Hajanaisia ajatuksia kauden varmimmasta tappiosta

Normi viikonloppu takana Stamford Bridgen vierailuineen. Mitään ei yritetty muuttaa, vaan mentiin pelaamaan samalla tavalla kuin aikaisemminkin ja sitten managerimme ihmettelee, että miksi tulos on myös sama. Tähän voisi taas kerran hakea lainauksen Albert Einsteinilta, mutta enpä jaksa.

Walcottin ”puolustaminen” ensimmäisessä maalissa oli sen luokan suoritus, että jos olisin manageri niin englantilainen viettäisi pari seuraavaa viikkoa junnujen tai reservien kanssa harjoituskeskuksessa puolustuspeliä opettelemassa. Toki jos olisin manageri, niin Walcott ei olisi enää vuosikausiin ollut seuran palkkalistoilla, mutta tämä nyt ei ollut asian pointti.

140 000 viikossa tienaava pelaajamme jätti Alonson aivan yksin, vaikka olisi voinut seurata miestä ja auttaa Belleriniä tilanteessa. Edes mitään huutoa ei näyttänyt lähtevän laitapakkimme suuntaa, että Alonso on tulossa. En tiedä mitä Conte tekisi vastaavassa tilanteessa, mutta Wengerin ainoa teko on varmaan antaa Walcottille ja koko joukkueelle pari vapaapäivää, kun se toimi niin hyvin tiistain Watford tappionkin jälkeen.

Toinen maali myös summasi täydellisesti, minkä takia emme koskaan voita enää Wengerin aikana mitään. Edellisessä Watford pelissä päästimme lähes samanlaisen maalin, mutta mitään ei oltu opittu. Coquelinilla ja toki muillakin oli paikka taas rikkoa, mutta ei tälläkään kertaa niin ei tehty.

Samoin kapteenimme Koscielny ei ollut oppinut mitään Tottenham pelissä aiheuttaneesta pilkusta. Silloin astumalla puoli metriä eteenpäin taklaamaan Dembeleä olisi tuloksena ollut korkeintaan vapari. Nyt aivan sama ja ranskalaistopparimme peruutti boksi sisään, kun olisi pitänyt yrittää taklata tai vähintään rikkoa boksin ulkopuolella.

No nämä kaikki ovat asioita, joita ei varmasti harjoitella tai niihin kiinnitetä mitään huomiota, sillä ei muuten samoja virheitä toistettaisi peräkkäisissä otteluissa puhumattakaan vuosi toisensa jälkeen.

Eilen saimme kuulla kuinka Chelsea kannattajat jo hyvissä ajoin ennen ottelun loppua lauloivat ties monettako vuotta putkeen rakkaudenosoituksia managerillemme sanoilla ”Arsene Wenger, we want you to stay”. Kertoo kaiken oleellisen siitä kuinka pahana vastustajana meitä pidetään huru-ukko managerina. Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla mitä Wenger sanoisi jos tästä aiheesta kysyttäisiin haastattelussa.

Kante oli loistava ja vei peliä keskikentällä täysin. Tähän liittyen Wenger taas kertoi kuinka oli kaksi kertaa lähellä hankkia ranskalaisen. Uusi pelaaja virtuaalikokoelmaamme.

Kuinka sekaisin pitää olla, että luulee saavansa jotain kiitosta näistä melkein hankituista pelaajista, vaikka ne vain tosiasiassa todistavat, että Wenger on epäonnistunu työssään ja huippupelaajat eivät halua pelata hänen alaisuudessaan. Managerimme yritti selittää jotain rahasta, mutta aivan turhaan, sillä Xhaka maksoi enemmän kuin Kante ja palkkojenkaan taakse on turha mennä, sillä olisimme voineet varmasti maksaa saman kuin Chelsea, sillä palkkabudjettimme on käytännössä sama.

Chelsealla ei myöskään ollut heikon viime kauden jälkeen tarjota europelejä lainkaan, mutta siitä huolimatta Kante meni mieluummin Chelseaan Conten alaisuuteen. Kertoo selkeästi kuinka todelliset voittajat ajattelevat Wengeristä.

En jaksa enää (tänään) yhtään enempää, joten loppuun vain Arsenal TV:ltä DT:n haastattelu Stamford Bridgen edustalta heti pelin päätyttyä. Summaa jälleen ainakin kerran omat ajatukseni lähes täydellisesti sanoiksi.

10 thoughts on “Hajanaisia ajatuksia kauden varmimmasta tappiosta

 1. Kyllä muutoksen tuulia kaivataan. Kun arvioidaan jonkun henkilön tulevaa käyttäytymistä on paras indikaattori mennyt käyttäytyminen. Blogistin mainitsemalla tavalla ovat joukkueemme suoritukset toistaneet itseään kausi toisensa jälkeen, eli hyvän alun jälkeen päästyämme piikkipaikalle tai sen tuntumaan joukkue sulaa ja voitot jäävät haaveeksi. Tällä palstalla on laskettu jatkumon olleen 12 vuotta. Siltä ajalta on osoitettavissa yksi tekijä, Wenger. Olen vakuuttunut siitä, että nykyisestä pelaajamateriaalistamme on saatavissa enemmän irti kuin nyt tapahtuu. Joukkue loistaa hetkittäin mutta palaa pian alisuorittamisen kierteeseen. Jostain syystä managerimme ei saa joukkueesta täyttä potentiaalia irti. On joukkueessa toki parantamisen varaakin. Mikään ei ole täydellistä. Muutokset, esim.managerin vaihto, sisältävät aina riskin mutta se on pakko ottaa mikäli halutaan edistystä. Paras tapa olla onnistumatta on se kun ei edes yritetä. Tullessaan ManU:n manageriksi Alex Ferguson sanoi, että tarvitaan kolme vuotta sellaisen joukkueen rakentamiseen jolta voidaan odottaa laajempaa menestystä. Kolmen vuoden jälkeen hän oli potku-uhan alla joukkueen taapertaessa keskinkertaisesti mutta FA cupin voitto pelasti hänelle jatkot. Tuo voitto tuuli uusintaottelussa Crystal Palacea, jossa pelaili muuan Ian Wright, vastaan Lee Martinin maalilla. Seuraavalla kaudella Cup voittajien cupin finaalissa kaatui Barcelona 2-1 ja tie tähtiin oli auki. Tänä päivänä managerille ei anneta kolmea vuotta ja vaikka annettaisiin ei takeita mistään menestyksestä tietenkään ole. Klopp ei toistaiseksi ole ollut sateentekijä Liverpoolissa. Guardiolalla on vielä todistettavaa. Mainittujen herrojen seurat ovat kuitenkin osoittaneet, että niillä on tavoitteena menestys, joka on koko seuran toiminnan ydin. Arsenalin nykytilanteessa on selvää, etteivät huippumiehet pistä nimeään jatkosopimukseen koska ei ole mitään tietoa siitä kuka joukkuetta johtaa ensi kaudella. Toivottavasti joku muu kuin Wenger. Mikäli Özil haluaa poistua Wengerin mukana niin tervemenoa. Ottakoon Ramseyn mukaansa. Voittava joukkue ei ole riippuvainen yhdestä yksilöstä, eikä kahdestakaan, vaan kyseessä on kokonaisuus joka toimii tai sitten ei. Manageria koskevan ratkaisun viipyminen ei palvele seuraa millään tavalla. Pelaajamateriaalimme kokonaisuutena kestää vertailun esim. Chelsean kanssa mutta siitä huolimatta siniset pelaavat tasaisesti paremmin. Tarvitsemme pian manageriksi henkilön joka pystyy rakentamaan luottamuksen itsensä ja pelaajien välille myös niin, että seuran vetovoima oikeasti kasvaa ettei tulevaisuus ole kivetty virtuaalihankinnoilla. Kuka tämä henkilö olisi onkin sitten toinen juttu.

 2. Itse koen että Wengerin tulisi lähteä ihan jo sen takia, että ei selkeästi pysty viemään seuraa enään yhtään pidemmälle kuin on jo vienyt. Kaikki kiitos hänelle seuran kehittämisestä, mutta koen hyvästien ajan olevan käsillä.

  Uusi parin vuoden jatko ei muuttaisi mitään, koska Wenger ei tule kehittämään taktiikoitaan tai toimintamallejaan mihinkään suuntaan, vaan tultaisiin jatkamaan täysin samalla kaavalla kuin tähänkin asti on menty. Jos Wenger olisi aktiivisesti pyrkinyt muuttamaan pelikäsitystään (ja myös näyttämään sen) esimerkiksi viimeisen 5 vuoden aikana, niin en kokisi samanlaista tarvetta lähtemiselle. Näin ei kuitenkaan ole valitettavasti tapahtunut.

  Liian ennalta-arvattavaksi ja riskittömäksi on mennyt joukkueen tekeminen ja samat heikkoudet pudottavat joka kausi meidät ulos pokaalitaistelusta yleensä jo ennen lumien sulamista. Arsenalissa kun tuntuu neljän parhaan joukkoon sijoittuminen olevan itsessään merkittävä suoritus, ei ponnahduslauta johonkin suurempaan (lue: aito haastaminen Mestarien Liigassa). Tämä nykymallilla ”menestyminen” tuntuu johtavan siihen oravanpyörään, että mitään uutta ei voida koskaan kokeilla sen takia että siinhän voitaisiin vaikka menettää se mitä nykymallilla saavutetaan.

  Kaikesta ei tietenkään voi syyttää ainoastaan Professoria, vaan osan vastuusta on mentävä myös omistajien ja pelaajien suuntaan. En tiedä onko se ollut kenen idea laskea fanien odotuksia tietoisesti kaudesta toiseen, mutta varmasti vaikuttaa myös pelaajiin kun omistaja laukoo Kroenken kaltaisia kommentteja pokaalien tarpeettomuudesta. Joukkueesta on myös Koscielnyn ja Sanchezin lisäksi vaikea osoittaa yhtään todellista voittajatyyppiä ja johtajuus on aika hakusessa. Cech on tälläinen varmasti aikanaan ollut, mutta varsinkin tällä kaudella tuntunut, ettei hänelläkään ole enää tekemisessä suurta paloa ja lähinnä Arsenalissa jäähdyttelemässä.

  Luultavasti Wengerin lähtiessä myös muita lähtijöitä tulisi ja hyvin mahdollisesti tulospuolella otettaisiin varsinkin aluksi takapakkia. Olisin tähän kuitenkin itse ihan täysin valmis, sillä olen niin väsynyt nykytoimintaan.

  Harvoin Arsenal muutenkaan pelaa enään viihdyttävää jalkapalloa, vaan matsit rämmitään läpi ja toivotaan materiaalin riittävän heikkojen joukkueiden kaatamiseksi. Peli-ilme on ollut jo pidempään hyvin aneeminen, joka tarttuu ainakin itseeni nyt kun mahdollisuudet pokaaleihin alkavat hiipua. Miksi vaivautua katsomaan joka peli ja käyttää muutenkin aikaani epäterveen paljon aiheeseen Arsenal, kun siitä saa palkkioksi epäviihdyttävän jalkapallokokemuksen, jossa ei ole yleensä tietoakaan taisteluhengestä ja joka vielä on usein yllättävyydeltään tasoa romanttinen komedia? Ehkä olen vain narkomaani joka ei tiedä kuinka lopettaa. Enköhän tule siis jatkossakin seuraamaan pelit ja muut asiat yhtä orjallisesti kuin tähänkin asti, mutta niin kauan kuin tämä sama käynnissä oleva oravanpyörä pyörii, tuntuu se lähinnä itsensä kidutukselta, jossa hetkittäistä hyvänolontunnetta seuraa aina väistämättä karvas pettymys.

 3. Kyllä, tuntuu jo varsin todennäköiseltä että jonkun muun johdolla olisi tullut se täysosumakausi mutta vastapainoksi sitten huonompia kausia top4-ulkopuolella. Lähes jokaisella managerilla vaihtelu kausien välillä on suurempaa kuin Wengerillä, mutta hyvällä materiaalilla onnistuneita kausiakin ilmenee. Wenger ei näköjään saa enää kirveelläkään tiimiään pelaamaan 10 kk hyvin.

  Mielenkiintoista että yhä tiukemmin alkaa muodostua uusi kahtiajako kärjessä. On perinteiset häviäjäseurat Arsenal, Spurs ja Pool jotka eivät koskaan yllätä muuten kuin negatiivisesti, vaikka miten ruusuiselta näyttäisi. Ja sitten on pokaalirohmut City, Chelsea ja Manu, joskin Manu alkaa pikkuisen lipsua häviäjien suuntaan. Koska joku näistä häviäjistä ponnistaa voittajaksi? Jopa kääpiöyllättäjä pesi mieluummin kaikki, kuin joku näistä kärjen tuntumassa punnertavista kestofloppaajista.

  Pakko veikata, että Spurs lienee lähimpänä nousta pinnalle. Ellei rahoitus pahemmin kuivata seuraa, mutta Pocchettino on pärjännyt myös varsin wengeriläisellä rahankäytöllä tähän asti. Manuun ei tällä hetkellä oikein usko, mutta veikkaan Mourinhon olevan parempi uusiutumaan kuin Wenger.

 4. Mittavalla budjetilla voi hankkia menestystä, mutta ei menestystä tule, jos budjetti ei käytetä järkevästi. Lue-> ylisuuret palkat, huonot rekrytoinnit, kovapalkkaiset ”ikivesijuoksijat” jne.
  Erinomaisia pointteja aiemmissa kommenteissa.Ei lisättävää.

 5. Muut managerit ostaa valmiita pelaajia ja nimenomaan tietylle pelipaikalle.
  Jostain syystä sellainen ei sovi wengerin ajatusmaailmaan.Arsenalin luulisi pystyvän ostamaan pelaajia helposti jos haluaa. Voi tietysti hakea yllätysostoja alemmista sarjoista ja ympäri maailmaa mutta kun halvalla harvoin saa hyvää.
  kosielny,giroud ja qocuelin maalivahtien lisäksi on melkeinpä ainoat pelaajat jotka pelatessaan ovat samalla pelipaikalla(omalla paikalla).
  Yksi kunnon vahvistus vuodessa ja tarpeetomista pelaajista eroon ajoissa, helppo resepti vielä parempaan menestykseen.

  Pidän kyllä nykyisellä joukkueella nelossijaa hyvänä suorituksena..Aina pitäisi kuitenkin edelliskautta parempaan sijoitukseen !

 6. Kun Wengerin kaikki muut virheet on jo käsitelty, haluan taas ihmetellä, miksi hän peluuttaa huonompaa maalivahtia, joka nytkin teki alokasmaisen ja karkean virheen, käytännössä oman maalin. Tällä palstalla häntä ei moitita.

 7. Eräillä on päähänpinttymänä Wenger, minulla se näyttää olevan maalivahti Cech. Sattui silmiini juttu maalivahti Hradeckysta. Hän on torjunut suuren osan kohtaamistaan rangaistuspotkuista, Cech ei ainuttakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s