Pelipäivä, siirtoikkunan viimeinen päivä ja huikea arpaonni FA Cupissa

Joskus on päiviä, jolloin ei oikein keksi tai tiedä mistä kirjoittaisi. Tänään ei ole sellainen, vaan aiheita on mukavasti esillä ja on jopa valinnanvaraa.

FA Cupissa arpaonni oli loistava ja meni eilisten toiveiden mukaan. Saimme Sutton Unitedin vastaan ja pelipaikka on alasarjajoukkueen kotikenttä, joka vetää vain 5 000 katsojaa. Stadionilla ei ole kuin noin tuhat istumapaikkaa eli lähes kaikki paikat ovat seisomapaikkoja, joista vieraskannattajille on varattu alustavien huhujen mukaan noin 750. Taitaa olla aika kysyttyä tavaraa vierasliput tähän otteluun ja edes kaikki Away Schemen jäsenet eivät välttämättä tule saamaan lippua.

Tänään on pelipäivän lisäksi siirtoikkunan viimeinen päivä menossa. Joskus aikoinaan tämä oli merkittävä tapahtuma ja jos muistan oikein, niin blogin ennätyskommenttimäärät on kerännyt juuri siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

Tällä hetkellä jos rehellisiä ollaan, niin en tiedä kumpi kiinnostaa enemmän tai pikemminkin vähemmän Watford ottelu vai siirtoikkuna. Molemmat vaikuttavat ennakkoon selviltä tapauksilta. Toki siirtoikkuna on vielä varmempi, sillä sieltä ei ole vahvistuksia tulossa, mutta pistemenetyksen mahdollisuus on aina olemassa nykyään oli vastassa kuka tahansa.

Edes Jenkinsonin tai Debuchyn myynnit eivät näytä toteutuvan. Lainalle taisi taas kerran lähteä Akpom, mutta samapa tuo, sillä tulevaisuutta seurassa ei ole edes rotaatiohyökkääjänä. Myös Zelalem taitaa mennä jonnekin Hollannin liigaan, mutta samat sanat keskikenttämiehen kohdalla kuin mitä yllä Akpomista.

Kyllähän meille yksi laadukas laituri tarvittaisiin, mutta sellaista ei ole tulossa tässäkään siirtoikkunassa. Eihän tässä sitä ole odotettukaan kuin ties montako siirtoikkunaa ja vuotta. Sanchez toki sellainen aikanaan oli, mutta joukkueeseen tarvitaan kaksi hyvää avauksen laituria ja tällä hetkellä meillä ei oikein ole yhtäkään chileläisen pelatessa kärjessä.

Illan vastustaja Watford todennäköisesti pysyy sarjassa, mutta ei ole pystynyt viime kauden tapaisiin esityksiin. Osasyy on varmasti, että kärkipari Deeney ja Ighalo eivät ole onnistuneet enää samalla tavalla, kun muut joukkueet tietävät kaksikon vaarallisuuden. Toki viimeksi mainittu ei edes välttämättä ole tänään kokoonpanossa, vaan myynti muualle saattaa tapahtua vielä tämän siirtoikkunan aikana jos huhuja on uskominen.

Deeney on varmasti se vaarallisin pelaaja vierasjoukkueesta, kun Valioliigaan paluun tehnyt Zarate on pelikiellossa. AC Milanista lainalla oleva Niang saattaa myös olla pelipäälle sattuessaan vaarallinen sekä alkukaudesta entinen loskanvalkoisten keskikenttämies Capoue osui tiheään maalipuiden väliin, mutta kauden edetessä maalihanat ovat odotetusti sulkeutuneet.

En näe mitään muuta kuin melko selkeän kotivoiton olevan tämän päivän tulos. Watford pelasi vasta sunnuntaina FA Cupia, joten sen palautumisaika on lyhyt edellisestä ottelusta. Lisäksi meidän avauksen pelaajista ainoastaan Mustafi, Bellerin ja Walcott olivat avauksessa Southamptonissa. Nollaa omissa en silti usko pysyvän, joten veikataan tänäänkin ottelun päättyvän 2-1 tai 3-1.

62 thoughts on “Pelipäivä, siirtoikkunan viimeinen päivä ja huikea arpaonni FA Cupissa

 1. Arvontatulos oli minusta kokonaisuutena huono. Kaikki suuret yhtiöt saivat helpon vastustajat, ts mikään niistä ei putoa. Menestyminen FA-pokaalikilpailussa kai perustuu yleensä siihen, että loppupeleissä ei ole muita parhaita joukkueita.

 2. Heikko siirtoikkuna kyllä tällä kertaa meidän kannalta. Ei tietenkään ollut realismia odottaa uusia vahvistuksia joukkueeseen, mutta tällä kertaa se heikkous perustuu lähinnä siihen ettei saatu turhia pelaajia lainattua tai myytyä pois. Tähän kun lisää vielä käsittämättömän Turtlesackerin jatkosopimuksen, niin en pysty itse ainakaan olemaan hirveän tyytyväinen siirtoikkunaan. Onhan tässä toki tietysti vielä hetki aikaa jäljellä ja siirtoikkunan viimeisenä päivänä asiat yleensä tuppaavat tapahtumaan hyvinkin nopeasti.

 3. Kun tämän illan peli ei (taaskaan) Viaplaylta/Viasatilta tule näkymään, niin mistä muut goonerit ootte näissä tapauksissa katsoneet Arsenalin pelit?

  Itsellä ollut pidemmän aikaa näissä tapauksissa käytössä Sopcast sekä Aceplayer ja yleensä streamsports.me -sivustolta olen löytänyt toimivia linkkejä. Onko kellään tiedossa mitään muita (mahdollisesti parempia) P2P stream -sivustoja tähän hommaan? Itsellä käytössä myös VPN, joten jos joku sattuu tietämään keinon, jolla pelejä näkisi muuttamalla ip-osoitteen maakohtaista sijaintia, niin vinkkejä otetaan avosylin vastaan.

  Meni nyt vähän tietotekniikan puolelle tämä viesti, mutta jatkossa pyrin pitämään kommentointini jalkapallopainotteisempana 😀

 4. Kaikki pelit olen katsonut tänä kautena Firstrowlta ilman sen kummempia soppia ja aceja. Ihmeen hyvä kuva pääasiassa eikä ole pätkiny.
  Burnley-pelin viikko sitten kävin toteamassa Grovella.

  • Minulle tuli yllätyksenä. Ja hyvin huonona sellaisena, ettei peli tule viaplayltä..
   Tosiaan hyviä linkkejä kaipailen minäkin. Tai sitten jätän vain katsomatta kiukuissani

 5. Mistä se johtuu, että Arsenalin pelaajat eivät kiinnosta muita joukkueita, lukuunottamatta esim Alexis’ia, Özil’iä, Belleriniä?
  Moni ukko on loukkaantumisherkkä, palkat on taitotasoon nähden huomattavan ylisuuria, useimmiten asenne kentällä on mitä sattuu…
  Uskotaan ja toivotaan, että tänään nähdään nälkäinen ryhmä kentällä ja sopivasti rotaatiota.

 6. …Akpom ja Zelalem lainalle

  Cech
  Gabriel Kos Mus Monreal
  Iwobi Coq Özil Ramsey Alexis
  Giroud
  Subs:Ospina Gibbs Bellerin Maitland-Niles Ox Lucas Theo
  COYG

 7. OnkohanBellerin toipilaana vai maksaako vielä oppirahoja penkillä Bournemouth pelin koomailuistaan? Jossa kyllä oli paskin pelaaja. Uusi soppari noussut päähän.

 8. Istuukohan Debuchy katsomossa kun ei ainakaan Arsenal.comin mukaan ole loukkaantuneena? Uskomatonta että suhteellisen epävarmasta Gabrielista on tullut kakkosvaihtoehto oikeaksi laitapakiksi. Pelannut tosin tällä paikalla paremmin kuin topparina, mutta Debuchy oli kuitenkin ennen meille siirtymistä ihan lähestulkoon vakiopelaaja Ranskan maajoukkueen paidassa.

  Voittoa tästä ja Celssin pupellus alavireistä Poolia vastaan, niin saadaan viikko kivasti käyntiin. COYG!

 9. Jos jollain muulla käytössä Sopcast, niin tuolta ainakin löytyy peli hyvällä kuvalaadulla ja itänaapurin selostuksella: sop://broker.sopcast.com:3912/140544

 10. Mä en tällä hetkellä tykkää yhtään meidän ykkösjoukkueesta. Pelihuumori täysin tiessään.

 11. Jo ensimmäisestä minuutista näki, et tää joukkue vain seisoo. Ihan eri fiilis oli FA -cupin ottelussa.

 12. Tästähän tulee kiva matsi. Coq seurasi katseella jampan etenemistä ja sit tietty Cechin torjunta suoraan Watfordin jampalle.

 13. Aivan hirveetä shaissea ollu tää eka puoliaika. Ei vedon vetoa ja muutenkin ollaan ihan sillassa Watfordin kaltasta joukkuetta vastaan.

  • Niin, eipä fiaskosta sen pahempaa seuraa kuin manchesterilaisten ajaminen takaisin kantaan. Chelsea on ja pysyy karussa.

 14. Olihan puoliaika. 0-3 oli lähempänä kuin kavennus. Selitykset molempiin maaleihin jo valmiina: huonoa tuuria.

 15. Jos Watford pystyy tekemään kaksi kahteenkymmeneen minuuttiin, niin kyllä mekin kolme neljävitoseen. Nyt vaan pitäis etsiä se halu jostain, koska tuolla ilmeellä tulee 4-0 kuonoon kotona vaikka ollaan ns. mestaruustaistelussa..

  Tänään voitto ja uskon edelleen, että pystytään haastamaan chelsea. Jos ei käännetä, niin vajaa piste joka kierrokselta Chelseaa enemmän kuulostaa toiveajattelulta.

  Giroud, valitsen sinut!

 16. Eikä vätys-Moyeskaan saa varmastikaan pistettä raavittua Spursilta. Se on taas Kane/Alli 89 min 0-1.

 17. Gomesilla jo muutama ihan hyvä torjunta tällä puoliajalla. Saisi kohta kyllä alkaa jo uppoamaan.

 18. Näin on joo, pettymys on aika lievä termi tästä.

  Kun katseli tota hyökkäystä, niin ainakin itse kaipasin yhtä targettia boksiin.

 19. Perinteisiä syntejä, peruspilarina luokaton puolustaminen. Yksi tärkeimpiä syitä pokaalittomuusputkella on heikko alakerta, joka tekee näinä anemiailtoina voittamisen niin vaikeaksi. Miksi pitää antaa halpoja maaleja aina eteen? Nytkin jo 25 maalia päästetty ja yli 40 tasoon tullaan pääsemään, kun usko mestaruuteen on näköjään pelaajillakin mennyt.

  Minusta voi sanoa nykypäivänä, että maalirikkaaseen havaijipalloon perustuva mestaruus on paljon vaikeampi saavuttaa kuin tasapainoisella ellei nihilistisellä puolustuksen kautta menemisellä.

  • Jotenkin näin. Poikkeuksena La Liga, jossa kärkijoukkueet Atleticoa lukuunottamatta roiskivat maaleja urakalla heppoisia puolustuksia vastaan.

   Jäi se spuds 0-0:aan.

 20. Kavennus tuli riittävän ajoissa, mutta sen jälkeen meni puskemiseksi. Sanchez haki palloa kokoajan – kuka oli piikissä, kun Giroud otettiin vaihtoon? Ei kukaan, kun Perez tuli laidalle.

 21. Juuri tänään nähdyn takia Giroudin pitäisi tulla penkiltä sisään taistelemaan loppuhetkien häminäpalloista. Aika hiljaseksi kyllä vetää…

 22. Ensimmäisen puolikkaan velttoilu maksoi kalliisti tänään. Kunnia Watfordille hyvästä ja sitkeästä kamppailusta. Ihmettelen näitä Arsenalin kokoonpanoja samoin kuin moni muukin. Miksi Perez ei ole avauksessa, miksi Giroud otettiin vaihtoon jne. jne.
  Tulipahan nyt sitten nähtyä, ettei nousut pisteille parin maalin takaa aina onnistu.

 23. Tai oikeastaan hyvä torjuntavoitto Chelsealta. Koko top-4 menetti tilaisuuden kaventaa eroa omaa hölmöilyään. Pepi ja Conte ei varmaan pysty uskomaan tätä sähläyksen määrää, Mutta Pepi pyyhkäissee huomenna pisteen päähän.

  Chelsea enää 92 pinnan tahdissa. Karmea hyytyminen menossa.

  • Costa sössi rankkarin 1-1-tilanteessa eli kyllähän chelski mokasi mahkut kasvattaa eroa vielä enemmän.

 24. Hiljaseks vetää…lauantaina vastassa sisuuntunut chelski ja kiukkunen costa…ei lupaa hyvää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s