Raskasta tämä on pelistä ja ennen kaikkea kaudesta toiseen

Manchester City – Arsenal 2-1 (0-1)

Oliko tässä taas mitään yllätystä mihinkään suuntaan? Haluaisin sanoa niin, että olin väärässä ja tämä kausi on erilainen kuin aiemmat. Valitettavasti kaikki itselleen tosiasiat myöntävät goonerit tajuavat, ettei mikään ole muuttunut ja tämäkin kausi on tätä samaa nelossijapokaalijahtia vailla mitään mahdollisuuksia liigamestaruuteen tai europokaaliin.

Häviäjämentaliteetti on Wengerin myötä viimeisen reilun 10 vuoden ajan iskostunut niin syvälle joukkueeseen, että se ei muutu mihinkään, vaikka pelaajia vaihdetaan. Futisforumin Arsenal keskustelua lainaten sirkuksessa apinat vaihtuvat, mutta tirehtööri pysyy. Everton ottelu ja eilinen ovat täydellinen esimerkki, että edes johtoasema ei riitä vastustajia vastaan, jotka ovat surkeassa vireessä ja lisäksi ilman useita avainpelaajia.

Kaikki samat virheet toistuvat lähes joka pelissä ja mitään ei yritetä muuttaa. Kaikki näkevät, että pelaajat eivät jaksa pelata täyttä 90 minuuttia hyvällä tasolla, koska ottelu on neljäs 12 päivän aikana. Silti managerimme valittaa väsymyksestä, mutta ei edes yritä harrastaa rotaatiota missään ottelussa, vaan vetää samoilla miehellä joka ikinen ottelu.

Syy on aina kaikissa muissa kuin managerissamme. Otteluohjelman syyttäminen oli alhaista jopa Wengerin mittapuulla. Meillä oli päivä enemmän palautumisaikaa tiistailta kuin Guardiolan ryhmällä, mutta siitä huolimatta Wengeri kitisi asiasta. Sitten tuomaritoiminta totta kai. Ehkä eka maali oli marginaalinen paitsio, mutta ei tämä siihen kaatunut ja City olisi voittanut pelin joka tapauksessa, sillä olimme niin surkeita koko toisen jakson, että maalien ajankohta oli vain ajan kysymys. Ylipäätään taas yksi veto maalia kohti koko ottelussa kertoo todella paljon hyökkäystemme vaarallisuudesta.

12 ottelua ilman nollan pitämistä omissa on sellainen saldo, että turha edes uneksia pärjäämisestä missään kilpailuissa. Samaan aikaan Chelsea on varmaan pitänyt nollan 10 ottelussa ja napsinut useita 1-0 voittoja. Managerimme ei vain osaa tai edes halua keskittyä puolustuspeliin, vaan jopa puolustajien ja toppareiden tärkein tehtävä on pallollinen pelaamien ja se todella näkyy tulostaululla ottelusta toiseen.

Hyvä ostaa Perez vajaalla 20 miljoonalla, kun mitään tarkoitusta ja halua ei ole peluuttaa miestä muuta kuin cupeissa, joista managerimme vain haluaa mahdollisimman nopeasti tippua. Samoin on todella järkevää pitää Elneny koko ajan penkillä, jotta mies on sitten varmasti levännyt Egyptin maajoukkuetta varten, kun Afrikan mestaruusturnaus tammikuussa käynnistyy. No loukkaantuupa Coquelin tai Xhaka ylipeluutuksen seurauksena, joten managerimme kultapoika Ramsey saa hetken pelata keskellä ennen seuraava takareisivammaansa.

Eilen aloitimme hyvin ja menimme johtoon. Ylipäätään ensimmäinen jakso oli suurin piirtein sellainen esitys, joka vaaditaan vaikeaan vieraspeliin. Tietysti kotijoukkueen puuttuvat avainpelaajat tekivät hommasta helpompaa ja ainakin Sterlingin puskupaikasta Aguero olisi tasoittanut pelin minuutti johtomaalimme jälkeen.

Olisi erittäin mukava tietää mitä Wenger sanoi tauolla, sillä sulaminen heti toisen jakson alusta lähtien oli jopa meidän mittapuulla harvinaisen kova. Välittömästi päästetty tasoitusmaali ja olimme täysin jyrän alla, mutta eihän managerimme reagoi mitenkään.

Mitäpä siinä kannattaa tehdä, kun jälleen ja toisen kerran muutaman päivän sisään tilanne on taas sama kuin Evertonia vastaan eli vastustaja hallitsee täysin ja sen johtomaali roikkuu ilmassa. Kaikki muut edes yrittäisivät tehdä jotain, mutta Wenger ei tee mitään. Laiturin vaihtaminen toiseen keskinkertaiseen 65 minuutin kohdalla ei ole mitään, joka asiaan auttaisi.

Tosiasia on vain, että managerillamme ei ole mitään annettavaa, ei osaamista, eikä haluja muuttua, vaan tärkeämpää on mennä omien päähänpinttymien mukaan ja jatkaa täysin samalla tavalla vaikka se on äärimmäisen haitallista joukkueen menestykselle.

Voitte olla varmoja eilisen jälkeen, että Sanchez ei tee jatkosopimusta. Jo Evertonia vastaan Sanchezin ilmeet ja kehonkieli oli erittäin paljon kertovia. Mies paineli tiistaina suoraan loppuvihellyksen jälkeen koppiin ja eilen 88 minuutin kohdalla mies oli kyykyssä ja katseesta näki, että ei tästä vain tule mitään, usko on mennyt ja luultavasti viimeistään nyt chileläinen ymmärtää, että siirto muualle on ainoa vaihtoehto jos pelaaminen pelkästä nelossijasta ei kiinnosta uran parhaiden vuosien aikana.

Özil taas on aivan sama, sillä mies katoaa liian usein suurissa peleissä tai Wenger ei vain saa saksalaisestakaan lähellekään potentiaalin mukaista tasoa ulosmitattua. Niin kuin olen ennenkin sanonut ei tämä pelaajista ole loppujen lopuksi kiinni ja Wengerin johdolla emme voittaisi mestaruutta vaikka meillä pelaisi Ronaldo ja Messi. Silti Özil ei ole pelaaja, jonka varaan voi joukkueen rakentaa.

Kaksi hävittyä peliä ja mestaruustaistelu taas ohi ennen joulua, Mestareiden liigassa tie pystyyn Bayern Munchenin tultua arvonnassa vastaan, Liigacup uhrattu ihan turhaan kisojen takia, joissa menestysmahdollisuuksia ei ole. FA Cup jäljellä ,mutta sekin uhrataan joko Mestareiden liigan tai nelossijapokaalin takia.

Itselläni on tasan yksi toive tälle kaudelle. Aivan sama miten kauden kaikki loput pelit menevät. Ei juuri enää kiinnosta. Tämä ei muutu miksikään niin kauan kuin Wenger jatkaa. Liika on liikaa ja aletaan todella lähestyä pistettä, että en vain jaksa enää koko hommaa. Kunhan Wenger ei tekisi jatkospimusta olisi tämä kausi onnistunut. Valitettavasti tämä lienee liikaa pyydetty ja sama meno tulee jatkumaan vielä vuosikausia. En vain ole enää yhtään varma, että jaksan sitä itse seurata saatikka yrittää kirjoittaa siitä jotain uutta päivittäin. Miten tuo olisi edes mahdollista, kun kautemme ovat kuin toistensa kopioita vuosi toisensa jälkeen.

16 thoughts on “Raskasta tämä on pelistä ja ennen kaikkea kaudesta toiseen

 1. On se vaan älytöntä miten suuri vaikutus yhdellä pelaajalla on meidän peliin. Jos Mustafi olis kunnossa niin oon satavarma että tällä viikolla mukaan ois tarttunut 6 pistettä

  • Täysin mahdollista.. Toisaalta olen aika huolissani siitä miten vähän maalipaikkoja Arsenal pystyy luomaan. Pitkässä juoksussa harvoin kantaa pitkälle.

 2. Kyllähän se nyt kuitenkin taitaa olla niin, että lähes täydellinen rotaation puute näkyi männä viikon peleissä varsin karusti. Tervettä kilpailua peliajasta ei juurikaan ole, omissa kolisee mitä lapsellisimpia maaleja ja oma pelaaminen on varsin väsynyttä, joskin tilanteisiin nähden suhteellisen tehokasta. Uskoisin, että tapaninpäivänä tuoreita äijiä on avauksessa mukana kun muutakaan ei oikein ole tehtävissä.
  Özil ainakin on tällähetkellä jotakuinkin huono vitsi ollessaan kentällä ja pieni siima komennus voisi tehdä hyvää motivaatiolle. -Bubba-

 3. Eilisissä kommenteissa näkyy karusti pitkäaikainen pettymys wengerballin tuloksiin. Kahdessa peräkkäisessä pelissä johdon menettäminen kaivelee ja Arsenalin pitäisi olla tällä hetkellä selvä Chelsean ykköshaastaja siitä kolmen pinnan päässä, eikä se ainainen saarivaltakunnan yleinen naurunaihe joka vuotisella sulamisellaan, joka tällä kertaa alkoi jo ennen joulua.

  Taktinen kyvyttömyys, fysiikan puute ja ennen kaikkea henkisen vahvuuden puute tässä eniten masentaa. Oli Cityn maali paitsio tai ei, ei vaan voi lamaantua niin täydellisesti mitä Arsenalille taas kerran kävi. Mitään omaa hyökkäyspeliä ei jäänyt jäljelle, vaan puoli tuntia meni köysissä ja sitten oli jo myöhäistä. Eikä siitä lopun ”kiristä” jäänyt paljon kerrottavaa, Evertonia vastaan sentään tasoitus oli suhteellisen lähellä.

  Katkeraa on odotella kauden loppua ja väistämättömiä cup-tappioita siinä lomassa, seuraten pokaalimahdollisuuksien matemaattista eliminointia. Tällä hetkellä nelossijakamppailu ei jaksa yhtään sytyttää.

  Pelolla odottelee, mitä tapahtuu sopimuksille, Varsinkin Wengerin kohdalla. Onko boardin keskuudessa ”vielä kerran pojat” henki vallalla vai viimeinkin se tarvittava kriisitunnelma?

 4. Hyviä kommentteja ja täyttä asiaa. Kyl wenkula on menneen talven lumia, valitettavasti. Silti kokonaiskuvassa turha sitä on loputtomiin syyttää. Omistajat/johtokunta se suurin syypää on. Siellä sitä kunnianhimon puutetta ja munattomuutta on, eikä kannattajatkaan mitään isompia boikotteja ole tehnyt, joten minkäs teet?
  Noh, eteenpäin kohti uusia pettymyksiä, mut periksikään ei vaan saa antaa. Vaikka mestaruus näyttää taas lipuvan ohi ja mestareidenliigassa tietää kuin käy, ni kun kattoo sarjataulukkoa, ni ei täs asiat nyt ihan paskastikaan ole… Veikkaan et ei hirveen monelle uponnut tän viestin lopun tsemppaus 🙂

 5. No, viime kaudella Hazard oli aivan surkea ja penkitetty. Tällä kaudella taitaa olla huippumiehistä Özilin vuoro ja Arsenalin kausi on osin jo sen takia siinä. Lisäksi Özilin kehonkieli kertoo minusta sen, että Wengerin yritys tehdä hazardit eli pelintekijästä maaliuhka ei onnistu eikä ehkä edes kiinnosta tarpeeksi pelaajaa. Özil tekee paljon pystyjuoksuja ja on suoraviivaisempi tällä hetkellä ylhäällä, mutta tehoja ei juuri tule ja ei ole paikkoihin syöttelemässäkään. Lyhyesti sanoen rooli on täysin hukassa tällä hetkellä. Voi olla, että on motivaatiokin, ei siinä mitään.

  Bonusta Wengerille siitä, että on saanut Oxin ja Walcottin heräteltyä ruususen unestaan ja nyt edes yrittävät antaa näyttöjä jatkostaan seurassa. Sama Wilsherelle hieman toisella metodilla. Sanchez kärkeen myös vähän miellyttää minua, vaikka lopullinen tuomio peliliikkeestä on vielä vähän epäselvä.

  Sen sijaan Özil, Ramsey ja Xhaka seilaavat tuuliajolla ja taantuvina pelaajina. Siitä iso miinus.

 6. Hyviä pointteja kyllä tämän päivän blogissa, varsinkin Elnenyn ja Perezin pelaamattomuus itsestäni melko huolestuttavaa.

  Xhaka ei ole pelannut missään määrin sillä tasolla kuin hintalappu lupasi antaa odottaa, niin vaikka en Elnenyä minään huippupelaajana henkilökohtaisesti pidäkään niin luulisi saavan vähän enemmän vastuuta ennen Afrikan mestaruuskisoihin lähtöä ihan jo kierrätyksen kautta nyt kun Cazorla ja Ramsey ovat vielä olleet poissa. Xhaka, Coquelin, Ramsey -kolmikko tulee varmaan olemaan aivan fyysisesti lopussa tai loukkaantunut helmikuun alussa kun Elneny saadaan takaisin Egyptin maajoukkueen käytöstä. Onhan tässä tietysti vielä pari peliä ennen sitä kuin Elneny lähtee kisajoukkueen mukaan.

  En ymmärrä milloin Perez pelaa jos ei päässyt eilen kentälle kun Ox vaihdettiin pois loukkaantumisen (?) takia. Ei taida päästä kentälle kuin pakon edessä liigassa. Hukkaan voidaan katsoa menneen kyllä ne siirtorahat, oma veikkaus on että siirtyy takaisin La Liigaan jollain reilun 5 miljoonan euron korvauksella ensi kesänä.

  Gabrielin näytöt on varmaan pian myös annettu Arsenalissa ja ei kyllä ole vakuuttanut missään vaiheessa lyhyen Arsenal -uransa aikana. Gabriel tosin oli aikanaan vähän samanlainen paniikkiostos kuin Perez, joten ei pelaajan suhteen ehkä liikoja kannattanutkaan odottaa. Taso ei yksinkertaisesti riitä.

  Wengerille toivottavasti ei jatkosopimusta tarjota, mutta jotenkin tuntuu siltä että tottakai sitä tullaan miehelle tarjoamaan unohtamatta reilua palkankorotusta. Oksettaa ihan jo ajatuskin tästä. Viikossa onnistuttiin tuhoamaan hyvä formi täysin ja nyt saadaankin vetää kevätpuoli aika voitosta voittoon jos halutaan pytyn makuun päästä. Tuskin tulee tapahtumaan.

  Wengerin kanssa meininki on liian ennalta arvattavaa ja toistaa samaa sykliä kaudesta toiseen. Aina samat taktiikat, vaihdot, selitykset, toppatakin vetskariongelmat ja ajoittaiset toivoa nostavat voittoputket jotka katkeavat yleensä juuri heikossa formissa olevia vastustajia vastaan ja näin väistämättä kerta toisensa jälkeen tuhoavat kauden. Lopulta saadaan taas pelijuonesta kiinni ja ollaan neljän sakissa ilman kuitenkaan realistista mahdollisuutta mestaruuteen. Todella masentavaa ja sitten taas kauden jälkeen juhlitaan ja otetaan selfieitä kopista kun Spurs on jäänyt taakse liigassa ja päästiin mukaan mestarien liigaan ensi kaudeksi. Välillä tuntuu kuin olisin Bill Murray ”päiväni murmelina” -elokuvassa ja eläisin saman kauden aina uudestaan…

 7. Täytyy sanoa että hyvä blogi tänään ja todella hyviä kommentteja goonereilta.
  Kaikki tarpeellinen onkin jo sanottu eikä paljon pysty enää lisäämään.
  Wenkun taktista köyhyyttä vielä korostan ja häpeän sen ininää lehdistölle, olkoonkin että ainakin toinen maali tais olla paitsio.
  Shitty ois taatusti tehny muusta paikasta tarvittavat maalit kun peli oli aivan järkyttävää kuraa.

 8. W.b.a, palace, bournemouth, swansea, burnley ja watford vastassa valkussa tammikuun loppuun mennessä. Näistähän pitäis rykästä 18 pistettä, et oltais 4.sija jahdissa hyvin mukana…

  Ainahan tässä on toivottu pisteitä ja menestystä, oli tilanne mikä tahansa..mut mut.
  Jos totaalinen muutos vaatii lisää menetettyjä pisteitä ja 4. sijan menettämistä, niin mites se ”partiolaisten tunnussana” menikään: Olen valmis.

 9. Timo saattoi osua oikeaan Özilissä: Wengerin pakkomielle saada Özil tekemään enemmän maaleja on pistänyt jampan hiukan sekaisin. Ja kun Ö ei ole mikään kliininen viimeistelijä, onnistumisia tulee vähemmän ja alkaa turhautuminen.

 10. FA on todella sekaisin: Mike Dean tuomitsee Everton-Liverpoolin. Jätkä asuu lähellä Liverpoolia ja sen skideillå on Poolin kausikortit!

 11. Näin se menee. Pool vääntää lopulta voiton Evertonista. Ekan jakson Everton jaksoi jatkaa munaraviaan, sitten hyytyi.

  Eli kaikki muut top6:ssa voittivat paitsi arsenal.

 12. Joo-o, Kloppin ryhmällä mental strenght kohillaan…90+4 ja tarvittava voittomaali!
  Ja oma pää puhtaana.

  • No joo, kyllähän Pool voittonsa ansaitsi mutta ei se voittomaalin teko Kloppin porukaltakaan aina onnistu noilla minuuteilla. Huomion arvoista on kylläkin se seikka, että Evertonilla ei ollut hyviä maalipaikkoja oikeastaan yhtään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s