Maaottelut vauhtiin ja sopimuksia katkolla mukaan lukien kapteenimme

Maaottelut lähtevät tänään käyntiin ja niistä saadaan nauttia tai kärsiä riippuen näkökulmasta aina tiistaihin vai jopa keskiviikkoon asti. Tosin eilen Iwobi oli jo kentällä, kun Nigeria höntsäsi jonkin harjoitusottelun. Peli päättyi Nigerian 3-0 voittoon ja Iwobi teki kaksi maaleista. Hyvä näin, vaikka vastustaja nyt olikin mitä sattuu.

Espanjan mukana on kai tänään Bellerin. En ole tarkistanut asiaa, mutta olettaisin miehen olevan vaihtopelaajien joukossa. Monreal sen enempää kuin Cazorla eivät ole valittuna maajoukkueeseen, joka on vain ja ainoastaan positiivinen asia. Molemmat ovat pelanneet lähes kaikki pelit ja pieni tauko tulee varmasti tarpeeseen. Tämän takia toivoisi, että Bellerinkään ei olisi avauksessa.

Espanjan lisäksi muilla mailla, joissa pelaa pelaajiamme ei taida olla otteluita vielä tänään. Näin ollen voimme kaikki keskittyä lähes täydellisesti Suomen taistoon Islantia vastaan. Okei, ei mennyt edes huonosta vitsistä.

Cazorlan sopimus vetelee ilmeisesti viimeisiään. Tämä oli itseltäni mennyt ohi, kun suurimman huomion ovat keränneet Özilin ja Sanchezin sopimustilanteet. Ilman muuta Cazorla kannattaisi pitää vielä vähintään ensi kausi, mutta siinä olen Wengerin kanssa eri linjoilla, että espanjalaisen kuuluu avata joka ikinen ottelu.

Cazorla on hyvin kunnossa pysyvä ja ei taida viime kauden loukkaantumista lukuun ottamatta ollut montaa peliä sivussa koko Arsenal urallaan. Tämä on harvinainen piirre meidän pelaajassa ja tietysti taso tuntuu riittävän tällä hetkellä edelleen hyvin suurinta osaa vastustajia vastaan. Ainoastaan huippupeleissä ja erityisesti vieraskentällä en peluuttaisi Öziliä ja Cazorlaa samaan aikaan, jolloin espanjalaisen paikalla olisi Elneny tai Coquelin olettaen Xhakan olevan jatkossa selkeä avauksen pelaaja. Näin tuskin kuitenkaan on, vaan eiköhän Coquelin palaa maaotteluiden jälkeen avauksen sveitsiläisen tilalle.

Nykyisen kapteenimme tarina alkaa koko ajan muistuttaa yhä enemmän edeltäjiään. Mertesackerin sopimus on myös katkolla ensi kesänä ja kommenteista päätellen ura saattaa hyvinkin jatkua muualla tämän kauden jälkeen. Toisin sanoen hyvin perinteinen tarina kuinka kapteeneillemme on viime vuodet tapahtunut.

Ensin nauha käteen, vaikka paikka avauksessa ei ole mitenkään selvä tai jopa selvää, että avaukseen ei ole asiaa, kuten Artetan kohdalla. Seuraava vaihe on sitten loukkaantuminen eli se viimeistään varmistaa kapteenimme seuraavan ottelut suurimmaksi osaksi katsomosta tai korkeintaan vaihtopenkiltä.

4 thoughts on “Maaottelut vauhtiin ja sopimuksia katkolla mukaan lukien kapteenimme

  1. Lil’ Santille vaan uutta sopparia ehdottomasti käteen ja toivottavasti saa suoraan ainakin parin vuoden pahvin, vaikka tiedän Wenkun käytännön olevan yli 30v -pelaajien kanssa tarjota vain vuotta kerrallaan. Monipuolisuutensa ja kaksijalkaisuutensa takia pystyy kuitenkin pelaamaan keskikentällä oikeastaan roolissa kuin roolissa (jos nyt puhdasta puolustavaa keskikenttää ei oteta huomioon), jonka lisäksi pystyy mielestäni pelaamaan kiitettävällä tasolla myös laidoilla jos tilanne sitä vaatii. Erikoistilainteissa myöskin mainio, vaikka tosin vastuu vähentynyt huomattavasti vapareissa ja kulmissa Sanchezin ja Özilin ottaessa näissä suuremman vastuun. Kuten blogisti jo tosiaan mainitsikin, niin myös harvoin loukkaantuneena joka on ehdottomasti plussaa kun miettii millaisia lasista tehtyjä lädejä joukkue on pullollaan. Mertesucker tuskin enää onneksi Valioliigaa pelaa Arsenalin väreissä ja mielestäni on melko selvää että lähdössä sopimuksen päätyttyä kun varmaan myös Holding ja Gabriel menevät nokkimisjärjestyksessä saksalaisesta ohi tällä hetkellä. Oma valintani seuraavaksi kapteeniksi olisi Ox tai vaihtoehtoisesti Gibbs, niin päästäisiin näistäkin surkimuksista pikkuhiljaa eroon. Sanogosta toivottavasti päästään eroon ihan ilman kapteeniksi leipomistakin. Tänään Suomi voittoon ja Pukin maaliton putki katki!

    • Jaa a, eipä taida Holding ja Gabriel vielä mennä Merten ohi kuitenkaan. Vaikka nopeus onkin 100 vuotiaan kilpikonnan luokkaa niin peliäly ja kokemus vie silti voiton.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s