Kolmas kierros – Watford vieraissa

Voiko joku tosiaan väittää tämän Perezin olevan mitään muuta kuin viime hetken paniikkihankinta heikosti käyntiin lähteneen kauden jälkeen? Tuskin kukaan on kuullut miehestä ja toisekseen Perezin olisi saanut kesän aluksi samaan hintaan, jolloin mies olisi päässyt sisään joukkueeseen ihan eri tavalla ja olisi ollut valmis pelaamaan heti kauden ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Mustafiin kiinnostusta on saattanut olla vähän kauemmin, mutta tämä on käytännössä sama homma. Wenger ei olisi koskaan kiinnostunut saksalaistopparista ilman Merten ja Gabrielin loukkaantumisia sekä heikkoa kahta ensimmäistä ottelua, vaikka uuden avauksen topparin tarve on ollut jo hyvän aikaa tiedossa.

Verratkaa Wengerin joukkueen rakentamista siihen kuinka esim. Mourinho tai Guardiola toimivat, niin siinä on suuri ero ja ei todellakaan managerimme eduksi. Mustafi ja Perez olisivat molemmat olleet saatavilla alkukesästä samalla hintaa ja Mustafi ehkä jopa halvemmalla. Manageriamme ei kuitenkaan kiinnostanut, koska mitään selkeää suunnitelmaa ei ole joukkueen rakentamisen suhteen, vaan aina reagoidaan sen mukaan mitä loukkaantumisia tulee tai ketä pelaajia on enää jäljellä markkinoilla, kun muut seurat ovat suurimmaksi osaksi omat siirtonsa tehneet.

Sitten päivän peliin. Watfordin alkukausi on ollut tuloksellisesti heikko, yhtä heikko kuin meillä liigan puolella. Tosin siinä on se ero, että tuskin kukaan odottaakaan keltapaidoilta muuta kuin sarjassa pysymistä tai maksimissaan keskikastin sijoitusta.

Päivän vastustajamme hävisi tiistaina Liigacupin toisella kierroksella kotonaan Gillinghamille 120 minuutin pelin jälkeen. Tuossa ottelussa pelasi useampi vastustajamme ykköskokoonpanon pelaaja mukaan lukien Deeney ja Ighalo, joten ainakaan turha Wengerin selittää mitään väsymyksestä ja kuinka vastustajalla oli enemmän palautumisaikaa. Asia on aivan päinvastoin.

Edellisessä kappaleessa mainitut Ighalo ja Deeney ovat varmasti kotijoukkueen vaarallisimmat pelaajat, vaikka keskikentältä Capoue on kahdessa ensimmäisessä pelissä päässyt tehoille. Saimme viime vuonna loppukaudesta muistutuksen parivaljakon vaarallisuudesta Watfordin pudottaessa meidät FA Cupista Grovella.

Toki Liverpool ja Leicester olivat hankalia otteluita Holdingille, mutta sanoisin nuoren miehen joutuvan tänään vielä kovempaan paikkaan, sillä kahdella puhtaalla kärjellä pelaava kotijoukkue luo ihan erilaisen uhan ja lisäksi etenkin Deeneyn fyysisyys on erilainen pelote kuin Firmino tai Vardy. Eikä Ighalokaan ole fyysisesti mikään heikko, vaikka nopeutta löytyy.

Ainut mahdollinen tai jopa todennäköinen muutos on Özilin tulo avaukseen. Tämä tarkoittaa luultavasti Cazorlan tippuvan pykälää alemmaksi ja joko Xhakan tai Coquelinin joutuvan penkin puolelle. Muita muutoksia en usko tulevan viime viikon Leicester ottelun avaukseen, kun Giroud ei ilmeisesti vieläkään ole 90 minuutin kunnossa.

Kohta nähdään onko meillä yksi, kaksi vai jopa neljä pistettä kolmen pelatun kierroksen jälkeen. Saa nähdä saammeko Gomesin kotijoukkueen maalissa näyttämään Lev Yashinilta ja Deeneyn ja/tai Ighalon Pelen ja Maradonan risteytykseltä, vaikka kyseiset pelaajat pari päivää sitten hävisivät Gillinghamille.

Mainokset

56 thoughts on “Kolmas kierros – Watford vieraissa

 1. Täytyykin oikein seurata, että kumpi omistaa sen kuuluisan viisasten kiven, Ville vai SKY:n kommentaattori Guillem Balague? On toki selvää että Wenger on auttamatta siirroissa myöhässä, mutta miksi pitää dissata jo etukäteen…??

 2. Viime vuonna kakkosia, toissa vuonna kolmosia, sitten nelosia. Ja about kymmenen vuotta sen jälkeen siltä väliltä.
  Mestaruus vaan kiinnostaa.
  Valioliigassa.

 3. Oon samaa miältä blogistin kans siitä että Mustafia wenkku ei olisi hommannu jos Merte/Gabriel parivaljakko olis kunnossa.
  Merte on ollu silmissäni menneen talven lumia jo pitkään mutta Gabrielille pitää vielä antaa näytönpaikoja ja aikaa kehittyä.
  Samoin Holding tarvii aikaa ja pelejä kehittyäkseen.
  Perezistä en osaa sanoa mitään joten tulevat matsit näyttää suuntaa.
  Ja voisko peräti olla mahdollista että mentäis joskus kahdella kärjellä.
  Sehän on nähty jo viimeisen 5-6 vuoden aikana että wenkku ei osta minkäänlaista nimimiestä ennenkuin vasta äärimmäisessä hädässä. Siis silloin kun joku loukkaantuu vakavammin tai joukkue on niin alavireinen ja fanien ja median paine niin kova että jotain on pakko tehdä.
  Sanches tais olla poikkeus jonka wenkku hommas ihan ”omasta vapaasta tahdostaan” ja tänä vuonna xhaka.
  Xhakan osto oli ittelle kyllä yllätys miehen pelipaikkaa ajatellen koska keskikentän keskustaan meillä oli jo vaihtoehtoja mutta toivoa sopii että mies lunastaa häneen kohdistuvat odotukset ja joku sitte onnistuis laiturina.
  Tietysti myös laiturin tontille olis saatava alan erikoismies kuten muillakin joukkueilla on (theoon en usko enää pätkääkään) mutta on tämä tilanne nyt kuitenkin mielestäni 100 kertaa parempi kuin vielä pari päivää sitten.
  Siis jos ja kun ne siirrot saavat sen vahvistuksen.

 4. Tästä myöhään hankintoja tekemisestä Wenger yllättäen myönsi: we knew what we wanted and who we wanted and it didn’t come off so you have to restart.

  Eli kyse lienee Vardysta. Ja ylipäänsä yhdestä pelaajasta.

  • Kuulemma tätä pereziä scoutattu jo viime vuosi,mitä mustafiin tulee,niin oli ihan oikein että valencia lypsäsi miehestä kovan hinnan koska jäärä taas vetkutteli siirtojen kanssa.turhauttaa joka jeesuksen vuosi sama homma ku pitää antaa aina muutaman kierroksen jälkeen jo vastustajille selvä piste-ero,siis lähes joka vuosi.

  • Tilanne on nyt parempi kun vältyttiin evans/Jones hankinnoista. Perezin peruutus tulee näyttämään oliko hyvä haku vai näennäinen fanien tyynnyttelyostos.Toivottavasti myyntipuolellekin tulisi liikettä ja myytäisiin vaan niitä ylijäämä miehiä pois eikä rahastusta parhaista pelaajista.

 5. Ettei kukaan saisi musta liian positiivista kuvaa niin mestaruuteen en vieläkään jaksa uskoa jos tai siis kun huippulaituria ei hommata. Kaikilla muilla huippuseuroilla on ammattimies kullekkin pelipaikalle ja vielä hyvätasoinen kakkosvaihtoehto ja puhun nyt nimenomaan huippuseuroista.
  Mutta enempää en jaksa wenkusta rutista koska 3 tarvetta oli ja 2 on hommattu.
  Vuosi sitten ei hommattu ketää joten eteenpäin ollaan menty tällä saralla.
  olkoot hankintojen syyt nyt sitten missä ovat mutta pääasia että toppari ja hyökkääjä saatiin. Uskon että Mustafi tulee pärjäämään mutta Perez tosiaan suuri ?
  Toivotaan kummallekki lentävää lähtöä

 6. Paniikkiostoja PL ja Mus tottakai, mutta eikai sillä oo mitään merkitystä kunhan alkavat pelata hyvin. Liigacupissa äijät sisään ja jos homma toimii niin pelaamaan valioliigassakin heti vaan. Paniikkinappulan painaminen > kipsiin meneminen ja pelaajien hankkimatta jättäminen. Tänään aukee Sanchezin maalitili, tunnen sen luissani. COYG ja pisteet taskuun.

 7. Jos ennen kisoja olisi Vardy tullut, niin en usko että Pereziä olisi ostettu. En osta paniikkiostos kauhistelua. Varmaan ihan totta että Mustafi olisi jäänyt ostamatta ellei Gabrielin olisi loukkaantunut.

  Mielenkiintoinen tilanne pakeissa tulossa, jos ja kun kaikki kunnossa. Mertellä vimeinen kausi menossa sopparia. tarjotaanko uusi sopimus? Gabrielin pitäisi taistella paikasta kuten myös Mustafin. Kos taitaa olla varma avauksen mies kunnossa pysyessään. Holding ja kenties Chambers kärkkyvät peliaikaa.

  Näin punavalkoisten lasien läpi kun katsoo siirtorumbaa niin onhan tämä odottavan aika pitkä, mutta onkohan se sama kaikilla?
  Kun ei nää tonne kulissien taakse niin onhan tää tuskasta odottamista aina.

 8. Jos vanhat merkit paikkaansa pitää, niin Perez on paniikkiostos siihen asti kun todetaan että Gazidis pakotti ostoon ja wenger sitten peluuttaa suutuspäissään väärällä pelipaikalla =).

 9. En tiedä huomasitteko kuinka Xhakan syöttöjen laatu oli viime pelissä huomattavasti heikompaa mitä on totuttu näkemään? Tuli valioliigassa tapahtuva kova prässi herralle yllätyksenä?

  Hyvin silti pyrki jakelemaan palloja ylöspäin, sitä yhtä munausta jos ei lasketa.

 10. Pool joutuu avaamaan kauden kolmella vieraspelillä, joukossa kahti pohjois-Lontoon reissua. No, sataa laariin talvella, Arsenal esim. ei Anfieldilla viihdy.

  • Kaksi Lontoon reissua. Niin miten tämä on edes mahdollista, kotifanit saavat odotella monta viikkoa ”alkua”.

 11. Luultavasti Vardy oli se ketä haettiin ja ehkä Mahrez sen jälkeen mutta kumpikaan ei ironnut. Syitä voi hakea monia mutta kyllä Wengerkin hankintoja yritti. Puolustajan hankinta tuli eteen vasta myöhemmässä vaiheessa. Tosin sitä voi miettiä että miksi Wenger näkee Merten riittäväksi! Ja siirrossa on kyllä vetkuteltu aika riittämiin, en tiedä onko rahasta mutta ei nyt luulisi esim. 5 milj. tuntuvan Arsenalin kassassa liikaa.

  Yksi mielenkiintoinen juttu oli että Wenger olisi havitellut Griezmania mutta kun Costa ei tullut Madridiin niin hinta olisi noussut huomattavasti. Wenger olisi kuulemma halunnut pelaajan mutta Boardi ei myöntänyt varoja kun olisi mennyt n. 90 milj. Tiedä sitten oliko totta.

 12. ”Jos veneen pohjassa on halkeama”, viisas kapteeni paikkaa halkeaman ajoissa, eli heti.
  Tyhmä kapteeni jää odottamaan seuraavaa satamaa, ilman korjaustoimenpiteitä ja upottanee aluksen.

  Kummanlainen ”kapteeni” ohjaa Arsenalia?

  Siitäkin huolimatta tänään voittoputki auki ja 3 pistettä. COYG

 13. Ehkäpä perez on pulimalli griezmanista ja tulee pelaamaan joko laidalla tai giron alapuolella, jolloin özil taas jommalla kummalla laidalla. Giro kuitenkin sai vahvuuksiaan esille kisoissa griezmanin kanssa pelatessaan.

 14. Cech
  Bellerin Kos Holding Monreal
  Walcott Cazorla Özil Xhaka Ox
  Alexis
  Subs: Ospina Gibbs Chambers Wilshire Coq Elneny Giroud
  GOYG

 15. Vois kuvitella että Theo, Ox ja Alexis saa ruokaa aika runsaanlaisesti. Toivottavasti maistuu. Santi, Mesut ja Xhaka on melko messevä kolmikko keskustaan. Nyt kolme pinnaa pohjois-lontooseen ja juna puksuttaa 🙂

  COYG!!!!

  • Kyllä…. bussi odottaa.. Xhakalla ja Santilla tilaa kaukolaukauksiin ja niin mutta Wengerin joukkueessa sitä ei harrasteta.

 16. Kivasti striimi katkesi just siten, että jäi näkemättä sekä tilanne josta pilkku että santin maali.

 17. Siis eikö myöskään Viaplaystä saa Arsun peliä näkyviin?

  Luulin että tää olis vaan Viasatin ongelma.

  • Vain ruotsin viaplayssa näkyy, kun ruotsin viasat näyttää tämän ottelun. FA:n kielto koskee myös suoratoistoa.

 18. Hyvännäköstä. Kyllä sielä aikas nälkäsennäköstä poppoota näyttäs olevan. Xhakan syötöt aika karkkia.

 19. Taísi viimeisen vartin aikana iskeä lack of fitness watfordiin. Noin vaisua loppu´kiriä ei ole juuri nähty. Toki Arsenal onnistui hyvin rauhoittamaan tilanteen eikä lähdetty roiskimaan.

 20. Tulihan se voitto sieltä, mutta on nuo streamit kyllä edelleen yhtä helvetin perseestä kuin aina ennenkin. Suttuista pätkivää kuvaa, joka kaiken lisäksi vielä kaatuilee vähän väliä. Varsin vittumaista, kun omaa suosikkiaan ei saa ruutuun edes rahalla. Pitäisi olla samanlainen palvelu kuin nelosella kiekossa, eli 10 rinnakkaista kanavaa joista voi itse katsoa haluamansa pelin.

  Muualta: Pierre-Emerick pari pussia avauksessaan Lacazetten ja Baccan malliin ja hypoteettiseen hintaan taas ainakin 10 miljoonaa lisää. Ei mahda mitään uusi Henry olisi silti ostettava vaikka väkisin pois Dortmundista homehtumasta.

 21. Wenger varmisti matsin jälkeen noiden kahden hankinnat, eli nimet lienee pahvissakin asti jo. Saitille tulee sitten kun webmaster ehtii laittaa muilta kiireiltään.

 22. Sanoi myös, ettei muita diilejä ole vireillä. Eikä millään kyllä muita hankintoja voi olla meneillään. Ketään merkittävää pelaaja ei siirry pois, vain noita ansaitusti lainalle menijöitä. Ehkä mielenkiintoisin asia on, saako Debuchy vaatimuksensa siirrosta läpi? Bellerinin stuntit ei ole hääppöisiä, varsinkin kun Chambers liki varmasti lainataan. Jenkon paluu on marraskuussa.

 23. Mietiskelin, millaisia odotuksia kolme ensimmäistä peliä ja varsinkin kolme hintavaa vahvistusta nostivat liigakaudesta. Materiaali on nyt minusta selvästi terveempi ja urheilullisempi kuin viime kaudella ja ominaisuuksiltaan selvästi toisistaan poikkeavia ryhmityksiä saadaan hyvin jalkeille, jos manageri niin haluaa. Loukkaantumisia voi jo jonkin verran odottaa vähemmän, vaikka kolme pitkähköä loukkaantumista iski heti alkuun (Welbeck keväällä).

  Mutta, eipä Wenger karvoistaan pääse, tuskin pelityyliä kovin paljon vaihdellaan. Kovan materiaalin vastustajia vastaan jo hieman totutusti vähennetään pallonhallintaa tarkoituksella ja yritetään ajoitetulla prässillä vastaiskuja. Tämän opettelu on edelleen kesken, koska joukkue ei ole kovin hyvä prässäämään ja kunto ei taida kestää muutenkaan rajuja munaraveja.

  Niinpä aika vähän jää käteen ”uutta”. Xhaka ja Mustafi voivat olla isoja hittejä, vaikka varsinkin Mustafi&Koscielnyllä voi mennä kuukausiakin yhteispelin hioutumiseen. Se kuitenkin on lähes itsestäänselvä ykköspari. Xhaka tuo liikkuvuutta ja pallovarmuutta keskikentälle, toivottavasti keskikentän puolustaminen paranee. Ylipäätään motto lienee vähemmän päästettyjä (vaikka kolmessa jo viisi) ja ainakin selvästi enemmän tehtyjä maaleja. Katsotaan riittääkö neljän joukkoon.

  • Toivottavasti Holding pääsee riittävästi kentälle.. Onhan siellä potentiaalia vaikka kuinka paljon. Tänään virheitä?

 24. Holding, nuori mies, kokemusta ja minuutteja Kos’in rinnalla niin hyvä tulee.

  Xhaka vaikuttaa huikealta kaverilta. Kunhan pääsee vielä paremmin valkun rytmiin mukaan ja sisään pelisysteemiin ni hyvä tulee. Keskikentän keskusta alkaa olla iskussa.

 25. Muna vei sit kärkikamppailun (?) viime hetken maalilla. Kauden ennakkosuosikit eivät näköjään kompastu vahingossakaan – viime viikolla chelski käänsi lopussa voiton.

 26. Joo-o, ei tarvinnu muna edes 8 min yliaikaa.
  Asiasta kolmanteen, Hull aloittanu heittopussiksi melko pirteästi!

 27. Ihmeen hyvä peli ja tulos hirvittävästä kriisistä huolimatta. Wengerin mukaan Mustafin ja Perezin medikaalit tehty, paperityöt vielä kesken. Proffan 650. voitto Arskan peräsimessä. Respektiä siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s