Odottiko joku jotain muuta?

Bayern Munchen – Arsenal 5-1 (1-1)

Saksalaisjoukkueen piti ennakkoraporttien perusteella olla tällä kaudella heikompi tai ainakin heikommassa iskussa kuin aiempina vuosina. Todennäköisesti näin on ollutkin, vaikka itse en ole kovin montaa Bayernin peliä tällä kaudella nähnyt.

Ei se ole sattumaa, että juuri eilen meitä vastaan saksalaiset pelasivat kauden parhaan ottelunsa. Ei sillä ole mitään tekemistä tuurin kanssa, vaan Wengerin tapa valmistaa joukkue otteluun ja taktiset valinnat tekivät ottelusta Bayernille kauden parhaan ja ehkä jopa helpoimman tähän asti pelatuista.

Olin liian positiivinen veikkauksessani lopputuloksesta, kun arvelin 3-0 tai 3-1. 5-1 oli täysin sama lukema kuin viime kaudella alkulohkon ottelussa Munchenissa. Aika mielenkiintoista, sillä Wenger väitti ennen ottelua kaiken olevan toisin tällä kertaa. Olipa todella suuri muutos viime kauteen ja ylipäätään tämä tappio oli rumin Mestareiden liigan jatkopeleissä koskaan AC Milanille kärsityn 4-0 tappion ohella.

Olemme päästäneet kolme tai enemmän maaleja neljästi viimeisen kuuden vuoden aikana tässä vaiheessa kisaa ensimmäisessä osaottelussa. Yritä siinä sitten mennä jatkoon, kun täysi sulaminen tapahtuu saman tien oli vastassa kuka tahansa. Kuten AS Monacon kolme maalia muutama vuosi takaperin Grovella osoittaa.

Eilisen idea oli pariaatteessa oikea suurimmalta osin eli lähteä vastaiskuilla pelaamaan. Valitettavasti Iwobi oli väärä valinta ja samoin Elnenyn olisi pitänyt avata, sillä Xhakan ja Coquelinin otteet ovat olleet heikkoja ja sama jatkui eilen. Toki Perez oli kokoaan poissa loukkaantumisen takia, mutta edes kunnossa ollessaan mies ei ehkä olisi mahtunut kokoonpanoon, kun siellä oli kuitenkin Giroud, Walcott ja Welbeck penkillä.

Loppujen lopuksi se on kuitenkin sama millä tapaa yritämme pelata, kun joukkueen puolustaminen on amatöörimäistä, kuten avausmaali ja moni muukin osuma osoitti. Samoin prässipelimme on täysi vitsi, kun Sanchez ainoana yksin yrittää hetken aikaa ennen kuin kyllästyy tai on juossut itsensä loppuun.

Se ettemme toisella jaksolla oikeastaan päässeet puolen kentän yli kertoo tasoeron karulla tavalla. Mitähän Wenger sanoi tauolla, sillä periaatteessa olimme vielä hyvissä asemissa siihen asti, vaikkakin kotijoukkue oli niskan päällä myös avausjakson.

Managerien tekemisessä oli myös melkoinen ero muutenkin kuin puoliajalla tehtyjen taktisten muutosten ja puheiden perusteella. Muller on ollut vuosikaudet kotijoukkueen avainpelaajia, mutta siitä huolimatta Ancelotti penkitti saksalaisen, kun otteet ja ennen kaikkea tehot eivät ole tällä kaudella olleet aiempien kausien kaltaiset.

Verratkaapa tätä meidän tilanteeseen ja esim. Özilin peluuttamiseen mistä mainitsin jo eilisessä päivityksessä. Voittavat ja ajan tasalla olevat managerit valitsevat pelaajat nykyisten näyttöjen ja tämän hetkisen vireen perusteella, kun taas Wengerillä samat pelaa pelistä ja vuodesta toiseen tapahtui kentällä mitä tahansa.

Onhan tämä seura aivan täysi farssi jos Wenger saa uuden sopimuksen vielä tämänkin jälkeen. Valitettavasti luulen edelleen sen olevan ylivoimaisesti todennäköisin lopputulema, vaikka managerimme näyttikin jo pelin jälkeisessä haastattelussa mieheltä, joka tiesi, että ei tämä enää tästä paremmaksi muutu, vaan huonommaksi mitä kauemmin jatkaa. Silti Wengerin ego ja itsepäisyys eivät todennäköisesti anna periksi lopettaa, vaan tiedossa on uusi sopimus vähintään kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi.

Ehkä tappio maanantaina liigan ulkopuoliselle Suttonille olisi se viimeinen niitti. No ainahan sitä voi toivoa, vaikka pelkään, että edes amatöörijoukkueelle tippuminen ei riittäisi muuttamaan managerimme asemaa.

Mainokset

21 thoughts on “Odottiko joku jotain muuta?

 1. Ottelun jälkeen Wengeriltä kysyttiin tappion syytä:” Sitä on vaikea selittää” oli managerin tyhjentävä vastaus. Kaikki muut sen näkivät ja ymmärsivät….paitsi hän.

 2. Ois ollut kiva tietää miten loppu peli olis mennut Kosin kanssa.Ilman Kosia sen tiesi kaikki,valitettavasti myös pelaajamme heti vaihdon tultua.Ja kyllähän ,Theon ,Elnenyn ,Walcotin ja Lucasin olis pitänyt olla avauksessa.

 3. Eipä BBC:kään löydä muuta kirjoiteltavaa kuin Wengerin aseman spekulointi. Kaikki löydetyt, eli Dixon, Keown ja Bob WIlson liputtavat enemmän tai vähemmän sen puolesta, että Wengerin tulisi lähteä tai arvelevat, että hän lähtee kesällä. Näkevät mm. neuvottomuutta ja periksiantamista.

  Kyllä veikkaan mediapaineen olevan niin kovan (huom! Ei kannattajapaineen), että manageri tekee johtopäätöksensä kauden päätteeksi. Se on sitten seuran ammattitaidon kysymys, onko tilanteeseen oikeasti varauduttu. Se on selvä, että niillä nimivalmentajilla, joilla on indikaatioita seuranvaihdosta, mm. Allegri, on ottajia ja neuvottelut on toukokuussa jo paketissa. Jos Arsenal oikeasti herää vasta silloin, niin vaihtoehdoksi jää vain ostaa väkisin jostain keskitason seurasta valmentaja väkisin.

 4. Juurikin näin. Mikäli seura ei tässä vaiheessa vedä oikeita johtopäätöksiä ja valmistaudu managerin vaihtoon on MInksalla ja Honkasella raittiusseuraan liittyminen edessä. Arsenalin eilinen esitys ja Watford räpellys eivät ole pelkästään huonoja vaan häpeällisiä.

 5. Pahoin pelkään, että jokin yllättävä pikkuonnistuminen tulee loppukaudesta eikä CL:ää enää muistella. FA Cup, viime metreillä neljänneksi jne. Ja sit kahden vuoden pahvi. Ja siinä sit olivatkin kesän hankinnat.

 6. Joo-o, fanipaine varmaan on ratkaisevin, vaikka vaikea sanoa mitä boardi tuumaa median melko lailla seuraa ja Wengeriä lokaavasta kirjoittelusta. Ja fanipaine on heikkoa kaiken kaikkiaan. Ei todellakaan ole kunnian hetkiä nämä häpeälliset lukemat ja rujo jälkipuinti, jossa ei muuta hyvää paljon jää kuin Sanchez, jonka jäämistä veikkailevia on todella vaikea jo löytää mistään.

  Sekin huono puoli tosiaan on näistä ensi vaiheen UCL-putoamisista, että arvet on jo vähän haalentuneet kesäkuuhun mennessä. Mutta käsi sydämellä, onko inspiroivia kevätkausia ollut miesmuistiin? Aika yhdentekevää pelaisia sekä kannattajien että pelaajien mielestä. Jos ei minimaalisia FA cupin huuman hetkiä tässä halua erikseen korostaa.

 7. Wengerin henkilökohtaista toipumisen kykyä en epäile juurikaan, vaikka mies ”väsyneeltä” on näyttänytkin useamman todistuksen mukaan. Häntä ajaa oma unelma hakea vielä se yksi iso voitto, eikä hän siitä taida antaa periksi ellei terveys petä tai seuran boardin mitta tule täyteen. Realiteetteja ei Wenger tunnusta ja myönnä, ettei voittoa tule. Mieluummin ajaa tilanteen karvaaseen loppuun ja pakkotilanteeseen mitä ilmeisimmin.

 8. Muista miten jengi oli sitä mieltä santos oli paska voiko joku oikeesti olla sitä mieltä että mustafi on yhtään parempi

 9. Säkki päässä oli työpäivään lähdettävä ja alkossa eivät myy, kun pitäis ottaa säkki pois…
  Ei Wenger ole herännyt 10-vuoteen ja jos ei NYT herää, niin ei sit koskaan.
  Aivan turhaa puhua muusta, kun 4.sijasta ja siitäkin käydään tänä keväänä rajumpi kisa kuin mies muistiin.
  Muutos, se on ainut mahdollisuus!

 10. Cup-voittojen lisäksi viime kauden viimeisellä kierroksella ohi spudsin oli varmaan yksi myhäilyä aiheuttanut kevätkohotus. Sit tietty ”huippu” oli muutamia vuosia sitten, kun viimeisellä kierroksella varmistui nelossijapokaali voitolla hodarin wba:sta ja wenger tuuletti rajusti kuin valkun voittoa.

  • Kilvoittelu heikon Spursin kanssa on raivannut liikaa tilaa Arsenal-maailmassa. Spurs on ollut helppo mielihyvän lähde, koska se on ollut niin surkeasti johdettu ja tempoileva. En edes jaksa miten monta manageria on siellä ollut Wengerin aikana, melkoisella tyylihaitarilla.

   Nyt tilanne ilmeisimmin normalisoituu ja Levyllä on löytynyt viisautta ainaisen fanimielipiteen palvonnan sijaan ja Pocch ainakin kohtuuhyvä ellei erinomainen manageri. Kunnon aito kilvoittelu parantaa myös Arsenalia ja kilpailuun kuuluu se, ettei toinen ole täysin nyrkkeilysäkkinä, vaan joskus edelläkin. En sano, että Spursin menestys on toivottava asia, mutta lienee kiistatonta että se on yksi keskeisiä tekijöitä joka herättää Arsenalin kannattajat vaatimaan parempaa Kroenkelta.

   Nyt kun muilla on menestystä ainakin hieman enemmän kuin Arsenalilla, uudemmat stadionit ja siten pian paremmat sponsorit, niin miltä näyttää? Mid-table here we come? Arsenalin ainoa vahvuus taitaa olla tällä hetkellä fanien lompakon syvyys, kanttia löytyy maksaa kovimpia lipun hintoja vuodesta toiseen ja tarjita sadan millin vakiopotti seuran iloisena pitämiseksi.

 11. Sanchez lähtenyt näköjään Italiaan hermolomalle eilisen nöyryytyksen jälkeen. En yhtään ihmettelisi vaikka matkan todellisena tarkoituksena olisi kuitenkin tavata esimerkiksi Juventuksen edustajia suljettujen ovien takana espressokupillisen ääressä kesän tulevasta siirrosta keskustellen.

  Perezillä huhujen mukaan haluja lähteä kesällä Arsenalista, enkä kyllä pysty miestä tästä syyttämään. Lähtisin varmasti itsekin jos olisin hyökkkääjä parhaassa iässä ja tästä huolimatta istuisin jatkuvasti penkillä tai katsomossa vaikka näytöt kentälle päästessä olisivat sitten millaiset tahansa. Kahdeksaan starttiin ja yhteensä seitsemääntoista esiintymiseen tehot 8+5 eivät nimittäin ole millään tarkastelulla huonot, varsinkin kun vertaa esimerkiksi Iwobiin joka on tällä kaudella 32:ssa pelaamassaan ottelussa saavuttanut maagiset tehot 4+6. Iwobi voi tulevaisuudessa olla vaikka kuinka hyvä pelaaja, mutta en ole enää pitkään aikaan ymmärtänyt missä vaiheessa hän on onnistunut keplottelemaan itselleen kausikortin avaukseen, sillä varsinkin junnujen peluutuksen pitäisi perustua puhtaasti annettuihin näyttöihin.

  Perez on toki pelannut lähinnä cupeissa heikompia joukkueita vastaan joten tehoja on ollut syytäkin odottaa, mutta nigerialainen on ollut käytännössä koko kauden avauskokoonpanossa ja päässyt pelaamaan ykkösmiehistön kanssa kun Perezin pelikaverit ovat useasti olleet junnuja tai rotaatiomiehiä. Pienet loukkaantumiset sekä Sanchezin ja Giroudin (vaihtopelaajana) vahva vire ovat varmasti vaikuttaneet espanjalaisen saamaan peliaikaan, mutta tulee kyllä lähtiessään jäämään yhdeksi oudoimmista Wengerin hankinnoista. Kallis paniikkiratkaisu jonka oli tarkoitus pelata ainoastaan Giroudin sekä Sanchezin loukkaantuessa ja jolla ei varmaan ollut ”Proffan” suunnitelmissa koskaan rehellistä mahdollisuutta murtautua pelaavaan kokoonpanoon.

  Vähän tuntuu siltä, että Sanchez lähtee odotetusti kesällä sillä ottajia chileläiselle on varmasti enemmän kuin tarpeeksi. Tästä johtuen ja koska suuria nimiä ei saada joukkueeseen houkuteltua, niin Özilille tarjotaan ylisuurta +200.000 punnan viikkopalkkaa jotta joukkueeseen jäisi edes yksi ”supertähti”. Özil ei tosin mielestäni ole ansainnut koko jatkosopimusta ja varsinkaan haluaamansa palkankorotusta. Tuskin edes hirveän haluttu pelaaja muiden joukkueiden silmissä, sillä kyseessä ei kuitenkaan ole todellinen voittaja- tai johtajatyyppi ja kaverin esitykset ovat isoissa peleissä aina tuskallisen huonoja. Sanchez parantaa omalla panoksellaan lähestulkoon jokaisen joukkueen peliä, kun taas Özilistä ei saa mitään irti ellei sitten joukkueen pelitapa ole pallonhallintafutis ja joukkuetta rakennettu tukemaan Özilin vahvuuksia. Yllättävän harva joukkue tämän tyylistä jalkapalloa edes pelaa ja vielä harvempi olisi varmasti valmis maksamaan saksalaisen pyytämiä summia hänen palveluksistaan.

  Puolustus kaipaa ehdottomasti tuulettamista kesällä ja olisi hyvä päästä eroon Gabrielista, Gibbsistä, Jenkosta, Mertestä ja Debuchystä. Saa tosin nähdä päästäänkö kenestäkään edellämainituista eroon kun kerta Turtlesackerkin ansaitsi uuden jatkosopimuksen vesijuoksunäytöillään. Kaikkia lädejä ei tietenkään voi joukkueesta pistää pihalle homegrown-sääntöjen takia, vaikka tähän syytä olisikin melkeinpä kaikkien kohdalla. Jenko ja Gibbs ovat kuitenkin taitotasoltaan juuri sopivia sinne Crystal Palacen kaltaisiin Valioliigassa pysymisestä taisteleviin joukkueisiin, eivät Arsenaliin.

  Kesällä tullaan tarvitsemaan myös uusia keskikenttäpelaajia, sillä emme tule koskaan voittamaan yhtään mitään merkittävää niin kauan kuin Coq on johtava puolustava keskikenttäpelaajamme. Tästä on nyt viimeaikoina tullut hyvinkin paljon todisteita. Eilisessä ottelussa esimerkiksi tuskin tuli yhtään pallonriistoa tai onnistunutta taklausta numerolta 34. Xhakalla hyvät ottelut ovat olleet tällä kaudella yhden käden sormilla laskettavissa, samoin kuin myös Ramseyllä. Cazorlan varaan ei valitettavasti oikein mitään voi parin vakavan loukkaantumisen jälkeen enään laskea ja Wilshere voidaan myydä puolestani vaikka sinne Man Cityyn jos Pep miehestä jotain haluaa maksaa. Elnenyllä ei muuten vain riitä kyvyt avauksen pelaajaksi vaikkei miehessä varsinaisesti mitään suurempaa vikaa olekkaan.

  Tähän hankintalistaan kun vielä lisätään se maailmanluokan kärkipelaaja (Sanchezin lähdöstä tai jäämisestä riippumatta), niin alkaa ainakin itsestä tuntua siltä, että ollaan vähän enemmän kuin sen ”parin” pelaajan päässä todellisesta menestyksestä. Ai niin, uudesta veskaristakaan ei olisi varmasti haittaa sillä Cech, Ospina ja Szczeny ovat kaikki ihan suhteellisen hyviä maalivahteja (ja Cech oli toki ennen maailmanluokkaa), mutta karu totuus on kuitenkin se ettei kukaan näistä kolmesta pärjää vertailussa esimerkiksi DeGealle, Llorisille tai Courtoisille.

  Managerista ja sen vaihtamisen tarpeesta en jaksa nyt edes aloittaa, muuten tästä kommentista tulee Taru sormusten herrasta – tyylinen tiiliskivimäinen saaga. Tulipa nyt aikamoinen tilitys kerrassaan, mutta hyvä että tämän pääsin johonkin kanavaan sydämeltäni purkamaan, niin ei sitten tarvitse turhautuneisuuspäissäni lähteä kylille mummoja potkimaan.

 12. Kunnon pohjakosketushan tämä oli. Tuli vain mieleen, että vaikka valioliiga on yllättävyydellään kiinnostava sarja, onko kuitenkin niin, että tämä ”tasaisuus” kätkee alleen sen, että valioliigassa erittäin hyvä (Big six, keskinäinen kilpailu kovaa) ei vain ole riittävä taso muita eurooppalaisia suurseuroja vastaan, joissa ne 2-3 hyvää seuraa sarjassa ovat ylivoimaisia ja voivat hankkia kansallisella tasolla parhaat pelaajat. Tällä hetkellä näyttää siltä, että loputkin valioliigan seurat putoavat tällä ensimmäisellä kierroksella. Ehkä Chelski nykykunnossaan olisi voinut päästä pidemmälle.

 13. Mikä tuo Valioliiga.com -sivusto oikein on? Olenkohan ikinä lukenut yhtään positiivista Arsenal uutista koko sivustulta. Ei siinä, saahan sitä kirjoittaa omia mielipiteitään, mutta ei noilla uutisilla ainakaan Arsenal kannattajasta kaveria saa.

 14. Meillä ei oo mitään syytä huoleen koska todistettavasti olemme maailman suurimman fanipohjan omaava joukkue.
  Tästä on todisteena 2 vankkaa faktaa.
  Ensinnäkin Chelsean(kin) kannattajat toivoivat että Arsene Wenger jatkaa meidän peräsimessä joten Chelskin fanit ovat myös meidän fanejamme.
  Myöskin Bayern Mynchenin fanit rakastavat meitä koska ovat twiittailleet että toivovat saavansa meidät myös ensi vuonna vastaansa.
  Summasummarum Chelskillä on paljon faneja ympäri maailmaa ja
  tietääkseni B Mynkkenillä vielä enemmän ja nyt ku ne ovat myös meidän faneja niin oomme varmasti maailman eniten peukutuksia saava joukkue.
  Onko kellään muuten tietoa Kosin tilanteesta?
  Meillä on muistaakseni 4.3 vierasmatsi poolin kentällä ja jos Kos on pois niin nuori, nopea ja notkea uuden sopparin ja sitä uutta tulemista tekevä Mertesacker paikkaa kosia.
  Todennäköisesti pyritään pallonhallintaan ja prässätään ylhäältä ja puolustuslinja korkealla joten pool yrittää vastahyökkäyksillä päästä meidän selustaan.
  Mutta meilläpäs onkin siellä parivaljakko EnkeliGabriel ja Mertesacker ”the Titanic).
  Ei mitään hätää laulais Samuli Edelmann

 15. Lehdistön rummutus Wengerin lähdöstä ja seuraajan etsinnän käynnistymisestä jatkuu.

  Onko tämä nyt sitten se kesä?

 16. Toivossa on hyvä elää ja uskossa vielä parempi!
  Sutton peli menee vaikka akatemiajoukkueella (toivottavasti).
  Mut jos/kun lauantaina pätkähtää nenään poolilta, samoin ens viikolla bayerilta, niin voidaan jopa alkaa kuvittelemaan, että Wenkulan mieleen hiipii eläkepäivät…

 17. Olisihan se jännää, jos tietäisi varmasti että Wenger lähtee. Joukkue vapautuisi ja sitä katselisi ihan eri silmällä muita valmentajia. Nyt ei uskalla toivoa ei sitten yhtään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s