Keskinkertainen on keskinkertaista siirroissakin

Ei ole vielä Mustafin ja Perezin siirtoja vahvistettu Arsenal.comissa, mutta ilmeisesti tämä johtuu Briteissä olevasta Bank holidaysta eli vapaapäivästä, kuten kommenteissa jo aiemmin mainittiin. Huomenna voisi kuvitella varmistuksen siirroille tulevan, vaikka meidän tapauksessa voi hyvin kestää pidempäänkin.

Vieläkään en ymmärrä tätä Wengerin siirtopolitiikkaa ja halua jättää joku osa-alue selkeästi vajaaksi ja puutteelliseksi. Samoin liian monen pelaajan ostaminen samalla pelipaikalle (keskikentän keskusta) ja rahan syytäminen toivotaan toivotaan pelaajiin, vaikka markkinoita olisi ollut saatavilla todistettavasti laatupelaajia halvemmallakin.

Perez maksaa 17 miljoonaa puntaa, kun Mario Gomezin olisi saanut naurettavan halvalla, noin viiden miljoonan summalla. Samoin Negredo vaikuttaa olevan edelleen laadukas pelaaja ja maksoi jotain 10 miljoonan luokkaa vai jopa vähän alle.

Toivottavasti olen väärässä, mutta nämä välimallin ratkaisut eli reilun 10 miljoonan tai nykymarkkinoilla 15-20 miljoonan pelaajat ovat usein viime aikoina osoittautuneet täysin epäonnistuneiksi. Esimerkkeinä voisi sanoa Chambersin, Debuchyn, Welbeckin ja aiemmin hankituista Oxin ja Gervinhon.

Jotenkin tuntuu, että mieluummin muutama halpa pelaaja etenkin jos Gomezin tasoisia pelaajia on saatavilla lähes ilmaiseksi. Sitten toisesta päästä mieluummin tuplasti se 15 miljoonaa, jolloin jo yleensä laatu alkaa olla melko taattua.

Toki en tarkoita asian olevan näin yksinkertainen, mutta useasti nämä keskihintaiset pelaajat korvataan uusilla keskihintaisilla pelaajilla, jolloin olemme jo laittaneet yhteen pelipaikkaan hyvän pelaajan hinnan, maksaneet enemmän palkoissa ja kaiken lisäksi joukkueessa on edelleen keskinkertainen pelaaja hyvän sijaan.

Tietysti laadukkaita pelaajia voi varmasti löytää paljonkin 15-20 miljoonan kategoriasta, mutta Wenger ei näytä olevan siihen kovin kykeneväinen viimeisten vuosien perusteella.

Ox on muutenkin tapetilla ja itse olen menettänyt kaiken toivon englantilaisen suhteen. Viisi vuotta seurassa ja mies ei ole yhtään parempi kuin siirtyessään. Aina muutama väläytys harjoituskaudella, mutta tosipeleissä hyvät otteet tai tehot ovat todellinen keräilyharvinaisuus toisin kuin jatkuvat loukkaantumiset. Loukkaantuiko Ox muuten viikonloppuna vai oliko vaihdon syy vain heikot otteet taas kerran?

Juuri näiden Oxien ja etenkin Walcottin loputtomien tilaisuuksien takia en voi ymmärtää esim. Campbellin tai Gnabryn saamaa kohtelua. Campbell oli viime kaudella viimein saatuaan tilaisuutensa kolmikosta selvästi paras ja esim. Gnabry osoitti pari kautta sitten enemmän potentiaalia ja suoranaisia tehoja muutamassa pelissä kuin Ox lähes koko Arsenal urallaan.

17 thoughts on “Keskinkertainen on keskinkertaista siirroissakin

 1. Ox ja Walcott ovat kyllä koomisia. Kummallakaan pää ei riitä. Nopeus ainut vahvuus. Tekihän Ox sentään maalin ekassa pelissä. Gomez olisi ollut liian samanlainen Giroudin kanssa. Mikä hyöty?

 2. Jaa, Wilshereä oltaisiin huhujen mukaan laittamassa lainalle ENGLANNIN MAAJOUKKUEPAIKAN takia. Koska Läski-Samppa ilmoitti suosivansa avaustason pelaajia, ymmärtääkseni.

  Uskomattoman typerää lähteä juoksemaan Läski-Sampan aivoituksien perässä. Äijä on korkeintaan sen kaksi vuotta hommassa ja tulee varmaan seilaamaan paniikissa erilaisten miehistövaihtoehtojen kanssa. Jack aloittanut kauden kuitenkin kohtuullisesti kasassa pysyen, joten nyt pitää antaa näyttöjä Arsenalissa ja edes yrittää, eikä sekä Wengerin että Jackin lähteä mihinkään Sunderland-pelleilyyn. Jos siirron aika tulee, sen aika tulee myöhemmin.

 3. Mielestäni vertaus Negredoon on naurettava. Jos ko pelaaja olisi ostettu Arsuun, olisi siitä noussut hirveä itku. Muutama hyvä peli kauden alkuun ei tee kaverista messiasta tai muutenkaa johtavaa hyökkääjää.
  Ville, voitko käsi Arsenalin vaakunan päällä väittää, ettet olisi alkanut itkemään spurs-hylkiön hankkimisesta?

  Ei siinä, ettei SuperMario ois kelvannu, mut niin tyypillistä kyl niputti asian aika hyvin pakettiin. Onko kaksi miltei identtistä kärkeä joukkueen vahvistamista?

 4. Jackia ei saa missään nimessä lainata / myydä tai miten muutenkaan kaltoin kohdella. Kaveri on koko Arsenalin ja ennenkaikkea Arsenalin vesijuoksuosaston ehdoton talismaani ja vaihdosta pelannut ihan pirteästi.

  Theo oli viime kaudella anteeksiantamattoman surullinen, mutta tätä aiemmin omalla paikallaan pelatessaan joukkueemme parhaimmistoa aina kasassa pysyessään. Juu harvoin pysyi, samaa voi toki sanoa lähes koko jengistä aina.

  Täytyy kuitenkin putsata rillejä sen verran, että kyllä Theo oli hyvä esimerkiksi viime pelissä ja muutenkin osoittanut pirteämpiä otteita tällä kaudella taas omalla paikallaan pelatessaan.
  Ottanut riistoja hyökkäyskolmanneksella jo enemmän tällä kaudella kuin koko urallaan ja haalarit jalassa jeesannut tunnollisesti Belleriniä..
  Vastapainoksi olisi kyllä pitänyt laittaa pallo pussiin ainakin kertaalleen. Niin herkullisia ulkosyrjä ihanuuksia Xhaka sieltä keskiympyrästä laittoi.
  Vielä kun tuohon saadaan Alexis oikealle paikalleen, joka mielestäni viimeistelee paremmin, niin hyökkäyksessä olisi tosiaankin niitä vaihtoehtoja.

  Täälläkin on maristu, kaiken muun ohelle, paljon siitä kuinka hyökkäyksemme on liian staattista Ramsayn ollessa laidassa ja Giron ollessa piikissä, Nyt näyttäisi siihen löytyneen ratkaisu.
  Kyllä tässä olisi nyt paikka tunnustaa, että tähän on nyt löytymässä lääkkeitä ja eteenpäin tälläkin saralla ollaan menossa.

  Vahingossa tai mikä tapa sitten agendaan parhaiten sopiikaan.

  Enemmän Arsenal, kuin Anti Wenger! Aina!

  COYG!

 5. Näköjään Reine-Adelaide on selkeästi nostettu ykköskoriin ja annettu nro 31. Toki keskikentän keskustan pelaajia on kohtuullisesti ja nyt ainoastaan Ramseyn takareidet edustaa loukkaantumisalttiutta. Oxia on pidä edelleenkään keskikenttämiehenä, vaikka siellä Arsenal.comissa niin seisoo.

  Eli alempaa ja box-to-box roolia voivat pelata Xhaka, Coq, Elneny, Ramsey ja Caxorla. Ylintä sitten Özil, Cazorla ja varauksin Ramsey. Reine-Adelaidelle jää vaihtomiehen osa.

  Jackille laina on eittämättä askel ulos lopullisesti Arsenalista, mielestäni, eikä aito bounce back. Sama melkein Chambersille. vaikea nähdä Chambersin kehittyvän niin paljon vuodessa, että murtautuisi kolmostoppariksi, mitä jatkokehitys Arsenalissa myöhemmin vaatisi. Koscielnyllä lienee hyviä pelivuosia vielä 2-4 edessä ja Mustafilla vielä paljon enemmän, joten Holdingilla ja Chambersilla aika käy pitkäksi. Ovat samanikäisiä. Nyt on kuusi topparia, kaksi varmaan lähtee tammikuussa tai ensi kesänä. Mertesacker ja joko Chambers tai Gabriel.

 6. Skyn mukaan Bayern ostaisi Gnabryn ja lainaisi välittömästi Werder Bremeniin. Olisi munaus, vaikken jaakaan Villen vankkaa uskoa Gnabryn kykyihin. Hyvä potentiaalinen pelaaja kuitenkin.

  Draxler menossa kenties ronskilla hinnalla PSH:hen.

   • Eikös sitä ole vuosi jäljellä? Parempi vain Gnabryn lähteä jos haluaa pelata sillä ei Wenger häntä peluuttaisi tulevaisuudessa kun ei ole aikaisemminkaan.

 7. Miksi ihmeessä ois ostettu Gomez joka on niin tyyliltään kuin taidoiltaankin kuin kopio Giroudista? Selvästi tämä Perez hankittiin koska oli selvästi erityyppinen hyökkääjä, todella Vardy-mäinen.

 8. Perezistä en osaa sanoa mtn, mutta Gomez on kyllä aika lailla so last season -pelaaja. EM-kisoissa pääsi kentälle ja teki jonkun räkämaalin, kun Saksalla ei ole kunnon kärkipelaajaa – mikä on sinänsä erikoista.

  Ja siis huhu on se, että Jackie lainattaisiin. Ei ole lainattu.

 9. Wilshere ehdottomasti tulee pitää joukkueessa tai myydä kokonaan. Peluuttaa vain vähemmän, että paikat kestää.

 10. Huhujen mukaan seura on tarjonnut £11m Argentiinalaiselke Lanukselle, Paraguayn maajoukkuelaituri Miguel Almeirasta. Tämä siis transfermarktweb sivuston mukaan.. ? Tiedä sitten. -Bubba-

 11. Sil tavalla jos aattelee, että kuka ois uskonut että käytetään 17+30 + mustafin siirtokorvaus tän ikkunan aikana voi huutaa HEP.
  Ite olin ainakin sen verta pessimisti etten moiseen törsäilyyn uskonut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s