Maajoukkueista hyökkääjätilanteeseemme

Viikon verran tässä on vielä ennen seuraavaa oikeaa peliä, sillä en laske maaotteluita ja varsinkaan harjoitusmaaotteluita sellaisiksi.

En ole nähnyt yhtään kuinka pelaajamme ovat esiintyneet maajoukkueiden mukana. Ilmeisesti Suomea vastaan Mustafi sai jonkin asteisen vamman nilkkaan, mutta pystyi pelaamaan ottelun silti loppuun. Meidän tuurilla uusin hankintamme on sivussa heti, vaikka ei ole pelannut vielä minuuttiakaan tykkimiespaidassa. Ehkä nyt kuitenkin selvittiin säikähdyksellä.

Käsittämätöntä kuinka näitä harjoitusmaaotteluita pelataan taas parin kierroksen jälkeen, vaikka kesän kisoista ei ole vielä edes kahta kuukautta. Tälle maaotteluiden ylivallalle pitäisi todella tehdä jotain, sillä nämä harjoitusottelut eivät kiinnosta sen enempää pelaajia kuin katsojia.

Giroudin pelaaminen maaotteluissa on todella kaiken huippu. Mies ei ole meillä managerimme mielestä valmis aloittamaan otteluita, mutta Ranskan paidassa se ei tuota mitään ongelmia. Käsittämätöntä ja tässä olisi Wengerin todella syytä katsoa pitkään peiliin. Keksisi edes jonkun toimistoloukkaantumisen, jotta ainoata todellista hyökkääjävaihtoehtoamme ei olisi päästetty maajoukkueen mukaan ennen kuin mies on valmis pelaamaan palkanmaksajan paidassa enemmän kuin jämäminuutit.

Hyökkääjätilanteemme on täysi vitsi siinäkin mielessä, että maksamme Perezin tulon myötä noin 500 000 puntaa viikossa palkkoja hyökkääjille eli Giroudille, Walcottille, Welbeckille, Sanogolle, Akpomille ja Perezille, mutta siitä huolimatta kaikki kolme ensimmäistä ottelua hyökkääjänä on pelannut laituri. Joku voisi epäillä saammeko rahoille vastinetta, mutta ei sentään managerimme.

Edelleenkään en ole vakuuttunut kesämme toiminnasta, vaikka Xhaka, Mustafi ja Perez saatiin hankittua loppujen lopuksi. Ainakin toiminta taas kerran vain todistaa mikä on managerimme halu menestyä. Ainut tavoite on turvata sijoitus neljän joukossa.

Viime kaudella samat hankinnat kesällä tai tammikuussa edes se huippuluokan hyökkääjä niin on hyvin mahdollista, että olisimme tällä hetkellä Leicesterin sijaan hallitseva mestari viimein 12 todella pitkän vuoden jälkeen.

Managerimme tiesi kuitenkin tammikuussa, että nelossija on varma joten hankintoja ei tarvinnut tehdä Elnenyä enempää. Täysin sama on tapahtunut ennekin ja hyvä esimerkki on 2007/2008 ja 2008/2009 kaudet. 2008 tammikuussa johdimme liigaa ja olisimme tarvinneet sen yhden tai kaksi vahvistusta loukkaantumisten iskiessä, mutta managerimme ei tehnyt mitään ja kausi päättyi surkeasti ilman pokaaleita.

Vuotta myöhemmin taas nelospaikka oli uhattuna, niin johan tammikuussa löytyi Arshavin seuran ennätyssummalla. Vuotta aikaisemmin sama hankinta ja olisimme olleet mahdollisesti mestari. Mitä antaisinkaan managerista, joka ei tyydy nelos- tai edes kakkossijaan, vaan tekee kaiken mahdollisen voittaakseen.

14 thoughts on “Maajoukkueista hyökkääjätilanteeseemme

 1. Täytyy muistaa että Wenger on koulutukseltaan ekonomi, ja pelaajahankinnoissa on kysymys myös hänen omista Arsenal boonuksista…oma rahapussi on ensteksi. Noista maaotteluista olen kyllä sitä mieltä, että ne ovat aina kiinnostavaa katseltavaa kun maittensa parhaat pelaajat ovat kentällä ja se on myös pelaajille korkein edustuksellinen kunnia saada edustaa maataan. Harjoitus maaottelut ovat myös tärkeitä testejä ja pelaaja kartoituksia tuleviin tärkeisiin karsintoihin, sillä maajoukkueiden valmentajat vaihtuvat aika tiheään niinkuin nytkin EM kisojen jälkeen lähes kaikissa maissa joten uusien valmentajien on tärkeätä saada kartoitettua omaa joukkuettaan. Kyllä oli eilenkin upeata katsoa mm. Espanjan jalkapallotaidetta Belgiaa vastaan vaikka pelattiin vain kunniasta. Loukkaantumisia näissä tulee jos tulee, mutta tärkeintä on pelata eikä pelätä.

 2. On mennyt jo kauan. Katsoin eilen Belgia – Espanja -pelin ja eipä tuossa juuri taiteella juhlittu. Väite, että Wengerin hankintapolitiilka tukisi pelkästään hänen omaa taloudellista etuaan, on lähinnä naurettava.

  • ”Arsumies” kommentistasi päätellen et taida ymmärtää hyvästä jalkapallosta mitään?

   • ”Korpihete” taide on aina subjektiivinen asia. Jos tosiaan mielestäsi Espanjan peli Belgiaa vastaan oli taidetta, niin olen toki mieluusti sitä ”taidetta” ymmärtämättä.

 3. Seuran motto on: pelaajia ja kalliitakin saa ostaa, jos jälleenmyyntiarvo on ok. Eli hyvin meni siirtoikkuna, Xhakalla tehdään vielä voittoa ja se potentiaalinen tyhjä arpa oli ”edullinen”. Wenger saa Kroenkelta taas kerran 10/10.

  Varmastikin fanipaine vaikutti siihen, että miehiä hankittiin. Sitä on minusta turha enää kieltää. Mutta seura onnistui luovimaan ja hankkimaan nuorehkoja mutta suhteellisen nimekkäitä pelimiehiä, joiden lähes jokainen hyväksyy myös vahvistavan joukkuetta.

  Muut tekivät toki paljon enemmän ja ennen muuta valmennuspuolella. Siksi Arsenalin sijoitus ei ainakaan parane, todennäköisesti heikkenee, vaikka joukkue vahvistuikin. Silti, useimpien mielestä seura teki parhaansa ja huonompi tulos ehkäpä hyväksytään.

  Silti, uskoisin lopputulokseen ja fanitullelmaan vaikuttavan erityisesti sen, millaiset tulokset saadaan peleistä manchesterilaisia ja Chelseaa vastaan. Jopa kuusi tappiota on mahdollisuuksien rajoissa, jos Wengerin pelin valmistautumiset ja taktiikat ovat pelätyn vanhentuneella tasolla. Jää nähtäväksi.

 4. Hienoa, että täällä aletaan jo opettaa muita siitä mikä on kaunista jalkapalloa ja mikä ei ja toisaalta myös siitä, kuka ymmärtää jalkapallosta ja kuka ei..

  Minäpä voin la aamun kunniaksi kertoa pienen knoppitiedon: Suomessa ei ole ketään valmentajaa(tai valmentajataustaista), joka ymmärtää jalkapallosta huipputasolla hölkäsen pöläystä. On eri asia valmentaa Jaroa tai VPS:ää kuin Palacea, Evertonia tai vaikka HSV:tä. Puhumattakaan UCL-porukoista. Eli nokittelu kannattaa lopettaa alkuunsa.

 5. Minä en nyt ihan täysin käsitä näitä puheita. Arsenal onnistui hankkimaan varsin laadukkaita, etukäteen katsoen, pelaajia suht kovalla rahalla ja nyt tuntuu ettei sekään riitä. Tottakai hankinnat pitäisi tehdä aiemmin kesällä mutta kuitenkin pelaajia hankittiin, fanien paineessa tai ei. Edelleen se ydinkysymys tällekin palstalle, että miksi lähtökohtaisesti kaikki muut onnistuu ostamaan huippuäijiä naurettavan edullisesti kun taasen Arsenal ostaa turhia turhakkeita kalliilla hinnalla? Tämä tuntuu olevan tunnelma tällähetkellä ennenkuin on edes nähty uusien pelaajien pelaavan. -Bubba-

 6. Huippupelaajatkaan eivät olennaisesti muuta mitään, jos valmentaja ei ole riittävän hyvä. Itse hyväksyn näiden vahvistusten olevan sitä laatua, että Wengerin pitäisi pystyä näyttämään ja vetämään nn. 83-88 pinnan kausi ja pelaamaan mestaruudesta. Ei välttämättä voittamaan mestaruutta, mutta kunnon harppaus pokaalia kohti. Jos Wenger ei vaan osaa, niin jumittuu tämänkin joukkueensa kanssa sinne piirun verran yli 70 pinnaan ja nelossijakamppailuun.

  • Niin kysymys kuuluu, että olisiko joku muu vetänyt viime kauden paremmin sen aikaisella materiaalilla? Pitkässä juoksussa Wenger systeemi näyttää toimivan osittain, mutta toisaalta taas loukkaantumisia tulee aivan liikaa jne. Ylipeluutusta?

   Eihän meillä sitä toptop laatua juurikaan ole verrattuna muihin isoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s