Voitto vihdoin ja kaksi tapaa nähdä se

Watford – Arsenal 1-3 (0-3)

Aloitetaan positiivisella näkemyksellä, sillä eilinen esitys ehdottomasti sen ansaitsee. Özilin paluulla avaukseen oli suuri merkitys ja tuskin kenellekään jäi epäselväksi ottelun jälkeen kuinka suuri merkitys saksalaisella ja Sanchezilla on joukkueelle. Kaksikko on avainpelaajia, kuten eilinen päivänselvästi osoitti.

Deeney ja Ighalo saatiin kuriin riittävästi ja kumpikaan ei päässyt tehoille. Tämä on hyvä suoritus, sillä kyseessä on ehdottomasti laadukas kärkipari ja Watfordin oikeastaan ainut ase hyökkäyspäässä.

Ensimmäinen 45 minuuttinen oli aivan yhtä maalia ja kolmen maalin johto oli ansaittu ja ratkaisi pelin. Toinen jakso oli enemmän tai vähemmän pelailua ja kotijoukkue ei kavennuksesta huolimatta ollut missään vaiheessa todella mukana pelissä ja ottamassa pistettäkään kamppailusta.

Tällaisiin esityksiin pitäisi pystyä huomattavasti useammin ja muulloinkin kuin surkeasti sujuneen parin ottelun jälkeen. Eilinen oli se taso, jolla täytyisi esiintyä säännöllisesti jos mestaruudesta haluaisi kampailla todenteolla.

Yksittäisenä voittona eilinen oli hieno, mutta valitettavasti en vain pysty näkemään sitä minään uuden alkuna vaikka kuinka haluaisinkin. Sama on nähty viimeisen 10 vuoden aikana niin useita kertoja aikaisemminkin. Pari huonoa peliä ja sitten perään taas pari parempaa, mutta se kokonaisvaltainen hyvä suorittaminen ei vain löydy ja joukkueesta ei ole oikeasti haastamaan mestaruudesta millään muotoa.

Aina Wengerin ollessa suuren kritiikin alla mies onnistuu saamaan joukkueen pelaamaan hetken hyvin ja pitämään tuntuman neljän joukkoon, mutta siihen se sitten valitettavasti jääkin. Ero voittajajoukkueisiin on esim. Leicester ottelu. Siitä olisi pitänyt pystyä ottamaan kolme pistettä keinolla millä hyvänsä, kuten Mourinhon ManU pystyi ottamaan Hullia vastaan lisäajalla.

Hienoa, että otimme kauden ensimmäiset kolme pistettä, mutta valitettavasti liian paljon on tapahtunut, että pystyisin uskomaan tämän olevan jonkin uuden ja paremman alku.

Voitto, maaottelutauko tähän ja pari hankintaa, jotka julkistetaan alkuviikolla ovat varmasti aivan tarpeeksi taas hiljentämään suurimman kritiikin Wengeriä kohtaan hetkeksi. Ehkä ihan oikeinkin niin, mutta valitettavasti se ei vain pitkässä juoksussa johda mihinkään. Kunpa johtaisi, mutta ei vain johda ja tämä on nähty lukuisia kertoja ennenkin. Seuraava huono ottelua tai parikin on vain nurkan takana.

En todellakaan haluaisi olla näin negatiivinen hienon voiton jälkeen, mutta valitettavasti en pysty muuhun.

Siirtoikkunaa on jäljellä vielä muutama päivä ja hankinnat on tehty aivan varmasti Mustafin ja Perezin varmistuessa, joten ainoa mielenkiinto on katsoa kuka lähtee lainalla tai jopa pysyvälle siirrolla muualle. Chambers ja Gnabry lienevät lähes varmat lähtijät lainalle, mutta miten on esim. Debuchyn tilanne. Tuskin ranskalainen itse haluaa jäädä, mutta laitettaisiinko kerrankin joukkueen etu yksittäisen pelaajan halujen edelle jää nähtäväksi. Muita siirtoja on vaikea nähdä, mutta jäädään odottamaan mitä tapahtuu.

Voitosta huolimatta viisi pistettä kärkeen on todella paljo kolmen pelatun kierroksen jälkeen ja ei anna suurempaa aihetta juhlaan.

Mainokset

12 thoughts on “Voitto vihdoin ja kaksi tapaa nähdä se

 1. Ja watford on kuitenkin suht helppo vastustaja. Haluaisin nähdä samanlaisia suorituksia isoja vastaan, ja usein, sitten vasta voisin uskoa että on tapahtunut muutos. Tätä on nähty liian usein, wenger paukuttelee henkseleitä helpon voiton jälkeen ja sanoo että kaikki on hyvin. Tuleva spurspeli huolestuttaa.

 2. Joku kysyi Wengerin voittoprosenttia Arsenalissa. Tuossa Arsenal-lukemat, viimeisenä voittoprosentti:

  1 October 1996 Present 1,123 642 262 219 57.2

  Pannaan nyt parin Mourinhon Chelsea-pätkän vastaavat, jotta tämä kiinnittyy johonkin:

  2 June 2004 20 September 2007 185 124 40 21 67.03 June 2013 17 December 2015 136 80 29 27 58.8

 3. Ja se ilmeisin vertailu, eli Alex Ferguson:

  6 November 1986 19 May 2013 1,500 895 338 267 2,769 1,365 +1404 59.67

 4. Tuosta on siis luettavissa, että Werngerin voittoprosentti on huonompi kuin Mourinholla kummankaan Chelsea jakson aikana jotka päätyivät potkuihin. Olen uusien hankintojen myötä positiivisemmalla mielellä kuin aikoihin. Jokainen pelaajahankinta, oli kyse mistä nimimiehestä tahansa, on aina riski ja mahdollinen floppi. Lisäksi joillakin pelaajilla kestää aikansa sopeutua valioliigan pelirytmiin ja joukkueeseen. Nyt on kuitenkin tehty jotain mitä olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Katselin tallenteilta uusien herrojen tekemisiä ja vaikuttivat sellaisilta, että saattavat olla hyödyksi joukkueelle.

 5. Onhan se vähän eri asia voittaa vieraissa putoamista vastaan taisteleva Hull, kuin mestaruudesta taisteleva Leicester

 6. Niin no, saman kolme pistettä voitosta saa riippumatta missä ja miten pelaa. Tekstistä on luettavissa, hieman kärjistäen, että Josen eilinen yliaika voitto oli taktiikan neroutta. Arsenalin vastaavahan olisi ansaitsematon onnenkantamoinen, joka ei pitkälle kuitenkaan kanna. Eilisen esityksen pohjalta on Arsenalin hyvä jatkaa ja mielenkiintoa riittää kunhan nähdään uudet äijät kentällä. -Bubba-

 7. On mielenkiintoa kauteen on. Alakerta on tyydyttävä, lähinnä siksi että useammalla pelaajalla on kehittysmissaumoja ja viime vuosissa kehitystä, joten kokonaisuudesta voi muovautua luja, vaikka enempää vahvistuksia ei tulisikaan. Lähinnä uhkakuvia on siinä, että Debuchyn lisäksi ensi kesänä voi useampi pelaaja haluta ulos tai joutua ulos, jolloin palapelin kokoaminen alkaa osin uudelleen. Gabriel tuskin kestää, jos loukkaantumistilanteissa Holding kiilaa ohi. Sama vielä suuremmin Chambersilla, joka tajunnee että Arsenalissa jatko on kiven alla. Jenko tajuaa, ettei Bellerinin takana ole paljon mitään saumoja. Gibbs lähtee varmasti myös, joskus, vaikka ajat maajoukkeustatuksella ovat kaukaa takana eivätkä palaa. Merten paluu Saksaan jäähdyttelemään on enää sinettiä vaille, vaikka tapahtuneekin vasta kesällä.

  Keskikenttä on varsin lupaava ja monipuolinen. Ainoa ”väistyvä” pelaaja on Cazorla jossain välissä ja ehkä Wilshere loukkaantumistensa takia. Erona aiempaan on se, että Jack on nyt ainoa selvä lasijalka tällä osastolla.

  Epätasapainoisin ja tietyllä tavalla hintelin osasto on hyökkäys. Welbeckistä ei ole näyttöjä, koska Lontossa on ollut sarjaloukkaantuja ja Walcottin vireen vaihtelu on ollut suurinpiirtein liigan suurinta. Giroud kangistuu edelleen ikääntyessään. Espanjalaishankinta voi olla ok tai sitten ei, mutta ainakaan hän ei ole lainkaan fyysinen kärki, jollaista valiossa väistämättä tarvitaan vähintään vaihtoehtona. Ehkäpä Welbeckistä on sellaiseen rooliin, kun Giroud’n ranking tippuu valiotason ulkopuolelle. Vaan kyllä näkisin, että seuraava remontin kohde on hyökkäys, jossa pitkäaikaisesti on menty Walcott/Giroud-painotuksella ja aika matalin maalimäärin. Jompikumpi saanee väistyä ensi kesänä?

 8. Oho, Theo vakuutti läski-Sampan ja maajoukkuepaikka irtosi taas. Sinänsä Sampan tiimissä ei paranisi olla, kuraa tulee niskaan tulosten ollessa mitä on. Kisoihin ei tosin tuosta lohkosta voi olla pääsemättä.

 9. Kieltämättä ensi kertaa vuosiin vähän kiinnostaa ensi kierroksen Manchesterin derby. Jose pumppaa miehistönsä varmaan melkoiseen kiimaan, kun Pepi on vastassa. Ja siis molemmat eivät voi jatkaa täysin pistein, mikä sekin vähän lohduttaa jo tuota jyräystä katsellessa.

  • Juu täytyy varmaan mulkasta tuo Derby.Joukkueen tason näen nyt tänä vuonna itseasiassa aika kovana.Laatua tuli 3pelaajaa lisää viime kauteen.Xhaka ja Mustafi ovat todella kovia,Perezikin tilastojen mukaan.Lisäksi Santi ja Theo on tikissä.Santianei tartte nyr peluuttaa finaaliin ku Coggeliakin voi kierrättää.Ramseykin palaa kehiin…Saas nähä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s