Melkein marraskuussa

Viime aikoina esitykset ja tulokset ainakin ovat olleet Middlesbrough tasuria lukuun ottamatta hyviä. Tosin niin on pitänytkin, kun katsoo otteluohjelmaa. Ottelut ovat lähtökohtaisesti olleet sellaisia, joissa olemme olleet selkeä ennakkosuosikki.

Isossa kuvassa tämä on ollut viimeisen reilun 10 vuoden ajan se ongelma. Olemme periaatteessa aina pärjänneet juuri sen verran, että se riittää siihen nelossijaan tai mikä on se minimivaatimus. Sitten kuitenkin, kun pitäisi voittaa kovia ja sanotaanko parempia joukkueita, niin se ei vain ole onnistunut käytännössä koskaan.

Marraskuussa maaottelutauon jälkeen on ainakin se perinteinen kauden toinen satavarma tappio-ottelu tiedossa eli vierailu Old Traffordille. Viime kaudella hävisimme, vaikka ManU juoksutti kentälle todellisen kakkosmiehistön höystettynä usealla junnulla.

Tällä kertaa ManU on taas kriisissä ja Mourinhoa kyseenalaistetaan joka puolelta parhaillaan. Lisäksi portugalilainen saattaa hyvinkin seurata katsomosta käsin ottelun jos saa rangaistuksen ennen Liverpool ottelua esittämistään tuomarikommenteista.

Ehkä Wenger voittaa viimeinen Mourinhon joukkueen jos portugalilainen ei ole penkillä. Enpä usko, mutta olisipa taas kerran loistava tilaisuus katsoessa missä jamassa ManU on. Toki niin oli Cehlseakin viime kaudella ja silti hävisimme kahdella maalilla.

ManU peliä ennen on kuitenkin jo tämän viikon sunnuntaina Tottenham vastassa Grovella. Viime kausina tai oikeammin Pochettinon tulon myötä olemme olleet melkeinpä vastaanottavana osapuolena näissä derbyissä niin pelillisesti kuin tuloksellisesti.

Milloin viimeksi olemme voittaneet Tottenhamin liigassa? Ennen tuollaista kysymystä ei olisi tarvinnut kysyä, vaan vastaus olisi ollut edellinen kotiottelu Grovella tai Highburylla. Vieraskentällähän 20 yrittämään olemme muistaakseni voittaneet paikallisvastustajan liigapelissä vain kolme vai neljä kertaa, joka ei ole mitenkään mairitteleva saldo.

Joka tapauksessa marraskuu on paljon kertova onko kaikki taas pelkkää puhetta vai onko joukkue todella kypsempi ja ennen kaikkea parempi kuin edellisillä kausilla. Samoin onko aiemmista virheistä otettu opiksi. Tätä on äärimmäisen vaikea uskoa katsoessa managerimme tekemisiä ja ennen kaikkea kuinka edelleen suurimmaksi osaksi ainoa kierrätys tule loukkaantumisten myötä.

Huomenna olisi täydellinen paikka jättää esim. Sanchez, Özil, Koscielny ja vaikkpa Bellerin penkille tai vielä parempaa kokonaan Lontooseen, jotta olisivat parhaimmillaan sunnuntaina. Ludogoretsin on kaaduttava kakkosmiehistölläkin ja jos näin ei ole, niin ongelmat ovat paljon pahemmat kuin olemme kuvitelleetkaan.

9 thoughts on “Melkein marraskuussa

 1. Maaliskuun jälkeen yksi tappio. Mestarien liigassa piikkipaikka, liigacupissa 8 joukossa ja liigassa jaettu paalu.

  Voi helvetti, kun olisi vielä hyvä valmentaja.

  Kyllä toi Wenger ja Arsenal jotain oikein tekee, kun katsoo vaikka lauantain kokoonpanoa. Avauksessa viisi , jos ei ns. omaa kasvattia niin ainakin mopoautoiässä seuraan saapuneita. Lisäksi vaihdosta vielä Maitland ja Ramsey. Ramsikin muistaakseni saapui 17 kesäsenä.

  Ihan huvikseen vilkaisin Chelsean kokoonpanoa, niin siellä ei ollut avauksessa ainuttakaan ns. omaa miestä. Penkiltä toki löytyi muinaisjäänne vuoden isä Terry.

  Sittekö Wenger siirtyy syrjään, niin tuskin seuran filosofia tulee mihinkään muuttumaan. Siellä on helvetin isot saappaat täytettävänä.

  Jossain valioliigan ottelussa tällä kaudella oli muuten laskettu, että pelkästään Chelsean vaihtopenkin hinta oli 205miljoonaa. Arsenalissa ei valmentaja tule saamaan koskaan tuollaisia palikoita käyttöönsä. Saati sitten jotain Mourinhon väläyksiä, että 300 000 viikossa ansaitseva pelaaja pelaa reserveissä, 350 000 ansaitseva istuu vaihtopenkillä tai 30 miljoonaa maksanut pelaaja ei mahdu edes penkille liigacupissa. Tai omaan entiseen junnuun laitetaan 100 miljoonaa.

  Joku voisi sanoa, että näillä mennään.

  • Niin. Vaikka olisimme maailman paras joukkue osan kautta, silti ne mestaruudet pysyy melkoisen kaukana. Missä vika? Miksei joukkue pysty pitämään tasaisuutta. En usko, että kauhean monelle tulee yllätyksenä, että kauden lopussa ei olla piikkipaikoilla millään listalla. Liian monta vuotta mennyt persiilleen, että vähintäänkin usko mennyt. Ehkä se vain on niin, että osa kannattajista oikeasti uskoo, että Arsenal pystyisi parempaan, kuin mitä viimeiset 10 -vuotta on meille antanut.

 2. En nyt jaksa vängätä tiukasti, kuka on oma kasvatti perinteisten kriteerien ja uusien löysien UEFA:n gh-sääntöjen mukaan. Nähdäkseni kuitenkin vain Iwobi ja Jack ovat oikeasti koko Arsenalin rumban läpikäyneitä. Muut on kuka mistäkin haalittuja.

  Näin on muissakin seuroissa, ei siinä mitään. Olisi kuitenkin hienoa, jos akatemia olisi oikeasti muita etevämpi, se olisi varsinainen ylpeydenaihe. Nyt se on hyvä, jos mittaa ammattilaisena kohtuullisesti pärjäävien kokonaismäärää. Arsenal-tasolle yltää siltä harmittavan harva.

 3. Muutenkin on ihan asiallista kysyä tai miettiä, onko merkkejä siitä, että tämä kausi on poikkeava? Ainakin pitkästä aikaa nyt on nähty hyviä pelejä ja murskavoittoja. Kuitenkin, kuten Virkkunen on jaksanut muistuttaa jo vuosia, Arsenal alkaa olla jo legendaarinen kyykkääjä, jossain vaiheessa kautta.

  Ei kai auta muuta kuin odotella, kyykkääkö vai ei. Ennustajaeukkoilu on aika turhaa. Leicesteristä oppi jo sen, että mitä tahansa voi tapahtua.

 4. Oma mielipide tähän on se, että joukkue on parantunut muutaman viime vuoden ajan piinavan hitaasti mutta varmasti. Merkittävien pelaajien lähtöjä ei ole tapahtunut oikeastaan kertaakaan enää kesän 2012 jälkeen, jolloin Arsenal oli myynyt käytännössä kaikki entiset luottopelaajansa joko Barcelonaan tai vaihtoehtoisesti kilpailijoilleen Valioliigassa. Tämän jälkeen seuraan on kuitenkin hankittu joka kesä se 1-2 hyvää pelaajaa. Pitkään oli myös ongelmana se, että kuitenkin melko rajallisessa joukkuerosterissa oli mukana paikkoja täyttämässä paljon vanhoja ja/tai loukkaantumisherkkiä pelaajia joiden taso ei välttämättä edes kunnossa ollessaankaan ollut Arsenaliin riittävä (esim. A8 – R7 – F20 – W10 – D2).

  Tämä ns. turhien pelaajien -ongelmaa on onneksi saatu viimeinkin helpotettua ja pitkäaikaisloukkaantuneita pelaajia ei ole enää tällä hetkellä joukkueessa kuin Welbeck sekä Mertesacker, joista ainakin jälkimmäinen varmaan poistunee joukkuuesta ensi kesänä. Welbeckin tilanne on tällä hetkellä lähinnä kysymysmerkki ja selvinnee keväällä onko miehelle edes todellista käyttöä joukkueessa jos siis pääsee ylipäätänsä pelikuntoon. Myös Walcott ja Oxlade-Chamberlainin kunnossa pysyminen tietysti aikamoinen arvoitus, mutta ainakin toistaiseksi näyttää ihan hyvältä vaikka Walcott jotain pientä loukkaantumista ottikin jo, mutta ilmeisesti pitäisi olla ihan pelikunnossa Tottenhamia vastaan viikonloppuna. Paikkoja rosterissa ja ennen kaikkea ulkomaalaiskiintiössä tulee vapautumaan kuitenkin taas ensi kesänä laadukkaille vahvistuksille kun eroon päästään Merten lisäksi ainakin Sanogosta ja Debuchysta.

  Hirveän pitkä alustus mutta viimeinkin pääsen itse asiaan: joukkue on mielestäni vahvistunut siitä syystä, että jos edellisillä kausilla muutaman avauksessa olevan pelaajan loukkaantuessa on voitu heti puhua kriisistä, koska vesijuoksu-osastolla on ollu ne samat 5-6 pelaajaa käytännössä ympärivuotisesti. Nyt samanlaista tilannetta ei ole ja jokaiselle paikalle löytyy pelikuntoinen korvaava pelaaja tai jopa usemapia korvaavia pelaajia. Edellisillä kausilla ei myöskään ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta kierrätykseen, joka on taas noidankehänä johtanut uusiin loukkaantumisiin ja pelaajien ehkä välillä hätiköityihin paluisiin loukkaantumisten jälkeen takaisin pelikentälle. Näiden loukkaantumis-sumien aikana edelliskausilla onkin sitten yleensä pelin taso laskenut sen verran, että pistemenetyksiä on tullut jamestaruushaaveet on voitu käytännössä unohtaa. Rosteri on tällä kaudella kuitenkin leveämpi kuin hyvin pitkään aikaan ja tästä syystä koen että meillä on mahdollsuuksia ihan kaikissa kilpailuissa uudella tavalla (varsinkin jos meidän parhaimmat pelaajat pelaavat ainakin lähestulkoon ehjän kauden). Tuskin mestarisuosikki ollaan yhdessäkään kilpailussa, mutta marraskuu kyllä iso näytönpaikka joukkueelle.

 5. Varmaan Debun kanssa ohjailemassa saapuvaa liikennettä ja keräilemässä parkkimaksuja pelipäivinä Emiratesilla.

  • Brözilin pidempään kommenttiin liittyen totean, että Walcott ja Ox ovat esittäneet parempia otteita kuin edeltäneillä kausilla. Jälkimmäisen syöttötarkkuudessa on edelleen parantamisen varaa mutta kehitystä on selkeästi havaittavissa.

 6. Alexis toivottavasti jätetään sivuun huilaamaan, sen verran oli taas nilkuttamista. Giroud kärkeen ja Rämsi hakemaan tuntumaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s