Vielä pari päivää maaotteluita

Maaotteluita on pelattu yhden ottelun verran per maa ja taitaa Nigeria olla pelannut jo kaksi ottelua. Iwobi onnistui jälleen maalinteossa, joten laiturimme saldoksi tuli komeasti kolme maalia tällä maaottelutauolla.

Sen sijaan yllätyksenä tuli jo aiemmin Bellerinin pelaaminen junnumaajoukkueessa, mutta myös toinen avauksen laitapakkimme oli kutsuttu maajoukkueen mukaan. Monreal oli pitkästä aikaa Espanjan mukana pelaten täyden ottelun. Ei todellakaan hyvä asia, että kumpikaan laitapuolustajamme ei saanut lepoa yhtään. Lisäksi vielä Bellerinin kohdalla oli juttua jostain loukkaantumisesta, mutta ilmeisesti mies on kunnossa.

Chilen MM-karsinnat eivät ole kulkeneet toivotulla tavalla, joten hyvällä tuurilla Sanchez voisi saada yhden kunnollisen kesäloman vajaan kahden vuoden kuluttua. Tällä hetkellä näyttää ainakin, että Chile ei selviydy kisoihin, mutta toki karsinnoista taitaa olla noin puolet vielä jäljellä ja tilanne voi muuttua.

Toinen asia on sitten pelaako Sanchez enää meillä ensi kaudella puhumattakaan vuodesta 2018. Uutta sopimusta ei ole saatu aikaiseksi, vaikka asiasta on nyt uutisoitu puoli vuotta tai ehkä pidempäänkin.

Coquelinin pari viikkoa sitten saama vamma ei onneksi ollut niin paha kuin viime kaudella ja ranskalaisen pitäisi olla kunnossa jo lauantaina Swanseaa vastaan. Tämä luo tietysti valintatilanteen peluutuksen suhteen, sillä Xhaka on pelannut hyvin aina tilaisuuden saadessaan. Toki Coquelinkin pelasi aivan kelvollisesti ennen loukkaantumistaan.

Kaiken kaikkiaan tämä on kuitenkin positiivinen ongelma, sillä yleensä ongelma on meillä ollut, että yksi loukkaantuminen tai jopa ilman sitä kentälle ei ole laittaa kunnollista vaihtoehtoa puhuttaessa keskikentän pohjapelaajasta. Itse valitsisin Xhakan, mutta veikkaan Wengerin päätyvän Coqueliniin. Jos taas on näin, niin vähän ihmetyttää miksi Wenger ylipäätään maksoi Xhakasta 35 miljoonaa puntaa. Tuolla hinnalla ei pelaajaa osteta penkille.

Yksi kummallisimpia uutisia maajoukkueisiin liittyen oli Gibbsin kutsuminen Englannin ryhmään loukkaantuneen Bertrandin tilalle. No kyseessä on Englannin maajoukkue, niin mikään ei tule enää yllätyksenä. Silti onko totta, että Englannilla menee niin heikosti, että joukkueeseen kutsutaan pelaaja, joka hädin tuskin on pelannut ollenkaan seurajoukkueeseen aikoihin. Ilmeisesti ja eipä tarvitse ihmetellä miksi menestystä ei tule.

2 thoughts on “Vielä pari päivää maaotteluita

  1. Hyvä että Bellerin on sitten kuitenkin pelikunnossa ja oletettavasti on sitä siis myös viikonloppuna Swanseaa vastaan. En nimittäin henkilökohtaisesti edes tiedä onko joukkueessa tuuraajaa oikeaksi laitapakiksi. Debuchy nyt tietysti jos on siis yhä joukkueessa/pelikunnossa/halukas pelaaman.

    Gibbsin maajoukkuekutsu kertoo kyllä kaiken olennaisen Englannin maajoukkueen tasosta. Pääsee pelaaan ajoittain loppuminuutteja Arsenalissa lädi-statuksensa takia ja sitten maajoukkueeseen Arsenal-statuksensa avulla. Pidän miestä ehdottomasti joukkueen heikoimpana lenkkinä. Siinä on pelaaja joka ehdottomasti pitäis ”laittaa lihoiksi” mahdollisiman pikaisesti jos siis ottajia on. Gibbsin tilanteessa tosin palkka tulee esteeksi, sillä ainakin joidenkin lähteiden mukaan miehen viikkopalkka on vaatimattomat 60.000£ viikossa. Luulisi että sinne penkille löytyisi hieman halvemmallakin istumaan joku junnu (jolla mahdollisesti vielä homegrown-status). Gibbsin ainoa valtti on nimittäin se, ettei täytä ulkomaalaisten pelaajien kiintiötä ja se ei ehkä ole ihan riittävä peruste Arsenalissa pelaamiseen ja tuohon viikkopalkkaan. Taitaa olla tämä ja ensi kausi tosin vielä britillä sopimusta valitettavasti jäljellä. Yksi harvoista pelaajista nimittäin, joilla ei vain riitä (Ox myös) , joka on tietysti positiivista sillä ennen niitä tuntui olevan puoli joukkueellista.

    Wenger aina puhuu siitä, kuinka haluaa jättää lähtiessään Arsenalin kilpailukykyiseksi, niin voisi ennen lähtöään kyllä hankkiutua näistä muutamasta ylihintaisesta turhakkeesta vielä eroon, niin voitaisiin melkein jo puhua ”uudesta hankinnasta”, sillä hyödytöntä nimittäin raahata turhaa painolastia joukkuessa sekä sen palkkabudjetissa. Esimerkiksi viime kesänä paras siirto joukkueeltamme siirtomarkkinoilla ei ollut Xhakan hankinta, vaan se että päästiin kolmikosta Arteta-Flamini-Roscisky eroon.

    Onneksi viikonloppuna pelataan taas, kansainvälisillä tauoilla jää lähinnä paha maku suuhun kun vaihtaa Arsenalin pelit Suomen pupeltamiseen. COYG!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s