Ei vain riitä tekeminen muuhun kuin nelossijaan

Arsenal – Tottenham 1-1 (1-0)

Ei hävitty, mutta silti tulosta ei voi pitää muuna kuin suurena pettymyksenä. Johtoasemasta tasapeliin ja kaikkiaan kolmas peräkkäinen 1-1 tasapeli Grovella Tottenhamia vastaan. Ei vain tyydytä ja yhtä vähän riittää mestaruudesta taisteluun.

Tottenhamilta puuttui selkeästi enemmän (avain)pelaajia, olimme paremmassa iskussa aiempien otteluiden tulosten perusteella ja pelasimme kotona. Tälläkään kertaa tämä ei vain näkynyt millään tapaa kentällä. Vierailijat loivat jopa enemmän hyviä maalipaikkoja koko ottelua katsottaessa.

Ensimmäisellä jaksolla olimme parempi joukkue, vaikka vierailijoillakin oli omat paikkansa. Toinen jakso sen sijaan oli todella heikkoa ja en taas tiedä mitä Wenger pelaajilleen tauolla sanoi. Varmaan, että pelatkaa omaa peliä ja siltähän se sitten näytti.

Pari minuuttia toista jaksoa ja naapuri päästettiin tasoihin niin typerällä maalilla, että junnupeleissä pubiliigasta puhumattakaan tuollainen olisi noloa päästää. Ensin annetaan Dembelen kuljettaa puolesta kentästä meidän boksiin asti täysin vapaasti ja sitten rike tehdään puoli metriä boksin sisällä joukkueen kapteeniin ja parhaan puolustajan toimesta.

Tämä tilanne todisti, että ei nämä virheet meidän puolustuspelissä mihinkään ole kadonneet, kun vastaan tulee vähänkään parempi joukkue. Tuollaisella puolustamisella ei vain koskaan tulla voittamaan liigaa tai europokaalia.

Dembele olisi pitänyt vetää nurin jo puolessa kentässä tai ainakin ennen boksin rajaa. Viimeisenä Koscielny oli voinut astua puoli metriä eteenpäin, jotta seurauksena olisi ollut korkeintaan vapari. Näistä mitään ei kuitenkaan tehty ja samalla päästettiin Tottenham peliin mukaan heti toisen jakson alussa eli pahin mahdollinen startti toiselle jaksolle.

Avauskokoonpano oli hyvä ja siinä ei ollut mitään ongelmaa. Iwobin peli ei ole kulkenut viime aikoina ja miehen olisi voinut vaihtaa paljon aikaisemminkin. Ongelma vain on, kun joukkueen paras laituri pelaa kärjessä, niin vaihdosta oli laittaa vain vielä paljon surkeampi Ox, jonka esityksen perusteella on vaikea uskoa miehen olevan ammattilaispelaaja puhumattakaan jostain 60 000 viikkopalkasta.

Ei olekaan yhtään ikävä lainalle päästettyä Campbelliä, Saksan maajoukkueeseen juuri noussutta Gnabrya tai ylipäätään kunnollista laiturihankintaa.

Olen kirjoittanut paljon rotaation puutteesta ja pelaajien väsymisestä viime aikoina. Wengerin selitys pelin jälkeen oli juuri väsymys, jonka takia emme enää päässeet paikoille toisella jaksolla. Ehkä asialle kannattaisi tehdä jotain sen sijaan, että peluuttaa kaikkia avainpelaajia jokaisessa ottelussa täydet 90 minuuttia mukaan lukien kaikki bulgarialaiset kyläjoukkueet. Todella säälittävää jos tuo on managerimme selitys, kun asialle ei edes yritetä tehdä mitään, vaan joka ikinen kausi avaus peluutetaan loppuun ja loukkaantuneeksi jo ennen vuodenvaihdetta.

Olemme nyt pelanneet kolme huippuottelua liigassa ja kaikki kotona. Saldon on neljä pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Ei missään nimessä riittävää muuhun kuin perinteiseen nelossijapokaaliin. Ylipäätään kovia otteluita olemme tällä kaudella pelanneet Liverpoolia, Leicesteriä, PSG:tä, Chelseaa ja Tottenhamia vastaan.

Näistä olemme keränneet yhden ainoan voiton, joka kertoo, että hyvin paljon alkukauden suhteellisen helpon otteluohjelman selittävän miksi olemme ylipäätään neljän joukossa. Jatkossa otteluohjelma on kovempi ja ellei otteet parane olennaisesti on neljän joukossa pysyminen jo tarpeeksi haastavaa puhumattakaan mestaruustaistelusta.

Niin se vain menee ja on mennyt jo vuosia, että kun mahdollisuus on mennä sarjan kärkeen muiden menettäessä pisteitä menee joukkueen peli täysin sekaisin ja tilaisuus jätetään käyttämättä lähes satavarmasti. Tässäkään suhteessa eilinen ei ollut mikään yllätys, vaan oikeastaan ainut varma asia on, että odotusten ja panosten noustessa Wengerin joukkue pettää aina. Todella ikävää, mutta kiistaton fakta.

8 thoughts on “Ei vain riitä tekeminen muuhun kuin nelossijaan

 1. Cazorlan poissaolo näkyi kyllä liikaa. Ei ollut ainakaan eilen Xhakasta Lil’ Santin korvaajaksi keskikentän sydämessä. Liian paljon antoi harhasyöttöjä, joiden takia ei saatu kunnolla myllyä pyörimään varsinkaan toisella puoliajalla. Pitää kyllä huomattavasti alkaa sveitsiläisen parantamaan peliään jos haluaa oikeuttaa hintalappunsa kokoluokan.

  Gnabryn päästäminen alkaa kyllä tuntumaan virheeltä, kun Iwobi ei olekaan ollut enää niin maaginen tällä kaudella ja Ox erittäin ailahtelevainen, sillä vaikka välillä tuntuukin että mies on parantanut tasoaan niin sitten taas seuraavassa pelissä kaikki pallot lentelee minne sattuu.

  Turhauttava matsi kyllä kaikin puolin.

 2. Ksikki kilpistyy Wengeriin. Jos on väsymystä, kierrätys on ollut puute, varsinkin kun loukkaantumissumaa ei ole liiemmin nähty.

  Jos taas jännitys pilasi pelin, niin vielä enemmän managerin ratkottavaa, miksi ripulointi pilaa niin monet isot pelit ja sellainen flow mitä Chelseaa vastaan on tuiki harvinainen. Arsenal pelasi selkeästi alle tasonsa ja Spurs, vaikkei pelannut mitenkään hyvin, toteutti kyllä paljon paremmin pelisuunnitelmaansa ja peruspeliään.

  Wenger ei kyllä ole mikään mestari miehistönsä paineiden tunnistamisessa ja käsittelemisessä. Jäätyminen on perus, flow on liki sattumanvarainen tuuriosuma.

 3. Kyl eilinen peli taas mun mielen pahoitti, ei voi mitn. Munaa vastaan on kasvojen pesun paikka…nähtäväksi jää miten mou/muna-peikko kummittelee Wenkulan ja joukkueen mielissä.

 4. Vaikka muna voitti sunnuntaina, olisi ollut hyvä kohdata ne jo ensi viikonloppuna eikä höntsien jälkeen. Munassa on pakka aika sekaisin – tuoreimpana Telegraphin uutisoima piikkikohu: Smalling ja Shaw pelänneet pääasiassa kipulääkepiikkien avulla ja ilmeisesti mourinhon painostuksesta, että kyllä kipua on siedettävä.

 5. Ihmettelin kyllä tuota prässin puutetta, oliko sovittua vai mikä. Kokkeli välillä koitti nostaa prässiä ja muut seisoi? En usko väsymykseen pätkääkään =D Missä nämä tyypit olisi väsynyt? Alexis ja Özil+topparit ainoita jotka painaneet pelistä toiseen isoilla minuuteilla.

  Tällä kaudella on nähty muutamia todella hyviä riistoja kun menty jopa 3-4 miehen voimin ottamaan palloa pois..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s