Loukkaantumis- ja laituritilanne

Huomenna vihdoin pelataan ja eilen saatiin loukkaantumispäivitystä maaotteluiden tiimoilta sekä toki ihan yleisestikin. Maaotteluista ei tullut uusia loukkaantumisia ja se on se ehdottomasti tärkein asia maajoukkuepalloilun saralta. Tuloksilla ei niin väliä.

Pitkäaikaisloukkaantuneet Mertesacker ja Welbeck ovat sivussa samoin kuin Ramsey ja Giroud edelleen. Ramseyn paluusta ei edelleenkään ole tietoa ja Wengerin mukaan tämä viikonloppu ja ensi viikko menee ainakin vielä toipuessa. Ei todellakaan hyvältä kuulosta walesilaisen tilanne, mutta rehellisyyden nimissä Ramseyn puuttuminen on todennäköisesti joukkueen etu, kun Wenger ei voi väkisin laittaa miestä avaukseen Iwobin tilalle.

Giroud on sivussa ainakin huomenna, mutta en oikein päässyt selville milloin ranskalainen voisi olla pelikuntoinen. Avauksen hyökkääjäksi Giroudin ei pitäisi palata enää koskaan, mutta vaihtopelaajana ja tietysti joissain ottelussa myös alusta asti mies on käyttökelpoinen.

Jenkinson on tekemässä paluuta pitkän loukkaantumisten jälkeen ja pelaa tänään reservien mukana. Hyvä näin, sillä saadaanpa edes joku vaihtoehto Bellerinin taakse oikeaksi puolustajaksi, sillä Debuchy tuntuu olevan Wengerin koirankopissa.

Viimein Wenger on myöntänyt sen minkä me kannattajat olemme tienneet jo vuosikausia. Junnuilla ei voiteta, vaan voittaminen vaatii kokeneempia pelaajia. Kauan se kestikin ja voi vain kysyä kuinka managerimme voi yhtäkkiä väittää jotain tällaista, kun on 10 vuotta ensin yrittänyt todistella aivan päinvastaista niin puheillaan kuin ennen kaikkea teoillaan.

Toisin sanoen managerimme petti 10 vuotta meitä kannattajia hankkimalla lähes pelkkiä junnuja ja antamalla heillä lukuisia mahdollisuuksia, vaikka esitykset kentällä todistavat useimpien kohdalla, että taso ei vielä riitä tai tule koskaan riittämäänkään.

Tällä hetkellä joukkueemme ikäjakauma on melko optimaalinen kokemuksen, parhaassa iässä olevien pelaajien sekä junnujen suhteen. Nyt olisi menestystä tultava asiaa tältä kantilta katsoessa. Jos ja kun kuitenkin pokaalit jäävät taas haaveeksi ei pitäisi olla selityksiä enää jäljellä. Toki managerimme niitä keksii aina lisää.

Sanchezin peluuttaminen hyökkääjänä on toiminut tähän mennessä kohtalaisen hyvin ja auttanut koko joukkuetta pelaamaan paremmin. Valitettavasti vain se jättää suuren ongelman laituriosastolle. Jo ennen kuin paras laiturimme siirrettiin kärkeen tarvittiin uusi avauksen laituri. Ongelma vain paheni Sachezin uuden pelipaikan myötä.

Alkukauden olemme selvinneet, koska Walcott on pelannut osassa otteluita hyvin ja Iwobin viime kauden lopulla alkanut nousukiito on jatkunut. Varmaa on kuitenkin, että Walcottin vireeseen ja kunnossa pysymisen varaan laskeminen koko kauden ajan on massiivinen virhe. Samoin Iwobi ei ole valmis kantamaan vastuutta avauksen laiturina 50 ottelun verran kaudessa.

Oxin taso ei riitä mihinkään ja muita oikeita laiturivaihtoehtoja ei sitten olekaan. Ehkä Perez, joka urallaan on pelannut suurimman osan laiturina, mutta Wengerin vähäisen luoton perusteella ei espanjalaisen varaan kannata paljoa laskea ja kaiken lisäksi miehen piti olla hyökkääjähankinta. En voi edelleenkään käsittää kuinka Wenger saattoi päästää Campbellin lainalle ja myydä Gnabryn jos ja kun vielä samaan aikaan idea oli tehdä Sanchezista kärki.

Paras laituri hyökkääjäksi, kelpo otteita esittänyt laituri lainalle, todella lupaava pelaaja myyntiin, surkeasti esiintyneet laiturit pidetään ja ei uusia laiturinhankintoja. Tätä ei tapahdu missään muualle kuin Wengerin Arsenalissa.

17 thoughts on “Loukkaantumis- ja laituritilanne

 1. Melkoista mutkat suoraksi-ajattelua oli tässä blogissa.

  Kyllähän jokainen asiaan hieman perehtynyt tiedostaa esim. Gnabryn myyntiin johtaneet syyt. Vaikka kuinka vahvasti kuuluisi Wenger out-kaartiin, niin tekee varmasti itse kullekin välillä ihan hyvää katsoa mitalin toiselle puolelle, tai niitä syitä, mitkä ovat johtaneet managerinkin tiettyihin ratkaisuihin – tuo Gnabryn myynti nyt on varmaankin paras esimerkki tästä ajattelusta.

  • Ihan hyvä pointti tuo Gnabry, mutta silti näen asian eri tavalla. Vuosi sopimusta jäljellä ja olisimme voineet pitää pelaajan jos olisimme halunneet. Ennen kaikkea varmasti kyseessä parempi ja lahjakkaampi kuin Ox. Silti Ox saa vuodesta toiseen olla mukana joukkueessa tuplapalkalla verrattuna Gnabryyn, vaikka esitykset osoittaneet että englantilaisen tekeminen ei ole riittävää. Gnabry sentään kun sai tilaisuutensa pakon edessä pari vuotta sitten muutaman pelin ajan oli todella hyvä. Entäpä miksi Ox on Campbellin edellä nokkimisjärjestyksessä? Ei voi selittää mitenkään.

   • Gnabry olisi toki voitu pitää sopimuksensa loppuun ja päästää sitten ilmaiseksi pois. Olisiko ollut sitten järkevää pitää rosterissa pelaaja, joka haluaa pois ja jolle ei millään olisi voinut luvata roppakaupalla peliaikaa, on sitten toinen kysymys. Kun ottaa huomioon, että Gnabryn edellinen peli meidän paidassa oli 2,5 vuoden takaa ja loukkaantumishistoria ei kovin rohkaiseva ole, niin kokonaisuuden kannalta rahastus tässä vaiheessa oli paras ratkaisu.

    Campbellin osalta selitykset ovat vaikeampia, siinä olen samaa mieltä. En tiedä miten Wenger asian näkee, mutta omasta mielestäni Joel on suht rajoittunut pelaaja, joka tuskin tulee tästä nykytasosta kovin paljoa parantamaan. Oxilla sitä potentiaalia vaikuttaisi olevan reservissä paljon parempaan. Mutta se on toki totta, että näyttöpaikkoja Ox on saanut, eikä ole niitä pystynyt hyödyntämään eikä osoittamaan vielä tarvittavaa tasonnostoa. Melko huolissani olen itsekin Oxin suhteen, mutta jostain syystä minulla on vielä pieni toivonkipinä hänen suhteen. Walcottin olin kesällä ihan valmis pistämään lihoiksi (megapalkka varmasti hankaloittaa tätä vahvasti), mutta alkukausi on Theon suhteen mennyt ihan yläkanttiin odotuksiin verrattuna. Ehkä niin voisi tapahtua vielä Oxillekin. Toivossa on hyvä elää…

 2. Ville,

  mitäpä ajattelet että joukkueen moraalille olisi tapahtunut, jos Wenger olisi kuitannut että ”tällä joukkueella ei voida voittaa yhtään mitään, koska kaikki ovat aivan paskoja lapsia”. Olisiko mennyt hyvin?

  • Ei varmasti, mutta se oli Wengerin kasaama joukkue ja kukaan ei pakottanut ostamaan ja peluuttamaan pelkkiä junnuja. Puhumattakaan siitä, että Denilsonin, Bendtnerin, Songin ja kumppanien saamilla viikkopalkoilla olisi saanut ihan oikeitakin pelaajia joukkueeseen. Eikä kyse ollut mistään yhdestä kaudesta vaan lähemmäs 10 vuodesta, joka on täysin anteeksiantamatonta meidän kokoluokan seurassa.

 3. Kyllähän tuo Villen Wenger viha on sumentanut järjen.

  Onhan Wengerilla omat vikansa, mutta eihän tuossa tekstissä ole mitään tolkkua.

  • Kiitos mielipiteestä. Ei muuta kuin hyvää seuraavaa 10 vuotta Wengerin johdolla ja sanotaanko, että ollaan asioista eri mieltä. Pari hyvää esitystä ei muuta omassa mielessäni mitään reilun 10 vuoden jälkeen, mutta jokainen tavallaan.

 4. Ville herättää laitureissa selvän ongelman ja ennen kaikkea pihvin: Miksi Perez ei pelaa käytännössä yhtään? Onko hankinta niin huono (managerin mielestä)? Mustafi ja monet aiemmat hankinnat Wenger on heittänyt sen kummemmin totuttelematta sisään.

  Yleensä näille pelaajille, joille Wenger antaa alussa yllättävän vähän vastuuta, ei käy niin hyvin, koska joku ominaisuus ilmeisesti valmentajan mielestä mättää sittenkin. Siinä mielessä voi olla huolissaan Xhakan puolesta. Pereziin itse suhtaudun kovin varauksella, mutta silti Wengerin näin suuri nihkeys on jo yllätys.

 5. Xhaka on Arsenalissa väläytellyt parin kaukolaukauksen verran, mutta sopeutuminen Valioliigaan on pahasti kesken. Esim. Burnley-ottelussa harhasyöttöjen määrä oli kohtuullisen runsas. Joillain sisäänajo kestää ja jollain ei – lisäksi Mustafin peluuttaminen on ollut jokseenkin pakko.

  Sanogon sopeutumista odotellessa.

  • Niin. Perez ei pelaa, koska ei puhu kieltä ja Ainiin. Sanchez on ollut erittäin tervetullut lisä ja vaihtelu meidän hyökkäyspeliin.
   Tietysti pitää kaivaa se negatiivinen näkökulma siihen.

   • KIelinäkökulma on mielestäni väsynyt. Joku muu syy lienee olemassa, miksi edes jämäminuutteja pääse haistelemaan.

    Yleensä näissä tulee yleensä arvauksena Wengerin kohdalla pelaajan asenne. Kyllä Wenger kieltämättä aikamoinen koirankoppivalmentaja on, mutta niin on lähes jokainen kova koutsi.

 6. Ja nyt vasta havahduin, että eihän swansea-ottelu ole Viasatin ohjelmistossa. Alunperin oli, mutta ovat ottaneet tilalle shitty-evertonin, sama Ruotsissa.

  • Toisaalta pelinä shitty-everton varmasti lähtökohtaisesti kiinnostaa enemmän katsojia kuin ns.selvä arsenal-swansea.toki jos ovat jo aikaisemmin sen ilmoittaneet ohjelmistoon ja vaihtaneet sitten peliä niin se on persiistä.

 7. Jos ei ole pelikunnossa ni ei voi pelata.Perezillä hän oli joku vamma.Ja kylmse vielä näytön paikkansa saa uskon et hoitaa homman himaan.FA-cupissa Hatrick ni eiköhän ala venkulta peliaikaa löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s