Kausi jatkuu hallitsevan mestarin kohtaamisella vieraskentällä

Onneksi kyseessä on sentään tänään lauantain iltapeli, joten ei tarvitse ihan kuivin suin olla, sillä eihän näitä meidän pelejä ihan pelkän veden voimalla ole pystynyt katsoa enää vuosiin.

Viime kaudella hallitsimme kohtaamisia Leicesteriä vastaan ja tuloksena oli kaksi voittoa, jotka olivat samalla kaksi kolmasosaa kettujen koko kauden tappioista. Nyt tilanne on eri monessakin suhteessa. Leicester ei tule uusimaan ihmettään, kuten jo avauskierros osoitti. Tosin emme mekään tule sijoittumaan toiseksi, joten sen suhteen puntit ovat tasoissa.

Leicester menetti Kanten, joka Mahrezin ja Vardyn ohella oli joukkueen paras ja tärkein pelaaja. Silti muuten
Ranierin ryhmä on vahvistunut edellisestä kaudesta useamman hankinnan voimin. Musa lienee se kovin hankinta ja mies väläytteli jo nopeuttaan avauskierroksella viime viikonloppuna. Tänään myös Kanten korvaajaksi hankittu Mendy tekee todennäköisesti debyyttinsä Drinkwaterin rinnalla kettujen keskikentällä.

Meidän kokoonpanossa tapahtuvat muutokset ovat pakon edessä tulevia. Iwobi ja Ramsey loukkaantuivat, joten Ox nousee avaukseen ja pitkin hampain managerimme joutuu päästämään Campbellin koirankopista vaihtopenkille asti.

Ramseyn paikan luultavimmin ottaa Cazorla. Myös toinen muutos keskikentälle on mahdollinen eli Xhaka voi tulla joko Elnenyn tai Coquelinin tilalle. Jos itse saisin päättää, niin mieluummin Coquelinin, sillä Elneny on mielestäni pelannut paremmin. Todennäköisesti siis Wenger tekee juuri päinvastoin ja avauspelin tapaan vaihtaa egyptiläisen pois avauksesta.

Kärjessä todennäköisesti jatkaa Sanchez vaihtoehtojen ollessa surkeat. Ehkä Walcott voisi myös siellä pelata, mutta eipä tuolla loppujen lopuksi ole suurta väliä. Ehkä jopa mieluummin Walcott piikkiin, niin paras pelaajamme saisi pelata omalla paikallaan. Walcottin kohdalla on nyt aivan sama mikä pelipaikka on, esitykset ovat kuitenkin sitä samaa.

Saa nähdä paljonko Leicester pystyy parantamaan surkeasta avauskierroksen esityksestään kotiyleisön edessä ja Huthin palatessa Morganin rinnalle toiseksi toppariksi. Varmasti vastustajamme on parempi kuin viikko sitten, mutta ei sen pitäisi tulla meille yllätyksenä.

Meidän kokoonpanossa Koscielnyn mahdollinen paluu toppariksi pitäisi tuoda ryhtiä puolustamiseen. Näin ainakin pitää toivoa, sillä Mahrez ja Vardy kyllä kurittavat oikein olan takaa puolustustamme jos meininki on samaa kuin Liverpoolia vastaan.

Tietysti on kohtuutonta odottaa Koscielnyn ratkaisevan kaikkia puolustuksen ja puolustamisen ongelmia ensimmäisessä ottelussaan vajaan parin viikon harjoituskauden jälkeen. Valitettavasti vain puolustamisemme, kuten oikeastaan koko pelaamisemme on hyvin paljon yksilöiden varassa, sillä managerimme ei pahemmin piittaa taktisista hienouksista vastustajan suhteen tai omien käytettävissä olevien pelaajien omaisuuksien perusteella.

Yleensä Wenger on aina saanut voiton tämän kaltaisissa peleissä, kun paine miehen ympärillä on kiristynyt. Näin veikkaan käyvän tänäänkin, mutta saa nähdä. Tasapeli tuskin olisi kovin suuri yllätys, vaikka tuloksena se on yhtä tyhjän kanssa ja tuskin kotijoukkuekaan siihen täysin tyytyväinen olisi.

Jos jotain veikkauksia haluaa laittaa, niin Vardy tekee varmasti maalin ja hyvin mahdollista, että myös toinen meille siirrosta kieltäytynyt Mahrez pelaa erittäin vahvasti esiintyessä ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä uuden sopimuksensa allekirjoituksen jälkeen.

Katsotaan olemmeko kolme, viisi vai jopa kuusi pistettä sarjan kärkeä jäljessä kahden pelatun kierroksen jälkeen.

66 thoughts on “Kausi jatkuu hallitsevan mestarin kohtaamisella vieraskentällä

 1. Zlatan tehnyt vasta kolme.. toki epäilen vahvasti että Zlatan ei olisi tullut meille vaikka muutama punta lisää olisikin lyöty.. Wengerin vetovoima on loppu…

 2. Niin, kyseessä on viime kauden ykkösen ja kakkosen kohtaaminen, jossa pitäisi mediahuomion olla tapissa ja pöhinän melkoinen. Vaan ei tietenkään ole, tunnelma on peräti lattea paitsi Arsenal-leirissä, mutta uskoakseni myös yleisen mielenkiinnon kannalta. Kumpikin konttasi rajusti avauskierroksella ja antoi vahvan vihjeen, ettei sijoitusyllätys toistu. Kuten sanottu viime viikonloppuna, tässä pelissä on kyse kriisipuheen välttämisestä ja top4-uskottavuuden ylläpidosta, koska hypetettyjen kolmen tähtivalmentajan joukkueet näyttävät aloittavan räväkästi ja täysiä pistepotteja keräten.

  Tilastollisesti kaksi tappiota kahdessa pelissä jo tarkoittaa, ettei mestaruus ole tulossa. Sen verran vähän pelejä Englannin mestari kauden aikana on hävinnyt jo iät ja ajat. Paineet on Wengerillä ja tällä kertaa uskon, ettei mies niitä tässä pelissä klaaraa, vaan niukka tappio odottaa. En tiedä oikeastaan miksi, onhan tässä ollut aikaa korjata virheitä viikko ja mahdollisuus panna EM-pelaajia sisään. Gut feeling.

 3. Kauden näkökulmia ajatelleen Pepin vierailu bodarien luona voi olla paljastava, jos homma ei toimikaan. Arteta on varmaan briifannut eräitä katkeria kokemuksia Britannialta, kun neppaillaan. Oletus on toki, että City kykenee hakemaan täydet pisteet, sehän ei kuitenkaan ole mikään mikkihiiriryhmä fyysisesti.

 4. Tää kausi taitaa olla pannukakku. Mutta jos se johtaa siihen että saadaan tuoreempaa näkemystä valmennuspuolelle niin hyvä niin.

 5. Ei siinä mitään, nuoremmat kannattajat saattavat olla hyvinkin innoissaan kaudesta ja Arsenalin saumoista. Kuitenkin jos on nähnyt Wengerin kulta-ajat, niin ero on hyvin selvä nykymeininkiin. Seuran tekemisessä on hyvin outoja piirteitä, Wenger puhuu aika pehmoisia ja joutuu olemaan defenssit päällä joka pressissä. Ja ennen kaikkea omituisesti korjausyritykset tiedossa oleviin heikkouksiin ovat olemattomia. Fanit eivät ole keskiössä, vaan jatkuvan tyynnyttelyn ja toisaalta kurikampanjan (protestien nuijiminen) kohteena.

 6. Mainitaan nyt sellainen huhu liittyen Villen Campbell-penkkiveikkaukseen, että pelaaja saattaa olla jo Lissabonissa viimeistelemässä lainaansa.

  • Joka viittaisi uuteen hankintaan ku gnabrykin menossa hertha berliiniin lainalle jos huhuja uskoo.itsellä kova usko vielä oxiin,olisipa kiva vihdoin jos poika pysyisi ehjänä,potentiaali on kyllä valtava,nyt pitäisi olla arsenalissa viimisiä kausia se mahdollisesti todistaa.

 7. Toivotaan et Wenkula on kattonu eiliset Zlatanin suoritukset ja ajattelis sen johdosta kärkimies tilannetta… ja seuran tilannetta ylipäätään uudessa valossa.

  Laatumies maksaa, mutta on pisteiden valossa hintansa arvoinen. Laatumiehiä EI saa ilmaiseksi. Laatumies nostaa jo olemassa olollaan muiden tekemisen tasoa, esimerkillään. Laatumies näyttää myös valmennusjohdolle, jos peluutus, taktiikka, valmistautuminen tai suorittaminen ylipäätään ei ole top level’illä.

  Mutta tosiasiahan on se, että Wenkula ei halua et hänen oma harmonia harmonia järkkyy..

  Tän illan miehitystä pelonsekaisin tuntein odottaen.

 8. …zlatan sitä ja zlatan tätä.
  …kun ja jos aguero sössi pari rankkarii, mut teki kolme.

  Pikkusen off topikkia mutta silti:

  COYG, p*rkele!
  Tänään lestör-Arsenal jalkapallo-ottelu Suomen aikaa klo 19.30!

 9. Oli varjossa ainaki +30 celsiusta lämmintä, ku kävin Kemissä kattoon pelin vps:ää vastaan kolome viikkua sitte. 0-0.

 10. Että sitä osaakin olla kypsynyt Arsenalin touhuihin. Aivan jäätävää, kun yksi ottelu pelattu kaudesta ja jo nyt toivoo, että kausi olisi jo ohi.

 11. Kyllähän toi Poolin viime sunnuntain voitto pistää yhä enemmän mietityttämään, kun Burnley on ainakin päässyt 2-0-johtoon.

 12. Holdingia pannaan fast trackia. Saa nähdä hukkaako tänään miehensä tai lahjoittaako Vardylle pilkun.

  Ylhäällä on nopeutta, mutta onko kykyä viimeistellä?

 13. Spurs ja Chelsea pyyhkäisivät lopussa voittoon. Poolin Arsenal-voitto olikin sitten kahden heikon joukkueen kohtaamisen tuurivoitto, ei top-4 kisaajan pitäisi heti Burnleylle romahtaa.

  Jonny Evans ei ihan vakuuttanut, jos kommentaattoreita uskoo. Mikä ei Arsenal-faneille tietysti tule yllätyksenä, mutta ehkä Wengerille tulee.

 14. Cech
  Bellerin Holding Kos Monreal
  Walcott Xhaka Cazorla Coq Ox
  Alexis
  Subs: Ospina Gibbs Wilshire Giroud Özil Chambers Elneny
  Goyg

 15. Aivan eri meininki näissä paineissa mitä viime kauden 2-5. Leicesteriä vaikuttaisi kiinnostavan 1-0.

 16. Ox on ottanut mallia Sanchezista mallia noissa kuljetuksissa. Onnistuminen Oxilla nyt parempaa mitä viime kaudella, muttei täysonnistumisia.

 17. Walcott ollu jälleen todellinen talismaani. Jos ei Cazorla tee kaukovedolla maalia niin ei tästä ainakaan kolmea pinnaa tule.

 18. Tilanteita ei juurikaan synny. Leicester sumputtaa sen verran vahvasti. Toisessa päässä oli rankkari lähellä, mutta Clattenburg lienee päättänyt, että tällä kaudella Leicester ei saa lahjarankkareita.

 19. Kos on ollut todella kova alakerrassa. Poikasten ja kovan topparin ero. Tosin Kos tarjosi vähän saumaa viheltää pilkku, mutta osui palloon, joten mitään oikeusmurhaa ei tapahtunut.

  Säälittävästi Arsenalin paras malipaikka oli Cazorlan vapari, mallia ”maalivahdin nukahdus”. Vardy ja Mahrez on sen verran pelipäällä, että Leicester ainakin tekee maalin vielä.

 20. En nää peliä? Tilastoista päätellen peli on kahden tappiotapelkäävän joukkueen kohtaaminen. Yrittääkö siellä kumpikaan mitään vai otetaanko varma tasuri ettei saada kriisiseuran mainetta?!?

  • Juuri varovainen peli, mutta tuossa kasikympin molemmin puolin mentiin lujaa ja kumpikin yritti maalia tosissaan. Eipä tullut. Nyt jäädytellään ilmeisesti loppuminuutit.

 21. Clattenburg ei anna Leicesterille pilkkuja. Kettujen kalastukset olleet varmaan kesäseminaarien painotuksia, mikä aivan oikein onkin.

 22. Ei ihan toistunut Pool-matsin jakson lopun tilanne, Holding rikkoo tyhmästi ja täydellinen vaparipaikka.

 23. Noniin, ”Wengerin voitto”. Ei pääse kukaan kuittailemaan tappioputkesta mitään. Kärki tosin karkaa.

 24. Pikkuisen jäi eri maku Sanchezista (vs. Suarez) mitä Wengerille.

  Aika huonossa vireessä on chileläinen ilmeisesti pelipaikasta riippumatta. Alkaa tulla tavaksi kesäloman jälkeen.

 25. Kohtuu selkeä pilkku kyllä se Musan tilanne lopussa, mutta eipä tuo pistekkään paljon riemun kiljahduksia aiheuta. Kun ei tullu maalia Kaukolaukaukauksella niin 1p on maksimi. Hyökkäyksen ylimmiltä pelaajilta oli turha maaleja edes odottaa tässä matsissa.

 26. Useita nopean hyökkäyksen ja teoriassa jopa läpiajon paikkoja oli muodostumassa Arsenalille, mutta täytyy antaa tunnutusta Leicesterille, kyllä se sulki tilan aika etevästi pois. Jos Walcottin ajoitus olisi maailmanluokkaa, tilanne olisi ollut eri (ja ehkä Özil pelannut alusta), mutta nyt ei kieltämättä uskottavaa uhkaa ollut.

  Ox valitetettavasti hiipui pahasti toisella jaksolla ja oikeutetusti vaihtoon. Kyllä tuohon keskellä liikkuva laatukärki ja Sanchez (kunnossa) ja arvottuna parasvireinen kolmas mies, niin maaleja voisi tulla aika runsaastikin.

  Olen eri mieltä Coqin pois ottamisesta. Ulosajo kieltämättä vähän roikkui ilmassa, mutta jos pelaaja haluaa pelata huippuseurassa puolustavassa roolissa, täytyy osata pelata hyvin myös kortti alla ja olla munaamatta joukkueen suoritusta. Minusta Coq oli myös parempi valinta tähän peliin kuin Elneny.

  • No joo, Coqilla oli tokalla jaksolla pari hyvää katkoa. Vaihtoon huutelu oli ehkä vähän hätiköityä.

  • Toinen kortti olisi pitänyt antaa.. Tuurilla meni tällä kertaa, ei järjellä. Kosin pelaaminen oli tänään aivan huippuluokkaa, kovaa ja oikein..

   • Ehkäpä Arsenal oli tehnyt kotiläksynsä ja tiesi Clattenbergin linjan?

 27. Vaikea sanoa Holdingista vielä, koska Kos hääräsi tänään todella laajalla säteellä solcampbellmaisesti ja pelasti muita pinteestä. Selvästi Holdingin on helppo pelata tuossa ja ilman pahoja virheitä pärjäsi. Vastuuta pitäisi pystyä vähitellään lisäämään omalla tontilla. Nyt yllätti kerran ja nousi pallollisena, en tiedä onko tuo jatkossa hänen vahvuuksiaan. Pallovarmuus on tietysti topparilla a ja o, sitä pitää vielä parantaa. Melko varmaa on, että kovaa yritystä on toppari ostaa, mutta ehkäpä se on B- tai C-koria, jolloin Holdingilla on mahdollisuus läpilyöntiin.

 28. Ennen taukoa vielä Watford vieraissa. Chelsean rämpiminen ja tuskainen voitto kertoo tarpeeksi siitä, että sekin on nyky-Arsenalille erittäin vaikea matsi. Toisaalta sitä ei oikein voi jättää voitotta.

 29. Holdingin seuraaminen jäi vähälle, mutta teki kyllä saman kuin Pool-pelissä – rikkoi turhaan lähellä boksia, josta Leicester sai aivan lopussa vapaapotkun. Taas rike oli just sellainen, jonka vastustaja näppärästi haki.

  Mut joo, MoM Kos – suorastaan huikea esitys.

  • Tuli seurattua Holdingia, eikä virheitä juuri sattunut. Vaikka sai painetta niin pystyi purkamaan sen fiksusti.

   Xhakalla näytti jostain syystä olevan hiukan löysät housuissa..

 30. 10m euron siirtosumma ilmeisesti sovittuna lusitaanien kanssa, jos Joel Campbellin laina menee hyvin. Eiköhän se ole Campbellin menoa tämä keikka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s