Pari Skysportsin artikkelia ja Wengerin oudot kommentit

Se on perjantai, joka tarkoittaa pelipäivän olevan taas lähellä. Huomenna vuorossa on kauden ensimmäinen Lontoon derby Chelsean saapuessa Grovelle. Toki Watford pelin voisi periaatteessa laskea paikallispeliksi, mutta enpä tässä yhteydessä laske. Mennään kuitenkin vasta huomenna tarkemmin itse otteluun.

Sky julkaisi hyvän artikkelin kuinka pelityylimme ja pelaajat ennen kaikkea keskikentällä muuttuivat Vieirasta ja kumppaneista tähän nykyiseen neppailutyyliin. Valitettavasti samalla muuttui myös menestys eli se loppui. Erityisesti jutun tilasto taklaus- ja syöttömäärien kehityksestä on paljon kertova. Varsinkin taklausmäärien selvä romahtaminen lienee yksi syy pokaalittomuuteen.

Eihän artikkelissa sinänsä hirveästi ole uutta, mutta se konkreettisesti osoittaa kuinka Wenger teki virheratkaisun ja ei ole asiaa edelleenkään korjannut, vaan samalla sapluunalla on menty 12 vuotta ilman liigamestaruutta.

Siirtohuhut eivät todellakaan ole tällä hetkellä kovin ajankohtaisia, mutta siitä huolimatta B*rcan pomot jaksavat muistuttaa Bellerinin DNA:sta. Tässä ei ole mitään uutta ja valitettavasti lopputulema on myös selvä jos nykyinen menestymättömyytemme jatkuu.

Jossain vaiheessa oli se sitten ensi kesänä tai seuraavana Bellerin palaa B*rcaan ja luultavasti selkeään alihintaan osamaksusopimuksella. Onkohan tähänkään päivään mennessä maksettu kaikkia summia kokonaisuudessaan Henryn, Fabregasin, Songin ja kumppaneiden siirroista? En olisi aivan varma.

Mikä oli muuten managerimme idea tämän kommentin takana, kun Perez oli juuri tehnyt kaksi maalia ja saanut maalitilin auki meidän paidassa oltuaan tiistaisen ottelun paras pelaaja:

He uses well his left foot – a bit too much in my taste. He doesn’t use his right enough.

En kerta kaikkiaan voi ymmärtää mitä Wenger luulee saavuttavansa kyseisillä kommenteilla. Tuskin 28-vuotias pelaaja tuosta enää muuttuu molempijalkaiseksi, kuten esim. Cazorla. Eikö pelkät kehut hyvästä esityksestä ja ensimmäisestä maalista olisi ollut huomattavasti parempi vaihtoehto.

Toisaalta jos yksijalkaisuus tuli yllätyksenä niin kuinka hyvin managerimme olikaan perehtynyt pelaajan ominaisuuksiin ja pelityyliin ennen kuin päätti hankinnan tehdä. Tuskin kovin paljoa ainakaan jos ostoajankohdasta voi jotain päätellä. Paniikkihankinta mikä paniikkihankinta tai ainakin hankinta, joka oli suhteellisen edullinen sen sijaan, että olisi ostettu isolla rahalla todellista laatua tai edes potentiaalia.

Toki silti Perez voi osoittautua menestykseksi, vaikka sitä epäilenkin vahvasti. Joka tapauksessa tämä on ainoa vaihtoehto, sillä kokemus ja vuodet ovat opettaneet, että Giroud kärjessä ei tulla taistelemaan muusta kuin nelossijapokaalista.

One thought on “Pari Skysportsin artikkelia ja Wengerin oudot kommentit

  1. LP:lle vaan lisää peliaikaa piikissä, vaikka voisi kyllä kuvitella että Giroud aloittaisi kärjessä huomenna, tai sitten vaihtoehtoisesti AS7. Itseäni hieman pelottaa ajatus siitä, että Perez ei saa tarpeeksi näytönpaikkoja Arsenal-paidassa vaan kun Welbeck aikanaan tulee takaisin, niin automaattisesti lädistatuksella nousee kakkoskärjeksi LP:n ohi nokkimisjärjestyksessä. Tässä tapauksessa nimittäin itse kokisin siirron olleen hyödytön joukkueen ja pelaajan mahdollisen kehityksen kannalta. Selvää on kuitenkin että Perez tarvitsee useamman avauspaikan ennenkuin voidaan todella arvioida mihin miehen taidot riittävät. Vaikka miehen esitys Nottinghamia vastaan olikin inspiroiva, niin vastassa oli kuitenkin joukkue jossa kentällä ravasi meidän ja Celssin entisiä junnuja kentällä, joiden taso nyt ei ehkä kuitenkaan ollut se kovin mahdollinen. Giroudin ja Welbeckin kanssa kuitenkin tiedetään tarkalleen mitä saadaan kun miehet päästetään irti. Tämän takia pidän Perezistä, sillä vaikka hän ei mahdollisesti olisikaan maailman paras kärkipelaaja, niin ainakin tuo uuden (yllätys)elementin Arsenalin yleensä melko ennalta-arvattavaan pelaamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s