Blogin kirjoittamisesta muutama sana

Tänään päivitys menee vastaamalla nimimerkki Arsumiehen eiliseen kommenttiin ja muuten vain kertomalla tästä harrastuksesta parilla sanalla.

Valitan jos aiheet eivät miellytä, mutta en pysty tämän parempaan. Helpoin tapa on olla lukematta jo et koe tekstin olevan sen arvoista tai itseäsi miellyttävää. Hyvin helppoa ja itse olen toiminut näin esim. Arseblogin kanssa, jota vuosia sitten vielä luin joka ikinen päivä.

Kirjoitan niin kuin näen asiat omasta mielestäni. En koe tarvetta miellyttää ketään päivityksilläni, enkä sitä edes yritä. En myöskään pystyisi kirjoittamaan tuolla tapaa.

Olen sitä mieltä, että pitkään aikaan seurassa ei ole tapahtunut muutoksia positiiviseen suuntaan, vaan kierrämme samaa kehää ja asiat vain heikkenevät jos jotain. Saa olla vapaasti eri mieltä, mutta näin olen jo pitkään nähnyt asiat.

Totta kai mielelläni kirjoittaisin mestaruuksista ja hienoista voitoista sekä uusista pelaajista positiivisia päivityksiä, mutta tuollaiseen ei ole ollut aihetta. Toki kai sitä voisi kehua kuinka seuran tilillä on 300 miljoonaa, enemmän kuin kellään muulla seuralla maailmassa. Ei vain oikein tunnu oikealta, kun ne tapahtumat viheriöllä pitäisi olla kaiken keskipiste niin meille kannattajille kuin managerillekin ja aivan muiden ihmisten seurassa kuuluu hoitaa talouspuoli.

Mielelläni kirjoittaisin joka päivä uutta ja äärimmäisen kiinnostavaa tekstiä, mutta valitettavasti kirjoittajan lahjani eivät riitä siihen. Silti vaikka olisin parempikin kirjoittaja, niin pitäisin melko mahdottomana kirjoittaa nykytilanteesta koko ajan uusia positiivisia näkökulmia tai edes uusia aiheita.

Oma mielipiteeni on nykyään Arsenal FC, ei Arsene FC mukaisesti, että Wengerin kannattajat ovat pääasiassa miehen faneja ja toissijaisesti seuran kannattajia. Ei siinä mitään ja jokainen saa kannattaa tavallaan. Aivan yhtä hyvin he voivat väittää itsestäni jotain vastaavaa, mutta pointti loppujen lopuksi on että kirjoitan ainoastaan asioista, kuten ne näen.

Suosittelen myös aloittamaan oman blogin, jolloin saa sanoa ihan mitä haluaa ja niin usein tai harvoin kuin haluaa. Varmasti Suomeen mahtuu toinenkin Arsenal aiheinen blogi, sillä Finnarse -sivusto näyttää lopettaneen toimintansa, sillä edellisestä päivityksestä on kulunut jo vuoden verran.

Lisäksi voin lohduttaa Wengerin kannattajia ja muita päivityksiini kyllästyneitä, että mikäli edelleen eksytte sivulle syystä tai toisesta, niin tämä saattaa olla hyvinkin viimeinen kausi blogin historiassa. 10 vuotta tulisi täyteen maaliskuussa ja kuten jo aiemmin olen kirjoittanut, niin jos Wenger tekee jatkosopimuksen on homma omalta osaltani suurella todennäköisyydellä samalla hetkellä ohi.

25 thoughts on “Blogin kirjoittamisesta muutama sana

 1. Kiitän kunniasta, kai? Mielestäni sinulle sopii paremmin managerin toiminnalle vitt.. anteeksi managerin toiminnasta kriittisesti kirjoitttaminen kuin marttyyrius. Vanha russakkalainen idiomi väittää, että kun tiettyä sanomaa toistaa tarpeeksi kauan, se muuttuisi totuudeksi. Itselläni se ei näytä toimivan. Asioilla on aina vähintään kaksi puolta ja se täällä näyttää ”toisinaan” unohtuvan.

  Mitä tulee heittoosi omaan blogiin, niin näen sen täysin turhaksi. Meillä on esim. virallinen ja epävirallinen fb-ryhmä, jossa näyttää olevan kaikenlaisia seuran kannattajia: niin vannoutuneita wobisteja, joitain AKB-laisia kuin meitä neutraalejakin. Lisäksi Twitter on täynnä Arsenal-aiheisia sivustoja ja blogeja.

  Näkymisiin Arsenal Finlandin tilaisuuksissa ja Ashburton Grovella. Minut tunnistaa Arsenal-paidasta olipa managerina Wenger tai joku muu ja ollaanpa taulukossa sitten eka, toka tai vaikka viides.

  COYG!

  • Kai tuo Facebook oli vitsi? En kuulu facebookin enkä sinne halua enää liittyä. Minun ArsenalFinland perheeni on nimenomaa tämä blogi, joka toiminut vuosia yhdessö Yahoon Aikaisen Arsenal Finland postituslistan kanssa. Nykyään toki olemme virallinen järjestö.

   Itse myös aikani kirjoitin Arsenal Finland Youth -blogia, joka koostui nimenomaa junnujen otteista. Huomasin blogin aikana miten helkkarin vaikeaa on keksiä aiheita, joten sain homman toimimaan sillä, että kirjoitin kerran viikossa. Se, että jaksaa kirjoitella joka päivä ja jakaa tuntemuksensa on todella hieno asia!

   Tottakai Wengeriä saa kannattaa, jos haluaa. Saa heittää vastaväitteitä, mutta tällähetkellä tuntuu, että mielipiteesi on lähinnä blogistin mollaaminen, eikä asiallinen keskustelu.

   • Eiköhän tarkoitus ollut kommentoida blogistin mielipidettä eikä blogistia ? Ja tuo FB-heitto nyt on täysin turha, moneen otteeseen täälläkin kai on sanottu ettö kukin kannattaa tyylillään. Toiset lukee blogia, toiset Fbn kommentteja. Ja kenties on myös niitä jotka lukee molempia. Ja faktahan on se ettei ilman eriäviä mielipiteitä synny keskustelua.

 2. Hyvä.

  1) Kirjoitukset lähtevät täällä koko ajan siitä kuin meillä olisi kovakin kriisi päällä: 2013/14 oltiin 4., 2014/15 oltiin 3., 2015/2016 oltiin 2. Mikä kriisi ja missä se on?

  2) Kerroin tuossa olevani neutraali.En silti ymmärrä jatkuvaa AW:n dissausta. Eihän kaikki voi olla managerin vika. Seuran hallitus nimittää managerin ja hänen on hallituksen luottamusta nautittava. Arsenal FC on liikeyritys ja jalkapalloseura. Siitä voidaan toki keskustella kumpiko poski edetään. Mutta ilman toista ei ole toista. Ja kukaan ei voi kiistää managerimme talousosaamista.

  • Wenger olisi urheilutoimenjohtajana kenties maailman paras. 5 -vuotta sitten aloin toivomaan Wengerin siirtymistä sivuun siitä syystä, että huomasin miten yleinen mielipide Wengeriä kohtaan alkoi muuttua. Toivoin, että Wenger tultaisiin aina muistamaan nimenomaa niistä hyvistä asioista. Ehkä Wenger sitten, kun aikanaan siirtyy muihin tehtäviin/eläköityy voidaan kaikki yhdessä muistella niitä hetkiä, kun joukkue yhtenä rintamana seisoi joukkueen ja managerin takana. Tämä jatkuva riita kannattajien sisällä kuluttaa meitä kaikkia.

 3. Onhan se erikoista ja kertoo jostain, että näillä sijoituksilla vähintään 20-30% faneista haluaa Wengerin ulos (päättelen protesteista ja somesta ihan vaan hatusta), kolmasosa on empipiviä tai neutraaelja ja vain kolmasosa on kovan linjan wengeristejä, jotka tässä kuittaan vain siten, että he luottavan Wengerin kykenevän palauttamaan menestyksen.

  Kritiikki kohdistuu likimäärin yksinomaan resurssien huonoon käyttöön ja suojaavien tekijöiden (viihdyttävä pelitapa, karismaattinen mediarooli) häviämiseen. Ei paljon lämmitä, jos valmentaja on kitupiikki ja kertoo julkisuudessa käsittelevänsä seuran rahoja kuin omiaan. Eikö siinä jo kerrota hyvin suoraan roolien pahanlaisesta sotkeentumisesta?

 4. Arsenalhan ei ole koskaan ollut mikään suuri porsastelija siirtomarkkinoilla mutta toisaalta rahapuolikin on ollut aina kunnossa. Kyse on lähinnä siitä, että toimitaanko tällähetkellä olemassa olevien resurssien mukaisesti, sillä julki tulleiden talouslukujen valossa varaa olisi hiukan parempaakin…
  Mitä tulee Wengeriin niin kyllähän p.e.päivä hänen kohdallaan meni jo jokunen vuosi sitten. Siltäkään en oikein pysty ymmärtämään sitä, että toivotaan seuralle huonoa menestystä, että saataisiin manageri vaihdettua, ei mene jakeluun ei.
  Jos nyt pitäisi veikata niin laittaisin ykköstä ristivarmistuksella sen puolesta, että tämä on Wengerin viimeinen kausi Arsenalin managerina. -Bubba-

 5. Villellä ei varmasti ole mtn sitä vastaan, että kommenteissa on poikkeavia näkemyksiä. Se on vain tylsää, jos kommentti sisältää pelkästään valitusta päivityksen sisällöstä. Ei johda mihinkään, koska blogisti voi kirjoittaa mitä huvittaa. Se on minkä tahansa blogin idea.

 6. Tässä on mielenkiintoista se, minkä vuoksi nimetön kommentaattorimme yleensä kannattaa Arsenalia, jossa ei ole mitään hyvää. Tai mikä on se ”Arsenal”, jota hän kannattaa. Vastaus tosin saattaa olla sama kuin näissä fanituksissa yleensä, fiksaatio, jonka alkusyytä ei tiedetä. Pettymys rakkauden kohteeseen johtaa tietenkin katkeruuteen.

 7. Niin Ville, Arsumies kuin kuka tahansa täälä varmaa fanittaa seuraa ihan 100 lasissa. Itte kyllä oon täysin samaa mieltä siitä kuin Ville että jos mestaruutta mielitään niin magaerin on vaihduttava.
  Totuus on että mestaruutta ei oo tullu 12 vuoteen ja se on kriisi tämänkokoisessa seurassa jos ja kun sen kerran leicesterkin pystyy ottamaan.
  Wenger on yrittäny saalistaa mestaruutta ties kuinka kauan miehistöllä jonka taso kaikilla osa-alueilla ei vaan yksinkertaisesti riitä ja sama meininki tuntuu jatkuvan tälläkin kaudella.
  Wenkku tuli taloon 20 vuotta sitten. Manageriksi.
  EI TALOUSPÄÄLLIKÖKSI. Uransa alkuaikana hän myös keskittyi niihin asioihin mihin hänet palkattiin keskittymään ja jokaine tiätää mitä tarkotan ja tuolloin myös tuli tulosta.
  Nyt mies ihmettelee hintoja ja selittelee firman palkanmaksukykyä ja jättää varsinaisen työnsä eli manageroinnin vähemmälle huomiolle.
  Omistaja on omistaja ja joko hän tai talouspäällikkö sanoo onko rahaa vai ei.
  Eihän Kroenkekaa tuu matsin aikana wenkulle selittämään pitääkö pelata yhdellä vai kahdella kärjellä.
  Suutari pysyköön lestissään.
  Tällä hetkellä wenkku toimii kuin vartiomies jonka tehtäviin kuuluu illalla lukita ovet, portit ja ikkunat.
  Joskus jää portti auki, joskus ovi ja joskus ikkunat (vahvistusten hommaaminen) mutta kuitenkin tää vartiomies kiinnittää huomiota vaikkapa siihen miten miten firman siivooja on hoitanu hommansa.
  Vittuako se vartiomiehelle kuuluu.
  Tarkastais ne ovet, portit ja ikkunat.
  Tää on viimene hetki wenkun tehdä wenkulle kuuluvat tehtävät ja jos ei tee, suolaan jampan alimpaan helvettiin.
  Viikko aikaa

 8. Rakkautta, pettymyksiä rakkaudessa. Tämä oli vastikään edesmenneen Jouko Turkan vahva näytelmä. Sellaistahan elämä paikoitellen on……, kyllä Arsenal-rakas silloin tällöin aikamoisia pettymyksiä aiheuttaa, mutta suhde vain jatkuu….

  Asiasta aasinsiltaan: kun täälläkin on päivitelty sitä, että Arsenal hukkaan resurssinsa kaikkeen mahdolliseen, mm. tuohon kaljakucupin nimellä tomivaan kilpailuun. Nyt on ajatus muuttunut, Arsenal on yksi harvoista liigaseuroista, joka ei osallistu ko. kisaan.

  • Tämä on mennyt minulta täysin ohi tämä kaljacup juttu!
   Osaisiko joku valaista pimeyttä ja kertoa syitä moiseen?? Kiitos ja anteeksi!! -Bubba-

   • Sataprosenttisen varma asiasta en ole, mutta aikoinaan oli uutinen, että Arsenal ja jotkut muut seurat eivät osallistuneet arvontaan ja tulkitsin sen niin, että poissaolevat eivät ole kilpailussa mukana. Nyt pelataan toista kierrosta ja lopullinen totuus selviää kolmannen kierroksen arvonnassa, sillä silloin tulee mukaan vielä joitakin PL-joukkueita. Seurataan tapahtumien kulkua ja raportoidaan poikkeavuuksista….

   • Kyse on siitä, että UCL-seurat (ehkä myös jämäcupseurat?) on vapautettu alkukierroksilta, joissa mm. Pool tällä viikolla punnersi. Kyllä Arsenal osallistuu.

 9. Kannustan blogistia ponnisteluissaan. Hänen joskus kärjekkäät ilmaisunsa ovat hyviä avauksia keskusteluille ja onhan niiissä ollut hyviä pointteja. Kaikkea ei tarvitse ottaa kirjaimellisesti (paitsi minun puheeni). Meidän kaikkien on syytä huomioida, että arvostelu on aina helpompaa kuin itse tekeminen ja arvostelijoita löytyy joka asiaan. Arvostelijoille ei tietääkseni oie pystytetty yhtään patsasta enkä ole huomannut avoimet työpaikat ilmoituksissa ikinä olleen yhtään arvostelijan paikkaa vapaana.

 10. Kaikkihan me halutaan, että Arsenal menestyisi, pyttyjen muodossa? Eikö vain?

  Ville bogistina, & useimmat lukijat, ovat vaan yksinkertaisesti kyllästyneet ja turhautuneet viime vuosien tilanteeseen. Eli siihen, että emme millään tasolla toimi resurssiemme ylärajoilla.

 11. Mati – millä perusteella Wenger olisi urheilutoimenjohtajana maailman paras? Eikös urheilutoimenjohtajana olisi vastuussa nimenomaan seuran hankintapolitiikasta ja sitä kautta myös itse hankinnoista? Itse en todellakaan haluaisi nähdä tilannetta, jossa Arsenaliin tulisi uusi manageri ja AW puolestaan siirtyisi esim. tuolle tontille. En usko, että toisi varsinaisesti mitään muutosta meidän toimintaan ainakaan siirtomarkkinoilla. Ja selvyyden vuoksi todettakoon, että uutta manageria vastaan minulla ei olisi yhtikäs mitään.

  Ja sitten tämä iänikuinen blogi vs. facebook-ryhmä asettelu. En ollenkaan ymmärrä miksi nämä olisivat toistensa kilpailijoita. Itse seuraan molempia enkä oikein koe ristiriitaa siinä. FB:n epävirallisessa ryhmässä niitä jäseniä on reilut 1500, joten kyllä sinne luonnollisesti mahtuu mielipidettä tai ideologiaa ääripäästä toiseen. Ehkä ei kannata sitäkään ryhmää leimata kokonaisuudessaan yksittäisten kirjoittelijoiden johdosta. Mutta ihan yhtä hyviä kannattajia siellä varmasti löytyy, kuin täälläkin .

  • No toi, että Wenger olisi ”maailman paras” ehkä vähän liioittelua ja täysin ilman mitään kunnon perusteluita heitetty kommentti. Ei Wenger täysin sukka kuitenkaan ole, joten uskon, että käyttöä jollain asteella olisi. Tuo Facebook vihani juontaa juurensa Super Match otteluun jokunen vuosi sitten. Suoraan sanottuna veetutti, kun kaikki aktiviteetit meni täysin ohitse, kun asiat oli sovittu Facebookissa enkä ollut mistään tietoinen ennenkuin liian myöhään. Ajat tietty muuttuu, mut körmy saan olla ja kiukutella, kun kerran silloin mieleni pahoitin 😀

 12. Mulla se fiilis että vaikka wenger lähtisi niin mistä tiedämme siitä sama herra yläkerrassa silti päätöksiä tekis mietettäpä että wenger itse palkasi oman pomonsa haluaisin Wenger ulos siltikin.

 13. Arsenal tarvii aikanaan kun Wenkku poistuu niin kunnon nimeä saaneen koutsin, joka uskaltaa vaatia isoja hankintoja. Tälläisista esimerkkeinä toimivat vaikka Mou ja Guordiola tämän kauden valioliigan tuoreista managerisisääntulijoista. Jatkuvasti epäonnistuvaan siirtopolitiikkaan vaikuttavat sekä Kroenken ja Wengerin säästeliäisyys, eikä tilanne luultavasi muutu jos tilalle ei saada valmentajaa joka uskaltaa vaatia Arsenalin taloudellisia resursseja käytettäväkseen. Wengerin omassa mielessä hän on varmasti yhä maailman suurin siiroguru, jonka takia harvemmin ottaa riskiä oman ”maineensa” uhalla ja ostaakin tämän takia lähinnä vain suurseurojen hylkiöitä sekä lädejä. Tarvittaisiin koutsi joka ei pelkäisi epäonnistua siirtomarkkinoilla, sillä tällä hetkellä säästöpossun rikkominen tuntuu olevan ykainkertaisesti liian pelottava ajatus.

  • Itse olen sitä mieltä, että Wengerin jälkeen Arsenal tarvitsee nuoren, nousevan, innovatiivisen ja intohimoisen managerin. Nämä vanhat jäärät on jo nähty liian monta kertaa. -Bubba-

 14. Odotetusti Arsenal etsii kiivaasti Chambersille sopivaa lainaseuraa.

  Nyt jännittää enää se, kuinka vaatimattoman paniikkihankinnan alakertaan saadaan aikaiseksi.

  Huhujahan on liikkunut, että Wenger on kalastellut isoa kalaa kesällä, mutta itse en tähän usko (kitsaus). Toisekseen, epäilen Wengerin itsekin jo myöntävän hiljaa mielessään, ettei seuran ja hänen vetovoima riitä. Ei pokaaleja, ei attraktiivista pelitapaa, ei riittävästi palkkaa.

 15. Oma Arsenal kannattaminen on jatkunut yli 30v .Kohtalainen menestyminen on vuosien mittaan ollut tapana saavuttaa ja muutamia aivan huippuhetkiä tai kausia on tuohon aikaan mahtunut, mutta myös katkeria tappioita jopa liiankin kanssa.Nykymeno on jotenkin munatonta jeesustelua. Kaikessa ollaan olevinaan oikeassa ja ajan hermolla mutta teot on ristiriidassa puheiden kanssa.
  Xhakan hankinnan aikoihin olisi pitänyt ostaa vahvistuksia. periaatteessa oikean paikan pelaajat hommattiin yksi hyökkääjä ,toppari ja keskikenttämies,
  Jos kaikki ostot olisi olleet huippuostoksia niin menestystä voisi odottaa ihan pokaalienkin muodossa.
  Nykyjoukkueella parantaminen viime kaudesta on täyttä utopiaa .
  Olisinpa väärässä !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s