Muut hankkivat vahvistuksia Mestareiden liigan kanssa tai ilman

Hämmentävää kuinka ManU, Chelsea ja Liverpool ovat saaneet vahvistuksia hankittua vaikka eivät olekaan Mestareiden liigassa. Tästä huolimatta ManU ostanut laatua ja jopa maailmanennätyssummalla Pogban. Eihän tämän pitänyt olla millään tapaa mahdollista managerimme mielestä, sillä huippupelaajat kysyvät ensimmäisenä onko joukkue mukana Mestareiden liigassa.

Ilmeisesti Pogba, Zlatan, Mkhitaryn, Kante ja kumppanit eivät sitten ole huippupelaajia. Toki toinen vaihtoehto on, että Wenger taas vähän ”juksasi” meitä goonereita. Eipä näytä paljon suora Mestareiden liigapaikka auttavan hankintojen kanssa.

Xhaka hankittiin heti alkuun, jotta kausikortit menisivät kaupaksi ja näyttäisi, että yritystä on vahvistaa joukkuetta. Arvelin jo silloin miehen jäävän ainoaksi kunnon hankinnaksi ja en näemmä ollut väärässä. Tosin kunnon hankinta on vähän väärä sana jos managerimme ei yli 30 miljoonan punnan miestä uskalla edes laittaa avaukseen ensimmäisessä ottelussa.

Kummallista myös kuinka muun muassa Manchester City on vaatimattomasti hankkinut 10 pelaajaa ennen kuin on pelannut karsintapelit Mestareiden liigaan. Eihän ennen karsintapelejä myöskään ole voinut hankkia ketään, kuten olemme ties monenako vuotena kuulleet managerimme selittelevän. Entäpä miten joukkueen yhtenäisyyden laita on, kun hankintoja tulee yli kolme. Eikö Guardiola ole kuullut koskaan tästä säännöstä?

Huhuissa pyörii joku Juventuksen penkkimies, joka kaiken lisäksi on keskikenttäpelaaja. Ostapa vielä tuo Wenger, kun ennestäänkin puolet joukkueen pelaajista ovat keskikentän keskustan miehiä. Olisi todella tyypillinen hankinta eli sellaiselle paikalle, jolle viimeksi tarvitsisimme uutta pelaajaa ja lisäksi tasoltaan todella kyseenalainen.

Toki tällaisesta pelaajasta Wenger voi hyvin maksaa 20 miljoonan luokkaa olevan siirtosumman, mutta jos sama tai hiukan enemmän pitäisi maksaa avauksen topparista (esim. Mustafi) voitte olla varmoja kaupan jäävän syntymättä ja loppujen lopuksi sisään tulevan jonkun Evansin tapaisen pelaajan alle 10 miljoonalla.

Mustafin lisäksi Southamptonin kapteeni Fonte on jollain tasolla liikkunut huhuissa. Kelpaisi vallan mainiosti. 32-vuotias kesän Euroopan mestari ei olisi kuin muutaman kauden mittainen ratkaisu, mutta muodostaisi Koscielnyn kanssa todennäköisesti hyvän toppariparin.

No ManU on kuulemma myös kiinnostunut, joten ei ole pienintäkään pelkoa, että Fonte meille tulisi. Tuskin Wenger oikeasti on edes kiinnostunut ja vaikka olisikin niin Fonte valitsee varmasti Manun mieluummin siitä puhumattakaan, että Wengerin tarjous Southamptonille on varmasti jotain parin miljoonan luokkaa.

No odotellaan vielä pari viikkoa, niin se Evans tai joku yhtä kauhea hankinta sieltä on tulossa. Mustafi, Fonte tai jo Evertoniin siirtynyt Williams olisivat aivan liian hyviä ja samalla kalliita managerimme makuun. Eihän Chambersin ja Holdingin eteen voi hankkia kunnon pelaajia, sillä muuten he eivät saisi mahdollisuuksia ja pääsisi pelaamaan. Pitäähän nyt edellä mainitun kaksikon saada rauhassa totutella ja harjoitella meidän avauskokoonpanossa Valioliigan vauhtiin.

22 thoughts on “Muut hankkivat vahvistuksia Mestareiden liigan kanssa tai ilman

 1. Vaikka bloggaajalla on toistoa, niin todellakin on korkea aika lopettaa uskominen edes vähän näihin Wengerin siirtohöpinöihin. Kyllä ne tekosyitä ovat. Lisäksi tässä on boardi ja omistus vaihtuneet matkan varrella ja aina vaan kesäsiirrot ovat yhtä nihkeää seurattavaa ja muutamasta punnasta jahkailua. Kyllä ainoa pysyvä asia yhtälössä on Wenger ja valitettavasti häneen asiat jäätyvät. Itse ainakin vakuutuin jo, että Kroenke on este vain todella hintaville siirroille ja KSE:kin näköjään hyväksyy 50m euron siirrot silloin tällöin, joka ainakin minulle on ihan mukavan kunnianhimoinen hintataso toistaiseksi.

  Ainoa ero menestysvuosien ja nykyhetken välillä on Dein, joka mitä ilmeisimmin sai lukittua Wengerin mielipiteen johonkin pelaajaan ja väänsi diilit loppuun. Nyt seuran neuvottelijat kai sitten repivät hiuksia päästään Wengerin miettiessä tarvitaanko ketään ja voiko todellakin maksaa yli 10m Jonny Evansista tmv.

  Näyttäisi muuten, ettei Evans ole kaupan enää näin kauden alettua. Tai ainakaan mitään naurettavaa yli 10m Arsenal ei halua maksaa, mikä on yksinomaan hyvä asia.

 2. On se suorastaan ihme jos tämä joukkue pääsee top5 tällä kaudella. Toinen ihme on sitten meidän starojen jatkaminen sen jälkeen.

 3. Olisi mukava tietää, mitä Wenger miettii siitä, etteivät Sanchez ja Özil suinkaan rynnänneet allekirjoittamaan jatkospimusta? Ajatteleeko, että ilman muuta ennen ensi kesää sen tekevät (syystä että?) vai miettiikö aivan sama, uusia pelaajia löytyy helposti?

  Ehkä Wenger on yksinkertaisesti sokaistunut UCL-putkesta ja sen jatkamisen ”helppoudesta”. Joskushan se katkeaa, totta kai, ja näin saamattoman ja kunnianhimotoman organisaation kohdalla se voi syöstä paljon jyrkempään kierteeseen, mitä esim. Manun.

 4. Haamulistalta Mario Gomes Saksaan €7m muodolliseen hintaan. Ei varmaan olisi tarpeeksi auttanut, mutta joskus tulee vaan mieleen, että tuon tapainen jotain joskus voittanut veteraanikin voisi lujittaa hattaranhaurasta Arsenalin mentaalipuolta. Mä olen niin kyllästynyt kauden toisen puoliskon bambi ajovaloissa -esityksiin, kun peleissä on edes lievää hajua pokaaleista.

 5. Ei tuo joukkueen vahvistamisen laiminlyöminen mene yksin Wengerin piikkiin. Arsenalin toimettomuus asiassa on jatkuvasti esillä alan uutisoinneissa, kolumneissa ym. Seuran johtokunnan pitäisi, tai olisi pitänyt jo ajat sitten, reagoida asiaan ja vaihtaa manageri. Jostain käsittämättömästä syystä haluttomuus menestyä on paljon syvemmällä seuran organisaatiossa. Pelaajien hintoja on turha taivastella. Hinnat määräytyvät ”markkinoilla” ja kylmä totuus on, että ne nousevat. Maailma muuttuu ympärillä ja siihen on sopeuduttava. On turha kuvitella, että se mukautuisi Wenkulan toiveisiin.

 6. Perverssillä tavalla Arsenalista ei kuulu soraääniä tuottojen kasvusta, esim. sponsorisopimusten yleisessä tasossa tai siinä kovimmassa eli tv-sopimuksissa. Sen sijaan taivastalua kuullaan joka siirtoikkunassa siirtosummien ja palkkojen noususta.

  Jokainen ymmärtää, että näillä on yhteys ja pelaajat, agentit ym. toki haluavat omansa pois. Pelaajat kuitenkin suuren osan duunista tekevät ja ei auta muuta kuin toimia näillä markkinoilla. Wengeristä ja Gazidiksesta (he puhuvat boardin suulla, koska boardi jäsenet ovat noin 364 päivää vuodessa suu kiinni) huokuu se, että halutaain vain rusinat pullasta.

 7. Kohtahan Arsenal voi alkaa myymään ”jäsenyyksiä” osakkeilla. Johan alkaa bisnes kukoistaa ja osakkaat voi yhdessä rallatella johdon kanssa.

 8. Joo, ei yllättäisi yhtään jos luotaisiin faniosakesarja, josta kaikki äänivalta on niistetty pois mutta maksemisen ilo säilyisi. Varsinaista äänivaltaa Stan ei varmasti luovuta piiruakaan.

 9. Wenger ei tietenkään hanki pelaajia samaan tahtiin kuin kilpailijat, sillä mehän olimme viime kaudella kakkosena – eli käytännössä mestareita, koska edellä oli Leicester, jonka voitimme kahdesti. Muilla on siis kirittävää, kuten Poolkin osoitti sunnuntaina vai miten se nyt meni…

  Jos muna on kiinnostunut Fontesta, niin portugalilainen ehkä valitsee portugalilaisen, jos tällainen eteen tulee.

  No niin, wenger on taas toistanut, että ketään ei löydy. Video löytyy esim. täältä: http://www.skysports.com/football/live-blog/11661/10541465/premier-league-build-up-live

 10. Peli oli niin sekaisin varatoppareista huolimatta, että todella synkältä syksy näyttää, ellei moraalia kohottavia vahvistuksia nähdä. Laidat vuosivat oikein kunnolla vaikka parhaat laitapakit pelasivat, tasapaino oli todella huono kun Pool alkoi alun tunnustelun jälkeen pelaamaan tosissaan.

  Lisäksi harjoittelun laadun parantaminen ei näköjään onnistunut, kun koko Wengerin ja Colbertin kesäohjelman vetäneistä kolme on jo loukkaantunut, eli vammapuolellakin taaperrus jatkuu aivan entiseen tapaan. Luultavasti EM-kävijöistäkin Ramseyn ja Wilsheren seuraksi pari pelaajaa pian liittyy vesijuoksuun.

 11. Valioliigassa lähes kaikkien seurojen tavoitehan on urheilullinen ja siiirtoikkunoiden auki ollessa haetaankin yleensä uusia pelaajia jotta menestyttäisiin paremmin, mutta Arsenalin tavoite on ainoastaan taloudellinen, eli päätarkoitus on vain kasvattaa seura omistajien pääomaa jossa on edullisempaa maksaa keskinkertaisille sopimuspelaajille kovempaa palkkaa kuin satsata uusiin maksaviin huippupelaajiin, ja tässä Wenger on omine boonuksineen sitoutuneesti mukana ja siinä onnistunut jo vuosikymmenien ajan ja ollut näin seurajohdolle se ”kultamunia” muniva manageri. Tämä pelaajahankinta ”teatteri” alkaa joka kesä jolloin ”yritetään” hankkia uusia pelaajia, mutta ketään ei sitten muka eri syiden takia saada. Tällä tarkoituksellisella toiminnalla kusetetaan seuran faneja ostamaan kausikortteja, mutta samalla sillä kusetetaan myös seuran omia sopimuspelaajia jotka joutuvat joka vuosi pettymään tähän sirkukseen joka sitten näkyy ja oireilee tulevan kauden aikana näkyvästi motivaation puutteena ja ailahtelevina peliesityksinä. Yleensä kun kuluttaja ostaa itselleen tuotteen tai palvelun joka ei sitten vastaakaan sille luvattua, tai se on muuten viallinen hän voi saada siitä kuluttajansuojaan vedoten alennusta tai sitten palauttaa sen myyjälle ja saada rahansa takaisin. Arsenal tuotteena on viallinen, on ollut jo useita vuosia mutta mitään kuluttajansuojaa ei ostajilla ole. Ainut kuluttajansuoja olisi olla ostamatta tuotetta, mutta niin kauan kuin se viallisena myy ei tuotetta korjata. Kaikista inhottavintahan tässä on se, että tätä petosteatteria johtaa seuran oma manageri joka on valmis pettämään vuodesta toiseen niin omat pelaajansa kuin seuran fanitkin. Yleensähän kaikki managerit tunnetaan luonteeltaan johtajina joilla on kunnianhimoiset mutta aina urheilulliset tavoitteet saada valmentamansa joukkue ja seura menestymään, sekä pitää myös pelaajat ja seuran fanit tyytyväisinä. Wenger on nämä rehdin managerin luonteen piirteet unohtanut ja uhrannut ne jo vuosia sitten rahan alttarille. Voiko manageri enää alemmaksi vajota?

 12. Noh, Kosi on pakko laittaa seuraavassa pelissä kentälle ja emme hanki ketään.. Eiköhän tämä ole jo täysin selvää.

 13. Surkuhupaisaa luettavaa nuo Aw:n kommentit peliä edeltävässä lehdistötilaisuudessa.
  Ei juurikaan peleistä puhuttu,vaan siitä miksi ei tehdä vieläkään mitään.

 14. En ymmärrä, miten Kroenke ja Gazidis antavat tämän negatiivisen julkisuuskierteen jatkua vuodesta toiseen. Pari FA cupin voittoa ei lämmittänyt kokonaiskuvassa enempää kuin pakkasella housuun kuseminen, koska siitä ei ponnistettu yhtään mihinkään.

  Emirates-projekti oli fanin näkökulmasta ihan turha, kun seura käyttäytyy edelleen kuin 38 000 katsojan stadikan keskitason seura.

  Tietty on selvää, ettei Kroenkea kiinnosta pätkääkään, mikä voisi olla seuran myyntiarvo (nouseva vai laskeva), kun hänen firmansa toimintasuunnitelma ei tunne mitään myyntioptiota.

  Ainoa mikä toimisi, on stadionin tyhjeneminen. Edes sponsoreita ei arveluta (eivät olekaan mitään parasta A-luokkkaa firmoina), kunhan Arsenal UCL:ssä vähän näkyy. Eli fanien on johdettava protestia ja kassavirtaan iskemistä.

 15. Jahas, Pocchettinokin hamuaa vielä kolmea vahvistusta. Ja Spursin suoraviivaisuuden tietäen ne ehkäpä saanevatkin.

  Samaa mieltä kuin yllä, alkaa näyttää vahvasti siltä ettei ketään enää tulee. Parin viimeisen vuorokauden aikana heitetään pari tarjousta, mutta niin huonoja, ettei diilit etene.

 16. Arsenella on pari viikkoa aikaa laittaa asiat kuntoon.
  Jos(tai siis kun) huipputopparia ja sitä hyökkääjää ei tuu, Arsenelta on pakko ottaa valmentajalisenssi pois ja ohjata
  Arsene kiltisti mutta päättäväisesti vanhainkotiin

 17. Yhdymme edelliseen…Wenkulan oman terveyden ja turvallisuuden vuoksi eläkkeelle välittömästi.

 18. Vähän pysäytti: Skylla on tällä viikolla kuvattu video, jossa Henry ja Pogba keskustelevat ja heittävät läppää. Pysäyttävä kohta on videon loppupuolella, jossa Pogba kertoo, että hänellä oli skidinä huoneen seinällä Henryn juliste ja nyt hän tässä tapaa nuoruutensa idolin, mikä tuntuu uskomattomalta… Kuinkahan monella tulevalla futisstaralla on seinällään nyky-Arsenalin pelaajan juliste… Ehkä jollain chileläisellä Sanchez ja ehkä jollain gelsenkircheniläisellä Özil, mutta silti. Tuleeko näitä henryjä enää Arsenaliin…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s