Kolme pinnaa, mutta paljon negatiivistakin

Ludogorets – Arsenal 2-3 (2-2)

Neutraali katsoja sai varmasti maaleja ja sirkushuveja koko rahan edestä eilisessä ottelussa. Toki me gooneritkin saimme lopussa sen palkinnon huikean Özilin maalin ansiosta. Ei ehkä ollut ansaittua katsoen pelitapahtumia, mutta saksalaisen maali oli todellinen helmi, jollaisia näkee äärimmäisen harvoin.

Voitto piti meidät lohkon piikkipaikalla, mutta myös PSG voitti loppuhetkien maalilla, joten kisa lohkovoitosta jatkuu seuraavaan otteluun asti ja mahdollisesti ihan päätöskierrokselle jos tasapeli on tulos Grovella kuun loppupuolella.

Kukapa olisi arvannut, että Ramsey palaa suoraan avaukseen kolmen kuukauden poissaolon jälkeen. 20 minuuttia kerran vaihdosta ja sitten seuraavaan otteluun heti avaukseen. Joutui walesilainen taas todella tekemään töitä ja ansaitsemaan paikkansa päästäkseen takaisin avaukseen. Ihan naurettavia puheet kausikortista avaukseen. Mitähän parissa viime pelissä kohtalaisen hyvin onnistunut Ox miettii asiasta?

Valitettavasti Wenger ei ymmärrä järkevästä kierrätyksestä mitään, sillä kaikki avainpelaajamme pelasivat eilenkin ja vielä täydet 90 minuuttia. Tämä tulee maksamaan vielä kalliisti, sillä on aivan varma, että Sanchez ainakin loukkaantuu jossain vaiheessa ja luultavasti se tapahtuu vielä ennen vuodenvaihdetta. Viime vuodesta ei ole otettu mitään opiksi.

Voitosta huolimatta Ramseyn ja Giroudin paluut kokoonpanoon palauttivat myös pelaamiseen hitaan tempon, sivuttaissyöttelyn ja surkean prässin.

Sanchezin johdolla koko joukkueen prässi on aivan erinäköistä. Giroud ei koskaan edes yritä, vaan kävelee tai parhaimmillaankin hölkkää ja jos yksi vetää välistä, niin siinä on muiden turha edes yrittää korkeammalta prässätä. Özil selkeästi turhautui asiaan pariinkin otteeseen asiaan eilisen ottelun aikana. Muutenkin Giroud suurin piirtein otti ensimmäiset juoksuaskeleet puolen tunnin pelin kohdalla.

Toinen asia on Ramseyn peluuttaminen laidalla, kun mies ei mahdu keskustaan. Pakkohan managerimme on jonnekin suosikkipojunsa laittaa. Todella säälittävää, sillä laidassa miehellä on vielä vähemmän annettavaa ja tämä tuomio ei todellakaan tule eilisen perusteella, sillä walesilaisen pelituntuma on varmasti vielä kaukana parhaasta kolmen kuukauden poissaolon jälkeen.

Pelaamisemme muuttui Ramseyn ja Giroudin paluun myötä paljon hitaammiksi niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. En todellakaan tykkää tästä ja samaa on odotettavissa jatkossakin Wengerin pistäessä suosikkikaksikkonsa avaukseen joka otteluun.

Ramseyn ainoa oikea rooli on tällä hetkellä kymppipaikalla Özilin tuuraajana ja ehkä vaihdosta jossain tilanteissa pykälää alemmaksi Cazorla, Elnenyn tai Xhakan tilalle. Giroudin oikea rooli on avauksessa bussia pelaavia joukkueita vastaan sekä vaihdosta sisään toisella jaksolla muissa otteluissa. Valitettavasti Wenger ei vain näe asiaa näin ja eiköhän molemmat tai vähintään toinen ole avauksessa sunnuntainakin.

8 thoughts on “Kolme pinnaa, mutta paljon negatiivistakin

 1. Valitettavasti joudun yhtymään blogistin analyysiin pelitavasta ja pelaajien roolittamisesta eilisessä pelissä. Kuten mainittua Ox, joka ei ole ollut suosikkini, olisi ansainnut enemmän peliaikaa viimeaikaisten esitysten perusteella. Ramsey taisi saada tilastomerkinnän syötöstä Ollin maaliin mutta muutoin touhu oli tuttua tehottomuutta. Eilisessä pelissä jätettiin käyttämättä mahdollisuuksia nopeisiin vastaiskuihin ja aloitettiin pitkällä syötöllä. Pakonomainen tarve pelata lyhyttä syöttöä lähimmälle vapaalle omalle miehellä ihmetyttää, eikä eilenkään ko. tavalla saatu yhtäkään maalia aikaiseksi.

 2. Ymmärrän toisaalta että vaaditaan Özilin sekä Sanchezin pois jättämisen vaatimista mutta myös pitää ymmärtää se miksi heitä peluutetaan. Ovat joukkueen suurimmat tähdet ja mestareiden liiga ei ole mikään höntsäcuppi missä voi aina antaa vapaapäivän ykkösjoukkueelle. Myöskään jatkopaikka ei ole varmistunut joten sen saamiseksi on perustelut miksi peluutetaan parhaita! Tuosta kun hieman kärjistetään niin Öziliä ja Sanchezia ei tarvitse peluuttaa kuin kymmenessä matsissä per kausi koska silloin pelataan ”huippujoukkueita” vastaan!

  Eikö tämä juuri ole sellainen ottelu missä Giroudia pitää peluuttaa kun on oletettu bussi vastassa? Ja muuten kaveri on tehnyt kolme maalia vajaaseen kahteen matsiin (ensimmäisiin tällä kaudella), joten mielestäni aika hyvin!

 3. Nopeutta ja suoraviivaisuutta olis eilen kaivattu rutkasti lisää.
  Giroudin karvauspelaaminen / yleinen liikkuminen, yhdyn täysin Villen kirjoitukseen.
  Jossittelu on turhaa, mut Ollin paikka olis ollut eilenkin tulla vaihdosta sisään 60-70 min kohdalla…jos vain olis liikkuvia kärkiä ehjänä rosterissa. Ollilla 3 maalia viimeiseen kahteen peliin on loisto suoritus, mut todettava on, et vastustajatkaan ei ole ollu mitään maailmanluokkaa. Mutta kaikki lasketaan, tärkeitä osumia!

 4. Kun Tuhnu edellisessä ottelussa oli ns. Super sub ja teki kahdella ensimmäisellä kosketuksella kaksi maalia, tällä kertaa Super sub oli Elneny: Kun vielä katsoin hidastuksia, ilmeisesti Elnenyn syöttö Özilille oli hänen ensimmäinen kosketuksensa palloon. Riiston vastapuolelta ansiokkaasti teki Tuhnu!
  Ottelu ei ollut helppo ja suomipoika oli välillä aikamoisissa vaikeuksisa laidalla, mutta tuo kuuluisa menthal streght löytyi lopulta.
  Kuka pelaa ja missä pelissä, on vähän samanlainen kysymys, ollakko vai eikö ollakko? Saihan Alexis lopussa pari minuuttia huilia!
  Toivotaan, että ei matkustaneet ovat pelikunnossa sunnuntaina, silloin on enemmän valinnanvaraa Tottenhotteja vastaan:

  COYG

 5. Eilisessä peluuttamisessa ja roolituksessa kritisoinkin vain Ramsey/Ox yhdistelmää. Mielestäni Ox ansaitsee viimeaikaisten esitysten perusteella enemmän peliaikaa. Ramseyn poissaolo ei ole pahemmin heikentänyt tuloksia, eikä paikka avauksessa pitäisi olla selviö. Ehkä Wenger pitää hänen kampauksestaan.

 6. Kaipa Wenger kuvitteli että Ramsey olisi helppo ajaa sisään tässä pelissä. Laitapakit vain vähän petti.. Ja onhan toi Ramsin tekeminen niin hidasta ja kankeeta.

 7. Potentiaalisia lohkokakkosia on myös Real Madrid, jolle ei ilmeisesti tyhjällä stadionilla pelaaminen maistu. No nyt tasoittivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s