Ongelmia olemassa Swansea voitosta huolimatta sekä Walcott ja Ox esillä

Swansea peli hoidettiin ja surkea kotisaldo walesilaisia vastaan parani piirun verran. Peli jätti kuitenkin edelleen kysymysmerkkejä ilmaan useamman asian suhteen. Managerimme ei vain yksinkertaisesti hallitse tai halua edes yrittää järkevää rotaatiota, vaan samat pelaajat ovat avauksessa niin kauan, että loukkaantuminen iskee tai pelikielto napsahtaa kohdalle.

Toinen asia on pelaamisessa oleva kenttätasapainon puute ja/tai kurinalaisuuden puute. Johdimme 3-2, kun 70 minuuttia oli kellossa, niin ei pitäisi olla mahdollista, että vastustaja on pääsemässä neljällä kahta vastaan ylivoimahyökkäykseen. Ylihyökkäsimme taas kerran, kuten niin useasti aikaisemminkin johtoasemassa, vaikka lisämaalit eivät ole pakollisia, vaan voittoon riittää oman maalin puhtaana pitäminen ja pelin järkevä kontrolloiminen.

Ylihyökkäämisen seurauksena Xhaka sitten joutui rikkomaan, joka oli sinänsä oikea valinta tilanteessa, sillä muuten vierailijat olisivat päässeet hyökkäämään neljällä pelaajalla meidän toppariparia vastaan. Valitettavasti vain tällä kertaa rike maksoi tavallista enemmän. Silti tämän kaltaisia tilanteita ei johtoasemassa ottelun loppupuolella pitäisi tulla ollenkaan.

Emme vain yksinkertaisesti opi ja se lähtee täysin siitä mitä manageri painottaa pelaajilleen. Ilmeisesti ohje on tässäkin tapauksessa, että pelatkaa omaa peliä. Ei tuota muuten voi selittää, kun sama toistuu kerta toisensa jälkeen.

Gibbsin kentälle ottaminen ei todellakaan ollut mikään ratkaiseva veto, vaan Swansean hyökkäys hyytyi Barrow’n vaihtoon. Laituri oli vieraiden vaarallisin ja miehen tultua pois ei samaa vaarallisuutta enää ollut Rangelin kentälle tulon myötä.

Walcott on taas ehtinyt laukoa kommentteja lehdistölle kuinka hyvin alkukausi on sujunut. Tämä on perinteisesti kuoleman suudelma niin miehen omille esityksille kuin ennen kaikkea joukkueen tekemiselle. Menee samaan kategoriaan kuinka olemme oppineet aiemmista virheistä tai kuinka kaikki Mestareiden liigan jatkopeleihin päässeet joukkueet pelkäävät meitä arvonnassa, kun vaivoin pääsimme jatkoon lohkosta päätöskierroksella Kreikassa.

Ox sen sijaan harkitsee tulevaisuuttaan seurassa kauden loputtua, koska ei ole tyytyväinen peliaikaansa. Toivottavasti todella näin on, sillä valitettavasti Wenger ei miehestä eroon hankkiudu, vaikka esitykset olisivat kuinka heikkoja tahansa ties monenko kauden ajan. Ainut vaihtoehto lienee Oxin oma halu lähteä ja voin sanoa, että ei tule ikävä.

17 thoughts on “Ongelmia olemassa Swansea voitosta huolimatta sekä Walcott ja Ox esillä

 1. Ei kai hirveesti voi moittia manageria eikä pelaajia jos ollaan kuitenkin jaetulla kärkipaikalla sarjassa. Aina tietysti joku voisi olla paremminkiin.

 2. Vaihteluna;

  Joukkueen hyökkäyspeli oli vauhdikasta ja tällä kertaa oli erilaisia variaatioita syvältä puolustavan joukkueen bussin murtamiseen.
  Tästä osoituksena 3 tehtyä maalia ja saman verran hukattuja erinomaisia paikkoja.

  Alexis ei ollut parhaimmillaan kärjessä, mutta silti jatkoi vahvoja otteitaan ja oli kriittisessä osassa kahdessa maalissa.

  Wenger tällä kertaa ehti myös reagoida pelin sisällä tapahtuviin asioihin, lieneekö lukenut tätä viha palstaa tulkin välillä vai johtuiko siitä ettei ollut vielä makuupussin vetskaria millä leikkiä, mutta mutta.. niin.. reagoi pelin sisällä Barrown hullumyllyyn ottamalla Iwobin vaihtoon, joka ei jaksanut viihdyttävien temppujensa jälkeen enään kirmata miehen perässä. Özilin siirryttyä laitaan Xhakan toilailun jälkeen homma ei varsinaisesti muuttunut parempaan suuntaan.
  Kuitenkin uudelleen syntynyt (täälläkin monta kertaa alimpiin helvetin lieskoihin karkotettu) Theo siirrettiin vasemmalla puolustamaan Barrowta vastaan. Tämä siis siihen asti kunnes Gibbo tuli luutimaan ja Barrowkin otettiin vaihtoon.

  Kaikkien yhteinen inhokki Ox onnistui tällä kertaa pari kertaa peräkkäin laittamaan hyvän viimeisen pallon. Ei vain kavereille maistunut tällä kertaa. Myös puolustussuuntaan riitti taisteluhalua.

  Mustafi oli toisen maalin nukahdusta huolimatta hyvä ja on silmiinpistävää, että miehellä on pelihaluja ja näyttöhaluja aivan valtavasti. Kaverilta nähtiin jopa pari tempokuljetusta ja keskityksiä boksiin.

  Toki näitä positiivisiakin tosiaan, joskus olisi kiva lukea. Vaihteluna. Maistuu sitten paremmin taas se sama mikään ei ole muuttunut ym.

  Vain päämäärällä on täällä väliä ja se on liigamest… korjataan; Wengerin häpeällinen poistuminen häntä koipien välissä Saga kotiin kasvamaan sammalta.

  Suuri kunnioitus Villeä kohtaan monellakin tapaa ja sen takia uskallankin kirjoittaa näin erilaisen kommentin ja näkemyksen ottelusta,

 3. Mikä Arsenal se muka olisi jos alettaisiin 3-2 johdossa parkkeeraamaan bussia omalle maalille 🙂 Kaksi puolustajaa riittää siinä tilanteessa ihan hyvin.

  Kuuden ottelun voittoputki liigassa. Kaksi voittoa näistä fergietaimilla ja yksi vajaalla viimeiset 25 minuuttia pelaten. Kyllä Wengerin Arsenal on antanut rahoille vastinetta.

  Tylsähän se olisi jotain barcelonaa kannattaa joka latoo viis maalia eka varttiin joitain los Torremolinosia vastaan ja neppailee loppu pelin.

  Itseä alkoi kyllästyttää jo se Chelssi peli joka paketoitiin ennen puoliaikaa.

 4. Se on muuten mukava nähdä miten Pepi sortuu melkoiseen wengerismiin yrittäessaan korjata yllätysromahduksen (Celtic-tasuri) horjuttamaa itseluottamusta. Ei se kurssi korjaannu mitenkään hetkessä ja nyt Barca latoo varmaan tylyt lukemat Cityn verkkoon, niin tilanne vaan paranee.

  Saa nähdä, ilmeisesti ylivoimaa ei tälläkään kaudella nähdä. Jokainen konttaa vuorollaan.

 5. Pöyrisynyt kyselee että onko tosiaan niin ettei Viasatin kautta näe keskiviikon sieniliigaottelua? Celtic – Mössenkladpah sekä Napoli – Besiktas kuitenkin näytetään, mutta millä v*tun leseillä?

 6. Kiitsa eno. Täytynee siis aktivoida viaplay kun soneraviihteen viasatkultapaketin mobiilin kautta ei välttämättä kaikki pelit näy. Mene ja tiedä sanois nahka-Tapiokin.

 7. Tosiaan mukava alkukausi jopa hieman onnekas.Huolestuttaa vaan edelleen pitkä sairaslista josta saattaa kauden mittaan tulla ongelmia.
  Pelikiellot ja loukkaantumiset hoitaa rotaation automaattisesti , Otteluita on tosi paljon ja toivottavasti ox ja ramsey pääsee hyvään vireeseen koska AW luottaa herroihin ehkä liikaa.
  Voisikohan joku pokaali olla tulossa?

  • Yleisesti puoliajalla Mourinhoa ylistetään neroksi, kun on saanut Poolin hyökkäyspelin täysin jumiin. No, perus-Mourinhoa, boring boring…

  • Mourinhon mediapeli on saanut Taylorin niin varovaiseksi, että kortit on tiukassa ja joulukortit liki mahdottomia.

 8. Tylsää tilastoa, Arsenalin saldo viimeisimmistä 25 ottelusta (mukana kaikki matsit, myös harkkapelit): 17 voittoa, 7 tasuria ja 1 tappio.

  • Sehän on noinniinku 2250 minuuttia plus naminamit päälle. Yks ysikymppinen ilman pinnan pinnaa.

   Jotain tarttis tehrä!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s