100 % putki sai jatkoa Stokea vastaan Grovella

Arsenal – Stoke City 3-1 (1-1)

Sarjan kärkeen hienolla voitolla kohtalaisen hyvässä vireessä viime aikoina olleesta Stokesta. Enempää tuskin voi vaatia eiliseltä ja Mustafin loukkaantumista lukuun ottamatta kaikki meni lähes täydellisesti.

Tietysti Stoke johti, mutta pilkku oli kyseenalainen ja joskus vihelletään, mutta yhtä useasti vähintään jää viheltämättä vastaava tilanne. En sano vihellyksen olleen väärin, mutta toisaalta ei Xhaka mitenkään tahallisesti lyönyt kyynärpäällä, vaan Allen ennemminkin laski päätä ja juoksi suoraan päin sveitsiläispelaajaamme.

Tappioasemasta nousu voittoon missä tahansa liigapelissä on hyvä suoritus ja sitä ei pidä missään nimessä vähätellä. Tätä asennetta ja tekemistä tarvitaan läpi kauden jos aiotaan taistella ja ennen kaikkea nostaa pokaalia keväällä.

Tässä tuleekin nykyinen ongelma omalla kohdallani. Olen pettynyt niin useasti Wengerin joukkueisiin ja ennen kaikkea managerimme tekemiseen, että en vain pysty uskomaan millään tapaa mestaruuteen, vaikka lähes kaikki näyttää tällä hetkellä paremmalta kuin vuosikausiin. Olemme kuitenkin olleet samassa tilanteessa niin usein ja jopa paremmassa, mutta loppujen lopuksi käteen ei ole jäänyt kuin karvas pettymys eli toisin sanoen nelossijapokaali.

Haluaisin niin uskoa tämän kauden olevan jotenkin erilainen, mutta en vain pysty. Mahtavaa jos ja kun useat muut goonerit pystyvät tähän, mutta henkilökohtaisesti en vain pysty. Tietysti mennyt ei ole mikään tae tulevasta, mutta silti näen tämänkin kauden loppujen lopuksi päättyvän ilman pokaaleita ja ongelmien olevan lopulta samat kuin aina tai viimeisen reilun 10 vuoden ajan ennenkin.

Eilen Wenger onnistui lähes kaikessa täydellisesti, vaikka vaihdot olivat toki totutusti siinä 70 minuutin kohdalla ja jälkeen lukuun ottamatta pakollista vaihtoa Mustafin loukkaannuttua.

Iwobi oli pirteä ja teki vihdoin maalin liigassa, joten vaihto oli täydellinen. Samoin heti Sanchezin vaihtoon ottaminen pelin ratkettua oli hyvä veto, jota toivoisi tapahtuvan paljon useammin. Olemme yksinkertaisesti niin riippuvainen chileläisen panoksesta ja kunnossa pysymisestä, että jokainen lepominuutti pelien ratkettua ja muutenkin helpommissa peleissä on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin käyttäen vertausta, jota johtomme ymmärtää.

Ainoa miinus oli tosiaan Mustafin takareisivamma, joka vaikuttaa olevan ilmeisen paha ja huilia tulee viikkoja jos Wengerin kommentit pitävät paikkansa.

Toinen miinus oli Perezin täydellinen penkittäminen hattutempun jälkeen. Eipä tuossa pelaajalle anneta paljon mahdollisuuksia, kun onnistut hyvin edellisessä pelissä, mutta silti hyvin keskinkertaiset Ox ja Walcott silti ajavat edelle heti seuraavassa ottelussa.

Toki molemmat täyttivät paikkansa eilen, joten sen suhteen valinnat osuivat kohdalleen. Silti kokonaisuutta ajatellen ei tuo kovin hyvää kuvaa anna rotaatiopelaajille, sillä hyvätkään esitykset eivät anna tilaisuutta jatkaa avauksessa, vaan paikat ovat jo ennalta jaetut esiinnyit miten tahansa. Hyvä silti, että eilinen laiturikaksikko sai onnistumisia ja etenkin Walcotin arvo mitataan puhtaasti tehoissa, sillä miehen panos muuten hyökkäyspeliin on puhdas nolla.

Seuraavaksi onkin sitten vuorossa Everton vieraissa ja sen jälkeen muutaman päivän päästä eilen karvaan tappion kokenut Manchester City. Noista neljä pistettä pitäisi vähintään ottaa jos todella haluamme osoittaa olevamme todellinen suosikki tai edes kisaaja mestaruustaistossa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, kuten aina.

Ilmeisesti Gabriel avaa ensi viikon pelit, vaikka yhtä hyvin voisi sanoa Holdingin ansainneen esityksillään paikan avauksessa Mustafin poissa ollessa.

Mielenkiintoinen viikko edessä, joka samalla se tulee kertomaan jo paljon tai vähintäänkin antamaan osviittaa mihin suuntaan kausi tulee kehittymään. Voitto Citystä tiputtaisi taivaansiniset jo useamman pisteen päähän ja Guardiolan joukkueen voisi sanoa olevan melkoisessa kriisissä. Ensin kuitenkin Everton tiistaina Goodisonilla, joka ei todellakaan ole helppo ottelu.

15 thoughts on “100 % putki sai jatkoa Stokea vastaan Grovella

 1. Vähän jännittää tämä vaihe kautta, viitaten Villenkin tarinointiin uskosta. Viime kausillahan on tähän puoliväliin suht ok, mutta sen jälkeen on luisu alkanut. Nytkin on erinomaiset mahdollisuudet tähän, sillä toisella puoliskolla on monta perinteisen vaikeaa vieraspeliä edessä.

  Päivän aviisissa on kertoilua Arsenalin palkkaamasta urheilupsyklogista:

  ”Arsenal are working with the man credited with turning the All Blacks into Rugby World Cup winners as they attempt to give their players a psychological edge.

  Dr Ceri Evans is being used by manager Arsène Wenger this season because he has identified mental weaknesses in the past in his players when it comes to performing well over the course of a campaign.

  Arsenal have in the past been accused of falling short – failing to win the Premier League or Champions League and losing key matches under pressure – and there has already been a discernible difference in their mental toughness: they recently went on a 19-match unbeaten run.
  An Arsenal spokesman confirmed that the club was using Evans: . “We are always looking for new ways to progress and continue competing at the top of the game,” he said. “This involves every aspect of the way we work with our players and this is part of that continuous improvement. We will not discuss any detail of this work.”

 2. Matsi Cityä vastaan on mielestäni erinomainen indikaattori näihin koviin peleihin myöhemmin (Stoke, Spurs, Pool, Chelsea, Pulisin WBA vieraissa). City on yllättävän haavoittuvassa vaiheessa eikä niin kiveen hakattu varma voittaja edes kotonaan. Jämäkkä esitys ja voitto nostaisi odotukset aika korkealle, kieltämättä.

  Edes Mustafin loukkaantuminen ei muserra pakkaa. Mertesacker, Gabriel ja Holding ovat kaikki kunnossa ja ohjelma sallii hieman kokeilujakin, pl. City. Mustafin takareisivamma on Wengerin mukaan ”paha”, joten 6 viikkoa lienee minimi.

  • Southamptonin voi huoletta lisätä tuohon pahojen vieraspelien listaan, sillä sellainen peikko siitäkin on ehtinyt muodostua seuran palattua Valioliigaan neljä vai viisi vuotta sitten.

 3. Seuran tarttis kyllä palkata Mad Jens antamaan Cechille tukiopetusta pilkkujen torjumisessa. Tais olla statsit että viimeset 12 rankkua hän on päästänyt maaliin. Jopa Szczesnykin torjui sentään noin puolet.

  • Lisättynä se, että meitä vastaan on vihelletty yllättävän paljon rankkareita, vai onko tämä vain kannattajan outo tunne…

   • No joo, ehkä vähän liioiteltuna, mutta kuitenkin torjui kohtuu prosentilla (n. 20%)

 4. Chelski näyttää voittavan, vaikka peli ei kulkisikaan. Siinä mielessä samaa meininkiä kuin viime kaudella Leicesterillä. Mekään emme ole hävinneet huonoja matseja mutta tasureihin on jääty.

 5. Poolillakin pupellus jatkuu. Tästähän tulee kahden hevosen kisa tätä menoa. Ja kun näin veikkaa, niin Chelsean ja Arsenaln loppujoulukuu meneekin sitten reisille.

 6. 6 pistettä everton ja chitty peleistä, niin vahvoilla ollaan. Jos taas lapaseen jää alle 3, ni voidaan sanoa chelskille adios

 7. Vajaa puolet kaudesta pelattu. Kauden ensimmäinen peli perinteisesti hävittiin mutta sen jälkeen ei ole tappioita tullut. Niitä vähiten koko sarjassa. Ollaaa sarjataulukossa toisena mutta voitettiin johtaja selvästi. Ollaan tehty sarjassa eniten maaleja ja muutenkin ihan hyvä draivi vaikka ongelmiakin ollut.

  Tämä vuodenvaihde ollut aina hankalaa aikaa. Toivottavasti pelurit pysyvät terveenä ja Wengerin lupaus vahvistuksista jos ollaan mestaruusjunassa pitää paikkaansa. Se Draxler sisään niin saataisiin huippulaituri meitä auttamaan.

  COYG !!

 8. Toivottavasti eivät mene vähentämään Chelsealta pisteitä. Se voi olla viimeinen niitti sinisten yleensä mädän yhteishengen lujittumiselle mestaruuden tasolle.

  Chelsea on ykkössuosikki joka tapauksessa, koska Pepi ei ole osannut puolustustaan korjata. Wenger taas ei osaa loukkaantumisia ja kenties pään pettämistä korjata. Pool on musta hevonen ja Spurs/Manu vaan huonoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s