Sanchezille ala-arvoinen sopimustarjous, jotta Wenger pysyy palkkakuninkaana ja Chelsea ei johtaisi liigaa Wenger managerina

Wenger on ehtinyt jakaa jo aikaiset joululahjat Evertonille ja Manchester Citylle, mutta ilmeisesti omille avainpelaajille ei riitä enää mitään jaettavaa. Jatkosopimustarjouksemme kaksikolle on huhujen mukaan 180 000 puntaa per naama viikossa. Özilin kohdalla tuon voisi vielä jotenkin ymmärtää, sillä tämän kauden esitykset etenkin isoissa peleissä ovat olleet karmaisevia lähes poikkeuksetta ja muutenkin katoamistemppu tapahtuu liian usein, kun asiat menevät vaikeiksi viheriöllä.

Sanchezille 180 000 punnan viikkopalkan tarjoaminen nykymarkkinoilla on sen sijaan suoranaista v*ttuilua. Jos Walcott tienaa 140 000 ja Giroud 130 000, niin ei voi olla mahdollista, että tärkeimmän pelaajamme tarjous on noin alhainen.

Tosin selityskin lienee looginen tai ainakin arvelisin sen olevan suoraan kytköksissä managerimme sopimukseen ja palkan suuruuteen. Wengerin nykyinen sopimus on se reilut 160 000 viikossa ja uuden sopimuksen myötä palkka nousee taas muutaman miljoonan, jolloin managerimme tienaa yli 180 000 viikossa. Näin ollen tämä summa voidaan tarjota myös pelaajille.

Tuskin lienee sattumaa, että managerimme jatkosopimushuhut ja uutiset ovat nousseet esille näihin samoihin aikoihin. Tosin näin kahden tappion jälkeen uutta sopimusta ei kehdata julkaista, vaikka se olisi jo allekirjoitettu, kuten joissakin lähteissä väitetään. Pitää odottaa, että saamme muutaman voiton alle, kun nyt alkaa kuuden selkeästi helpomman ottelun putki, joka sitten helmikuun alussa päättyy varmaan tappioon Chelsean vieraana Stamford Bridgellä.

Manageristamme puheen ollen Onlinegoonerin sivuilla on loistava artikkeli kuinka hirveä nykytilanteemme on, kun odotuksia on madallettu tarkoituksella vuosikausia, mutta silti kannattajat maksavat maailman korkeimpia pääsylippujen hintoja. Tämä ei suinkaan ole ainut aihe artikkelissa, vaan se kertoo karun rehellisellä tavalla kuinka meitä kannattajia suoraan sanoen huijataan kaudesta toiseen.

Vai uskooko joku, että jos osat olisivat toisin päin eli Wenger Chelsean managerina, niin siniset johtaisivat sarjaa puhumattakaan kuuden pisteen erosta kakkosena olevaan. Wenger ei olisi muuttanut mitään hävittyään meille 3-0, vaan jatkanut samalla tavalla, vaikka se ei toimikaan.

Ylipäätään olisi mahtava nähdä Wenger jossain häntäpään seurassa, esim. Hullissa tai Middlesbroughissa. Olen varma, että managerimme tiputtuthaisi nuo sarjasta, koska ei osaa valmentaa puolustuspeliä tai motivoida sekä johtaa tarpeeksi hyvin puhumattakaan taktisesta joustavuudesta ennen peliä tai sen aikana. Meillä on kuitenkin niin hyviä pelaajia, että yksilöinä voitamme suuren osan otteluista pienemmillä resursseilla operoivia seuroja vastaan, mutta muita isoja vastaan se ei enää riitäkään tai jos pienemmät sattuvat pelaamaan hyvin.

9 thoughts on “Sanchezille ala-arvoinen sopimustarjous, jotta Wenger pysyy palkkakuninkaana ja Chelsea ei johtaisi liigaa Wenger managerina

 1. Hmm.. Puolisen vuotta ja hyvällä tuurilla Wenger siirtyy eläkkeelle 🙂 Siinä sitä on positiivista ajattelua eteenpäin.

 2. Vaikea sanoa vielä, ovatko huhut Wengerin kahden vuoden jatkosta totta. Haluan uskoa, etteivät ole, ettei ainakaan mitään ole vielä päätetty.

  Tämä mennyt 10 vuotta tullaan muistamaan Arsenalin pysähtyneisyyden aikana. Toiminta vakiintui uudelle stadionille ja liikevaihto kasvoi, seura muuttui selvemmin yleisyritykseksi joka yrittää myydä ties mitä. Mutta, samalla pelillinen standardi rapautui ja seurasi hidas liukuma terävimmältä huipulta kohti keskinkertaisuutta. Toki Arsenal ei Euroopan huipulle koskaan ehtinytkään.

  Jos Wenger jatkaa vielä vuosia, top4-rallikin hiipuu. Sen verran hyvää ja johdonmukaista työtä kilpailijoissa tehdään.

  PSG-huhut ovat roskaa. Wenger ei ikinä lähde kesken kauden mihinkään eikä kyllä lähde kesälläkään arabijohdon leikkikaluksi. Niiden hommien tuulisuus on nähty.

 3. Laitetaan tännekin tämä sama, minkä heitin FB:n puolelle:

  PÄIVÄN TILASTO:

  Puolustuksen pitävyydestä ja päästetyistä maaleista on ollut jonkin verran taas viime aikoina juttua. Kun Arsene Wengerin johdolla on nyt pelattu valioliigaa 777 ottelua (tässä laskettu kausi 96-97 kokonaisuudessaan AW:n alaisuuteen), niin tässä vähän lukuja.

  AW:n aikakauden Arsenal tehdyissä ja päästetyissä maaleissa:
  Ottelut: 777
  Tehdyt maalit: 1465 (1,89/peli)
  Päästetyt maalit: 739 (0,95/peli)

  AW:n aikakaudella mestaruuden voittaneet joukkueet ovat tehneet maaleja kaudessa keskimäärin 2,11 ja päästettyjä on mennyt 0,84.
  Yhtä kautta kohden Arsenal on tehty keskimäärin 71 maalia ja päästänyt 36 maalia. Mestaruuden voittaneilla joukkueilla lukemat ovat 80 ja 32.

  AW:n aikakauden paras kausi päästetyissä maaleissa osui kaudelle 1998-99 (jolloin ei edes voitettu mitään), jolloin omiin meni niinkin vähän kuin 17 maalia! Vertailuksi voidaan asettaa esim. tämä kausi, jolloin pelejä on takana vasta 17, mutta päästettyjen maalien sarake näyttää jo 19. Tuo 17 päästetyn maalin kausi on jäänyt yksittäiseksi piikiksi, koska 20 Wenger-kauden aikana vain kahteen kertaan on yleensäkään päästy alle 30 päästetyn maalin. Toiseksi paras noteeraus tuolla saralla osuu Invincibles-kaudelle, eli 26 päästettyä. 98-99 kaudella meillä oli tietysti takalinjoilla vielä ns. famous back-four (Dixon-Bould-Adams-Winterburn), mutta ei tuo heidänkään urallaan ihan jokakautista herkkua ollut – tuon lisäksi mestaruuskaudella 90-91 on päästetty 18 maalia, mutta muutoin on heidänkin aikakaudellaan pyöritty selvästi ”normaalimmissa” lukemissa.

  Eniten omiin on päästetty kaudella 2011-2012, eli 49 maalia. Yli 40 päästetyn maalin kausia on AW:n aikakaudelle osunut yhteensä 6. Vähän huolestuttavasti näistä neljä on osunut 2010-luvulle. Tosin eipä tuo 40 päästettyä maaliakaan mikään varsinainen raja ole, koska ManU on onnistunut kolmesti voittamaan mestaruuden Arsenen aikana siten, että päästetyissä on ollut yli 40 maalia.

  Tehtyjen maalien osalta olemme kolmesti yltäneet yli 80 maalin kauteen. Tosin mikään noista kausista ei sitten päätynyt mestaruuteen. Huippuna 2004-2005 kauden 87 tehtyä. Vähiten tehtyjä maaleja tuli tuolla samalla 98-99 kaudella, eli 59 maalia. Tämän kauden osalta nykyinen tahti vaikuttaa varsin terveeltä, eli päätyisimme tasaisen taulukon mallilla 85 maaliin. Päästettyihinkin tulisi tosin kirjattua samalla systeemillä 42 maalia.

  Pelkistä tehdyistä tai pelkistä päästetyistä ei oikein siis voi tehdä suoria johtopäätöksiä, ne kun tuppaavat kulkemaan hieman käsi kädessä. Maaliero onkin ehkä parempi vertailukohta (maalisuhde olisi vielä parempi, mutta ei nyt mennä siihen). AW:n aikana maalieromme on ollut plussalla keskimäärin 35 maalia kaudessa. Kaikkien mestareiden kesken (samalta ajalta) keskiarvo on niinkin kova, kuin 48 maalia plussalla. Noin kovaan saldoon on AW yltänyt Arsenalissa vain kerran, kaudella 2004-05, jolloin maaliero oli plussalla 51 maalia (87-36). Edes Invincibles-kaudella ei maalieromme ollut, ”kuin” 47 maalia plussalla. Edellisen kerran maalieromme on ollut 40 maalia tai yli positiivisen puolella kaudella 2009-2010 (83-41).

  Johtopäätös – pitäis tehdä enemmän ja päästää vähemmän, ja loppujen lopuksi silläkään ei ole niin väliä, kunhan kerätään enemmän pinnoja kuin viholliset…

  • Tämä on hyvä muistutus siitä, ettei wengerball ole niin hyökkäävää tai ainakaan tehokasta, mitä mielikuvissa syötetään. Puolustuspelin organisoinnissa ja sen puutteessa ei ole mitään uutta ja yllättävää. Vaikka Mustafin ja Bellerinin myötä alakerta on näyttänyt paremmalta, numeroista ei löydä mitään tukea uusien miesten positiiviselle vaikutukselle. Ja onhan keskikentällekin yritetty löytää uutta puolustavaa voimaa.

   Wenger ei kykene luomaan nahkaansa, ei ainakaan sitä tahtia mitä eurooppalainen jalkapallo menee eteenpäin.

 4. Jos todellakin olisi niin ettei tähtiämme saataisi pidettyä, alexis myytäisiin kesällä shittyyn ja jäärälle hierottaisiin samaan aikaan jatkosoppari muhkealla palkankorotuksella niin pitäisi olla aika fanaattinen wenkkufani joka enää moista sietäisi.

  Mut kun on silmät wankerin joukkueesta kysymys niin kaikkihan on mahdollista 😈

 5. Draxler väitetään myydyn PSG:hen. No, tuskin kovin moni kannattaja on uskonut viikkoihin/kuukausiin, että tammikuussa tulee merkittäviä vahvistuksia. Näillä mennään, oli suunta nouseva tai laskeva.

 6. Wenger ei osta tammikuussa kuin kolmesta syystä: Jos jollekin paikalle ei ole ketään loukkaantumisten takia koko kevään aikana (Monreal), nelossijapokaali on karkaamassa (Arshavin) tai tulevaisuuden pelaajan saa halvalla, kun tammikuussa niistä ei kilpailla (Bielek, Elneny).

  Jos Wenger ostaisi hakiessaan valioliigan voittoa, näin olisi tehty viime tammikuussa. Olimme 2.1. ykkösenä, jonka jälkeen alkoi pupellus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s