Täpärä voitto tapahtumarikkaasta ottelusta

Arsenal – Swansea 3-2 (2-1)

Kolme pistettä, vaikka homma tehtiin erittäin vaikeaksi heikolla viimeistelyllä ja muulla hölmöilyllä. 2-0 ja 3-1 johtojen sulaminen tasapeliksi olisi ollut anteeksiantamatonta ja kahden pisteen täydellinen haaskaus. Onneksi kuitenkin kestimme loppuun saakka, vaikka siihen vaadittiin osittain vierailijoidenkin apua, sillä muun muassa Sigurdsson ja Fer olivat loistavissa paikoissa ottelun loppupuolella.

Walcott jatkoi hyviä otteitaan ja oli kaksi kertaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan avausjaksolla. Edelleenkin olen skeptinen miehen suhteen, mutta hyvä näin ja toivottavasti nykymeno kestää mahdollisimman kauan. Özil onnistui maalinteossa, joka on suhteellisen harvinaista syöttömaestrollemme. Maali oli sitäkin komeampi volley etuyläkulmaan lähietäisyydeltä Sanchezin loistavasta tarjoiluista.

Vierailijoiden avausmaali meni lähes täysin Xhakan piikkiin, joka menetti pallon oman boksin tuntumassa. Toki Sigurdssonin viimeistely oli huikea, vaikka kyseessä oli miehen heikompi jalka. Xhakan peli ei muutenkaan kulkenut parhaalla tavalla ja kirsikkana tässä tapauksessa huonon kakun päälle oli punainen kortti, joka periaatteessa oli oikea tuomio, sillä sveitsiläinen ei edes yrittänyt pelata palloa. Usein näistä toki selviää keltaisella, mutta ei silti punainen mikään hirveä vääryys ollut.

Jotenkin meidän keskittyminen kahden maalin johtoasemassa herpaantui molemmilla kerroilla ja sen Swansea käytti lähes heti hyväkseen. Ylipäätään oli käsittämätöntä kuinka ensimmäiset 10-15 minuuttia Xhakan ulosajon jälkeen emme pystyneet yhtään pitämään palloa ja/tai pelaamaan aikaa. Joka katkon jälkeen vain roiskaisimme pallon eteenpäin ja kahdessa sekunnissa se oli taas vierasjoukkueen hallussa ja uusi hyökkäys käynnissä kohti meidän maalia.

Wenger teki sitten perusvaihdot eli Gibbs sisään ja myös Ox tuli. En vain ymmärrä näitä, sillä Ox ei ole kumpaankaan suuntaan hyvä ja samaa voi sanoa Gibbsistä. No onneksi tällä kertaa vaihdot eivät maksaneet mitään. Ylipäätään juuri koskaan ratkenneissa peleissä Öziliä ja Sanchezia ei oteta vaihtoon, mutta sitten otetaan, kun joudutaan loppuun asti taistelemaan pisteistä.

Pisteet ratkaisevat ja kierros oli jo tässä vaiheessa loistava meille tapahtuu tämän illan Liverpool – ManU ottelussa mitä tahansa. City jäi tasoihin kotona Evertonia vastaan ja Guardiolan ryhmän viime aikojen tulokset ovat olleet heikkoja ja ehkä puheet kohta pienestä kriisistä alkavat. Tottenham jäi myös tasuriin WBA:n vieraana tai taekemmin sanoen sai pisteen, kun tasoitus tuli 89 minuutin kohdalla. Toki en kyseistä ottelua tietenkään nähnyt, joten ei mitään tietoa miltä peli sinänsä on näyttänyt.

Kärki tasoittui entisestään ja sarja on todella mielenkiintoisen näköinen tällä hetkellä. Monta joukkuetta ihan parin pisteen sisällä. Parasta on, että kahdessa viime pelissä olemme pystyneet, vaikkakin juuri ja juuri, ottamaan pisteet, kun ennen kaikkea Manchester City on kompastellut. Yleensähän se on mennyt, että aina muiden kompuroidessa ja tilaisuuden tullessa myös me olemme joko jääneet tasapeliin tai hävinneet oman ottelumme.

13 thoughts on “Täpärä voitto tapahtumarikkaasta ottelusta

 1. Omasta mielestä Oxsin ja Gibbsin vaihdot olivat loistavia. Paitsi, että Gibbs olisi pitänyt ottaa aikaisemmin kentälle. Niin kusessa Monreal oli koko ajan Barrowin kanssa, kun ei tullut laiturilta yhtään puolustusapuja.

  Kyllä myös Ox väläytti kaksi kertaa kunnolla. Pelasi Teholle kaksi varmaa maalipaikkaa huikeitten nousujen päätteeksi. Olihan se 4-2 lähempänä kuin 3-3.

  Punaisesta sen verran, tä en tiedä onko säännöt muuttuneet? Eikö noista yleensä ole keltaista noussut.

  • Ottelun paikan päällä nähneenä kimppaan Henkaa. Ox ja Gibbs tekivät sen mitä pitikin. Erityisesti Oxin vahvat nousut siirtyivät painetta Swansean päähän. Vaihtojen tapahtuessa Özil ja Sanchez olivat puhki.

  • Juuri näin. Monrealin pahasti vuotava laita saatiin heti tukkoon, kun Gibbs tuli kentälle. Hävitty oltaisiin, jos tämä vaihto olisi jäänyt tekemättä.

 2. Tiedot ottelun tapahtumista minulle on tämän jutun annissa kun sitä ei näytetty millään säädyllisillä kanavilla, mutta onhan se hienoa että Arsenal voitti ja on kärjessä…mutta eiköhän se taas vanhaan malliin sieltä pian alas tipu. M-Cityn kriisi on on jutussa kyllä tuulesta temmattu sillä lauantainkin ottelu Evertonia vastaankin oli Cityn täydellistä dominointia. Tätä samaa harhaa tarjosi myös joku SJK:n valmentaja ViaSatin studiossa…höpö höpö.

 3. Joo kyllä city hallitti matsia mielinmäärin.
  Aguero ja De Bruyne sössivät rankkarin mieheen mutta hyvä niin.
  Theo on kyllä näpäyttäny mua.
  Olisin ollu jo valmis laittamaan jampan alelaariin.
  Kaikki näyttää kaikin puolin paremmalta ku vuosi sitten.
  Ollin kuntoutumista lähinnä odottelen

 4. Gibbo ja Ox pelasivat hyvät jämät. Ehkä myös vasemman laidan helisemisen kanssa helpotti se että swansean Barrow otettiin vaihtoon. Monreal tosiaan oli hieman vaikeuksissa kun vastassa oli niinkin nopea kaveri kun Barrow on.

  Theo myös auttaa oikealla enemmän puolustussuuntaan kuin Iwobi vasemmalla.

  Hyvältä näyttää!!!!

 5. Joo oot Minksa oikias ettei Olli oo aloituksen miäs tiätenkää tällä hetkellä mutta pessimistinä loukkaantumisia odotelles olis hyvä ku jamppa olis kunnossa.
  Ollikin pelaa paremmin ku joutuu taistelemaan aloituspaikastaan.
  Samoin Perezille pitäs saada minuutteja

 6. Oho, Ox on avautunut ja kertonut turhautumisestaan peliajan puutteeseen. Lähellä ollaan kuulemma muualle siirtymistä.

  Täytyy kyllä vähän ihmetellä tätä reaktiota. Ox on otteisiinsa ja varsinkin tehoihinsa nähden saanut hyvin peliaikaa. Viime kaudella (kaikki pelit) 17+16 ja tällä kaudella 5+4.

  Aika lähellä on sitten lähtö ensi kesänä. Wenger ei juurikaan arvosta näitä avautumisia. Niska kyyryyn ja lisää töitä, jotta kehitys edes olisi mahdollista, julkisuudessa märinä ei auta.

 7. Sinänsä Wengerin vähäinen kierrätys tekee sen, että monella hiljaisemmalla voi olla samat ajatukset. Gibbs, Gabriel, Ospina, Giroud, Elneny ja Xhaka eivät varmaan ole kovin tyytyväisiä peliaikaansa.

 8. Gibbsin ”hyvyys” perustui eilen täysin siihen, että Barrow otettiin samaan aikaan pois kun mies tuli itse sisälle jolloin uhka oikealla laidalla katosi käytännössä itsestään. En mielestäni nähnyt kertaakaan Gibbsiä sen reilun kympin aikana mitä pelasi. Onko tämä nyt sitten puolustajan tilanteessa hyvä vai huono asia on lähinnä tulkintakysymys. Ihan järkevä vaihto kuitenkin ottaa lisää puolustusvoimaa sisään kun pelataan vajaalla johtoasemassa.

  Ox pelasi mielestäni poikkeuksellisen hyvin ja esitti pari erittäin vahvaa juoksua ja lisäksi pelasi Theolle pari selkeää maalipaikkaa. Theolla kyllä mielenkiintoinen ilta, pari maalia joista molemmissa käytännössä sattui vain olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tämän lisäksi muutama todellinen avopaikkaa, joita ei saanut verkon perukoille. Energinen esitys nyt ainakin ja toivottavasti sai nyt lisää itseluottamusta ja jatkossa menevät sisään nekin paikat mitä onnistui eilen tuhrimaan. Arsenalkin lähestulkoon piikkipaikalla liigassa, joten takana erittäin positiivinen viikonloppu siis kaikin puolin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s