Tänään edes maali pisteistä puhumattakaan olisi kova sana

Täytyy sanoa tämän päivän ottelun menevän siihen kategoriaan, että suuria ennakko-odotuksia ei ole. Jos pelattaisiin Stamford Bridgellä olisi tappio aivan varma. Kotiedun ansiosta saatamme saada pisteen jos kaikki tähtimerkit ovat taivaalla kohdillaan. Kolmeen pisteeseen on äärimmäisen vaikea uskoa, sillä niin suuri niskalenkki Chelsealla on meistä ollut viime vuodet.

Olemme viimeksi liigaottelussa onnistuneet Chelseaa vastaan maalinteossa vuoden 2013 tammikuussa ja tuolloinkin ottelu päättyi 2-1 tappioon. Viimeistä voittoa Valioliigassa taas saa hakea niinkin kaukaa kuin joulukuulta 2010. Käsittämätöntä ja näin ollen voitottomien ottelujen sarja päivän vastustajaamme vastaan on jo 10 pelin mittainen ja otteluita, joissa emme ole kertaakaan onnistuneet maalinteossa on kasassa kuusi.

Miten tämä on mahdollista? Mourinho ei todellakaan selitä kaikkea, sillä portugalilaisen lähdön jälkeen sama meininki on jatkunut, vaikka nimet Chelsean penkin päässä ovat vaihtuneet. Saa nähdä tuleeko Contesta jatkoa tähän meille erittäin surulliseen listaan. Tässä artikkeli aiheesta ja se kertoo karulla tavalla kuinka tilanne on nykyään täysin päinvastainen kuin Wengerin menestysaikoina, jolloin emme hävinneet juuri koskaan länsilontoolaisille.

Meillä pitäisi olla etu lepoaikaa ajateltaessa, sillä tuskin yksikään tiistaina pelannut pelaajamme avaa tänään, vaikka sitä muun muassa Xhakan sekä ehkä Elnenyn ja Perezin kohdalla toivoisikin. Chelsea pelasi 120 minuuttia Leicesterin vieraana tiistaina ja avauksessa oli muutama pelaaja, joka tänään myös vierailijoiden avauksesta löytyy. Samoin vaihdosta tuli sitten muun muassa Costaa ja Hazardia, joten hekään eivät saaneet lepopäivää. Lepoajalla ei kuitenkaan ole mitään merkitystä jos se ei näy millään tavalla kentällä pelaajien otteissa.

Terryn tilanne on tätä kirjoittaessa auki ja olisi ehdottomasti hyvä jos vierailijoiden kapteeni ei pelaisi. Ei Terry ehkä enää ole parhaimmillaan, mutta silti parempi toppari kuin virhealtis Luiz ja lisäksi Terryn merkitys Chelsealle johtajana on merkittävä.

Meillä tosiaan en odota mitään muutoksia avauskokoonpanoon verrattuna edelliseen valioliigapeliin. Maalivahti ja puolustus samat. Keskikenttä sama, vaikka monet toivoisivatkin muutosta. Piikissä jatkaa Sanchez sekä todennäköisin avaava laiturikaksikko on Iwobi ja Walcott.

Jotain olisi Wengerin syytä keksiä, sillä tulokset karusti osoittavat, että peruspelimme ei yksinkertaisesti toimi Chelseaa vastaan. Valitettavasti managerimme ei tee vaihtoja avaukseen sen enempää kuin ryhmitykseen tai taktiikkaan, joten vaikea uskoa myöskään tuloksen muuttuvan kuin taikaiskusta. Toki se on mahdollista, mutta melko epätodennäköistä.

No tuskin ainakaan tänään menee heikommin kuin kaksi vuotta sitten Wengerin juhlaottelussa, kun managerimme sai 1 000 peliä täyteen Arsenalissa. Tuolloin tulos Stamford Bridgellä oli murskaava ja äärimmäisen nöyryyttävä 6-0 tappio. Tänään olisi periaatteessa managerimme 20-vuotisjuhlaottelu kyseessä ja parin maalin tappio olisi varmaan jo huikeaa kehitystä edelleen managerimme nimeen vannoville.

40 thoughts on “Tänään edes maali pisteistä puhumattakaan olisi kova sana

 1. Joo meidän saldo on kyllä ollu tosi surkea chelskiä vastaan vuositolkulla. Ja mielestäni suurin syy ei oo ollut Jose vastapuolen penkin päässä vaan se että wenkku ei uudistanu ja vahvistanu joukkuetta samaan tahtiin tai edes lähelle sitä.
  On varmasti aivan totta että wengerin tietotaito ei oo enää terävintä kärkeä ja samoin se että pelikirjamme on ollu liian helposti luettavissa. Samoin munaa vastaan pelatessamme varsinkin vieraskentällä (fergusonin ollessa valmentajana) olimme hävinneet matsin jo ennenkuin se alkoikaan.
  Ainoastaan totaali-idiootti tai täysin sokea on pitkässä vedossa laittanut hillonsa meidän puolesta old traffordilla ja puhun nyt siis Fergusonin valtakaudella.
  Uskon kuitenkin ettei Ferguson sen kummenkin kun Josekaan olisi pystyny samalla materiaalilla meidän penkin päässä paljoakaan parempiin esityksiin. Toinen juttu taas on se että kenen vastuulla on pelaajahankinnat olleet?
  Nauta on varmasti ollu kitsas ja wenkku munaton niin lopputulema on tässä.
  Eli pointtini on se että kun joukkueesi ei oo tarpeeksi laadukas vaan annetaan useammalla eri osa-alueilla tai pelipaikoilla tasoitusta niin mestaruuksista ei kannata haaveilla.
  Meillä oli vuosia heikkouksia keskikentällä ennenku Özil ja Sanches saatiin ja sitte faarao ja ny vielä xhaka.
  Nyt meillä on mielestäni tosi laadukas keskikenttä.
  Toppariosastolla on ollu ongelmia ja toivottavasti Mustafi on ratkaisu ongelmiin. Ainakin itte uskon niin ja Holding toivottavasti kypsyy mahd nopeasti valioliigan tempoon.
  Hyökkääjäosasto on ollu aivan liikaa Ollin varassa ja katotaa onko Perez mies eikä marjanpoimija.
  Liian aikaista sanoa ja miehelle täytyy antaa aikaa ja näyttöpaikkoja.
  Oikea laita vielä hieman avoin ja mielelläni olisin nähnyt että myös sinne olis hommattu sille pelipaikalle erikoiskoulutuksen saanu pelaaja.
  Itte lähtisin tänään rohkeasti kahdella kärjellä jos jampat pelikuntoisia eli Olli ja Perez kärjessä.
  Puolustuslinja Bellerin-Mustafi-Kos-Monreal ja niiden eteen Faarao.
  Alexis vasen ja Iwobi oikea ja Xhaka keskellä.
  Öziliä ja Cazorlaa kentälle heti kun sielä alkaa askel painaa.
  Kokkelin peluuttaminen on riskialtista ku jamppa kerää kortteja tasaseen tahtiin.
  Joku voi ihmetellä että miksi Özil ei oo mun avauksessa mutta itte perustelen sitä sillä että kierrätystä tarvitaan pitkän kauden takia ja kilpailu peliajasta on hyväksi kaikille.
  Niin paljon ja monesta asiasta oon Villen kans samaa mieltä mutta varsinkin tänä päivänä meillä on keskikentän keskustaan niin paljon Ramseytä parempia vaihtoehtoja että peluuttaisin Aaronia laidalla sitte joskus kun kuntoutuu.
  Ny kuitenkin tämän kesän aikana Wenkku ryhdistäytyi ja hommas vahvistuksia. Ehkä pakon eddssä mutta 5 siitä.
  Eka kertaa pitkään aikaan oon luottavainen ku lähetää chelskiä vastaan.
  Tai ainakin niin ettei olla jo etukäteen matsia hävitty.
  Mitäs muut goonerit on mieltä?

 2. Celssin pitäis olla suupala tällä joukkueella. Nyt kun voidaan pikkuhiljaa tunnustaa Xhaka ja Mustafi laatuostoksiksi, niin mielestäni joukkue on paperilla vahvin pitkään aikaan. Coq luultavasti tosin tänään avaa Cazorlan parina keskikentän pohjalla, mutta mielestäni Arsenal ei paperilla häviä samalla tavalla kuin ennen enää oikeastaan enää kenellekkään Valioliigajoukkueelle. Avaava XI puolustuksen ja keskikentän osalta alkaa olla nimittäin jo Valkun kärkitasoa. Huippukärki tosin vielä puuttuu, mutta jos nykyinen runko saadaan pidettyä ja kärki saadaan hommattua vaikka ensi kesänä, niin mielstäni alkaa olla aika piinkova nippu kasassa seuraavat pari-kolme vuotta. Tunnustettakoon, että katselen tilannetta aika punavalkoiset lasit silmillä, mutta itsellä kyllä hyvä fiilis siitä että kolme pistettä matkaa tänään Kroenken ranchille. Pidän Sanchezin FPL:ssä kapteenina, kävi miten kävi. COYG!

 3. Brözilin kanssa samoilla linjoilla, mutta minä en kaipaa uutta kärkeä (koska Giroud on erinomainen) vaan oikeaa laitahyökkääjää.. Kukahan se sitten olisi, sitä en tiedä.

  Luottavaisena illan pelin suhteen olen, mutta todella räikeät ja jopa puolittaisen virheet keskikentän pohjalla, laidoissa ja puolustuslinjassa pitää jättää tänään väliin. Chelsean joukkue on kuitenkin niin laadukas, että puolittaisestakin paikasta meitä tullaan rankaisemaan.

  Tänään kolme pistettä ja tähtäin Cityn selkään. Talvella sitten ohi niistä.

 4. Cech
  Bellerin Kos Mustafi Monreal
  Theo Cazorla Coq Özil Iwobi
  Alexis
  Subs: Ospina Holding Gibbs Xhaka Ox Lucas Giroud….molemmat kärkimiehet penkillä
  COYG

 5. Pitkästä aikaa kiimaa. Vaikka Arsenal ei mestaruutta voita, olisipa se edes uskottavin ja kovin kolmen tähtimanagerin kiusaaja ja pisteiden viejä. Contella on kovat paineet viime kierroksen munattoman Pool-pelin jälkeen, toivottavasti ei ole saanut sinisten pakettia kasaan. Wenger on sen verran yllätyksetön, että taktista yllätysmahdollisuutta ei taida olla.

 6. Maukas virhe Cahillilta ja Sanchez kylmänä. Tässä ehkä näkyy se, miksi Sanchez on kärjessä. Voi olla, että Girolta olisi jäänyt tekemättä.

 7. Ja Coq loukkaantui. Puolustuksellisesti Xhaka ei ole saman veroinen, mutta kokonaispanos saattaa olla parempi.

 8. No nyt on meininkiä jo katsomossakin. Pelikin kulkee niinkuin pitää. Muusta ei voi oikeastaan edes kitistä kuin niistä menetetystä viidestä pisteestä ekoissa peleissä.

 9. Ensimmäinen puoliaika ollut parasta Arsenalia aikoihin. Olen paljon Wengeriä haukkunut ja varmasti haukun paljon tulevaisuudessakin, mutta nyt pakko kehua, kun siihen on ollut aihetta. Jos peli näin jatkuu, niin taktisesti Wenger vie 100-0 Contea.

 10. Laiturit eli Iwobi ja Walcott pelaavat loistavasti lähtötasoonsa nähden, joka ei ole maailmanluokkaa. Alexis alkaa sopeutua pikku hiljaa kärkeen.

 11. Kuka läpsi kesällä Walcott poskille ja herätteli? Käski pelaamaan miehekkäämmin? Pointit hänelle.

 12. On kyllä eroa Mustafin tekemisessäkin verrattuna Gabrieliin, Holdingiin tai Chambersiin. Kommenttien perusteella Chambers oli muuten huono tänään.

 13. Huikeeta! Kolme maalia tehtynä kolmeen varttiin chelscumia vastaan. Ja hyökkääjät on penkillä.

  Arsenal on kaunis!!!!

 14. Aivan huikea eka pualiska. Ny vaan täytyy pitää tiukasti haalarit päällä ja paiskia hommia joka jampan eikä missään nimessä saa valua liikaa ettei chelski pääse saamaan peliä haltuun.
  Myöskää ei oo tarvetta yrittää väkisi lisämaaleja

 15. Isse, onko makuupussia näkyny? Oon ollu niin sekasin dominoinnista että ei ole ehtinyt seuraamaan Wengeriä… Mutta oon tuulettanut samalla lailla jäyhästi kaikkia maaleja 🙂

 16. Mustaparta-Giro tulossa sisään. Mikähän on pelihuumori tänään, alkaa olla peliaika tiukassa jos näin etenee?

  • Ai jotain negatiivista piti löytää väkisin? Mitä jos Giron liike olis yks paskan maku ja nyt nautittais 3-0 voitosta?

   Ja aika jännä juttu, että Ollin liike on huono kun mies ei ole peliäkään vielä pelannut alusta…

   • Onhan se aika sama. Mutta on uutinen silti, jos neljän kauden ykköshyökkääjä on 6 vk kauden alusta tuollaisessa vireessä. Sillä ei kenties ole merkitystä, jos Wenger on päättänyt tällä kaudella mentävän liikkuvammilla kärjillä eli Sanchezilla ja Perezillä.

    En muutenkaan ymmärrä, miksi pitäisi nyt olla sitä mieltä, että kaikki on fine.

 17. Upea voitto ja eka jakso tais olla parasta Arsenalia vuosiin.
  Koko joukkue pelasi upeasti, kiitos.

 18. Nythän näyttäisi todella hyvältä, mutta sarjassa on Pepin joukkue, jolla kaikki onnistuu ja 5 pinnan ero pysyy. Muut onkin taipuneet tasaiseksi nipuksi.

 19. Hessu, jouduin katsomaan matsin töiden ohessa, mutta ilmeisesti Lontoossa lämmintä – wenger pelkästään puku päällä.

  Mutta joo, ekalla puoliajalla onnistumiset olivat aika tapissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s