Palataan Goodison Parkin tapahtumiin

Tiistain tappio oli pienoiskoossa juuri se syy, jonka takia emme tälläkään kaudella tule voittamaan mestaruutta. Joukkueessa ei vain ole sellaista kovuutta, periksi antamattomuutta, voitontahtoa ja häviämisen vihaamista mitä se vaatisi. Skysportsin artikkeli on samoilla linjoilla. Mukava se on silloin pelata, kun on tilaa kentällä ja peli kulkee, mutta tiistain kaltaisessa paikassa pelaajat ja manageri vasta todella punnitaan.

Evertonin tasoitusmaalin ajankohta oli karmiva juuri ennen taukoa, mutta tapa päästää se oli vielä pahempi. Vasen pakki keskittää ja toisen puolen laitapuolustaja puskee pallon maaliin. Aivan amatöörimäistä touhua ja asian olisi jotenkin voinut ymmärtää jos puskija olisi ollut Lukaku. Ylipäätään kummassakaan Evertonin maalissa yksikään puolustajamme ei häirinnyt mitenkään maalintekijöitä, vaan he saivat puskea aivan vapaasti vailla mitään estelyjä.

Luulisi että Evertonin maaliin johtanut tilanne olisi käyty läpi tauolla, mutta ei varmaankaan tai sitten Wenger ei saa viestiä perille, joka on yhtä huolestuttavaa. Voittomaalissa Williams pääsi puskemaan yhtä vapaasti, joten mitään ei opittu aiemmasta.

Ero tulevaan mestariin tälläkin kaudella on todennäköisesti puolustuspeli. Emme ole pitäneet nollaa omissa ties kuinka pitkään aikaan. Milloin muuten viimeksi? Piti oikein tarkistaa ja vastaus on 12 ottelu sitten.

Esim. Chelsea sen sijaan ottaa jatkuvasti voittoja, vaikka ei onnistuisi kuin kerran maalinteossa. Hyvä puolustuspeli voittaa mestaruuksia, kun taas hyvä hyökkäys yksittäisiä otteluita on vanha sanonta, joka edelleen pitää paikkansa.

Ero on siinä myös kuinka managerit toimivat ja ottavat opiksi. Voitimme Chelsean loistavasti 3-0 kotona ja mitä onkaan tapahtunut sen jälkeen? Suurin piirtein samoin kuin, kun viime vuonna voitimme Leicesterin kotiottelussa Welbeckin lisäajan maalilla.

Chelsea on Conten johdolla muuttanut ryhmitystään, pelaajia sekä taktiikkaa ja ottanut 10 voittoa putkeen ja päästänyt noissa otteluissa vain kaksi tai kolme maalia omiin. Meillä sen sijaan Wenger menee aina samalla ryhmityksellä ja pelaajilla oli vastassa kuka tahansa. Managerimme ei halua edes ottaa opiksi, vaan on aivan liian itsepäinen ja ylpeä myöntämään, että jokin ei toimi. Mieluummin hakataan vuosi ja kohta vuosikymmen toisensa jälkeen päättä seinään kuin kokeillaan jotain uutta.

Ylipäätään turha valittaa jostain Özilin hukatusta paikasta, kun viimeistelyprosenttimme on kovempi tällä hetkellä kuin muilla joukkueilla tai yhdelläkään aiemman kauden mestarilla. Luomme aivan liian vähän paikkoja ja siihen nähden olemme jopa pärjänneet yllättävän hyvin ja sama tehokkuus tuskin jatkuu koko kautta, joten jos hyökkääminen ei parane tulee jatkossa entistä enemmän vaikeuksia Everton ottelun tapaan, kun nolla ei pysy omissa edes vahingossa.

Hyvä todiste tästä on, että Sanchezin erittäin onnekkaan maalin lisäksi ensimmäinen vetomme kohti Everton maalia tuli vasta lisäajalla. Ei tarvitse paljoa ihmetellä, vaikka maalinteko oli taas kerran niin tuskaista, kun edes paikoille ei kunnolla päästä.

4 thoughts on “Palataan Goodison Parkin tapahtumiin

 1. Everton pelissä oli epäonnistujia liikaa . mielestäni Wenger .özil,walcott,ox, giroud,iwobi olivat kaikki huonoja.
  yksi tai kaksi pelaajaa jos pelaa huonosti niin manageri voi vaihdoilla korjata tilanteen.
  Mitä tehtiin tiistai-iltana? Hävittiin peli lähes ilman maalintekoyrityksiä. Joko voisi joskus kokeilla jotain muutosta koska floppeja tulee ”parhaalla” kokoonpanollakin.

 2. Paha kierros kyllä meille kun kaikki muut kärkipään joukkueet nappasivat täyden pistepotin. Viikonloppuna olisi kyllä hyvä näyttää nyt sitä ”mental strengthiä” ja ”bounce back” Man Shittyä vastaan.

  Maalipaikkojen luominen kyllä tällä kaudella ollut todellinen ongelma ja liian usein ollaan oltu sen varassa, että niistä harvasta pelissä syntyneestä maalipaikasta pistetään pallo hyvin korkealla prosentilla verkkoon. Kuten blogisti ilmaisi, niin tämä tehokkuus tulee tuskin jatkumaan ikuisesti.

  Pelityyli on tietysti erilainen Sanchezin ollessa kärjessä verrattuna siihen kun siellä on Giroud, mutta Özilillä ei taida olla kuin 3 maalisyöttöä Valioliigassa tällä kaudella ja tuntuu muutenkin luovan huomattavasti vähemmän paikkoja peliä kohden kuin viime kaudella, jolloin oli varsinkin alkukaudella lähes pitelemätön ja ongelmana oli lähinnä se ettei Giroud pistänyt palloa pussiin tarpeeksi tehokkaasti. Tähän on varmasti vaikuttanut pelisysteemin muutos ja se että joukkueet osaavat ennakoida Özilin liikkeitä aiempaa paremmin, mutta kyllä odottaisin silti hieman enemmän vaikka maaleja onkin tullut ihan kiitettävästi aiempiin kausiin verrattuna.

  Perezin peluuttaminen voisi olla yksi vaihtoehto, sillä ilmeisesti mies toimi Deportivossa viime kaudella paitsi maalintekijänä, myös tilanteiden rakentelijana. Tällöin kaikki paine rakentelusta ei jäisi Özilin ja Alexisin harteille nyt kun Cazorla on poissa. Perez tosin pelannut niin onnettoman vähän punavalkoisissa, että on kyllä itselle edelleen aikamoinen kysymysmerkki. Näyttää tosin vahvasti siltä että tulee kuluttamaan penkkiä jatkossakin, koska tuntuu olevan tällä hetkellä 4. vaihtoehto laidalle Walcottin, Oxin ja Iwobin jälkeen. Luultavasti putoaa vielä Welbeckin taakse jos Welbz joskus saa itsensä takaisin pelikuntoon.

  • Lucasin syöttö työskentely on ollut pari poikkeusta lukuunottamatta kammottavaa.
   Vähän o pehmeyttä kanssa, toki luonnollisesti, havaittavissa.
   Ehdottomasti pitäisi olla lauantaina avauksessa. Tai mieluiten olisi ollut tiistaina avauksessa.. Mut mut

 3. Lucasilla on selvästi tatsi aika hukassa.. siinä mikäliecuppihöntsä pelissä tuli luokattoman paljon huonoja syöttöjä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s