Lisäajan todella onnekas voitto

Burnley – Arsenal 0-1 (0-0)

Lopun maalia ja sitä kautta saatua varsin onnekasta kolmea pistettä lukuun ottamatta lähes kaikki ennakkoon pelätyt asiat tapahtuivat pelissä.

Esityksemme oli aneeminen ja paluu siihen lähes kävelyvauhtiseen sivuttaissiirtelyyn sekä yrityksiin kuljettaa tai pikemminkin syötellä pallo maaliin asti laukomisen sijaan.

Koko ottelussa emme pystyneet luomaan montaa kunnollista maalipaikkaa ja voi sanoa Burnleylla olleen lähes saman verran paikkoja. Saihan kotijoukkue pallon kertaalleen ylärimaan kulmasta, jotka muutenkin olivat vaarallisia läpi ottelun.

Avauskokoonpano ei auttanut asiaa, sillä Wenger ei perinteisesti tehnyt mitään muutoksia, vaan peluuttaa samaa miehistöä niin kauan, että loukkaantumisia tulee. Pelitahti on ollut viime aikoina kova ja esim. edes Elnenyn laittaminen keskikentälle olisi tuonut tuoreita jalkoja avaukseen.

Kaikki tiesivät kotijoukkueen pelitavan ennen ottelua, mutta silti Wenger ei saanut mitään järkevää taktista muutosta aikaan, jolla olisimme saaneet murrettua kotijoukkueen puolustuksen. Ehkä kaksi hyökkääjää avaukseen, koska kukaan ei olisi odottanut tuota.

Toki kahden hyökkääjän laittaminen avaukseen on lähes mahdotonta, kun penkillä ei ollut taaskaan toista hyökkääjää ja osittain varmasti tämän seurauksena managerimme jätti mieluummin kolmannen vaihdon kokonaan tekemättä, vaikka pelimme ei todellakaan kulkenut ja voittomaalia haettiin kuumeisesti.

Ilmeisesti Perez on loukkaantunut, en ole ehtinyt lukea tarkemmin uutisia. Ei kai asiassa kuitenkaan mitään muuta selitystä voi olla, että espanjalainen ei ole edes penkillä. Joka tapauksessa säälittävää, että jo tässä vaiheessa kautta olemme siinä tilanteessa, että emme saa yhtään hyökkääjää penkille.

Eikö edes Akpomin olisi voinut ottaa mukaan. Ainahan hyökkääjistä puhuttaessa Wenger englantilaisen nimen mainitsee, mutta tosiasiassa managerimme ei aiokaan tätä vaihtoehtoa käyttää, vaan menee jopa mieluummin ilman hyökkääjää vaihtopenkillä.

Kaukolaukaukset puuttuivat eilen kokoaan ja emme tainneet laukoa kertaakaan boksin ulkopuolelta, joka olisi varmasti edes tuonut jotain variaatiota hyökkäämiseemme. Hyvin on Wenger saanut Xhakan kuriin parin hienon maalin jälkeen ja taitaa olla enää jatkossakaan turha odottaa yrityksiä kauempaa sveitsiläiseltä. Samaa voi sanoa Elnenystä. Viime kaudella seuraan tullessaan egyptiläinen laukoi useasti, mutta enää tuota ei ole nähty aikoihin.

Täytyy sanoa, että olemme olleet tällä kaudella todella onnekkaita muutamien rankkarituomioiden suhteen niin saatujen kuin vastaan jättämättä vihellettyjen suhteen. Sama punaisten korttien kanssa, varsinkin niin että pelaajamme ei ole lentänyt kahdella keltaisella ulos. Nyt sitten vielä eilen saatiin voittomaali, joka olisi voitu viheltää käsivirheeksi tai paitsioksi, mutta kumpaakaan ei tapahtunut.

Hyvä joukkue tarvitsee toki onnea ja osittain se ansaitaan, mutta rehellisyyden nimissä emme ainakaan eilen sitä ansainneet. Jatkossa on pakko pystyä parempaan, sillä sama tuuri ei varmasti tule kestämään koko kautta tai tuskin edes enää yhtään ottelua.

Joka tapauksessa kolmen pisteen myötä on huomattavasti mukavampi lähteä viettämään kahden viikon maaottelutaukoa.

Mainokset

11 thoughts on “Lisäajan todella onnekas voitto

 1. Kuten Ville totesi, voittavalla joukkueella on myös onnea! Olkoon tämä kausi Onnen maa Arsenen kunniaksi…
  Myös Akpom on loukkantunut!

  COYG

 2. En näe varsinaista paluuta viimekauden aneemisiin suorituksiin. Betonipuolustaja Burnleyn pelitapa oli toki tiedossa mutta ei se sen murtamista sen helpommaksi tee. Tämän sai huomata Liverpoolkin. Saattaa olla, että muutkin kärkijoukkueet hikoavat Burnleyn puolustuksen puristuksessa. Esimerkiksi Chelsea antoi huomattavasti enemmän tilaa hyökkäyksellemme. Oman puolustuksemme tiivistyminen oli taas havaittavissa vaikka vastustaja lähelle pääsikin mutta ei perille. Parina aikaisempana kautena nämä ottelut ovat tavanneet päättyä meidän osaltamme yhden maalin tappioon. Kuten todettua hyvällä joukkueella on onnea.

 3. Näin sen olen miettinyt: Simeonen kanssa sovitaan, että hän aloittaa kauden 2018 alusta ja Arsenelle tehdään yhden vuoden jatkopahvi.

 4. Jos meillä oli onnea niin munalla oli kyllä epäonnea. Järjetön määrä hukattuja paikkoja.

 5. On suoraan sanoen kohtuullista, et munan onni näyttäis kääntyneen, ainakin väliaikaisesti.

  Ja hienoo on ollu huomata, et munan ollessa tasurissa tai tappiolla, yliaikaa ei enää pelata vähintäön 8 minuuttia.

 6. Joo kiitos ei Wengerille.
  Vaikka tämän kesän heräämiset oliki plussaa niin siitä huolimatta
  aika aikaansa kutakin.
  Eikös Wenkkua oo taas kosiskeltu Englannin peräsimeen?
  Siellä ei tarvi miettiä ostoja eikä palkkojenmaksua

 7. Isse hyvä: Unelmat ja realismi eivät Arsenalissa kohtaa. Unelmani on se, että Arsene siirtyy ensi kesänä Englannin peräsimeen ja silloin Arsenalillakin on uusi valmentaja. Lauseiden välistä voi jotenkin lukea, että Arsene ehkä hienoisesti toivookin tätä ja nyt Fat Samin pikainen ero antaa tähän lievän mahdollisuuden, keväällä on Englannilla vain yksi karsintapeli kevätkauden aikana ennen kuin nykyinen soppari Arsenalissa päättyy. Siirto maajoukkueeseen olisi mahdollista Wengerin – ja miksei myös meidän Arsenalin kannattajien mielestä – mahdollinen, jos tällä kaudella saadaan hyvä tulos, paras olisi EPL:n mestaruus.
  Varasuunnitelma on se, että jatketaan vielä vuoden, koska Simeonekin lyhensi soppariaan niin, että se loppuu vuoden 2018 keväällä ja hänelläkin on varmaankin suunnitelma, mitä tehdä tuon jälkeen – ehkä se on juuri Arsenal? Simeonen mukana saataisiin myös Griezmann, koska hän on sanonut, että on Atleticossa vain sen takia, että siellä on Simeone.
  On olemassa englanninkielinen sanonta: I know what to do in the long run, but if I don’t do it in the short run, I would not be here in the long run! Sääntöön on olemassa yksi poikkeus: Arsenal!

  COYG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s