli todellinen.

Meni muuten vahvasti avaus loukkaantumistenkin suhteen. Ainoastaan kaksi lisää, joten yhteismäärässä ollaan jo kuudessa avauspelin jälkeen ja se ei käsitä edes Wilsherea, joka lisätään listaan hetkenä minä hyvänsä samoin kuin Walcott, Ox ja Gibbs.

Ramseyn vamma näytti taka- tai etureideltä, joten pitempi huili on luultavasti tulossa. Tässä tulikin sitten ensimmäinen näyte kuinka pääsemme hyötymään näistä pelaajillemme annetuista pidemmistä lomista verrattuna muihin joukkueisiin. Iwobin vamma voi olla myös paha, sillä se ei näyttänyt tulevan kontaktin seurauksena.

Liverpool ei todellakaan ollut edes parhaimmillaan, mutta siitä huolimatta päästimme neljä osumaa kotikentällä. Täysin anteeksiantamatonta, mutta ei millään tapaa yllättävää kesän tapahtumat huomioon ottaen.

Tätä kannatti taas odottaa koko kesä. Kiitos Wenger ja kiitos kaikki Wengerin kannattajat, jotka muun muassa viime kaudella lauloitte miehen nimeä, kun muut ensimmäistä kertaa todella protestoivat Grovella kotiottelussa. Te todella ansaitsette toisenne ja eilisen kaltaiset tulokset. Valitettavasti me Arsenalin, EI Arsenen, kannattajat ansaitsisimme viimein 12 vuoden jälkeen jotain paljon parempaa.

Mainokset

32 thoughts on “Sitä saa mitä tilaa – tuloksen ei pitäisi yllättää kuin Wengerin ja AKB:t

 1. Samaa mieltä siitä, että Wengerillä oli koko kesä jälleen aikaa valmistautua, eikä taaskaan tehnyt sitä. Sen lisäksi muutamat taktiset virheet peluutuksessa haittasivat peliä tänään. Ymmärrän kyllä että nämä asiat muun muassa blogistia suuresti turhauttavat, mutta muiden fanien syyttäminen on lähinnä typerää. Itselläni on suuri arvostus Wengeriä kohtaan sekä valmentajana että henkilönä, mutta luulen että pitkä kausi valmentajana on sokaissut miehen ennen niin terävää perspektiiviä, ja sokea usko useaan keskinkertaiseen pelaajaan haittaa joukkueen kehitystä.

  • Niin pitäisikö sitten vain hyväksyä tapahtunut ja olla hiljaa? Kaikki näki etukäteen mitä oli tulossa ja vain fanien vastustaminen saisi Arsenalin muuttumaan. Tämä pelleily olisi pitänyt loppua jo vuosia sitten.

   • Kritiikkiä pitää olla, varsinkin eilisen perseilyn jälkeen. Mutta ilmeisesti ”Mikko” tarkoitti fanien syyllistämistä, johon tälläkin palstalla varsin hanakasti sorrutaan, vaikka kovasti on yritetty kirjoittaa siitä miten tyhmää on fanien riidellä keskenään jne. Eilinen esitys ei valitettavasti itseäni kuitenkaan yllättänyt, joskaan en pitänyt sitä myöskään todennäköisenä. Hankintoja varmasti vielä tehdään mutta miksi vasta nyt, siihen en vastausta tiedä….*peace* -Bubba-

   • Keskustelua pitää aina käydä ja mieltään saa osoittaa, mutta riidan kylväminen kannattajien välillä on idioottimaista.

   • Niin en tiedä.. Yrittääkö blogisti kylvää riitaa? Lähinnä koittaa herätellä immeesiä. Mulla on toive että fanit lakkaa tukemasta arsenalia niin kauan kuin tätä paskaa tapahtuu. Pitäisi kai jokaisen ymmärtää se että omistajia ei juurikaan kiinnosta joukkueen menestyminen.

 2. Ensimmäiseksi kysymys, milloinka viimeks meillä on ollut kolme englantilaista maalintekijää samassa pelissä?
  Veikkaisin et tovi on vierähtänyt..

  Kyllä nuoret topparit laitettiin liian kovaan paikkaan , sen toteamiseen ei tarvitse guru olla.
  Santin Ja Xhakan piti olla aloituksessa
  Ei riitä älli ymmärtämään wenkun valintoja, ei pysty ei..

 3. Mikä juttu tää on, että EM-kisoissa pelanneet loukkaantuvat heti, jos heitä nyt peluuttaa? Tällähän wenger perustelee rambon loukkaantumista ja sitä, että Xhaka ei ollut avauksessa ja että läjä jätkiä on vielä treenaamassa. Cityllä taisi olla avauksessa viisi em-kisoissa pelannutta ja heistä Sagna oli finaalissa – ei loukkaantumisia. Miksi Cityssä em-kisat eivät vaikuta?

  • Niin ja Sagnan voi laskea vielä pappa osastolle.
   Hauskintahan tässä on se, että Oli ja Kos eivät välttämättä ole vielä ”Fit” Lestössäkään.
   Sagna, joka tuomittiin liian vanhaksi Arsenaliin tykittää kaikilla sylintereillään.

 4. Cazorlaa ei ehkä ihan oikeasti olisi kannattanut laittaa avaukseen, jos kerran lopullisessa toipumisessa on ollut ongelmia. Senhän Wenger sanoi jo viikko sitten. Saa nähdä, tuleeko tästä sitten Cazorlan vammakausi vai saadaanko täyteen iskuun.

 5. Niin, Glazerit ymmärtääkseni edelleen omistavat enemmistön Manua ja ovat jonkin verran köyhempiä kuin Kroenke.Manu rakentaa kasvubrändiä kuitenkin ihan toiseen tapaan ja ostaa erittäinkin kalliita pelaajia. Ok, Fergusonin raunioille ei ole tullut vielä menestystä, mutta yritystä rakentaa uutta on. Harva varmaan olettikaan, että Fergusonin jälkeen olisi ruusuilla tanssimista.

  Stan on kuin sijoittaja, joka ostaa aina valtion varmatuottoisia obligaatioita eikä ota mitään riskejä sijoituksensa suhteen. Siinä hän eroaa muista ökyrikkaista, jotka näkevät sen, että vaikka urheilussa menisi munillekin, rahalla saa paljon nopeasti korjattua ja koko toiminta on median ja fanien kannalta paljon mielenkiintoisempaa kun mennään aggressiivisemmin markkinoilla. Rättikauppa käy ja sponsorit jonottavat ovella.

 6. Ymmärrän täysin blogistin turhautuneisuuden ennenkaikkea pelaajapolitiikan suhteen. Täysin samaa mieltä oon ollu jo monta vuotta vaikka vasta vuosi sitte aloin tänne kommentoida.
  Mikko on myös oikeassa että kaikilla on oltava oikeus mielipiteeseensä.
  Itteäni kuitenkin oudoksuttaa tämänmoinen ajatus: ”Wengerille on annettava aikaa” tai ”Wengerin on annettava saada tehdä työnsä loppuun”.
  Siis kuinka kauan miehelle on annettava aikaa? Jos Wenger nyt tekee taas parin vuoden sopparin mikä on hyvinkin todennäköistä ja seuraava kausikin menee ilman laatuhankintoja ja konttaamme enempivähempi ja kisaamme max nelossijasta niin kysymys kuuluu: Kuinka kauan meidän pitää kestää tätä pimeää keskiaikaa?
  Saako Wenger vaan jatkaa työtään vaikka menis miten tahansa?
  Onko Arsenalista tullut pelkkä suojatyöpaikka jossa minimi riittää?
  Ja kun muiden mielipiteiden kunnioittamisesta puhutaan niin milloin meidän stadionilla niitä fanien eriäviä mielipiteitä aletaan kunnioittaa?
  Seurajohto ja Wenger eivät ainakaan itte näytä millään tavalla esimerkkejä ( kumpi lie enemmän syyllinen) vaan päinvastoin ”wenger out” kyltit revitään pois käsistä yms.
  Ja puhun nyt rauhallisista mielenosoittajista
  Se mua vituttaa kaikista eniten

 7. Farssi koko homma taas kerran. Tuokaa jo se Bony sisään, sitähän tässä ollaan koko kesä odoteltu.

 8. Huhujen mukaan Mustafin kauppa on kaatunut tai sitten ei. Mitäpä näistä, pari matsia vaan ja sitten päästään ihmettelemään ostohuumaa deadline dayna.

  Ja mitä hittoa, Philippe Senderosin tasoinen pelaaja on vapailla markkinoilla. Vain 31! Grab it, Arsene!

 9. Nasri, Senderos, Djourou, Denilson, Chamakh… kaikki takaisin. Tarpeeksi muita laadukkaita pelaajia ei ole saatavilla ja nämähän ovat sitä top top laatua, kun professori on näin jo kerran todennut. Harmi vaan, että Manninger ehti jo mennä.

 10. Sky sportsilla kyllä huhutaan että mustafin tapaus olis taas menny askeleen eteenpäin ja siirtosummaksi huhutaan 28 miljoonaa puntaa.

  • Juu luin juuri saman uutisen,siis ei oikeesti voi olla totta!?!nää menee kyl Jonny evanssin kans samaa gategoriaan,ei vittu wenger…

 11. Joo… ei mee jakeluun tämä alelaaripelleily. Miksi helvetissä sitä laatua pitää tieten tahtoen vältellä? En vieläkään ymmärrä miksei Ashley Williams kelvannut. Varmasti olisi ollut saatavilla, kun kerran Nevertoniin päätyi. Juventuksella 10 pakkia kirjoilla, joita tuskin tarvitsevat kaikkia. Sieltä vaikka lainalle joku. Ovat toki liian vanhoja ja liian hyviä meille.

 12. On kaksi eri tapaa tehdä hankintoja.
  1. osta täytemiehiä (tai tulevaisuuden lupauksia )
  2. osta vahvistuksia

  Ja jos pohditaan milloin hankintoja pitäisi tehdä, niin menestystä janoavat tekevät hankintoja hyvissä ajoin, suunnitelmallisesti.
  Puuhastelijat ostelevat pakon edessä mitä löytyy, poimivat ale-koreista ylijäämämiehiä.

  Kaikki tietää kumpaan kerhoon Wenger kuuluu.

 13. Täytyy sanoa, että Arsenalin mediaihmiset on aika taitavia luomaan hypeä hankinnoista. Joka kesä me täällä vähän salaa toivotaan, että nyt, joku kova, ainakin Mustafi tai Lacazette. Ei se sattumaa ole, kyllä näitä satuja joku kertoo medialle. Itse epäilen että kiinnostus Mustafiin katosi kun Wenger kuuli hintalapun. Itsekin mietin, onko pelaaja tuon arvoinen, mutta en nyt osaa antaa vahvaa vaihtoehtoakaan.

  Ja mitä me saadaan? Melkein aina märkä rätti naamaan ja tänä kesänä sen nimi on varmaan Jonny Evans tai joku Turkin liigan ässä. Olen kiitollinen Özilistä ja Sanchezista, mutta ei nämä kaksi heidän tulonsa jälkeistä kesää mennyt ihan niin kuin pöhinä antoi ymmärtää.

 14. Oikeasti näissä Toprak ja Kjaer jutuissa voi olla todenperääkin aika paljon. Ei ole vaikeata ajatella niin, että Wenger hankkii mielummin halvan 2-3 topparin kuin kalliin mahdollisesti tulevan ykköstopparin. Jossain nettiblogissa tms. oli juttua, että jos Mustafi siirtyy Arsenaliin niin Merte myydään Italiaan. En toki moiseen usko kun Mertestä oikein kapteenikin tehtiin mutta pointti olikin siinä, että Mustafin mahdollisen siirron myötä joukkueessa olisi liian monta vaihtoehtoa ykköspariin.
  Toprak tai Kjaer, en tiedä hepuista mitään mutta kattellaan. -Bubba-

 15. Kas, Fabregas pudonnut Conten myllyssä penkille eikä oteta kentälle edes vaihdosta. Ja kukas muukaan kuin Costa tekee lopussa 2-1-maalin.

  • Munaan menee…

   Toi Conte on vielä railakkaampi mesoaja kuin Klopp. Mutta ei voi mitään: vaikka sivurajalla kohkaaminen ei teekään valmentajasta parempaa, onhan noiden touhu vähän eri maailmasta kuin wengerin penkillä jurnuttaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s