Helppo vierasvoitto

Swansea – Arsenal 0-4 (0-1)

Tilanne kisassa nelossijasta pysyi ainakin Tottenhamiin nähden täysin samana eilisten tulosten suhteen. Ennen omaa otteluamme loskanvalkoiset voittivat West Bromwichin 4-0 ja kun samaan tulokseen päädyttiin pelissämme pysyi naapuri pisteen edellä tismalleen samalla maalierolla kuin kierrokseen lähdettäessä.

Yleensä sanotaan, ettei Valioliigassa ole helppoja pelejä tai ainakaan helppoja vieraspelejä. Eilen sellainen kuitenkin löytyi, sillä niin heikko kotijoukkue oli. Clement ei varmasti vielä ole juurikaan ehtinyt saada omia ajatuksiaan ja pelifilosofiaa läpi ja se näkyi.

Aloitimme ottelun taas heikosti ja kotijoukkue oli kuskin paikalla, vaikka ei mitään kovin vaarallisia tilanteita pystynytkään luomaan. Silti olisi kiva jos joskus olisimme valmis pelaamaan tuomarin viheltäessä ottelun käyntiin, eikä vasta siinä vaiheessa kun ollaan tappiolla tai ottelusta on pelattu yli puolet.

Eilen toki avausmaali tuli jo ensimmäisen puolikkaan aikana ja kyseessä taisi olla toinen kunnon hyökkäyksemme ja paikka ottelussa. Se ei ole paljoa lähes 40 minuuttiin, kun vastassa oli yksi sarjan heikoimpia joukkueita.

Toinen jakso oli paljon parempaa ja johtomaali varmasti auttoi ja vapautti pelaamista. Silti väittäisin suurimman eron tulleen Giroudin loukkaantumisesta johtuneesta vaihdosta. Eilenkin ranskalainen onnistui ja teki voittomaaliksi jääneen osuman, mutta tästä huolimatta hyökkäyspelimme kokonaisuutena Sanchezin pelatessa kärjessä on huomattavasti nopeampaa ja parempaa.

Eikä Sanchezin pelaaminen vaikuta ainoastaan hyökkäämiseen, vaan myös prässääminen chileläinen piikissä on mahdollista toisin kuin Giroudin kanssa.

Eilen emme todellakaan pelanneet hyvin kuin hetkiä toisella jaksolla ja kaksi omaa maalia vastustajalta samaan peliin on melkoista onnea. Lisäksi kaksi muutakin osumaa olivat melkoisen kimmokkeiden seurauksia. Joka tapauksessa voittajasta ei ollut epäselvyyttä, mutta ehkä loppulukemat ovat jonkin verran yläkanttiin, sillä edelleenkään esityksemme ei ollut häävi. Hyvä onni vain jatkui ja olihan Swansea lähes kaikessa tekemisessään todella heikko.

Pelaajavalinnoista Perezin penkitys oli odotettu ja voi vain kysyä miksi managerimme ylipäätään osti miehen vajaan 20 miljoonan punnan hintaan, kun mitään haluja ei ole peluuttaa? Miksi surkea Ox tai tällä kaudella todella ailahtelevasti esiintynyt, vaikkakin eilen onnistunut, Iwobi ovat nokkimisjärjestyksessä edellä?

Jos olisin Perez, niin laittaisin siirtopyynnön vielä tämän kuun aikana sisään, sillä niin epäreilua on miehen saama kohtelu. No eihän asiassa ole mitään uutta jos mietitään vaikka Gnabryn ja Campbellin kohtelua viime kaudella ja jo aikaisemminkin.

9 thoughts on “Helppo vierasvoitto

 1. Ollaan murroksen äärellä, kun valioliigaa johtavan joukkueen ykköskärki harkitsee kesken kauden Kiinaan lähtöä. Vaikka pelaaja onkin Costa, on tämä melkoista kun pelaaja haluaa vaihtaa maineen, näkyvyyden ja liki varman mestaruuden Kiinan rahaan ja yhdentekevään pelailuun.

  • Kuten olen aiemminkin sanonut, useimmilla ylisuuria palkkoja tienaavilla pelaajilla ja erityisesti heidän agenteillaan ykköskriteeri on raha. Se menee kaikkien pokaalien edelle. Narsistinen luonne tässä jyllää – harva pelaaja voi sanoa olleensa tärkein tekijä pokaalin saamisessa, mutta raha on henkilökohtaista. Suurin palkka, suurin siirtokorvaus jne.

   • Ei tämä Costalla sinänsä yllätä. Se yllättää, miten aggressiivisesti kiinalaiset ovat lähteneet murtamaan eurooppalaisten liigojen hegemoniaa. Ja heillä ei raha lopu öljyn myötä, kuten arabeilla.

   • Huvittavaahan Kiina-ilmiössä on mm. se, että kuluneella viikolla joku Kiinan viranomainen väitti valtion alkavan puuttua futisökyilyyn. Ei tule tapahtumaan ainakaan niin kauan, kun Xi Jinping on Kiinan pressana: jamppa on innokas futismies ja tod.näk. näyttänyt vihreää valoa eli hyväksyy ökysiirrot. Muuten ei olisi mahdollista nykyinen meno.

 2. Asiasta kolmanteen: Mitä chittylle tapahtui evertonin vieraana?
  Munalle ei voi toivoa missään olosuhteissa voittoa (taulukon puolesta kylläkin), nuhjaisko ne tasurin poolin kanssa..

 3. Ollaan taas nelossijapokaalipaikalla.

  Melkoinen juoksukilpailu Muna-pool-ottelu. Eiks näiden managerien pitänyt olla taktisia neroja tai jtn?

 4. Pepi ei sitten ainakaan voita mestaruutta. Chelsea voi kestää jopa Costan myynnin/kiukuttelun/loukkaantumisen ja silti kannu tulossa.

  Ehkä erona viime kauteen se, ettei haastajat ole niin kamalan huonoja, Chelsea nyt vaan jyrää kaamealla tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s