Lucas Perez – mitä odotuksia?

Jos Mustafin pelaamista on tullut nähtyä muutamien pelien verran, niin samaa ei voi sanoa uudesta espanjalaishyökkääjästämme. Ainoastaan jotain lyhyitä videopätkiä on tullut nähtyjä ja sitten tietenkin eri uutisia sekä artikkeleita minkä tyylinen pelaaja on kyseessä.

Kesän aikana tai oikeastaan jo vähintään neljä vuotta on ollut selkeää hyökkääjävahvistuksen tarve. Giroud on ollut lähes ainoa vaihtoehto aivan liian kauan. Tähän peilattuna Perezin hankinta on ainakin oikealle pelipaikalle. Samoin ei tarvitse olla kummoinen pelaaja, että vahvistaa hyökkäystämme. Walcott, Welbeck, Sanogo ja Akpom eivät todellakaan ole mitään kovin mairittelevia vaihtoehtoja ja ainakin näitä parempi espanjalaisen luulisi olevan.

Perez ei ollut kallis nykymarkkinoilla, vaikka toki vielä parempaa hintalaatusuhdetta olisi todennäköisesti saanut Gomezilla tai kuusi vuotta Pereziä nuoremman Janssenin hankkimalla samaan hintaan.

Joka tapauksessa Perezin pitäisi olla melko erityyppinen vaihtoehto kuin Giroud ja tämä on ehdottomasti plussaa jos taso on yleisesti ottaen tarpeeksi korkealla tasolla. Ilmeisesti Perez ei todellakaan ole mikään target -tyyppi, vaan enemmän suoraviivainen ja nopea pystyjuoksuja tekevä pelaaja, joka myös pystyy haastamaan puolustajia pallo jalassa.

Perezissä epäilyttää se, että huomenna 28-vuotta täyttävä pelaaja ei ole pelannut kuin yhden kauden kärjessä ja ylipäätään kokemus huipputasolta on hyvin rajallinen. Vardyn tarina on legendaarinen, mutta vain valitettavasti todella harva pystyy siihen ja näin ollen vertaukset englantilaiseen managerimme puolelta ovat todella yliampuvia.

Wengerin peluuttaminen on myös suuri kysymysmerkki ja tämän veikkaan muodostuvan ongelmaksi. Perez pelasi uransa parhaan kauden viime vuonna hyökkääjänä, mutta veikkaan meillä pelipaikan olevan pääasiassa laidalla ja ainoastaan joskus piikissä, kun Giroud ei pelaa. Miksi ostaa pelaaja ja peluuttaa väärällä pelipaikalla? Tätä on ihmetelty niin useasti ennenkin managerimme kohdalla. Ehkä Wenger kuvittelee Henryn ja Petitin jälkeen pystyvänsä muuttamaan kenen tahansa pelaajan pelipaikan yhtä onnistuneesti.

Tässä Sky:n artikkeli uudesta hyökkääjästämme (laiturista). Todella mielenkiintoista, sillä jutusta käy ilmi samoin kuin Vardyn kanssa, että Deportivon pelityyli oli täysin eri kuin meillä ja siksi Perezin vahvuudet tulivat esiin. Varmaa on, ettei Wenger muuta joukkueen taktiikkaa, pelityyliä tai ryhmitystä, joten on suuri vaara Perezin joutuvan pelaamaan peliä ja pelipaikkaa, jotka eivät tuo miehen vahvuuksia esille.

Ero Vardyn ja Perezin kohdalla on vain, että espanjalainen saa varmaan kolminkertaisen palkan meiltä verrattuna Espanjassa tienaamaansa. Vardy puolestaan saa saman nykyään Leicesterissä mitä olisi meillä saanut, on hallitsevan mestarin riveissä ja ylipäätään jo seuralegenda. Jos Perez olisi ollut samassa asemassa kuin Vardy, niin valinta olisi ollut sama kuin englantilaisella ajatellen omaa etua ja mahdollisuuksia pelata parhaalla paikallaan.

Huomenna ei tarvitse enää arvuutella, vaan nähdään mikä on Wengerin suunnitelma Perezin suhteen. Hyökkääjä vai laituri? Veikkaan jälkimmäistä, mutta toivottavasti olen väärässä.

8 thoughts on “Lucas Perez – mitä odotuksia?

  1. Standardissa oli mielenkiintoinen pintaraapaisu Arsenalin käyttämästä softasta pelaajatarkkailun ja ostopäätöksen tueksi. Tässä siis analysoidaan kaikki käytettävissä oleva data pikkutarkasti, mikä ei varmaan ole uutta sinänsä. Mielenkiintoista minusta on se, mikä saa ostopäätöksen syntymään näistä Vardyn ja Perezin kaltaisista kavereista, joilla ainakin tavanomaiset tilastot on huonoja jotain 1-2 kautta lukuunottamatta. Jos kerran kerätään kaikkien kausien data yhteen, ei niitä heikkoja kausiakaan voi jättää huomiotta.

    Vai onko kuitenkin niin, että vaikka analyysisoftakin kertoo floppiriskin olevan suuri, niin halpa hinta kuitenkin innostaa ostamaan?

  2. Oma veikkaus on että Giroud pelaa kotipelit koska vastustajat puolustavat aina syvällä, ja Lucas pelaa vieraspelit kun niissä yleensä vastustaja yrittää hieman enemmän hyökätä ja näin vastaisku paikkoja tulee enemmän

  3. No, parempi ostaa viime kaudella maaleja tehnyt kuin joskus maaleja tehnyt. Todennäköisempää on onnistua kaksi kautta putkeen kuin palata maaliruiskuksi muutaman kuivan kauden jälkeen.

  4. Viime vuosina peruutus on ollut huonoa.Rotaatio ei onnistu loukkaantumisten takia tai jos ei ole loukkaantumisia niin samalla kaavalla mennään kaikki pelit.Laitapelaajat vaihtoon viimeisellä vartilla.Hyökkääjiä on vain yksi. Muita peluutetaan laitureina hädän hetkellä nostetaan kärkeen (sanches,walcott ,welbeck) kolmikosta tervein.jännittäviä pelejä on tällä systeemillä tullut paljon koska voi hävitä kelle tahansa.Isoja seuroja vastaan vain Manu kotipeli onnistui.
    Tänään tulossa helppo ja selvä voitto??

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s