Mustafi – todellinen vahvistus vai paniikkihankinta loukkaantumisten takia?

Aiemmin jo kirjoitin kuinka en usko, että Mustafia olisi koskaan hankittu jos Merteacker ja Gabriel olisivat pysyneet pelikuntoisina. Edes jos toinen olisi ollut kunnossa kauden alussa, niin saksalaistoppari pelaisi edelleen Valenciassa tai jossain muualla.

Silti hankinta yllätti todella, koska en uskonut Wengerin laittavan toppariin yli 30 miljoonaa puntaa. Olin vakuuttunut hankinnan olevan Evans tai vastaava, mutta ilmeisesti myös pohjoisirlantilaisen hinta nousi koviin lukemiin siirtoikkunan loppupuolella.

Lähtökohtaisesti Mustafi on laadukas pelaaja, sillä ei Saksan maajoukkueeseen pääse huonot pelaajat. Silti kokemusta ei aivan hirveästi ole huipputasolta tai sanotaanko ainakaan voittamisesta. En ole nähnyt montaakaan Mustafin peliä, joten en pysty mitään kovin tarkkaa analyysiä antamaan miehen pelityylistä. Yritän joka tapauksessa muutamalla sanalla ottaa esille siirron hyviä sekä mahdollisesti heikkoja puolia.

Ennakkoon ajateltuna Mustafin pitäisi tulla suoraan avaukseen, vaikka Merte ja Gabriel olisivatkin kunnossa. Näin ollen hankinta on erittäin hyvä, kun pyritään vahvistamaan suoraan avausta, eikä vain osteta lisää leveyttä.

Mustafi on myös nuori toppariksi ja pelivuosia on paljon jäljellä, joten jos mies onnistuu voi tässä olla pitkäaikainen ratkaisu toisen topparin paikalle. Kokemusta Englannista on myös ja kieli sujuu, sillä saksalainen pelasi Evertonissa muutaman vuoden. Tämä on aina positiivista ja uusi maa ja ympäristö ei tule minään shokkina.

Muutamia asioita on kuitenkin olemassa, joiden takia Mustafin hankinta hiukan epäilyttää. Koscielny kapteeninnauhasta huolimatta ei ole todellinen puolustuslinjan johtaja ja tällaista tarvitsemme. Toivottavasti Mustafi on tällainen tai pystyy siihen roolin kasvamaan suhteellisen nopeasti.

Toisekseen Mustafi vaikuttaa fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja jopa pelityyliltään samanlaiselta kuin Koscielny. Ei välttämättä ole hyvä asia, että molemmat topparit ovat samasta muotista. Useasti parhaat toppariparit ovat sellaisia, jotka täydentävät toisiaan hiukan eri ominaisuuksilla.

Esimerkkinä aiemmin tilanne, jolloin Vermaelen oli joukkueessa. Koscielny ja Vermalen eivät toimineet yhtään keskenään, kun taas Mertesackerin vieressä kumpi tahansa taas näytti huomattavasti paremmalta pelaajalta ja tulokset olivat parempia. Tässä oli ehkä kyse johtajuudesta jollain tapaa samoin kuin pelaajien pelityyleistä ja ominaisuuksista.

Aika tulee näyttämään mikä on totuus Mustafin kohdalla ja enää ei tarvitse kovin kauaa odottaa ensimmäistä näytettä, sillä lauantaina on pelipäivä. Eiköhän Mustafi tule suoraan Holdingin tilalle, vaikka nuorin topparimme on hyvin pärjännytkin kaksi viimeisintä ottelua.

3 thoughts on “Mustafi – todellinen vahvistus vai paniikkihankinta loukkaantumisten takia?

  1. Mustafin ja Perezin taustojen perusteella on perusteltua odottaa hyviä suorituksia. Toivottavasta Wenger antaa herroille vastuuta. Pelaajahankinta on aina riski. Englannin jalkapallohistoriasta löytyy myös nimekkäitä floppaajia (myös manageriosastolta). Ei ole kristallipalloa tai muuta välinettä mistä tämän etukäteen näkisi. No esim. Balotellin tapauksessa ei välttämättä olisi kristallipalloa tarvittu. Muistan aikanaan ihmetelleeni miksi Graham hankki Anders Limparin. Olin varma, ettei äijä onnistuisi. Olin väärässä. En näkisi kummankaan viimeksi hankitun pelaajamme kohdalla taustatekijänä paniikkia.

  2. Mustafin edes ottamuksia on nähty ja mies vaikuttaa tasokkaalta kaikin puolin. Kyseessä on nuori äijä, mut niin kuin aiemmin todettu, ei Saksan maajoukkueen avauksessa pelaa kuin hyviä pelaajia.

    Plussaa Mustafissa on sekin, et brittien saarella on käyty aiemmin, kieli lienee jotakuinkin hallussa jne.

    Toivoa sopii, et Wenger alkas peluuttamaan uusia miehiä heti. Treenikentältä ei ottelukokemusta paljon tartu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s