Kolmas voitto putkeen liigassa ja pokaalisija hallussa

Hull City – Arsenal 1-4 (0-1)

Watford ottelun jälkeen kauden paras esitys, vaikka vastustaja ei ollut huippuluokkaa ja lisäksi pelasi vajaalla ison osan ottelusta. Samat kolme pistettä siitä silti saa oli vastassa kuka tahansa tai pelaako vastustaja vajaalla.

Avauskokoonpano oli taas vähintäänkin mielenkiintoinen ja ei hyvällä tavalla Wengerin tietäen. Kaikki kritisoivat Xhakan penkittämistä ottelusta toiseen ja Coquelinin sekä Cazorlan peluuttamista kolmatta kertaa reiluun viikkoon, joten Wengerin valinta on tietysti toimia juuri noin.

Managerimme toimii ihan vain periaatteesta vastaan jos miehen tekemisiä arvostellaan. No Sanchez tehojen puolesta täytti paikkansa kahdella maalilla, mutta silti parhaan laiturimme pitäisi pelata omalla paikallaan.

Eilen laituriosasto oli heti vahvempi Oxin ollessa penkillä. Walcott jopa onnistui maalinteossa, mutta varsinkin toisella laidalla avannut Iwobi pelasi hienon ottelun syöttänen kaksi ensimmäistä maalia. Iwobissa on todella potentiaalia ja jo nyt miehen kuuluisi Sanchezin jälkeen olla kakkosvaihtoehto laitureita mietittäessä.

Perez sai jämäminuutit ja en taaskaan ymmärrä miksi enempää peliaikaa ei voinut antaa ratkenneessa ottelussa. Ei eilisen kaltaisilla minuuteilla ole mitään väliä, eikä pelaaja pääse sisään joukkueeseen sen enempää kuin uuteen sarjaan.

Xhakan maali oli huikea laukaus, kun mies viimein päästettiin ulos koirankopista. Jo Saksassa pelatessaan mies oli tunnettu hyvästä kaukolaukauksestaan ja toivottavasti sama saa jatkoa meillä, eikä Wenger koutsaa ominaisuutta piiloon, kuten muutamien muiden pelaajien (ainakin Cazorla ja Elneny) kohdalla tuntuu tapahtuneen.

10 pistettä viiden ottelun jälkeen on kohtalainen saldo, mutta ei riittävä mestaruustaistelusta puhuttaessa. Viisi pistettä täydellisesti aloittanutta Guardiolan ryhmää perässä näin vähien otteluiden jälkeen on paljon. Positiivista oli tämän kierroksen tuloksissa Manun yllätystappio Watfordille Vicarage Roadilla. Samoin Chelsean tappio lämmittää lähes aina mieltä, vaikkakin tällä kertaa pisteiden ottaja oli Liverpool, joten paha sanoa mitä asiasta ajattelisi.

Olisihan meidän joukkueessa potentiaalia ja mahdollisuuksia menestyä ehkä ihan nykymiehistölläkin, mutta se vaatisi huippumanagerin, sillä tuolla saralla annamme liikaa eteen kaikille muille kärkiseuroille. Eilisen kaltaiset voitot laittavat miettimään mitä tapahtuisikaan jos pelaajat pelaisivat oikeilla paikoilla, taktiikassa olisi jonkinlaista variaatiota samoin kuin peliryhmityksessä sekä hankinnat tehtäisiin joskus muulloin kuin jo kauden alettua ihan siirtoikkunan lopussa.

Mainokset

4 thoughts on “Kolmas voitto putkeen liigassa ja pokaalisija hallussa

 1. On kyllä pettymys kauden aloitus siinä mielessä, että titaanien taisto näyttäisi ensivaikutelmana hyytyvän alkuunsa. Marraskuussa on jo yleinen parku, että Pepi saa mestaruutensa aivan liian helpolla.

  Mourinhosta puhuen ei ole yllätys se, ettei ole kyennyt luomaan nahkaansa viime kauden täydellisen flopin jälkeen. ManU on ollut huonon joukkuehengen riivaama sitten Fergusonin. Ei se, että Ferguson oli kovan tuloksenteon ohella täysi mulkku (bully) tee loogiseksi valita kolme kertaa seuraajaksi saman lajin valmentajaa. Olisi tarvittu fiksu rakentaja ja hyvän psykologisen silmän tyyppi eheyttämään seuran toimintaa. Esim. Mourinho munasi heti lähtemällä selkeästi tekemään tulosta kahden supertähden voimin (muistako ei ole mihinkään?) ja panemalla muutamia pelaaja mahdollisimman näyttävästi koirankoppiin pakkomyynnin toivossa. Peli on sitten sen näköistä, ettei joukkuehenki ole hyvä.

  Conte on kovasti yrittänyt parantaa Chelsean liki perinteistä kuppikuntameininkiä, mutta edelleen samaa vikaa on mitä Wengerillä jo vuosia: pelaajat eivät toteuta sovittua taktiikkaa, vaan peli menee sekavaksi hidastempoiseksi puuroksi. Sekä Arsenalin että Chelsean pelin roima parantaminen vaatii osaavaa täsmävalmennusta. Contella on ehkä parempia näyttöjä tästä kuin Wengerillä, mutta taulukko näyttää totuuden keväällä.

  Kloppilla ja Pocchettinolla on se ainainen ongelma, että pelityyli tuottaa hyytymisen keväällä. Ehkä nytkin. Pool on käynyt aika hyvin Lontoossa pesemässä kaupungin parhaat jengit (2-1-0), joten Anfieldilla on optimismi korkealla. Spurs yrittää toistaa viime kauden hiipimisen hitaasti kohti kärkeä ja toivoo ettei tällä kertaa romahda. Mutta kumpikaan ei kestä Pepin porukan pistetahdissa ja haasto jää haaveeksi.

  Pepillä toistaiseksi peli paranee ottelu ottelulta. Mistä kompastuminen? Ainakin topparien ja maalivahtien painotus ylöspäin pelaamiseen voi johtaa tärkeimmän eli vastustajan maalinteon estämisen ongelmiin. Lisäksi kuumavireinen Aguero jo totutusti loukkaa reitensä aika pian, onko maalintekovoimaa sittenkään tarpeeksi? Kolmas oljenkorsi on perinteinen ja epämääräinen ”hieromisesta ei tule talvella mitään”, mutta tämän Pepi lienee tarkkaan tutkinut jo ennen kuin suostui tulemaan Englantiin. Kentät on jo tarpeeksi hyviä hänen peliinsä ja kausi kestää pari räntäsadetappiota, jos spanskipelaajilla ei maistu.

  Wengerille on aivan mahdotonta saada peliinsä uusia palasia yhtä nopeasti mitä Pepi tekee. Mutta ManUn ja mahdollisesti myös Chelsean kompuroiminen avaa Arsenalille jälleen saumoja kakkossijaan, jos uudet hankinnat saadaan sopivaan ja hyvään vireeseen kohtuuajassa. Jos positiivisesti ajattelee, Wenger nyt harjoittelee kierrätystä ja kohta se alkaa pyörimään kunnolla, kun tämä myyttinen EM-rasite on ohitettu.

 2. Miksi tuota Xhakan penkittämistä pitää kritisoida, kun sillä alueella homma toimii? Miettisin vain jossain kohtaa kierrätystä, varsinkin Kokkelille.. Alexis vaan kun pysyy laidalla niin kaikki on hyvin. Perez välillä laitaan tai kärkeen saamaan tuntumaa.

  Tämä on pitkään aikaan sellainen kausi, kun on mistä valita.

 3. 1-4. Coquelin pelasi hyvän ottelun. Alexis teki 2 piikissä, Walcott yhden.

  Toisella avarilla oltais saatettu hävitä, who knows.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s