Loukkaantumispäivitystä, jatkosopimus ja Jenkinson ei siirry Crystal Palaceen

Wenger tiedotti eilisessä lehdistötilaisuudessa muun muassa loukkaantumistilanteesta. Walcott jatkaa loukkaantuneena, joka tuskin on suuri yllätys. Sen sijaan Bellerin, Coquelin ja Gibbs ovat takaisin sekä myös Swanseaa vastaan loukkaantumisen takia vaihtoon otettu Giroud on palannut harjoituksiin ja ilmeisesti pelikuntoinen.

Toisin sanoen on oletettavaa Giroudin jatkavan hyökkääjän tontilla. Tämä on ihan perusteltua miehen viime aikojen esitysten perusteella ja myös Burnleyn pelitaktiikka tulee olemaan bussi, jonka murtamisessa ranskalainen saattaa toimiakin.

Ajan tasalla oleva manageri toki laittaisi vain kaksi keskikenttämiestä avaukseen ja Sanchezin Giroudin viereen toiseksi hyökkääjäksi, mutta tätä on turha odottaa Wengerin pelikirjasta. Managerimme mielestä kerta toisensa jälkeen kotiottelussa sarjan heikoimpia joukkueita vastaan on pelattava kahdella puolustamiseen orientoituneella keskikenttäpelaajalla.

Enää Mertesackerin jatkosopimus ei ole huhu, vaan fakta. Wenger käytti option ja näin ollen ensi kaudellakin meillä on kapteeni, joka ei mahdu avaukseen. Mahtavasti on Wenger toiminut kapteenien kanssa kohta 10 vuotta ja alentanut täysin kapteenin merkityksen joukkueessa. Eihän se sovi, että kapteeni kyseenalaistais jotkin managerin päätökset ja voisi olla eri mieltä asioista, kuten esim. viimeinen todellinen kapteenimme Vieira teki.

Jenkinsonin siirto Crystal Palaceen on näemmä kariutunut. Suuri yllätys ei liene, että kyseessä on henkilökohtaiset ehdot eli palkka. Jenkinson tienaa huhujen mukaan 40 000 puntaa viikossa ja etelälontoolaiset eivät haluaisi maksaa noin paljoa ymmärrettävistä syistä. Tämä on täydellinen esimerkki kuinka maksamme rotaatiopelaajille aivan älyttömiä summia, jollaisia ei muualla makseta. Palkat eivät ainoastaan vie rahaa turhaan, vaan usein myös tekevät pelaajan myymisen mahdottomaksi tai sitten ainakin siirtosumma jää pieneksi.

Ymmärrän toki pelaajaa ja ei siirron myötä yleensä tarvitse ottaa palkanalennusta, vaan tavallisesti homma menee toisinpäin. Joka tapauksessa Jenkinson on edelleen meidän pelaaja ja saa nähdä toteutuuko siirto jonnekin muualle vielä vai jääkö puolisuomalainen kannattamaansa seuraan ainakin kesään asti.

Southamptonissa ei vaikuteta olevan kovin pettyneitä FA Cupin arvontatuloksesta ja rehellisyyden nimissä siihen ei liene syytäkään. Olemme olleet viimeiset vuodet niin surkeita etelärannikolla, että kotijoukkueella ei ole mitään pelättävää. Uskomatonta, sillä eihän homman pitäisi missään nimessä olla näin vertailtaessa seurojen kokoeroa.

7 thoughts on “Loukkaantumispäivitystä, jatkosopimus ja Jenkinson ei siirry Crystal Palaceen

 1. Sanahelinäähän se pelaajien peliajan kaipuu on. Jenkokin nostaa mieluummin rahaa tyhjästä kuin menee pelaamaan Palaceen.

 2. Arsenalissa tosiaan kapteeninnauha on ollut lähinnä lohdutuspalkinto siitä lähtien kun Van Persie kaupattiin ManUun. En muutenkaan ymmärrä miksi Mertestä on koskaan ylipäätänsä tehty kapteeni ja nauha pitäisi mielestäni leipoa joko Koscielnylle tai sitten vaikka vaihtoehtoisesti Sanchezille.

  Kalkuloin nopeasti että joukkueemme kapteeni on pelannut (kaikki kilpailut mukaan luettuna) viimeisen neljän ja puolen vuoden aikana yhteensä 85 kertaa. Vermaelen: kaudella 2012-2013 39 peliä ja kaudella 2013-2014 21 peliä. Arteta: kaudella 2014-2015 11 peliä ja kaudella 2015-2016 14 peliä. Turtlesackerin tilastot tältä kaudelta näyttävät nollaa kuten kaikki varmasti tietävät. Pelejä kun on kaudessa arviolta se 50-60 johtuen vähän siitä mihin vaiheeseen päästään cupeissa, niin käytännössä on pelattu ilman ”oikeaa” kapteenia Artetan ajasta eteenpäin, varsinkin kun suurin osa noista A8:n cameoista kapteenina tuli vaihtopenkiltä loppuminuuteilla.

 3. Voisiko kapteenin valintaan vaikuttaa myös joku asia, jota sohvamanageri ei näe?

  En tiedä, kunhan tuli vaan ajatus mieleen.

 4. Kyllä fakta on niin, että kapteenin on oltava johtaja sekä kopissa, että kopin ulkopuolella (lue: kentällä). Kapteenista ei ole apua penkin puolella, ellei tarkoitus ole motivoida vaihtopelaajia / vesijuoksijoita.

  • Niin. Wengeriä on syytetty siitä että on kaavoihin kangistunut esim pelitaktiikan, ryhmityksen kuin myös pelaajavaihtojen osalta (70 min) mutta täs kapteenikysymyksessä Wenger on ottanut oman linjansa ja osoittanut luovuutta valitsemalla kapteeniksi Artetan ja sitte Merten. 2 kehäraakkia jokka voi laittaa kentälle vain silloin kun muut on loukkaantuneita toisin kuin muilla joukkueilla kapteeni on yleensä pelaajien parhaimmistoa.
   Tosin menestyksemme on myös nuorempien kapteenien aikana seilannu sijoilla 2-4 joten välttämättä ei oo ollu kapteenin vika ettei mestaruutta oo tullu.
   Voisko syy siihen olla jossain syvemmällä esim vaikkapa managerissa.
   Tuli mieleen sellane vekkuli ajatusleikki että perkele, mitäpä jos vaihdettais manageria. Joku ihan uus ja tuore joka alottais puhtaalta pöydältä.
   No. Tämä nyt oli vaa semmosen sohvamanagerin ajatus

   Piresgun

 5. En ole koskaan ollut minkään seuran pukukopissa tai harjoituskeskuksessa, joten en osaa sanoa juuri mitään kapteenin roolista tai siitä, että varsinainen kapteeni ei juuri pelaa. En usko, että Guardiola otti Artetan varakoutsiksi ihan arpomalla – jokin pelaajiin vaikuttava ominaisuus hänessä lienee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s