Ludogorets murskattu

Arsenal – Ludogorets 6-0 (2-0)

Yksittäinen ottelu

Loistava tulos ja enpä muista milloin viimeksi olisimme tehneet kuusi tai enemmän maaleja. Erityisesti Sanchezin avausmaali ja Özilin volley olivat upeita viimeistelyjä.

Pelin alku oli hiukan vaikea tai sanotaanko vierailijoiden aloittaneen hyvin ja osoittaneen, että se osasi liikuttaa palloa ja luoda jopa tilanteita. Vielä Sanchezin avausmaalin jälkeenkin Ludogorets oli lähellä tehdä maalin pariinkin otteeseen ja ainoastaan Ospinan hyvät otteet estivät takaiskut. Hiukan huolestuttavaa kuinka helposti vierailijat pääsivät paikoille.

Vierailijoiden pyristelyt loppuivat kuitenkin Walcottin 2-0 maaliin tai viimeistään toisella jaksolla, jolloin kentällä oli vain yksi joukkue. Toisella nelivitosella emme antaneet mitään mahdollisuuksia bulgarialaisille ja viimeistely oli melko kliinistä. Toki muutaman enemmänkin olisi voinut tehdä, mutta neljä toisella jaksolla ja kuusi koko ottelussa on erittäin hyvä saldo.

Olemme lohkon piikkipaikalla maalieron turvin, kun PSG myös voitti, mutta ei ole tehnyt yhtä paljon maaleja. Toki ranskalaisilla on jäljellä vielä kotipeli eilistä vastustajaamme vastaan ja ylipäätään taitaa keskinäiset ottelut ratkaista lohkovoittajan ennen maalieroa jos päädytään tasapisteisiin.

Kokonaiskuva

Monien mielestä kritiikin antaminen 6-0 voiton jälkeen on turhaa tai jopa typerää, mutta teen sen silti. Eilinen osoitti melko hyvin kuinka Wenger ei ole ottanut opikseen aiemmista vuosista. Taas kentällä oli kaikki avainpelaajat Koscielny, Sanchez, Özil ja kumppanit. Jos et eilisen kaltaisessa pelissä uskalla antaa lepoa avainpelaajille, niin sitten sitä ei voi tehdä koskaan.

Samalla tämä tarkoittaa, että todennäköisesti myöhemmin, ehkä jouluun mennessä tai viimeistään helmi- ja maaliskuuhun tultaessa kaikki ottelut pelanneet avainpelaajamme ovat joko loukkaantuneita tai sitten vain niin lopussa, että jalka ei enää nouse.

Miksi Xhaka ei pelannut, kun on kuitenkin seuraavat kolme ottelua pelikiellossa? Oliko Cazorla pakko laittaa avaukseen ja tämä sitten maksoikin jo loukkaantumisen muodossa takaisin. Mitä Elnenyn pitää tehdä päästäkseen avaukseen? Entäpä millä perusteella Bellerinin oli pakko pelata koko ottelu taas kerran? Miksi Walcott oli tärkeämpi ottaa vaihtoon aiemmin kuin Sanchez tai ylipäätään Özil?

Miksi Holding tai Gabrielia ei voi peluuttaa tällaisessa pelissä tai miksi Debuchy on joukkueessa ylipäätään, koska mitään käyttöä tai luottoa ei mieheen ole. Palkat menee tässäkin todella talteen Sanogon tavoin. Ja miksi ihmeessä Perez ei ollut avauksessa ja ylipäätään saa enemmän mahdollisuuksia, koska esitys oli taas hyvä ja tehot pariin peliin ovat erinomaiset. Taitaa espanjalaisella olla kolmessa ottelussa kasassa kaksi maalia ja neljä syöttöä. Ox ei ole saanut samaa kasaan varmaan yhdelläkään koko kaudella aiemmin.

Hienosti kulkee tällä hetkellä joukkueen peli ja tekeminen näyttää hyvältä. Valitettavasti vain sama on nähty ennenkin ja mikään ei viittaa, että oikeasti virheistä olisi otettu opiksi Wengerin toimesta. Olemme ennenkin pelanneet sen puoli kautta hyvin, joko alkukaudesta tai sitten loppukaudesta, kun pokaalimahdollisuudet ovat jo menneet. Tällä hetkellä näyttää, että mennään ensimmäisen vaihtoehdon mukaan.

Selfiet pelin jälkeen kertovat osittain kuinka tähän ollaan jo tyytyväisiä, vaikka oikea aika niille olisi vasta pokaalien jälkeen. Lisäksi vastustajien taso viime peleissä on ollut sellainen, että voitot ovat enemmänkin oletusarvo kuin mikään huikea suoritus.

11 thoughts on “Ludogorets murskattu

 1. Hyvä teksti,täysin samaa mieltä Villen kanssa kierrätyksistä ja vaihdoista.mikälie muuten cazorlan tilanne mahtaa olla?olin näkeväni vaihtopenkillä että miehen nilkkaan teipattiin kylmäpussi.

 2. Miksi en uskoisi valioliigapyttyyn tällä kaudella?!

  Maalivahteina yksi maailman parhaista ja kirittäjänä omasta mielestäni maailman paras kakkosveskari. Ospina saa myös herkemmin kritiikkiä kuin Cech. Copa American peleissä Ospinaa on hehkutettu eikä syyttä. Parhaimmillaan omalla suorittamisellaan tuo pisteet meille.

  Puolustuksessa kaksi aivan maailmanluokan kaveria Koscielnyn ja Bellerinin muodossa. Mustafi on myöskin osottautumassa huippuhankinnaksi. Nacho on oikeinkin messevä vaspa, joskin kiitureita vastaan saattaa olla hieman ongelmissa.

  Keskikentällä edelleen mielestäni aliarvostettu Coquelin,joka minun papereissani pyyhkäisee paljon hypetetyn Kanten. Özil on todistanut olevansa omalla paikallaan yksi maailman parhaista ellei jopa paras hyökkäspelin aivot.

  Hyökkäyspäässä Alexis joka on alati vaarallinen. Theo kun pitää tämänhetkisen tasonsa, tai vaikka petraa vielä hippusen niin maalimäärät alkavat olla vähintäänkin tyydyttävää luokkaa.

  Ja sitten kun miettii että ”aika” kovia kavereita jäi vielä mainitsematta, niin mikäs meitin kattelessa poikien pallonpelaamista.

  Kuhan nyt avasin optimistista ajatusmaailmaani hiiren verran 🙂

  Pytty nousee keväällä!!!!

 3. Omasta mielestäni Özilin ja Sanchezin pitääkin pelata tärkeimmät ottelut jotka ovat Valioliiga ja Mestarien Liiga. Ne on joukkueen suurimmat tähdet ja ei muissakaan joukkueissa suurimmat tähdet ole penkillä näissä matseissa. Esim. Realilla oli paras joukkue kentällä kun pelasivat Varsovaa vastaan. Jos lähdetään selvästi kakkosjoukkueella pelaamaan Mestarien liigaa niin se ei oikein näytä hyvältä.

 4. Samaa mieltä parhaat pelaa. Keskeltä ainoastaan Santia olisin lepuuttanut, sillä pelannut paljon ja jalka on painanut matsien loppupuolella.

 5. Täytyy myös muistaa, että jalkapallo on bisnestä ja Mestareiden liigan kotiottelut ovat tärkeimpiä näyttäytymispaikkoja sponsoreille ja muille hännystelijöille. Ei oikeastaan ole mahdollista, että joukkueen kirkkaimmat tähdet olisivat pois muusta syystä kuin loukkaantumisen takia.

 6. Aika koomista, silloin kun Wenger cupin peleissä kierrättää isolla kädellä se on väärin. Mestarien liigassa kun pistetään parhaat kentälle sekin on väärin.

  • Niin, lähtökohta on se, että mitään ei voi tehdä oikein. Ja jos on tehty, niin se on vahinko ja kertaluontoinen asia eikä muuta mitään.
   Toki kertaluontoiset munaukset ovatkin sitten ihan toinen juttu ja vievät syvimpiin hel**tin liekkeihin ja todistavat kuinka mitään ei olla opittu ja samat virheet toistetaan ym.

   Kyllä muutkin parhaat jengit peluuttaa parhaitaan, niin kauan kun panosta on.

 7. Toivoa sopii, että meidän huippumiesten paikat kestää läpi pitkän kauden. Meidän rosterissa ei ”syvyyttä” tunnetusti liikaa ole.
  Milloin jalka alkaa kenelläkin painaa?
  Valkkupelit, cupit, sieniliiga ja maaottelut. Ei kenenkään huippukunto ja paikat kestä kahlata kaikkia mahdollisia pelejä alusta lopuun.

 8. Mutta nythän sitä syvyyttä on hankittu lisää tarvittaessa rosteria tukemaan. Varsinkin sinne keskimmäiselle kentälle, jossa perinteisesti pelit on voitettu. Ja hävitty.

  • On ja Xhaka pelasi viimeksi hemmetin huonosti. En olisi itsekkään heittänyt kentälle. Vaikuttaa valitettavasti välillä vähän ylimieliseltä tyypiltä kentällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s