Maaottelut, ulosajo, Eddie Howe, palkat ja loppuun Bendtner

En jaksa alkaa penkoa enempää kuin muutamien otsikoiden verran maaotteluiden tapahtumia. Xhaka otti punaisen Sveitsin voittaessa hallitsevan Euroopan mestari Portugalin. Ainut harmi tuossa on, että ulosajo ei tullut suoralla punaisella, vaan kahdella keltaisella. Nyt keskikenttäpelaajamme ei saa kuin yhden ottelun huilin seuraavalla maaottelutauolla.

Ykköshyökkääjämme Giroud näytti taas kliinisyyttään Ranskan paidassa epäonnistuen hyvässä paikassa. Peli päättyi 0-0, mutta tuo on nyt aivan sama itselleni. Enemmän sen sijaan nyppii ylipäätään miehen pelaaminen maajoukkueessa, kun meillä mies ei ole ollut pelikuntoinen kuin muutaman jämäminuutin verran.

Ilmeisesti vielä ensi yönä Etelä-Amerikassa Sanchez ja Ospina ovat kentällä ja sitten pikkuhiljaa voidaan alkaa laskemaan loukkaantuneiden pelaajien määrää. Vielä ei mitään ole kuulunut, mutta vähintään yksi loukkaantuminen näistä maaotteluista on lopputuloksena tai sitten on mennyt harvinaisen hyvin.

Eddie Howe on noussut huhuissa ehdokkaaksi uudeksi manageriksemme ensi kaudesta lähtien. Ei välttämättä olisi ihan ensimmäinen tai toinen valinta, mutta kelpaisi joka tapauksessa loistavasti. Paha vain, että samassa jutussa huhutaan Wengerin jatkavan urheilutoimenjohtajana eli toisin sanoen kaikkea kontrolloivana diktaattorina yläkerrassa. Tätä virhettä ei pidä missään nimessä tehdä siinä vaiheessa, kun vihdoin saamme uuden managerin.

Edellä mainittuihin loukkaantumisiin vähän liittyen Ramseyn paluun piti tapahtua maaotteluiden jälkeen, mutta vähemmän yllättäen näin tuskin tapahtuu. Perinteinen kaksi tai kolme viikkoa näyttää taas venyvän hiukan. Iwobi sen sijaan saattaa olla kunnossa ja tämä on hyvä, sillä ei Ramsey oikein mahdu avaukseen keskelle ja ei pitäisi olla myöskään laiturina avauksessa. Tosin yleensä on, koska managerimme haluaa laittaa yhden suosikkipelaajaansa kentälle vaikka sitten väärälle pelipaikalle.

On muuten palkkatasoissa hieman eroja meidän ja Tottenhamin välillä. Paikalliskilpailijamme on tehnyt uuden sopimuksen Eriksenin kanssa, joka on yksi loskanvalkeiden avainpelaajia. Entinen palkka tanskalaisella oli 35 000 puntaa viikossa ja nyt se on 70 000. Voisi sanoa olevan melko maltillista, kun meillä Sanogo tienaa 30 000, Elnenny suoraan siirtonsa jälkeen 60 000 ja kaikkein kauheimpina Walcott 140 000, Giroud 130 000 ja jopa Welbeck 100 000 Wilsheren tapaan.

Eipä tarvitse ihmetellä miksi palkkabudjettimme on lähes sama kuin Manulla, Cityllä ja Chelsealla. Jos jostain pitäisi ottaa mallia Tottenhamista niin se on palkkakuri junioreiden ja keskitason pelaajien kanssa. Huipuille pitääkin maksaa huippupalkkaa, mutta pelaajille, jotka eivät ole vielä todistaneet tasoaan tai eivät pysy kunnossa edes välttävästi ei pitäisi todellakaan maksaa edes puolta mitä maksamme tällä hetkellä.

Tanskalaishyökkääjä ja entinen ”legendamme” Bendtner on siirtymässä Championshipiin Nottingham Forrestin riveihin. Mikä tekee tästä mielenkiintoista on se, että kohtaamme kyseisen seuran ja sitä kautta todennäköisesti juutin jos mies saa itsensä ammattiurheilijalle vaadittavaan kuntoon parissa viikossa. Edellisten vuosien ja kesäkuvien perusteella tuo ei ole mitenkään varmaa.

5 thoughts on “Maaottelut, ulosajo, Eddie Howe, palkat ja loppuun Bendtner

  1. Nyt voi kysyä tilastodiggareilta, että milloin viimeeksi on maajoukkueen mukana meidän pelaaja loukkaantunut.? Ei tainnut kisoissakaan tulla haavereita?

    Väsyttää tämä toisto siitä kuinka joka maaottelutauolla tulee vähintään pari loukkaantumista meille.

  2. Mukava kuulla ettei Bendtnerin tarvi mennä mäkkärin kassalle hommiin, vaikka ura ollutkin aika Balotellimaisessa laskussa viimeiset vuodet. Toisaalta maksettu miehelle niin pitkään luultavasti suhteellisen suurta palkkaa, että luulisi jotain jääneen sukanvarteenkin. Toi Sanogon 30 000 on itestä kyllä ihan yhtä pöyristyttävä kuin Walcottin 140 000, sillä postimies olisi varmasti tullut pelaamaan meile ilomielin vaikka ilmaiseksi. Vähän kyllä tossa Arsenalin palkkarakenteessa haisee Kroenke ja Amerikan yhdysvallat, jonka suljetuissa liigoissa on palkkakattojen lisäksi myös palkkapohja esim ns. rookie-sopimuksissa. En ainakaan keksi yhtään muuta syytä millä Sanogon 1,5 miljoonan vuosipalkkaa voisi perustella.

  3. Arsenal tekee nuorista pelaajista tähtiä. Ainakin palkkakuitin perusteella.

    Tämä on toki yksi pätevä keino taistella vetovoiman laskua vastaan.

  4. Onhan siellä Nottinghamissa vielä suomalaispelaajakin, Thomas Lam sekä entiset Arsenalin junnut Traore ja Lansbury.

    • Jep, Lamia kannattaa haastaa boksissa – näyttää rikkovan helposti kuten Kosovo-ottelu todisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s