Liigacupin arpa ja menestysmahdollisuudet sekä Ramseyn paluun ajankohta avoin

Toivoin hyvää arpaa seuraavan kierroksen Liigacupin otteluun, se totisesti saatiin ja jopa enemmän. Ensinnäkin kotiottelu Readingia vastaan on hyvä arpa ja todellakin ottelu, josta pitää mennä jatkoon. Vähän tylsä arpa toki siinä tapauksessa, että viime vuosina Reading on cupeissa kohdattu useaan kertaan. Kelpaa silti paremmin kuin hyvin.

Arvonnan ainut hyvä asia ei suinkaan ollut meidän saama vastustaja ja ottelu. Kaikki valioliigajoukkueet nousija Hullia lukuun ottamatta kohtaavat toisena ja vieläpä niin, että seuraavalla kierroksella nähdään Manchesterin derby, Liverpool – Tottenham ja West Ham – Chelsea. Kokonaisuutena neljännen kierroksen arvonta muiden joukkueiden kuin meidän osalta on tässä:

Bristol City v Hull
Leeds v Norwich
Liverpool v Tottenham
Man Utd v Man City
Newcastle v Preston
Southampton v Sunderland
West Ham v Chelsea

Eipä tämä olisi oikeastaan paljon paremmin voinut mennä, vaikka itse olisi saanut valita kuka kohtaa kenet. Samalla arvan pitäisi antaa meille erinomaiset mahdollisuudet jatkoon ja oikeastaan koko kilpailun voittamiseen. Tietysti edelleenkin seuraavan kierroksen jälkeen jäljellä on kaksi tai kolme todella pahaa vastustajaa.

Vähintään yhtä suuri ongelma on kuitenkin Wengerin peluutus ja suoranainen välinpitämättömyys tätä kisaa kohtaan. Se että emme ole kyseistä kisaa voittaneet 20 yrittämällä kertoo paljon ja finaalipaikkojakin on vain yksi. Ja tuolloinkin finaalin kokoonpano manageriltamme oli junnut Chelsean ykkösmiehistöä vastaan ja sehän päättyi odotetusti tappioon Drogban näytellessä pääosaa.

Ramseyn kuntoutuminen ei ole mennyt tälläkään kertaa ihan managerimme kertoman aikataulun mukaan. Se perinteinen kaksi tai kolme viikkoa on jo tuplaantunut ja edelleenkään paluun ajankohdasta ei ole varmuutta. Tämä on tietysti huonoasia, mutta toisaalta asiasta voi löytää jotain hyvääkin, sillä Ramsey on todella kiistanalainen pelaaja ja ei todellakaan vähiten managerimme takia.

Potentiaali on huikea, kuten vaikka viimeksi EM-kisoissa Walesin paidassa näimme. Valitettavasti vain Wengeri ei saa samaa irti miehistä, eikä oikein edes tiedä mikä olisi paras paikka kiveen hakatussa peliryhmityksessämme.

Ratkaisu on sitten peluuttaa Walesin avainpelaajaa välillä keskikentän pohjalla, välillä ylempänä ja usein myös laidalla, joka ei todellakaan ole joukkueen kannalta hyvä ratkaisu ja lisäksi Ramsey itse on sanonut, että pelaa mieluummin keskellä. Mutta tässä tullaan taas siihen kuinka Wenger on kerännyt puoli joukkueellista keskikentän keskustan pelaajia ja melkeinpä kaikki vielä pelintekijöitä ja hyökkääviä vaihtoehtoja.

Vaikka Ramsey parhaimmillaan on loistava, niin niitä päiviä nähdään liian harvoin tykkimiespaidassa edellä mainituista syistä, joten itseäni ei suuremmin haittaa miehen poissaolo tällä hetkellä .

4 thoughts on “Liigacupin arpa ja menestysmahdollisuudet sekä Ramseyn paluun ajankohta avoin

 1. Ei saa unohtaa vuoden 2011 liigacupin finaalia Birminghamia vastaan :).

  Itse kyllä koen liigacupin tuollaisena kivana lisänä tosipelien kyljessä. Koko kisan luonne on nykyisin sellainen, että nuoret ja muuten vähemmän peliaikaa saavat siinä jonkinlaisen näyttömahdollisuutensa. Eli siinä suhteessa AW kohtelee kisaa mielestäni ihan oikein. Ja jos kerran FA cupin voitot eivät tunnu kannattajista isommassa kuvassa juuri miltään (kärjistetty kommentti, tietty niitä juhlitaan), niin ei kai se liigacupin voittaminenkaan mitään muuttaisi?

 2. Mikään ei muutu! Vaikka tänään voitetaan ja parikin vuotta putkeen, niin mikään ei ikinä muutu ja mitään ei ikinä opita.
  Kuka muka kärjistää ja milloin viimeeksi?

 3. Itse arvostan Community Shieldinkin kaljacuppia korkeammalle. Liigacup on just hyvä paikka peluuttaa vähälle peliajalle jääneitä ykkösjoukkueen pelaajia. Toki en arvostele jos Villelle on tärkeä saada Liigacupin voittoviiri olohuoneen seinälle.

  Tuosta ramseyn pelipaikasta sellainen oma mielipide, että minusta Bellerinista saadan paras irti Aaronin pelatessa oikeassa laidassa.

  Tuosta syystä kallistun Wengerin kannalle peluuttaa Ramseyta laidalla. Eihän sitä oikein voi Özilinkaan paikalle heittää.

  Lisäksi Qokkeli ja Cazorla kuuluvat ehdottomasti avaukseen tällä hetkellä (parina) Jos miettii vuosi sitten nehän olivat ihan ylivoimainen kaksikko valioliigassa. Nyt on taas samoja merkkejä ilmassa. Vuosi sittenhän ne molemmat loukkaantuivat kuukausiksi joskus marras-joulukuussa, niin sen jälkeen Arsulla ei mennytkään niin hyvin.

  Eli jos oma yläkerta pitäisi laittaa niin se olisi tällainen. (puolustajista ei varmaan ole epäselvyyttä kenelläkään) Toki Perezille pitää antaa aikaa, enkä ihmettelisi vaikka veisi jossain vaiheessa Giroudin paikan. joka on ihan paska hyökkääjä 🙂

  ——–Giruu———–
  Alex—Özil—Ramsey
  — Santi—-Qoq——-

 4. Kiitoksia Villelle vinkeistä Lontooseen, vaikka kaljacupin peli jäikin näkemättä niin nyt on lauantaille lippu taskussa ja toivottavasti pitkästä aikaa saatas edes ainakin jännittävä ja tasanen matsi Chelskiä vastaan, voiton toivominen taitaa olla jo vähän liikaa.. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s