Jatkoon liigacupissa – komea voitto City Groundilta

Nottingham Forest – Arsenal 0-4 (0-1)

Tulos oli paljon parempi kuin ennakkoon uskalsin odottaa. Erityisesti kokoonpanot nähtyä olin varma, että nyt tulee viime kauden tapaan lähtö kisasta sarjatasoa alempana pelaavaa joukkuetta vastaan.

Kotijoukkueen eväät eivät kuitenkaan Bendtnerin johdolla hyökkäyspäässä riittäneet. Kahdeksan minuutin kohdalla juutti pelasi Kasamin loistavaan paikkaan, mutta entisen Fulham pelaajan veto ei pysynyt maalipuiden välissä. Peli olisi varmasti ollut täysin erilainen jos tuo olisi mennyt sisään, mutta onneksi näin ei tapahtunut ja muuten juutin tai kotijoukkueen paikat olivat vähissä.

Ennen peliä pelkäsin mistä maalit tulevat, mutta ihan turhaan. Xhaka pamautti taas kaukolaukauksen komeasti sisään. Tällä kertaa toki hiukan vastustajan kautta, mutta komea veto silti. Huikeaa, että joukkueessa on viimein pelaaja, joka on todella pelote kauempaakin kuin boksin sisältä. Toki pelote vain liigacupissa, sillä muissa kisoissa Xhaka on penkkiveikko.

Perezin ilta oli tehojen puolesta loistava kahden maalin ansiosta. Toinen oli pilkku, mutta sekään ei meillä ole helppo maalipaikka, kuten olemme jo kauan saaneet huomata rankkarien onnistumisprosenteista. Edelleenkään en ole vakuuttunut Perezin tasosta, mutta hienoa miehen saavan onnistumisia ja avausmaalit tykkimiespaidassa. Röyhkeyttä Pereziltä löytyy, kuten toinen osuma osoitti, mutta edelleenkään en näe Pereziä erityisen nopeana tai pelaaja, jolla olisi mitään muitakaan erityisiä vahvuuksia.

Pahoin pelkään Sanchezin peluutuksen piikissä jatkuvan viikonloppuna, joka osoittaa Perezin olleen vain hankinta Giroudin varamieheksi ja silloinkaan kovimmissa otteluissa managerimme ei luota miehen tasoon. No toivottavasti olen väärässä ja Perez avaa viikonloppuna ja onnistuu eilisen tavoin tehojen puolesta.

Reine-Adelaiden esitys oli melko hyvä, vaikka tehot taisivat jäädä merkkauttamatta. Eilen nuori ranskalainen pelasi kymppipaikalla, mutta edellisten esityksien perusteella pykälä alempana keskikentällä box to box -roolissa voisi olla parempi pelipaikka. No otanta on niin pieni, että eiköhän pelipaikka ratkea myöhemmin. Toki Wengerin kanssa tämä ei ole varmaa, kun katsoo vaikka Walcotttia. Manageri sen enempää kuin pelaajakaan eivät tiedä pelipaikkaa 10 vuoden jälkeen.

Kaiken kaikkiaan suurta uhkapeliä Wenger pelasi kokoonpanon kanssa jättäen vaihtopelaajat täysin junnuiksi. Olisi luullut muiden seurojen tapaan penkiltä löytyvän edes muutaman avainpelaajan kaiken varalta. No eilen kaikki meni hyvin, mutta toivottavasti jatkossa ei mennä samalla kaavalla, kun vastus todennäköisesti kovenee. Turha toivo, mutta katsotaan illalla arvonta ja kuka tulee vastaan seuraavalla kierroksella.

4 thoughts on “Jatkoon liigacupissa – komea voitto City Groundilta

  1. Itse olen tässä vaiheessa optimisti Perezin suhteen. Taitoa kaverilla selkeästi on. Se miten brittiläiseen pelityyliin sopeutuminen onnistuu selviää aikanaan. Nämä tahtovat olla joskus niitä korvienväli kysymyksiä ja pitkälti sopeutumiseen vaikuttaa minkälainen suhde valmentajan kanssa muodostuu. Noita huonoja esimerkkejä löytyy vaikka kuinka. Erään kommentin mukaan Di Maria näytti Van Gaalin alaisuudessa mieheltä joka ei ollut koskaan pelannut jalkapalloa. Gerard Houllier psyykkasi Liverpoolissa veteläksi useamman ennen hyvin suorittaneen pelaajan. Pereziä ei kannata lytätä muutaman hänelle uudessa sarjassa pelatun ottelun jälkeen. Olemmehan saaneet ihailla Walcottiakin kymmenen vuotta. Odotan Pereziltä tulevaisuudessa enemmän kuin itseään vielä etsivältä Theolta.

  2. Ainakin kaveri osoitti jo enemmän asennetta kuin koko jengin myyttinen penkillä istuva ”English c ore”.

    Nyt pitää vain toivoa, että nämä onnistumiset antavat lisää näyttöpaikkoja Xhakalle, Elnenylle ja ennenkaikkea Perezille.

  3. Tällä hetkellä tehty toiseksi eniten maaleja liigassa 12 kpl, kun taas esimerkiksi ”tulivoimainen” leicester on tehnyt vain 7.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s