Siirtoikkunan viimeinen päivä ja ainakin kolme pelaajaa lähdössä

Eihän tästä nyt niin hiljaista tullutkaan siirtojen suhteen kuin olisi voinut odottaa. Chambersin lainaamisesta on huhuttu jo hetken aikaa, oikeastaan kunnolla Mustafin varmistumisesta saakka. Sitten on Gnabryn tilanne, joka on valitettavasti saanut huolestuttavan käänteen ja kaikkein uusimpana lainalle lähtijöiden joukkoon on liittynyt Wilshere.

Aloitetaan Chambersista. Middlesbrough lienee miehen osoite. Mitähän mieltä tästä olisi? Se on selvää, ettei Chambers voi istua toista kautta peräkkäin pelaamatta käytännössä ollenkaan, mutta onko Valioliiga oikea osoite ja tuleeko vastuuta hyvin kautensa aloittaneessa Borossa jää nähtäväksi. Vaikea uskoa, että Karanka ainakaan heti vaihtaa hyvin toiminutta puolustuslinjaansa, joten voipi olla meidän penkin vaihtuvan vain Middlesbroughin penkiksi.

Chambersin kohdalla olisi pitänyt ehdottomasti valita sellainen seura, jossa peliaika topparina on käytännössä varmaa, vaikka se sitten olisi tarkoittanut lainaa Championshipiin. Toki näin voi olla Middlesbroughissa. Gnabryn laina viimeisimpänä West Bromwichiin vain osoitti kuinka haitallista ja turhaa on lainata pelaaja jonnekin, jossa peliaika on epävarmaa.

Chambersin kehitys ei parissa vuodessa ole ollut lähellekään toivottua ja Holding ajoi heti nokkimisjärjestyksessä edelle, joten ainakin tällä hetkellä vaikuttaa 16 miljoonaa menneen hukkaan. Toki vaikka kehitys ei jatkuisikaan niin kai tuosta vähintään puolet saa takaisin englantilaisuuden takia jos parin vuoden sisällä myy. No katsotaan ensin mitä tapahtuu lainalla.

Wilsheren lainaaminen on yllätys jos todella tapahtuu. Ilmaisesti Jack on itse vaatimassa lainaa, koska ei mahtunut enää Englannin maajoukkueeseen. Tämäkin tilanne vain kertoo kuinka Wenger ei ajattele etukäteen asioita, vaan toimii vasta viime tipassa.

Jo kesän aluksi olisi ollut mahdollista lainata Jack jonnekin, koska Xhaka ja Elneny oli hankittu ja oli selvää, että ei Wilshere avauksen pelaaja tule olemaan missään tapauksessa. Sitten taas jos Wenger ei edes miettinyt tätä vaihtoehtoa, niin miksi managerimme sitten nyt suostuu siirtoikkunan sulkeutumisen kynnyksellä lainaamaan Wilsheren? Syy on pelaajan halu ja valitettavasti tämä menee useimmilla kerroilla managerimme toimissa joukkueen edun edelle.

Toki tässä tapauksessa se on aivan sama, sillä ei Wilshere meillä olisi kunnossa perinteiseen tapaan paria peliä enempää, eikä taso riitä avaukseen eikä edes ensimmäiseksi varavaihtoehdoksi. Lainaa en silti oikein käsitä, vaan myynti olisi paljon parempi.

Viimeisin huhu tai uutinen ulos suuntaavista pelaajista on ylivoimaisesti pahin. Gnabryn lainasta oli huhua pidemmän aikaa, mutta nyt ilmeisesti Bayern Muchen on ostamassa lupaavan saksalaislaiturimme itselleen ja heti perään lainaamassa miehen Werder Bremeniin.

Ei saksalaisjätti ihan ketä tahansa osta, joten Gnabryn lahjakkuutta ja taitoja lienee turha kiistää. Todella harmi jos viimein kuntoon päässyt ja hyvät Olympialaiset pelannut Gnabry päästetään pysyvällä siirrolla pois. Campbell meni jo lainalle mahdollisesti osto-optiolla ja nyt Gnabry perään olisi suuri isku, kun samaan aikaan Ox ja Walcott saavat jatkaa joukkueessa. Gnabry on kai kaiken lisäksi vielä HG-statuksen omaava pelaaja.

Miten voi olla mahdollista, että meillä on joukkueessa kaiken huippuna Sanogo jäljellä, mutta Campbell ja Gnabry päästetään pois. Samoin jonkun Akpomin pitäminen näiden kahden sijaan on täysi vitsi, kun peliaikaa ei kuitenkaan tule minuutin minuuttia.

Toivottavasti olen väärässä, mutta paljon mieluummin olisin antanut Perezin tulevat minuutit laiturina Campbellille ja Gnabrylle.

Katsotaan kuitenkin tämä viimeinen päivä siirtoikkunaa loppuun ja sitten kommentoidaan tarkemmin lopputulosta. Tuskin kukaan kuitenkaan uskoo enää yhteenkään uuteen hankintaan, vaikka tunnetusti tämä viimeinen päivä ja eritoten sen viime tunnit jos ei minuutit ovat Wengerin suosikkiaika koko siirtoikkunassa.

Jos oikein olen ymmärtänyt, niin tasan yhdeltä Suomen aikaa menee siirtoikkuna kiinni keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Ei ehkä kannata kuitenkaan valvoa tuohon asti uusien hankintojen toivossa..

19 thoughts on “Siirtoikkunan viimeinen päivä ja ainakin kolme pelaajaa lähdössä

 1. Onhan tää ikkuna mennyt, niin kuin todettu, positiivisissa merkeissä. Ja niin kuin Ville totesi, viime tuntien/minuuttien ostos on Wenkulalle tuttua kauraa. Ei sieltä nyt isoa kalaa tullut, mut hankinnat joka tapauksessa vahvistavat joukkuetta.

  Mä ihmettelen myös postimies Sanogon pitoa Arsenalin palkkalistoilla. Aivan umpi surkea kaveri, ei mitään käyttöä. Etsiköön suojatyöpaikan muualta.

  Samoin Gnabryn kohtelua ei voi ymmärtää..

 2. Sky Sports Germany says Gnabry has completed his medical with Werder Bremen, and will be presented officially this afternoon.

 3. Ne pitää myydä/lainata, jotka jonnekin kelpaa. Sanogo on tässä kokonaisuudessa ihan pieru saharassa, eikä tarvitse edes mainita koko miestä. Kylmä fakta on se, että oli Theosta mitä mieltä tahansa niin kaveri on kuitenkin nakuttanut Arsenalille yli 50 liigamaalia ja kaikissa kilpailuissa lähestytään sataa rysää. Siinä on Gnabryjen ja Campbellien toivotaan-toivotaan-”oli ihan pirteän näköinen” -tasoiset näytöt aika laihaa lientä.

  Gnabryn fanituksen vielä jotenkin ymmärtää kun on nuorehko kaveri kyseessä, mutta tämä Campbellin ylistäminen menee allekirjoittaneelta yli hilseen. Aivan turhake pelaaja ja sillä ei ole mitään väliä onko laina vai pysyvä siirto kun ale-korin mies on kyseessä kuitenkin.

  Ja turha sääliä näitä jätkiä kuinka kamalaa kohtelua saavat osakseen. Jätkät pelaa teinistä saakka fudista elinkeinokseen ja aikaslailla kovilla liksoilla. Ammattifutaajan arkea.

  Mutta tässä nyt on näköjään agendana rakentaa katastrofi kaikesta mitä Wenger tekee. On siellä muutama muukin joukkue (lue: valtaosa) vielä kovin aktiivinen näin siirtoikkunan viimeisenä päivänä, mutta kai ne kaikki vetää vaan vihkoon. Ainoat, jotka vetää putkeen on ilmeisesti Pep ja Jose, joilla maailman suurimmat siirtobudut…

 4. Joo nyt wenkku sentää tekee jotain. Ku vuosi sitte ei tehny cechin oston jälkeen mitään. Jos taloudellista tilannetta ajattelee niin tän reilu 100 milliä olis voinu sijoittaa jo vuosi sitte toppariin, keskikenttämieheen ja hyökkääjään ja myydä jollain summalla rosicky, arteta, flamini ainaki pois niin sieltä olis saanu sentää jotain takaisi eikä olisi tarvinnu maksaa perkeleenmoisia vesijumppamaksuja.
  Mahdollisia myyntejä olis tuolloin ollu mielestäni myös Merte ja Theo .
  Merte hitautensa takia ja mielestäni Theon tehot ei kuitenkaa oo riittäviä jos ajattelee että on ollu meillä jo 10 kautta.
  Mun mielestä 5 rysää per kausi ei oo kovin mairitteleva kun ottaa huomioon että on pelannu myös kärjessä joskin minuutit kärjessä on kaiken kaikkiaan jäänyt aika vähille.
  Sanogosta ei jaksa kirjoittaa riviäkään.
  Kertoo varmaan kaiken.

 5. Itseänikin harmittaa Gnabryn myyminen, mutta tietty kannattaa edes yrittää ymmärtää niitä syitä sen takana. Jos ja kun pelaajalla on vain vuosi sopimustaan jäljellä, eikä hänellä ole aikomustakaan kirjoittaa seuran tarjoamaa jatkosopimusta, niin siinä vaiheessa vaihtoehtoja on aika vähän. Mieluummin nyt jotain siirtokorvausta, kuin nolla euroa kesällä 2017 – koska olisi ehkä epärealistista odottaa Gnabrysta avainpelaajaa meille täksi kaudeksi, vaikka hänet päätettäisiinkin pitää sopimuskautensa loppuun saakka. Arsenalin kannalta miehen hyvät otteet olympialaisissa toimivat lähinnä seuraa vastaan. Aikaisemminkaan uutta sopimusta ei ollut välttämättä hirveän järkevää tarjota, kun otetaan huomioon sellainen fakta, että viimeksi hän on pelannut 90min seurajoukkueessa tammikuussa 2014. Ja tosiaan itsekin antaisin mieluummin minuutteja Gnabrylle, kuin esim. Walcottille. Mutta Theon kanssa virheet on tehty jo aiemmin, eli ylisuuri palkka ei kertakaikkiaan houkuta ketään ostajia hänen osaltaan.

 6. Sen verran täsmennystä, että siirtoikkuna menee kiinni 01.30 suomiaikaan. Mistä lie ovat keksineet tuon puolen tunnin lisäajan – nyt ei pitäisi kenenkään faksit tukkeutua lumihangessakaan.

 7. Ja Wilshire menossa lainalle Bournemouthiin – konsultoi sit, oisko Eddie Howesta Wengerin korvaajaa about kymmenen vuoden päästä.

  • Tämä onkin se mielenkiintoinen pointti: wenger kun kauden alla luetteli pointteja, jotka ovat ratkaisevia pelaajaa ostettaessa, hän mainitsi jälleenmyyntiarvon yms., mutta ei rättimyyntiä. Lienee vanhan liiton jampalle vieras asia.

 8. Rohkea siirto Jackilta. Mutta kerrankin siirto, jossa pelityylien pitäisi kohdata.

  Pepi siivosi kerralla 7 pelaajaa pois, kun taas Moulle Scweini jäi hiertämään kenkään.

 9. Managerien objektiivisuus tai sen puute ei ole uusi asia edes huipputasolla. Valioliigassakin löytyy useita esimerkkejä tapauksista, joissa peliesityksistä riippumatta manageri antaa peliaikaa sille jonka henkilö sattuu häntä enemmän miellyttämään. Mikael Forssel kertoi omakohtaisista kokemuksistaan Birminghamin ajoilta Steve Brucen alaisuudessa. Wengerin suhtautuminen maalivahteihin on ollut ”objektiivista”. Fabianskin alahdeltua tämä menetti ykkösvahdin paikkansa Szczesnylle (äännetään stensni). Konsonantin sössiessä paikka meni Ospinalle. Vaikka hän ei erityisesti mokaillut haettiin tolppien väliin kuitenkin parempaa laatua.
  Kenttäpelaajien osalta esim. Walcottin keskiarvo kymmeneltä kaudelta, 5 maalia/kausi, tuotti jatkosopimuksen huippupalkalla. Eipä taitaisi onnistua Guardiolan hommissa. Vaikka en Campbellin tasosta ole kovin vaikuttunut, niin hän olisi ansainnut esitystensä perusteella selkeästi enemmän näyttömahdollisuuksia.
  Olisi noita esimerkkejä enemmänkin mutta tämän alustuksen tarkoitus oli pohjustaa kysymys, että miksi hemmetissä sitä Sanogoa edelleen pidetään palkkalistoilla.

 10. Wenkula maksoi kaverista 0 jeniä.
  Yrittää saada kehitettyä pelaajaa väkisin, että saisi taskuunsa, korjaan Kroenken taskuun rahaa. Voi raukkaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s