Managerimme ego ja itsekeskeisyys ei tunne mitään rajoja

Moni Wengeriä puolustanut on sanonut Wengerin ansaitsevan kunniallisen lopun Arsenal uralleen. Ensimmäiset vajaat 10 vuotta olivat loistavat ja niistä managerimme on saanut kiitosta tarpeeksi tai ollakseni rehellinen jopa liikaakin, sillä vanhalla menestyksellä edelleen akb:t perustelevat managerimme asemaa ja todennäköistä jatkosopimusta.

Wengerin mahdollisuus kunnialliseen loppuun oli vuonna 2014 FA Cup voiton jälkeen. Tuokin oli aivan liian pitkään, sillä viimeistään 2010 vuoden aikoihin oli selvää, että Wengerin johdolla emme voita enää koskaan liigamestaruutta puhumattakaan europokaaleista.

2014 oli kultainen mahdollisuus managerillamme poistua ns. voittajana, vaikka 10 vuotta ilman pokaalia on kaikkea muuta kuin voittaja. Vuotta myöhemmin keväällä 2015 Wenger sai vielä toisen mahdollisuuden, mutta ei käyttänyt tätäkään ja nyt ollaan tilanteessa, jossa kannattajakuntamme on jakautunut kahtia ja yhä useampi on täysin kyllästynyt seuraamaan pelejä ylipäätään, puhumattakaan siitä, että haluaisivat maksaa jotain pelin näkemisestä Grovella. Niinpä Emirates onkin enää lähinnä turistien ja Wenger uskovaisten valtaama paikka ja se todella näkyy ja kuuluu tai oikeammin sanoen ei kuulu tunnelmassa.

Edellä mainitut olivat managerimme viimeiset mahdollisuudet poistua edes jotenkin kunniakkaasta, vaikka jo tuolloin oli selvää, että Wengerin parasta ennen päiväys oli vanhentunut jo vuosia sitten.

Tällä hetkellä Wenger osoittaa olevansa vain diktaattori, joka ei halua luopua vallasta ja saamastaan aivan ylimitoitetusta palkasta mistään hinnasta. Jos Wenger todella välittäisi ja rakastaisi seuraa, niin meillä olisi ollut jo uusi manageri ties kuinka monen vuoden ajan.

Nyt sen sijaan Wenger toteaa katastrofaalisen, mutta niin ennalta arvatun, Bayern Munchen nöyryytyksen jälkeen, että hän jatkaa managerina ensi kaudella oli se sitten Arsenalissa tai jossain muualla. Jälkimmäiseen vaihtoehtoon ei itselläni ole mitään pahaa sanottavaa, vaan ainoastaan säälin sen seuran kannattajia ja pelaajia, joka mahdollisesti Wengerin palkkaisi.

Olisi myös mielenkiintoista nähdä kuinka kauan managerimme saisi aikaa omille fantasiaprojekteilleen muussa seurassa. Veikkaisin, että Wenger ei näkisi edes ensi kauden loppua uudessa seurassa jos se olisi yhtään isompi ja menestykseen pyrkivä. Toki tässä tapauksessa se ei ylipäätään palkkaisi Wengeriä manageriksi.

Managerimme väitteet myös kuinka Arsenal ei voita joka peliä jatkossakaan, vaikka miestä penkin päässä vaihdettaisiin ovat täyttä kannattajien aliarvioimista tai jopa suoraa vittuilua meille. Kaikki tietävät, että emme voita jokaista peliä oli managerina kuka hyvänsä, mutta uuden managerin johdolla olisi sentään jotain toivoa paremmasta kuin tästä oravanpyörästä, jonka kulun on pystynyt kohta ennustamaan jo 10 vuoden ajan oikein.

Todella säälittävä ja todellisuudesta irtautunut kommentti oli myös kuinka emme olleet ennen Wengerinkään tuloa suuri menestyjä eurokentillä. Samaan Hengenvetoon managerimme kehui taas 20 vuoden putkella Mestareiden liigaan osallistumisessa.

Samaan ovat pystyneet vain Real Madrid ja Bayern Munchen. Valitettavasti managerimme vain unohti mainita, että montako mestaruutta kyseiset seurat ovat voittaneet viimeisen parin vuosikymmenen aikana verrattuna meihin? Ei sovi kuitenkaan agendaa, sillä häviäjämentaliteetin omaavalle ja nykyään lähinnä itsensä suojeluun keskittyvälle Wengerille riittää osallistumien, kun taas voittajat laskevat ainoastaan pokaalit osallistumiskertojen sijaan.

Europeleistä mainittaessa oli myös erittäin alhaista väittää osallistumisputken olevan jokin saavutus ja verrata sitä aikaisempaan. Tuolloin entiseen ns. Mestareiden liigaan pääsi ainoastaan voittaja ja samoilla säännöillä olisimme ainoastaan kolmena vuonna koko Wengerin yli 20 vuoden aikana olleet mukana kisassa. Ylipäätään George Grahamin aikaan alkuun emme mestaruuksista huolimatta päässeet eurokentille kiitos Liverpool kannattajien ja Heyselin tapahtumien. Niin ja muistaakseni Graham voitti europokaalin vain kaksi vuotta ennen kuin Wenger tuli manageriksi, joten wengerinä en hirveästi kehuisi omalla ”euromenestyksellä”.

Itselläni ei ole enää mitään kunnioitusta jäljellä narsistista manageriamme kohtaan. Aivan sama millä tavalla pääsemme miehestä eroon ja mitä nopeammin sen parempi. Hyvä alku olisi Sutton tappio ja se todella voisi vauhdittaa asiaa, sillä mistään paremmasta on turha edes kuvitella niin kauan kuin Wenger jatkaa managerina.

Mainokset

11 thoughts on “Managerimme ego ja itsekeskeisyys ei tunne mitään rajoja

 1. Täyttä asiaa jälleen kerran.
  Entinen Arsupeluri on kans antanut kommenttinsa jaossa ilmoittaa suoraan että Wenger on tietoisesti valinnu joukkueeseen kilttejä poikia jotka nyökyttylevät hyväksyvästi sanoi Wengert mitä tahansa ja tämä kiltteys näkyy myös matseissa.
  Ne jotka ovat olleet wenkun kans eri mieltä ovat saaneet lähteä ja ovat varmaan halunneetkin lähteä.
  Van Persie uskalsi olla eri mieltä ja lähti munan leiriin voittamaan ja samoin muutoksia haluava Alexis tulee lähtemään.
  Se minne wenger siirtyy niin varmaan Ranskaan ja luonnollisesti PSG:n.
  Eikös pauttiarallaa kuukausi sitte uutisoitu että PSG on kiinnostunu ”valmentajavelhosta” .
  Ja nyt varmaan huhut alkavat konkretisoitua kun PSG nöyryytti Barcaa vain 4-0 ja me raivosimme Bayernin vieraana lupauksia herättävän niukan 5-1 tappion.
  Mulle on yks vitun sama vaikka oltais valkus sijalla 15 kunhan vaa wenkku siirrettän takas museoon

 2. Hämmentävän paksu nahka Wengerillä kiistatta on. Ja huomattavan korkea itseluottamus myös oikeassa olemiseen ja korjaamiskykyyn, Mielestäni Villen arvelu Wengerin rahan motivoinnista on epäuskottava. Ei tuollaista palautetta jaksa vuosikymmentä, ellei oma arvoperusta ja usko ole timanttisesti homman takana. En sinänsä usko täysin pyyteettömään ”Arsenalin asiaankaan”, vaikka alunperin seuran nosto uudelle tasolle olikin selvä ja kirkas yhteinen tavoite Deinillä, Fiszmanilla ja Wengerillä. Se on tehty ja liikevaihto kymmenkertaistettu.

  Wengerin johtamisopit vaikuttavat kyllä nykyajassa vanhentuneilta. Luottamus pelaajiin, heidän itseohjautuvuuteensa, sisäiseen motivaatioon jne. (jokainen lienee lukenut niitä vallankumous-juttuja 90-luvulta) olivat iso muutos yksioikoiseen pomo-käskytykseen nähden. Nyt mijonääripelaajien maailmassa motivointi ja yhteishenki jää selvästi vajaaksi näillä ilmeisesti aika muuttumattomilla prinsiipeillä.

  Siitä tykkään, että Wenger on ihmiskäsitykseltään selvästi humaani ja ystävällinen, vaikka ehkä todistajanlausuntojen mukaan ehkä teknokraattinen ja etäinen vähemmän tärkeiden pelaajien suhteen. Mutta johtajuuden kriisistä tässä on kyse, työkaluja pitää uudistaa. Ei Contekaan muutosta tuonut huutamalla ja melskaamalla tai antamalla lisää liksaa jokaiselle. En tiedä tarkkaan miten toi, mutta ilmeisen tehokkaasti parempi johtaminen tuloksia voi tuoda.

 3. En syytä Wengeriä vaan seuran johtokuntaa. Mikäli Wengerille on tarjottu jatkoa nykyisin ehdoin tai edes lähelle sitä on rahan houkutus ilmeistä. Ansaitseehan äijä enemmän kuin keskiverto lottovoitolla on mahdollista täällä tienata. Mitä itse tekisitte Wengerin asemassa? Minä olisin ahne paskiainen ja ottaisin rahat, viis veisaten ”ymmärtämättömien” kannattajien käsityksistä. Jos ei seuran johdossa ole herätty menestymättömyyden syihin ja valmisteltu managerin vaihdosta jo pitkälle, tilanne ei muutu iloksi pitkään aikaan. Yksi seuraus tulee olemaan maailmanluokan pelaajien saaminen seuraan, joka on suuremman menestyksen edellytys. Menestyksen perusteita, siihen toistuvasti kykenevää joukkuetta ym, on hankala rakentaa mutta sen tärveleminen on helppoa ja voi tapahtua hyvin nopeasti.

 4. Puhutte asiaa kumpikin. Ei oo tullu mieleenkää että wenkku itte lähtis tästä seurasta ja heittäis hyvästit 8 millin vuosituloille.
  Ei wenkku idiootti oo vaikka valmentajana on jo aikoja sitten parhaat päivät nähnytkin.
  Just siksi toivoinkin että jäisimme kirkkaasti 6 sijan ulkopuolelle.
  Myös nannaa tekis ku Sutton vai mikä lie amatöörijengi pyyhkis meillä lattiaa oikein totaalisesti cupkierroksella.
  Ainoastaa täysremontti aloittaa täs seuras uuden nousun ja jos wenkku sattuu yhdenki oljenkorren saamaa niin se antaa seurajohdolle tilaisuuden tekohengittää taas 2 kautta keskinkertaista paskaa.
  Jos joku ihmettelee että miksi voi toivoa joukkueelle huonoa menesteystä niin juuri siksi että mitä pikemmin wenkusta ja maskoteista päästään, sen nopeammin myös pääsemme jaloillemme. COYG

 5. Vielä esimerkki. Kaikki muistavat, millainen inhottu C. Ronaldo oli tullessaan Manuun. Varsinainen näyttelyponi, joka tykkäsi tarpeettomista kikoista ja itsensä peilailusta. Iso osa varsinkin muista kuin Manun kannattajista arveli, että poikanen turmelee uransa nopeasti yökerhoissa. Kaikki tietävät, ettei näin käynyt. Ferguson tai joku hänen esikunnastaan osasi herättää C. Ronaldon sisäisen motivaation, herättää kovan omaehtoisen treenin nälän ja osasi tarjota sopivan formaatin, jossa kehittyä. Loppu on historiaa.

  Olen itse miettinyt, että ei voi olla niin, etteikö Wenger osaisi yhtään tätä pelaajan sisäisen motivaation herättelyä, kun hän tuosta saarnasi 20 vuotta sitten. Uskoisin, että kiltit pojat, esim. Ramsey ja Ox olisivat voineet hyvinkin nuorina raakileina tehdä ekstraduunia päästäkseen lähemmäs maailman huippua. Ehkä ovat tehneetkin, en tiedä. Wengerin tiimi ei vaan osa ohjeistaa oikein, mitä pitäisi tehdä. Niin monta lupaavaa pelaajaa on jo menetetty saamatta paljon mitään heistä irti viimesin 15 vuoden aikana, ettei se voi olla sattumaa. Esim. Ramseyllä ei ole vahvistettu vahvuuksia tai hiottu pois heikkouksia, vaan pikemminkin hävitetty vahvuuksia ja vahvistettu heikkouksia viime vuodet. Miten se voi olla mahdollista?

  • Ramseyn heikot otteet selittyvät aika lailla loukkantumisilla. Jos ei yhtenäkään kautena pääse pelaamaan 2-3 kuukautta putkeen terveenä, on aika luonnollista ettei suurta kehitystä tapahdu. Loukkaantumisten syistä voidaan sitten spekuloida erikseen. Oxilla vähän sama homma, kuten Wilsherelläkin.

   • Ramsey on kuitenkin Walesin paidassa ihan eri pelaaja ja useasti jopa loistava, kuten kesän kisoissa, joten en ihan allekirjoita loukkaantumisia selityksenä. Enemmän olisi mahdollista saada miehestä irti, mutta Wengeriltä tämä ei onnistu.

   • Joo. Onhan Aaron pelannutkin, esiintynyt melkein 300 pelissä Arsenalissa (lähde: seuran sivut). Debyytti kuitenkin jo 2008-09. Se ei ole ihan pieni määrä noinkin nuorelle pelaajalle, vaikka takareisivammoja on viime vuosina riittänytkin. Pidän itse Ramseystä aika paljon, vahvuudet kuten maalinteko on hävinnyt, samoin puolustusosaaminen ja kaksinkamppailuvoima, jotka olivat hyvää brittiläistä tasoa nuorempana ja olisi odottanut niiden tulevan huippuunsa Stevie G:n ja Lampardin tyyliin kolmeakymppiä kohti mentäessä.

 6. Ongelman nimihän on ollut jo vuosikausia se, et Wenger ei ole saanut, eikä tule saamaan joukkueen potentiaalista maximi tehoja irti.
  1 kova voitto pääkilpailijoista on kaukana maximista.

 7. Eno pohti eilen, mikä ranskalaisjoukkue olisi manageria vaihtamassa. Luulen, että wengerin heitto oli osa itsekeskeisyyttä. Uhkailee valmentavansa muualla, jos hänelle mieluisaa sopparia ei saada allekirjoitetuksi viimeistään huhtikuussa. Pahinta tuossa on se, että Kroenken klaani voi jopa toimia niin, että palkka nousee uudelle tasolle, jotta wenger ei vain lähde viemään menestykseen jotain muuta seuraa.

  Pidän edelleen todennäköisimpänä vaihtoehtona Wengerin jatkosopparia. Vain Puman tai Emirates airlanesin hermostuminen voisi muuttaa tilannetta. Ei kannattajat, ei jalkapallollinen menestys.

 8. Tästä keväästä voi tulla katastrofaalinen johtuen managerin sopimusasiasta ja kahden suurimman tähden sopparitilanteesta.
  Parasta olisi että wenkku ilmoittaisi ajoissa että nyt on se viimeinen kausi jolloin pelaajatkin ehkä pelaisivat vielä hänelle.

  Mutta tuskinpa vain mitään ilmoittelee, haluaa varmaan pitää kannattajat jännityksessä viimeiseen asti.
  Toivossa on hyvä elää että ranskaan menee mut pahoin pelkään ettei mihinkään lähde.
  Joukkue romahtaa ja putoaa europelien ulkopuolelle mutta silti nauta 🐮 stan tarjoaa kahden vuoden jatkon hyvällä palkankorotuksella.

  Özil pysyy seurassa mut kunnianhimoinen alexis lähtee kesällä, pahimmassa tapauksessa vielä kilpailijaan jolla on tavoitteena mestaruus.
  Sitten se sylettää kattoa kun takoo maaleja toisen valkkujoukkueen paidassa.
  Tilalle joku keskinkertaisuus ranskan liigasta.

  Ei tässä sunnuntain ratoksi kovin positiivinen jaksa olla. Bayern nöyryytys vituttaa vielä pitkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s