Neljännes kaudesta pelattu

Yhdeksän ottelua liigaa pelattu eli hiukan alle neljäsosa. Olemme tasapisteissä sarjan kärjessä Manchester CItyn ja Liverpoolin kanssa. Tämä on positiivinen tulos, mutta emme ole pelanneet ainuttakaan huippuottelua vielä vieraskentällä. Kotona kaatui Chelsea komeasti, mutta Liverpoolille puolestamme hävisimme Grovella.

Kaikki mahdollisuudet periaatteessa ovat olemassa jopa mestaruuteen asti, mutta toisaalta tämä sama tarina on nähty vuosien varrella useasti aikaisemminkin. Nyt kuitenkin osa kannattajista uskoo kaiken olevan toisin muun muassa Mustafin hankinnan seurauksena. Kunpa itsekin pystyisin uskomaan. Valitettavasti se juna on mennyt jo vuosia sitten Wengerin ollessa manageri. Tässä Sky:n näkemys asiaan.

Kesän toinen suuri hankintamme eli Xhaka ei ole vakuuttanut vielä hintalapun vaatimalla tavalla. Seuran kaikkien aikojen kolmanneksi tai neljänneksi kallein pelaaja lähteestä riippuen ei ole pystynyt valtaamaan edes avauksen paikkaa, vaan Coquelin näyttää olevan Wengerinykkös valinta.

Tämä on ollut itselleni ainakin pettymys, sillä tuolla summalla ei vain osteta pelaajaa penkille. Jo kesällä olin ehdottomasti sitä mieltä, että samalla hinnalla tai vähän halvemmallakin olisi saanut Kanten Leicesteristä, joka olisi ollut parempi hankinta. Alkukauden perusteella ei ole mitään syytä muuttaa tätä mielipidettä. Valitettavasti vain olemme vuosien varrella saaneet huomata, että Wenger välttelee jo Valioliigassa läpi lyöneiden pelaajien ostamista loppuun saakka.

Tähän mennessä liiga näyttää todella tasaiselta kärjen osalta. Liverpooliin ei moni uskonut, mutta ilman europelejä Chelsean tapaan oleva Kloppin ryhmä on ainakin tähän asti nähdyn perusteella mukana mestaruustaistossa ihan toden teolla.

Samoin Chelsean veikkaan olevan vahva samasta syystä, sillä se pääsee keskittymään pelkästään kerran viikossa Valioliigaan suurimman osan kaudesta. Manchester City johtaa, vaikka joukkueessa on kriisi päällä kuuden voitottoman ottelun myötä. Pisin putki Guardiolan valmennusuralla. Eiköhän Guardiolan ryhmä ole edelleen suurin suosikki, sillä heikosta jaksosta huolimatta joukkue on kärjessä ja ei heikko jakso loputtomiin kestä.

ManU on vahvan alun jälkeen ollut pahin pettymys ja meille goonenereille tietysti suuri pilkankohde. Vaikea nähdä Mourinho ryhmän olevan mestari toukokuussa, vaikka suurempiakin ihmeitä on tapahtunut. Tottenham pelaa melko vahvasti, mutta eihän naapuria nyt voi laskea mestaruustaisteluun. Me emme voita mestaruutta ja jos naapuri ei edes koskaan sijoitu meidän yläpuolelle, niin mestaruudesta on turha loskanvalkeiden kohdalla edes puhua.

One thought on “Neljännes kaudesta pelattu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s