Paluupäivitys Saksan kuulumisten kautta

Tätä kirjoittaessa en ole ehtinyt kuin katsoa ottelumme uusintoina viime viikolta ja lukea läpi Henten, Eeron ja Issen päivitysten otsikot. Kiitos koko kolmikolle ja enemmänkin vajaan viikon tuurauksesta.

Tosiaan en ole erinäisistä syistä johtuen lukenut Arsenal aiheisia uutisia sitten viime viikon maanantain, joten en millään muotoa ala tai edes pysty kirjoittamaan mistään ajankohtaisesta.

Viisi yötä Saksassa takana ja nähnyt ottelut olivat Dortmund-Legia 8-4, Fortuna Dusseldorf-Hannover 2-2 sekä Köln-Augsburg 0-0.

Täytyy sanoa Saksan meiningin olevan tällä hetkellä monella tapaa edellä Englantia katsomokulttuurin puolella. Liput maksavat puolet tai jopa selvästi vielä tätä vähemmän kuin Valioliigassa. Otteluissa saa nauttia olutta sekä seisomakatsomoita löytyy stadioneiden päädyistä.

Lisäksi seisoa voi myös aivan vapaasti istumapaikalla toisin kuin Englannissa tai ainakaan Emiratesilla, jossa järjestysmiehet ovat välittömästi näyttämässä, että istu alas. Ylipäätään esim. Kölnissä ei vaikuttanut olevan juuri yhtään järjestysmiestä koko päädyn yläkatsomossa.

Lisäksi pelitapahtumat ainakin Dortmundissa ja Kölnissä näkyivät olevan muuta kuin stadionille saapuminen juuri ennen ottelun alkua tai kuten Arsenalin tapauksessa useat tuhannet saapuvat selvästi myöhässä ja lähtevät hyvissä ajoin, vaikka pelissä olisi mikä tilanne tai kuka tahansa vastustaja.

Saksassa stadionin ympärillä riippuen joukkueesta oli tuhansia ellei kymmeniä tuhansia ihmisiä jo paria tuntia ennen ottelun alkua. Olutta ja ruokaa oli tarjolla kymmenistä kojuista ja hintataso varsin maltillinen verrattuna vaikkapa Emiratesilla myytävään juomaan tai ruokaan.

Pelin tasossa kokonaisuutena Saksa saattaa olla vielä hitusen jäljessä Valioliigaa, vaikka Bayern Munchen on todennäköisesti paras joukkue molemmat liigat huomioiden ja lisäksi esim. Dortmund pystyy haastamaan ihan kenet tahansa Englannista.

Tunnetta itsellä ei tietysti ollut mukana millään mittarilla edes hitusta siitä mitä Arsenalia seuratessa, mutta kokonaisuutena reissun perusteella uskallan suositella Saksaa tai sanotaanko ainakin Dortmundin, Kölnin ja Fortuna Dusseldorfin kotipelejä jalkapallon perässä reissaaville.

Huomenna ehkä jo normaalimpi päivitys tai sitten ei jos en ehdi edelleenkään lukea punavalkoisen maailman uutisia.

Loppuun kiitos matkaseuralle ja samoin terveiset Vaajakosken suuntaan jos jostain syystä satutte tätä lukemaan.

2 thoughts on “Paluupäivitys Saksan kuulumisten kautta

  1. Saksan seisomakatsomoiden varjopuoli on se, että päädyissä on yhä keskitysleiriaidat – tekniikka on ehkä kehittynyt, mutta jos jotain tapahtuisi, joku saattaisi unohtaa aidan kaatamisen ja jälki olisi tuhoisaa. Vielä jos ei ole järjestysmiehiä…

    Ville osuu oikeaan tuossa Arsenalin otteluissa osan katsojien myöhässä tulemiseen ja etuajassa lähtemiseen. Itse asiassa katsojat ovat stadionin alueella, mutta jäävät mutustamaan jtn tai juomaan olutta – tai kuten sunnuntaina, osa jäi katsomaan monitoreista formulakisan ratkaisua… Ja pois oli niin kiire, että yksi maali jäi monilta näkemättä.

    • Turistillakin saattaa joskus olla hyvä syy poistua stadionilta ennen loppuvihellystä. Itse poistuin katsomosta 88 minuutin kohdalla, näin 3-1 -maalin aulan monitoreista ja painuin saman tien ulos. Sitten olikin Highbury&Islingtonin aseman edusta täynnä piipaa-autoja ja asema suljettu pommiuhan takia. Lisäksi Piccadilly-linjan vuoroja harvennettu junien kaluston korjausten takia. Ainoa järkevä vaihtoehto oli kävellä koko matka (noin 4 km) stadionilta King’s Crossin asemalle, josta pääsee Circlellä Paddingtoniin. Lento sattui olemaan 2 tuntia myöhässä, joten tällä kertaa olisi kannattanut jäädä loppuun asti ja vielä parit aletkin olisi ehtinyt jossain nauttia. Mutta tämä on jälkiviisautta, mikäli lento olisi ollut ajallaan ja olisin jäänyt loppuun asti, olisin myöhästynyt lennolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s