Toistaiseksi selvittiin Sanchezin suhteen ilmeisesti säikähdyksellä

Nyt on vihdoin maaottelut ohi pitkäksi aikaa ja enää on jäljellä ns. tuhojen selvittäminen. Nopealla selailulla eilinen ei välttämättä tuonut yhtään uutta loukkaantumista. Mitään siihen viittaavaa uutista ei ainakaan tullut vastaan.

Suurin kysymys eilisen tai tarkasti tämän aamuyön osalta oli Sanchezin pelaaminen Chilen paidassa. Ainakin Chilen kannalta homma meni nappiin, sillä Sanchez pelasi 84 minuuttia ja teki kaksi maalia 3-1 lukemiin päättyneessä voitossa Uruguaysta. Voitto oli äärimmäisen tärkeä Chilen kisapaikan kannalta, mutta saa nähdä kuinka kalliiksi se tuli Arsenalia ajatellen.

Mistään ei ole kuulunut, että vamma olisi pahentunut tai että vaihto olisi johtunut takareidestä. Joka tapauksessa teippauksen nähtyä ei voi välttyä ajatukselta, että tuskin pelaaminen ainakaan hyvää teki ja on todennäköisesti vain ajan kysymys milloin takareisi hajoaa kunnolla.

Viime kaudella tilanne oli melko lailla identtinen ja eroa kalenterissakin oli vain reilun viikon verran. Chile peluutti tietysti Sanchezia vaikka takareiden kanssa oli ongelmia. Siitä vielä selvittiin, mutta sitten seuraavassa ottelussa Norwichia vastaan Wenger päätti, että joukkue ei voi voittaa sarjanousijaa ilman tärkeintä pelaajaansa ja siitä seurauksena olikin sitten parin kuukauden loukkaantuminen.

Jos Wenger ei uskalla lähteä Norwichia ja Ludogoretsin tapaisia joukkueita vastaan ilman Sanchezia ja muita avainpelaajia, niin on melko varmaa, että Manu vastaan lauantaina chileläinen jälleen pelaa suurella riskillä. Ei todellakaan yllättäisi jos tulos olisi myös sama takareiden osalta kuin vuosi sitten.

Nyt pitäisi Wengerin ajatella suurempaa kokonaisuutta kuin vain yhtä ottelua. Ei se tietysti ole helppoa, kun vastassa on ManU ja Mourinho, mutta näin pitäisi joka tapauksessa toimia. Kyynisesti sanoen häviämme joka tapauksessa pelasi Sanchez tai ei. Kokemus on tämän opettanut.

Toisekseen huono vaihtoehto lienee sekin, että pelitaktiikka rakennetaan sen mukaan, että Sanchez pelaa piikissä, mutta jo aikaisessa vaiheessa ottelua mies sitten hajoaa ja joudutaan vaihtamaan Giroud kentälle, jolloin pelitapa on jotain aivan muuta.

Joka tapauksessa hyvä, että loukkaantuminen ei ainakaan vielä iskenyt kunnolla, mutta edelleen vaarat ovat suuret ja viikonloppu sekä lähiviikot osoittavat onko aiemmista virheistä opittu mitään valmennusjohdossamme.

10 thoughts on “Toistaiseksi selvittiin Sanchezin suhteen ilmeisesti säikähdyksellä

 1. Otetaanpa tällainen seikka esille.
  Kaveri nimeltä Iwobi…

  Kuuluuko tämän kauden esityksillään ja ennenkaikkea tehoillaan (0+0) avaukseen?

 2. No mun mielestä ei ole kuulunut missään vaiheessa. Lisäksi puolustussuuntaan jättää laitapakin oman onnensa ojaan. Iwobilla on ollut muutamia väläytyksiä (etenkin viime kaudella), mutta kuten luvut osoittavat, äärimmäisen tehotonta puuhastelua. Jostain syystä Iwobi kuuluu pelaajiin, joita kuuluu (lähes) aina kehua. Mahdollisesti tuleva huippupelaaja mutta vielä kaukana siitä.

 3. Niin.. Tällä hetkellä ja tällä kaudella ollut lähes poikkeuksetta joukkueen heikoin lenkki. Wenkulakin on kaverin tainnut vaihtaa lähes joka vaihdossa ensimmäisenä pois.
  Silti välttynyt kovilta tuomioilta. Täällä ja muuallakin.
  Laittaisin kaverin vaihtoon manua vastaan ja antaisin näytön paikan, oikeastaan vaikka Oxillekin.

  • Tuossa tietty ongelmana se, että iwobi pelaa vasenta laittaa ja ox/theo oikealla. Alexis po. vasemmalla, jos Giroud ois kärjessä.

   • Juu. Niin on.
    Laittaisin silti kaverin iwobin paikalle. Tai vaikka ospinan. Ajatuksena, että kun pelaat surkeasti, etkä edes prässää, saati jeesaa fullbackii, niin etsitään sinne laitaan joku joka sen tekee. Vaikka sitten kiikaritehoilla..
    Manu tulee nimittäin laidoilta läpi heittämällä, jos jenko toisella laidalla pakkina ja iwobi hyökimäs toisella

 4. laitureista vielä: Theo on joskus pelannut myös vasemmalla, mutta onnistumisesta en oikein saa mielikuvaa. Theosta tuli mieleen eilinen Englannin peli: Mielestäni Englannin ryhmityksessä Theo menee jotenkin hukkaan, höntyilee viimeisellä kolmanneksella eikä tiedä mitä tekee. Southgate on tässä kyllä epäonnistunut totaalisesti, menee hyvä mies hukkaan…Olipa vahvasti sanottu!

 5. Kuten Isse mainitsikin, niin Ox ja Theo ehkä enemmän kuitenkin oikeita laitahyökkääijä. Koska Iwobin varsinaiset kirittäjät vasempaan laitaan (Welbeck & Perez) ovat molemmat vesijuoksemassa, niin vaikea nähdä että Iwobi ei tällä hetkellä aloittaisi vasemmalla laidalla.

  Iwobin pelaaminen vasemmalla luo myös Wengerille taktisen vaihtoehdon pelin keskellä ottamalla Iwobi pois ja laittamalla Giroud sisään, jolloin Sanchez siirtyy vasempaan laitaan ja Giroud kärkeen. Tietysti tämän saman voisi tehdä myös Oxin kanssa, mutta luulen että Wenger tulee jatkossakin pitämään hänet Walcottin vaihtomiehenä.

  Periaatteessa myös Ramsey voisi pelata vasemmalla laidalla, mutta en tiedä olenko itse hirveän innostunut ideasta Ramseyn laiturina pelaamisesta. Toimisi ehkä paremmin jos Giroud olisi piikissä, jolloin voisi heitellä keskityspalloja boksiin, mutta vauhti ja ”trickery” ei oikein muuten riitä laitapelaajaksi. Nyt varsinkin kun Cazorla oletettavasti on poissa, niin Ramseyn paikan tulisi ehdottomasti olla keskikentän sydämessä box-to-box -pelaajana.

  Iwobin tehot ovat kyllä surullista katsottavaa, varsinkin kun miettii kuinka hyvä hän oli viime kauden loppupuolella. Toivottavasti löytää vireen uudestaan, pelaa kuitenkin mielestäni yleensä hyvin yhteen muun hyökkäysostaton kanssa. Viimeistelyssä ja puolustamisessa kyllä vielä paljon parannettavaa, mutta uskon kyllä että Iwobilla on vielä paljon annettavaa joukkueelle tulevaisuudessa.

 6. Toivottavasti Väinöllä on useamman päivän krapula!
  Vai harjoitteliko rankkarifilmausta? (IS:n suomennos Sun:n jutusta ”kaatuili kuin sketsisarjan juoppo”…

 7. Tämän kauden esityksellä nuori nigerialainen ei kyllä ansaitsisi avauspaikkaa enää.
  Voisi kokeilla vaikka Theon siellä.
  Iwobi voisi olla hyvä ase kun tulee penkiltä kentälle ja muutenkin penkkikomennus voisi tuoda uutta nostetta otteisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s