Nelossija todella vaarassa katsoessa kilpailijoita ja otteluohjelmaa

Tällä hetkellä viisi joukkuetta on kahden pisteen sisällä sijoilla 2-6. Manchester Cityllä on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna ja se kohtaa illalla Bournemouthin. Näin ollen se voi nousta sarjassa kakkospaikalle ja silloin viisi joukkuetta olisi neljän pisteen sisällä. Samalla tippuisimme kolmospaikalta nelossijapokaaliin oikeuttavaan sijoitukseen.

Useasti ennenkin olemme olleet tilanteessa, että paikka neljän joukossa on ollut uhattuna, mutta tällä kaudella väittäisin tilanteen olevan tiukempi kuin koskaan ennen Wengerin aikana. Yleensä vastassa on ollut vain yksi tai kaksi joukkuetta ja ne ovat olleet Tottenham, Everton tai jopa Aston Villa kymmenisen vuotta sitten.

Tällä kertaa kuitenkin vastassa ovat Liverpool, Manchester City, ManU ja Tottenham Chelsean lisäksi eli toisin sanoen yksikään ns. suuri seura tai kärkijoukkue ei näytä täysin floppaavan. Tämä on vähän viime kauden vastakohta, kun Leicester vei mestaruuden kaikkien kontatessa enemmän tai vähemmän.

Loppukauden sarjaohjelmaa katsottaessa ei neljän sakissa pysyminen ole mitenkään varmaa, sillä meidän otteluohjelma on yksi pahimpia, ellei jopa pahin katsoessa viiden joukkueen jäljellä olevia otteluita.

Kohtaamme vieraskentällä vielä muun muassa Liverpoolin, Tottenhamin, Stoken ja Southamptonin sekä kotikentällä on vastassa molemmat Manchesterin joukkueet. Perinteisesti edellä mainituista otteluista ei ole tiedossa ainuttakaan voittoa ja yksittäisetkin pisteet ovat harvassa. Jos näin tapahtuu myös tällä kaudella, niin se tarkoittaa lähes varmasti sijoittumista Mestareiden liigaan oikeuttavien paikkojen ulkopuolelle.

Sinänsä itseäni ei haittaa pätkääkään Mestareiden liigan pelien menettäminen jos ja kun Wenger jatkaa managerina. Tämä kausi tulee olemaan seitsemäs putkeen, kun tipumme heti jatkopelien alkaessa ja ylipäätään 20 yrittämällä Wenger ei ole voittanut kisaa ja päässyt vain kerran finaaliin.

Täysin eri asia olisi jos tiedossa olisi, että ensi kaudella olisi uusi manageri puikoissa. Tuolloin olisi mukava pelata Mestareiden liigaa, kuten kaikkia muitakin kisoja, koska toiveet menestymisestä olisivat olemassa. Takeita ei tietenkään olisi, mutta voisi sentään toivoa, kun Wengerin aikana on jo lähes 10 vuoden ajan tiennyt lähes täysin kuinka kaudet tulevat lopulta menemään, eikä tämäkään kausi ole mikään poikkeus.

Siirtohuhut ovat melko turhia siirtoikkunan ollessa aukikin, mutta erityisesti tähän aikaan kautta. Silti otan pari esille, ensimmäinen liittyy paljolti myös keskiviikon peliin ja toinen juontaa juurensa vuosien taakse. Bayern Munchenille ei näemmä riitä, että he tulevat nöyryyttämään meitä viheriöllä, vaan lisää vettä myllyyn laitetaan vielä kommenteilla kuinka Sanchezin kannattaisi siirtyä saksalaisjätin riveihin kesällä.

Toinen siirtohuhu on sitten melko mielenkiintoinen, sillä Guardiola olisi hankkimassa Wilsherea Manchesterin siniselle puolelle. Sopii jos hinta on kohdillaan eli jotain 30-40 miljoonan punnan luokkaa. Edelleenkään en usko Wilsheren pysyvän kunnossa Wengerin alaisuudessa, eikä otteet ilmeisesti Bournemouthissa ole olleet mitään kovin kummoisia tai sanotaanko sellaisia, joiden kuuluisi oikeuttaaa 100 000 punnan viikkopalkkaan ja avauksen paikkaan meillä.

9 thoughts on “Nelossija todella vaarassa katsoessa kilpailijoita ja otteluohjelmaa

 1. Vaikka ei se nyt kiinnosta ketään, niin pannaan pientä numerotuuletusta. Annual report kertoo ylpeänä, että Kroenken johdolla on panty 350M pelaajahankintoihin ja miehistö on vahvempi kuin koskaan. 20 vuodessa Deloitte kertoo, että Arsenal oli 1996 money-liigassa sijalla 20., liikevaihtoa oli 36M. Nyt liikevaihto on 350M ja rahaliigasijoitus 7. Somemittareilla (kannatuksen määrä) Arsenal voisi olla hyvinkin 4., vain Espanjan jätit ja Manu ovat selkeästi edellä. Silti, rättimyynti ja sponsorisopimukset tuottivat vain 106M, summa jonka pesevät Pool, Chelsea ja City. Manun vastaava luku on 270M. Vaikka UCL-mukanaolo jotain Manulla tuo/vie, niin tuo kaula on niin iso, ettei sillä ole Manulle väliä. Se on täysin ylivoimainen Englannissa taloudellisesti ja sillä on varaa ottaa riskejä.

  Arsenal on heikkojen sponsorisopimusten vanki. Emirates-paitadiili jauhaa vielä 2019 asti ja stadionin nimisoppari 2028 asti. Pieniä sponsoreita on 30, joista valtaosa on selkeää b-sarjaa. Miksi näin on?

  Ja mitä tapahtui sille Diamond Dannyn lupaukselle, että Arsenalin stadionvelka on maksettu 2025 mennessä? Näyttäisi, että stadionvelkaa on jäljellä 200 miljoonaa ja se lyhenee 7-8m vuodessa. Velanhoitospimukset edellyttävät isoa kassareserviä, mikä hieman haittaa isoja hankintoja.

  Nythän Pool laajensi, Chelsean ja Spursin laajennukset valmistuvat kohta. Ne saavat kiinni lipputuloissa ja niillä menee sponsoripuolella vahvemmin (paitsi Spursilla). Onko se nyt näistä lähtökohdista niin selvää, että Arsenal jää hyvään kuntoon Wengerin jälkeen? Tuntuu, että kilpailijat juoksevat sekä kentällä että sen ulkopuolella kovempaa eteenpäin.

  En oikein usko, että kukaan nimivalmentaja tulee Arsenaliin. Tarvitaan ns. moyes, joka ottaa kurat ensin päälleen ja hoitaa täynnä Wengerin jees-miehiä olevan organisaation ravistelun pois alta. Tuskin edes board tukee ketään täysillä, joka haluaa tuulettaa miehistöä puolen tusinalla uudella miehellä. Ja kaikkein isoin haaste on karistaa akatemiasta ja ykkösjoukkueesta mukavoituminen pois ja opettaa jokaiselle laajempi taktinen repertuaari ja reagoiminen peliin. Siinä menee jokunen vuosi, koska pysähtyneisyyden aika on kestänyt liian kauan.

  • Timo, hyviä huomioita! En nyt jaksa tarkistaa ihan kaikkia yksityiskohtia seuraavasta, mutta spekuloinpa kuitenkin: emiratesin rakentamisen jälkeen on paljon puhuttu siitä ”miksei kassaa polteta”, no sitä on vaikea polttaa kokonaisuudessaan, jos emiratesin rahoittaneet pankit ovat laittaneet likviditeettiehtoja (esim kesäkuun lopussa xx miljoonaa tai joka kuukauden päiväkeskiarvo tilillä vähintään yy miljoonaa). Emiratesin yhteydessä tehtiin myös pitkähköjä sponsorisopimuksia, joissa rahat saatiin kerralla tai ainakin etupainoisesti käteen eikä esim 15m/vuosi/seuraavat 5 vuotta. Tämä yleensä pienentää euromääräisesti sopimuksen arvoa, koska raha on arvokkaampaa nyt tilillä versus neljän vuoden päästä. Lisäksi silloisia sponsorisopimuksia pitäisi verrata sen hetkiseen tasoon, ei esim manun nykyiseen Chevrolet (?) diiliin.

   Lisäksi on hyvä huomioida koska Emirates rakennettiin… silloin maailma näytti hyvinkin erilaiselta, kuin nyt. Korot olivat yli vitosessa ja romahtivat vasta 2008 alkaen. Meillä on todennäköisesti ollut melko huonoja korkoja verrattuna nykytilaan (näin isoja lainoja ei yleensä sidota euriboriin samoin kuin Matti meikäläisen asuntolaina vaan maksetaan esim 3.75% vuosikorko tmv.) siinä missä spuds tai pool saa nyt nauttia matalista koroista, me jouduimme varmuudella ainakin pari vuotta maksamaan korkeita korkoja, todennäköisesti maksamme edelleen. Ja ei, tämä ei todellakaan ole Wengerin vika… 🙂

   Tässä muutamia pohdintoja asiasta, varmaan paljon valistuneempaa pohdintaa löytyy Swiss Rumblesta.

 2. Eli Arsenal on alisuoriutuja. Board on riippuvainen Wengerin takaamista top-4 rahoista, koska se ei ole kyennyt rakentamaan itse leveämpiä rahoitusharteita, vaan on riippuvainen lipputuloista ja tv-/UCL-rahoista, jotka ovat pitkälti sama asia. Gazidsin tehtävä 2,5 miljoonan vuositulojensa edestä on toppuutella Wengerin fanien haukkumisia, koska siitä sadan miljoonan potista ei ole paljon varaa lipsua.

 3. Arsenalilla on pitkälti sama ongelma edessään kuin munalla oli. Liian pitkään tietyt toimintatavat, johon uuden managerin hovinsa kanssa on vaikea tulla. Viskinenä toki päätti uransa pokaaliin, mutta ilman rvp:n viimeistä huippukautta se ois jäänyt tulematta. Joukkue alkoi olla jo parhaat päivänsä nähnyt.

  Ja pahemmaksi pääsee, mitä kauemmin sinnitellään.

 4. Theo muuten rikkoi lauantaina joukkueen perinnettä siitä, että hihat ois kaikilla samanpituiset kuin kapteenilla. Ei siis käärinyt (Mustafi) tai leikannut (Flamini) vaan kuvien perusteella oli ihan vaan lyhythihainen paita. Mielenkiintoista ettei tästä ole tullut läheskään yhtä paljon parranpärinää kuin Flaminin tapauksessa, jolloin Wenger kielsi miestä leikkaamasta hihoja.

 5. Wilshere loukkaantui Chittyä vastaan, joten taitaa tässä tapauksessa vika kyllä sittenkin olla miehessä itsessään eikä managerissa. Taitaa Jack olla kaksvitosena jo niin kroonisesti rikki koko mies, että ei tule kyllä koskaan lunastamaan hänelle asetettuja odotuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s