Stamford Bridgen vierailun ohella kauden varmin tappio tiedossa – kysymys kuuluu lähinnä monellako maalilla?

Eihän sitä voi kiistää, että tämän iltainen ei olisi suuri peli. Pelataan Mestareiden liigan jatkopelejä ja panoksena on paikka kahdeksan parhaan joukkoon tai ainakin ensimmäinen osa tuossa taistelussa. Sen sijaan goonerin näkökulmasta tässä ei ole mitään odotettavaa, vaan lopputulos on luultavimmin sama kuin kuutena vuotena aikaisemminkin.

Jos pitäisi heittää veikkaus tapahtumista niin tänään hävitään joko 3-0 tai 3-1 ja toinen osa saatetaan jopa voittaa saksalaisten otettua jalan pois kaasulta, mutta jatkopaikkaan se ei tietystikään tule riittämään.

Kokeneemmat pelaajat joukkueessa ovat huhujen mukaan kyseenalaistaneet Wengerin valinnan peluuttaa edelleen Ospinaa maalissa. Ymmärrän täysin tämän ja lähtökohtaisesti joukkueen ykkösmaalivahdin pitäisi pelata kaikki tärkeät ottelut. Miksi kakkosmaalivahti saisi pelata tällaisen ottelun yhtään sen enempää kuin vaikkapa kakkosvaihtoehto oikeaksi laitapakiksi tai kakkoshyökkääjä.

Joka tapauksessa Wenger on jo sanonut Ospinan pelaavan ja onni onnettomuudessa on ehkä nykytilanteessa, että Cechin epävarmojen ja jopa heikkojen otteiden takia ei liene suurta väliä kumpi maalivahdeista pelaa.

Taktiikkamme pitäisi olla ehdottomasti vastaiskut ja tiivis puolustuspelaaminen, jossa pallonhallinta annetaan suosiolla kotijoukkueelle. Jos lähdemme pelaamaan ns. omaa peliämme ja hallitsemaan palloa, niin silloin kotijoukkue tulee rokottamaan armotta vastaiskuista, kun molemmat laitapakkimme ja suurin osa keskikenttäpelaajista on hyökkäyspäässä pallonmenetyksen aikaan.

Özil on ollut heikko ja yleensä suurissa peleissä lähes näkymätön, joten jättäisin miehen penkille tänään. Toki Wenger ei näin tule toimimaan ja varmasti toisaalta on ihan perusteltuakin peluuttaa ennätyshankintaamme.

Oma valintani keskikentän kolmikoksi olisi Xhaka, Elneny ja Ox. Laidoille Welbeck ja Perez sekä tietysti kärkeen Sanchez. Eiköhän laiturit ole kuitenkin Walcott ja Iwobi ja jopa Giroudin paikka avauksessa on paljon todennäköisempää kuin esim. Perezin ja Elnenyn pelaaminen.

Wenger ei halua muuttaa mitään ja se todella näkyy kaikessa tekemisessä ja sitä kautta tuloksissa. Manuel Neuer sanoo enemmän tai vähemmän suoraan juuri tämän takia Arsenalin olevan suosikkivastustaja kerta toisensa jälkeen. Wenger ei muuta mitään ja ei ole taktisesti ajan hermolla, joten toisin sanoen olemme paljon helpompi vastus kuin lähes mikä tahansa muu jatkopeleihin päässyt joukkue.

Periaatteessa olisi jo tilastovoiton aika, sillä olemme niin usein hävinneet ja tippuneet Bayern Munchenia vastaan. Valitettavasti sellaista tuskin on tulossa ja jatkopaikka olisi ansaittava omalla tekemisellä. Tämä vaatisi loistavan esityksen niin pelaajilta kuin myös valmennukselta ja valitettavasti en usko ainakaan molempien tapahtuvan.

84 thoughts on “Stamford Bridgen vierailun ohella kauden varmin tappio tiedossa – kysymys kuuluu lähinnä monellako maalilla?

 1. Näinhän se menee: Ospina munaa yhden, Kossu pistää omiin ja Xhakalle punainen ja kun Mustafi aiheuttaa rankkarin, 3-0 Bayernille.

 2. Paremminhan sitä on yleensä pelattu Bayernia vastaan vieraissa, joten haluan uskoa tuloksen myös tällä kertaa olevan vähintäänkin kelvollinen. Voitto olisi makeata mannaa, mutta tasuri vierasmaalillakaan ei olisi missään nimessä hullumpi tulos Allianzilta mukaan tuotavaksi.

  Luultavasti Bayern hallitsee tänään palloa ja meidän tilaisuudet tulee lähinnä erikoistilanteista sekä vastaiskuista. Tämän takia näkisin parhaaksi taktiikaksi mahdollisimman vikkelän avauskokoonpanon ja itse lähtisin liikkeelle seuraavalla muodostelmalla:

  Ospina
  Bellerin – Mustafi – Kos – Monreal
  Xhaka – Ox
  Walcott – Özil – Welbz
  Sanchez

  Ajatus Ospinasta sooloilemassa maalin suulla hieman kauhistuttaa, mutta ollessaan pelipäällä kyllä huomattavasti parempi kuin nykyvireinen Cech.
  Özil voisi myös tänään todistaa kaikki epäilijät vääriksi ja tarjoilla Sanchezin muutaman kerran läpiajoon vastahyökkäyksissä.

  Oxin antaisin jatkaa keskustassa koska on pelannut kelvollisesti siellä viime ottelut (Coq ei taas ole pystynyt viime aikoina antamaan tukea hyökkäys- tai puolustussuuntaan) ja viereen leipoisin Xhakan koska vaikka nopeita jalkoja ei löydykkään alta, niin luulisi niiden ainakin olevan suhteellisen tuoreet kun on huilannut katsomossa viime viikot.

  Vaikka Bayern onkin ehdottomasti tässä parissa ennakkosuosikki, niin en kyllä pysty kätkemään omaa innostuneisuuttani illan ottelua kohtaan. Näitä matseja kuitenkin ainakin itse odotan koko kauden. Toivottavasti tämän pelin jälkeen voidaan sanoa odotuksen olleen sen arvoista, COYG!

 3. Oooospina
  Bellerin Mus Kos Gibbs
  Ox Xhaka Özil Coq Iwobi
  Alexis
  Subs:
  Cech Gabriel Monreal Elneny Theo Welbeck Giroud
  COYG

 4. En ymmärrä miten Iwobi ei putoa avauksesta vaikka tehoja ei tunnu hirveästi tulevan. Viime kauden lopussa näytti hyvältä, mutta tämä kausi ei kyllä ainakaan toistaiseksi ole ollut se läpimurtokausi jota mieheltä itse ainakin odotin. Läpimurron voi toki aloittaa vaikka vielä tänään. Kohta mennään, COYG!

 5. Sehän meni hyvin. 10 min täydellisen kilpikonnaa ja sitten klassinen sumpun purkava kaukoveto sisään. No, ehkei tuota olisi Cechkään torjunut. Coq taas nukkui.

 6. Onhan tää tasoero melkoinen. Ei saada palloa ollenkaan ja Robben tietty onnistui siinä, missä onnistuu pari kertaa kaudessa.

 7. Nyt olisi olennaista, ettei pettänyt ottelusuunnitelma ja löysä alku murra heti asennetta Arsenal-tapaan. Muuten tulee rumat lukemat ja jatkopaikka ratkeaa jo 90 min jälkeen.

 8. Jos wenger ottaisi oppia vastustajista, niin tuota bayernin ikiaikaista ideaa vois kokeilla: ”vääräjalkainen” (bayernilla robben) laidalle, joka leikkaa keskelle ja purkaa sumpun kaukovedolla. Tietty liian yksinkertainen idea, jota ei top, top, top quality -joukkue käytä.

 9. En usko, että Wenger taktiikkavelhona käskee pelaajiaan antaa pallon vastustajille ja juosta vain pallon perässä koko pelin. Karu totuus on vaan se, että Arsenal on heikommin valmennettu ja pelaajamateriaali on pohjatasoltaan heikompaa. Pallo polttaa kovissa paikoissa.

 10. Alexis tosiaan on huono rankkareissa, zippi onnistui muutama vko sitten, Hullia vastaa oli jo tosi huono veto mutta meni sisään.

  Tässä voi käydä mitä tahansa. Toi dumari ei vakuuta.

 11. Sanchezin pilkut on kyllä suhteellisen epävarman tuntuisia melkeinpä joka kerta, eikä sitä panenkaakaan voi ihan hirveän usein ampua. Onneksi maaginen viimeistelijä kun ei tarvi pilkun kohdalta ampua.

 12. Vähän on sellaista että Arsenalilla 10 miestä säntäilee alhaalla kuin säikky kalaparvi sinne tänne, muoto ei pysy nimeksikään. Bayern kiittää, jos tämä jatkuu.

 13. Täytyy sanoa, että hyvä toipuminen alun kovasta pyörityksestä. Numeroissa toki tuomariapua. Ja silti, Bayern olisi voinut tehtä 1-2 maalia lisää.

   • Vähän näennäisempiä oli ne paikat. Toki Robbenmaisella täydellisellä vedolla helposti sisään, tietenkin.

   • Xhakan vastapallo oli kyllä selkeä paikka. Jos ei olisi mennyt keskelle, Neuer ei olisi ehtinyt kissaa sanoa.

 14. Toivotaan että Kokkeli oppi ekasta kerrasta, että Robbenille ei voi antaa boksin kulmalla tilaa laukaista.

 15. Aika såålittävää puolustamista jälleen. Mutta, ns. isot seurat paiskovat kyllä nuo pitkät syötöt huomattavasti tarkemmalla osoitteella kuin Arsenal. Tätä näyttää tänään Real Madridkin.

 16. Mustafi on nyt puppeloinut toisella jaksolla oikein urakalla. Itseluottamus katosi Kosin myötä. Gabrielilta nyt ei mitään odotakaan.

  4-1 ja jatkotaistelu ohi. Xhaka tuttuun tapaan ”epäonnen” soturi.

 17. Arsenalin pelissä on hyviä elementtejä, mutta ne on drillattu selkäytimeen niin heikosti, että keskittyminen ja tekeminen kestää n. kolme minuuttia. Systeemivirhe ja valmennusvirhe selvästi. Vastustajat jauhavat heikkoudet armotta esille.

 18. Mielenkiintoinen pointti virkkuselta: verkko alkoi heilua, kun Kos lähti kentältä. Mustafi-Gabriel on melkein yhtä paha kuin viime kaudella merte-Gabriel.

 19. Enpä olis uskonu. Varmaan vaan huonoa tuuria, ja tuomarikin on ihan kakka, ja otteluruuhka, ja mitä näitä nyt on…

 20. Ollaan aika lähellä maailman kärkeä.
  Toivotaan että Wenger tekee äkkiä uuden jatkosopparin,
  Onneksi Merte ja Cazorla saatiin kiinnitettyä.
  No ens vuonna me kyllä Welhon opeilla otamme sienilligan voiton, valkun voiton ja Facupin ja annamme jollekki muulle hippopokaalin

 21. Xhakalta ja Coqilta ihan karmea peli Mustafin ohella. Keskeltä mennään niin että heilahtaa. Iwobin puutuneisuus näissä ympyröissä ei yllätä ja Gibbs ei myöskään pärjää suuremmin.

 22. Kummalla muuten suurempi pelaajabudjetti…? voisiko kukaan kuvitella, että Gabriel pelaisi bayernissa?

  • Vähän irrelevantti kysymys. Toiseen haluaa melkein kaikki tulla, toiseen vähän harvempi. Jos Arsenal ei maksaisi roiseja ylipalkkoja, rinki tuulettuisi paljon rajummin joka vuosi. Nyt palkkarajoite koskee vain maailmanluokkaa.

   Jos puhut hankintahinnoista, niin Bayernin ennätysostokset taitavat olla 30-40 välissä, joten tuskin kokonaissummissa on isoja eroja. Bayern ei vaan maksa yli 10M Gabrielin tasoisista jampoista, kun vastaavat saksalaisjunnut tulevat melkein ilmaiseksi.

   • No joo, bayernissa on toki sekä vetoa että häikäilemätöntä saksalaisjoukkueiden, etenkin Dortmundin, putsausta.

    Mutta eikös kaikki aina sano, että haluavat pelata. Arsenalissa ja erityisesti Wengerin takia 🙂

 23. ox pelasi hyvin alempana aiemmissa peleissä
  ja tänään laidalla. vierasmaali oli iso yllätys ! nolla nollaa olis pitänyt hakea ..hävettääkö arsenea ? Eroaako jo huomenna ?

 24. Minusta on turha pettää itseään sillä, että ”kova” valmentaja korjaa tämän. Joukkue on niin käsittämättömän epätasapainoisesti valmennettu, että kurinalaisuuden selkäytimeen vieminen ei ole ihan helppoa. Ilman edes kohtuusäällistä puolustuspelaamista ei ole mitään jakoa.

  Esim. Emery ei ole saanut PSG:n hyökkäystä toimimaan suuremmin, vaan on keskittynyt haluamansa kurinalaisuuden ja systeemin sisäänajoon. Kaunis yksittäinen palkinto eilen, vaikka liigamestaruus voi karata oppimisprosessissa.

   • No miten esim selität sen, ettei puolustus on ollut 2005-06 jälkeen sveitsiläistä juustoa poikkeuksetta? Johtuuko se vain siitä, ettei Franco Baresin poika ole sainannut Arsenalille?

 25. Kuten jo ennakkoon povasin, niin Ancelotti on näissä peleissä loistava tinkerman. Ensimmäinen jakso meni nahkahousukatsannossa munille, mutta sitten reagointia ja piiskausta ja toinen jakso 4-0. Onko valmentajalla väliä? Ehkä.

 26. Ai hitto, odotan jo innolla perinteistä teurastusareenaa. Anfield 4.3. 4-0? Mental strength voi olla vähän aikaa hakusessa tämän myllyn jälkeen.

 27. Ens kausi on meidän, kunhan wenger vaan saa vielä yrittää! Täytyyhän hänelle suoda mahdollisuus!

 28. On toi Pasilta ihme puhetta… Ancelotti on mennyt vaihtamaan talvitauolla pelisysteemiä ja se on mukamas parantanut joukkueen peliä. Wenger nauraa tuollaisille kukkasille.

 29. Kyllä joskus pitäisi päästä 8 joukkoon. Joskus. Ei pitäisi olla aivan kohtuutonta 195M palkkabudjetilla.

 30. Aika hiljaista tulee varmaan olemaan näillä palstoilla taas kevään, kun mitään positiivista keskusteltavaa ei taida tulla. Nelossija vai ei, ainoa uhkea puheenaihe. Ja lopuksi Jose nauraa.

 31. Valkkuromahdusta on veikkailtu useana kautena. Nyt kun Özil on ihan pihalla eikä korvaajaa ole, niin saas nähdä.

 32. Tietty pirisrystä toisi Wengerin jatkosoppari.

  Onneks muuten wenger pääsi taas penkin päähän – ois muuten tullut rumat lukemat.

  No joo, öitä.

 33. Meillä nyt oli vaan tällä kertaa huonoa tuuria. Toisella jaksollahan bayern oli aivan altavastaaja ja tosiaan tuomarit ja huono tuuri esti meitä nappaamasta voittoa.
  Joo mutta ku tuutte sakemannit Lontooseen niin sitte kyllä…
  Nythän seurajohdon on pakko tehdä äkkiä soppari Wenkun kans kun meno näyttää näin mellevältä.
  Kyllä siinä Real Madridin, Barcan, Juven, PSG:n, Chelskin, Cityn, Munan, Poolin ja spursin faneja v…ttaa aiva raivona ku taas Arsenal riehuu managerimarkkinoilla ja kuorii kerman päältä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s