Maaotteluista sopimuksiin ja jotain siltä väliltä

Tähän mennessä maaottelut ovat sujuneet omasta näkökulmastani niin hyvin kuin mahdollista eli loukkaantumisia ei ole tullut tai ainakaan en ole yhtään sellaista uutista huomannut. Mustafin saama kolhu Suomea vastaan taisi olla ainut ja siitäkin selvittiin ilmeisesti säikähdyksellä.

Toki toiset ottelut tai ehkä joillain mailla se ensimmäinenkin peli on vielä pelaamatta. Seurataan tilannetta ja viimeistään keskiviikkona tai torstaina pitäisi olla selvillä montako pelaajaamme palaa loukkaantuneena Pohjois-Lontooseen. Normaali määrä on kaksi ja ilman loukkaantumisia selviäminen olisi keräilyharvinaisuus.

Carragherin mielestä Oxin ja Walcottin olisi syytä seurata Wilsheren esimerkkiä ja siirtyä muualle. Olen samaa mieltä, mutta ainakin 27-vuotiaan ja 10 vuotta seurassa olleen Theon kohdalla lainasiirto olisi täysin naurettava. Kaksikko saisi siirtyä, mutta toivottavasti pysyvillä siirroilla. Valitettavasti vain näin ei tule Wengerin aikana tapahtumaan ja managerimme valinta oli taas englantilaiskaksikko Campbellin ja Gnabryn sijaan.

Sopimuspuolella kolmen avainpelaajamme kohdalla tilanne on heikko tai sanotaanko vähintäänkin kaukana optimaalisesta. Sanchez ja Özil aloittivat sopimuksensa toiseksi viimeisen vuoden ja nimi jatkopahviin olisi saatava tämän kauden aikana tai sitten sitä tuskin on tulossa ollenkaan. Tällöin ensi kesänä on edessä myynti tai sitten pitäminen nykyisen sopimuksen loppuun ja päästäminen ilmaiseksi muualle vuoden 2018 kesällä.

Uusimpien huhujen mukaan kaksikko haluaisi uuteen sopimukseen ennalta määritetyn ulos-ostohinnan. Täysin ymmärrettävää ja tällä kaksikko varmasti haluaa katsoa jatkaako Wenger ensi kaudellakin ja ylipäätään onko seurassa yhtään kunnianhimoa ja tavoitteita jatkossakaan pelata kirkkaimmista pokaaleista vai tyydytäänkö tähän samaan neljän joukkoon sijoittumiseen.

Öziliä ja Sanchezia kriittisempi tilanne on kuitenkin nykyisellä kapteenillamme tai varakapteenilla jos tarkkoja ollaan. Koscielnyn sopimuksesta on menossa jo viimeinen vuosi, joten jos uutta ei saada aikaan voi ranskalainen sopia jo tammikuussa siirron ensi kesälle johonkin täysin vapaasti.

Esim. Bayern on ollut aikaisemmin kiinnostunut, joten ennen tammikuuta olisi pakko jatkosopimus saada aikaan tai sitten sitä tuskin on tulossa. Toki epäilyttää kuinka tilanne on ylipäätään päästetty tähän pisteeseen ja onko Koscielny jo päättänyt pelata uransa viimeiset vuodet muualla, jossa mahdollisuudet liigamestaruuteen tai Mestareiden liigaan ovat huomattavasti paremmat.

3 thoughts on “Maaotteluista sopimuksiin ja jotain siltä väliltä

  1. Jotain ongelmaa ja outoa tässä Koscielnyn sopimuksen teossa on. Ei tilanne ole seuralle yllätyksenä tullut, mutta jatkoa ei tiettävästi vaan synny. Se ehkä selittää myös melkoisen ryhdistäytymisen kesän puolustajamarkkinolla, sillä on realistinen vaihtoehto, että viime kauden avauksen pari on 2017 historiaa, molempien osalta.

    Toki kirvestä ei kannata heittää kaivoon Kosin suhteen. Olisin odottanut hänen olevan suopeampi Arsenalin yritykselle tehdä jatko, sillä kiistatta Koscielny nousi tuntemattomuudesta tähtitasolle Arsenalin vitenä vuonnaan. Ja maajoukkueensa ykköstoppariksi. Toisaalta kun kukaan ei ole enää mistään mitään velkaa, ehkä on jopa odotettua että kiinnostusta on kokeilla vielä muutama kausi jossain vielä isommassa seurassa. Mahdollisuuksien rajoissa sellainen ymmärtääkseni voisi olla Koscielnylle.

    • Ei tietty pidä mennä asioiden edelle, mutta on jopa todennäköistä, että Kos lähtee kauden jälkeen. Riippuu tietty monesta seikasta, mm. onko jalkapallon ulkopuolinen elämä Lontoossa vai jossain muualla. Jos Kos haluaa vielä kokeilla huipulla jtn muuta, hänellä on aika täydellinen mahku tehdä se tämän kauden jälkeen.

  2. Toivottavasti Kos’in jatko saatais nopeesti pakettiin. Laadukas ja tyylikäs pelaaja. Alakerran johtaja, jonka ympärille on hyvä rakentaa jatkossakin laadukas puolustus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s