Jatkosopimuksia ja lipputulot parhaat maailmassa

Koscielny, Coquelin ja Giroud ovat tehneet jatkosopimukset. Varakapteenimme sopimus ulottuu vuoteen 2020 asti ja todennäköisesti Giroudin on samaa luokkaa. Coquelin nuorempana on saattanut tehdä jopa vuoden tai pari pidemmän lapun.

Koscielnyn jatkolla on aprikoitu tämänkin kauden aikana ja sopimus on ehdottomasti hyvä juttu. Mies on meidän paras toppari ja yleisestikin ottaen yksi parhaita koko liigassa. Tuskin ainakaan Wenger managerina olisimme saaneet parempaa tai edes yhtä hyvää tilalle.

Coquelin on käyttökelpoinen pelaaja, mutta ei mielestäni riittävä mestaruuteen tähtäävässä joukkueessa. Ja äskeisellä tarkoitan nimenomaan avauksen pelaajana. Rotaatiossa Coquelin varmasti kelpaa ihan mestarijoukkueessakin. Toisin sanoen nelossijaan tähtäävässä Wengerin ryhmässä Coquelin on avauksen pelaaja.

Giroudin tämä kausi on mielestäni ollut miehen paras paristakin syystä. Rooli on ollut vihdoin oikea eli kakkoshyökkääjä ja suurimmassa osassa otteluita sisään vaihdosta. Tässä roolissa mies on hyvä, ellei jopa loistava. Ja nyt pari peliä on mennyt hyvin avauksessakin, kun miestä ei ole peluutettu puhki jo puoleen kauteen mennessä.

Toki pieni pelko on, että viime aikojen hyvät esitykset ovat johtuneet jatkosopimusneuvotteluista ja nyt, kun palkankorotus on ansaittu palaavat esitykset myös entiseen. Toivottavasti ei, mutta tulevat pelit näyttävät miten on.

On myös hyvin mahdollista, että uuden sopimuksen myötä Giroudista tuli joukkueen palkkakuningas. Jos huhut edellisien sopimuksen 130 000 punnan viikkopalkasta pitivät paikkansa, niin uuden sopimuksen myötä ranskalainen tienaa vähintään saman mitä Özil tällä hetkellä ja todennäköisesti enemmän. Ei ihan reilua Koscielnya kohtaan ja mitähän Sanchez ajattelee asiasta?

Olemme Real Madridin kanssa jaetulla ykköstilalle maailmassa saatujen lipputulojen kategoriassa. 131 miljoonaa puntaa 2015 vuoden ajalta. Toisin sanoen tämä tarkoittaa, että lippumme ovat selkeästi maailman kalleimpia, sillä stadionimme kapasiteetti on kolmasosan pienempi kuin espanjalaisseuran. Myös selkeästi suuremman stadionin omistava ManU on 24 miljoonaa takana tuloissa eli lippujemme hinnat ovat todella törkeän korkealla tasolla.

Näiden lukujen ja Valioliigan uuden jättimäisen tv-sopimuksen myötä ei pitäisi olla mitään epäselvää voimmeko kilpailla muiden suurseurojen kanssa pelaajista tai palkoista, joita heille tarjotaan. Wenger on tarkoituksellisesti alentanut odotusarvoja vuosikausia, vaikka totuus on, että maailman kalleimpia hintoja maksavien kannattajien ei pitäisi tyytyä nelossijataisteluun vuosi ja kohta vuosikymmen toisensa jälkeen.

3 thoughts on “Jatkosopimuksia ja lipputulot parhaat maailmassa

  1. Tämä on musiikkia korville: ”we have Sanogo.” Wenger luetteli kaikki hyökkääjämme, kun häneltä kysyttiin, oisko ostamassa Alvaro Morataa. Eikä Wenger unohtanut huippuhankintaansa. We have Sanogo!

  2. Joo-o, postimies avaukseen ja Olli tulee tekee vaihdosta aina tasotusmaalit.
    Ei …vetissä, menolippu otsaan, ei vaihto/palautusoikeutta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s